Kako pričvrstiti mikser na zid

Anonim

Montaža miksera u kupaonicu može se provesti na dva načina: na zidu ili na rubu kupelji. Iako je posljednja metoda pričvršćivanja za mikser donekle poželjnije sa stajališta praktičnosti i estetike, ne postoji uvijek želja ili sposobnost da izbušite kupku, pogotovo kada je u pitanju masivna kadu od lijevanog željeza. U tom slučaju, morat ćete izabrati prikladniju i uobičajeniju shemu i osigurati mješalicu na zid.

Kako pričvrstiti mikser na zid

Miješalica treba pričvrstiti na zid glatko u središtu kupke do brtve vode, udaljenost između koje bi trebalo biti strogo 15 cm.

Izračuni i pripremni rad

U pravilu, slavina u kupaonici već je prikazana cijevi, ali ponekad je potrebno napraviti dodatnu rupu u pločici. Da biste izbrisali pločicu, bušilica se koristi s dijamantnom bušicom, jer vam samo omogućuje da napravite glatke, bez ogrebotina, rupa.

Da biste izračunali mjesto vezivanja miksera na zid okomito, morate mjeriti visinu kupelji i dodati 10-20 cm na dobivenu znamenku, ovisno o duljini miksera, koji varira od 16 do 40 cm. Horizontalna miješalica trebala bi biti smještena u točno centru za kupanje (ovisi o širini). Bit će dosta vozila za tisak - kutni spojnice, udaljenost između koja bi trebala biti točno 15 cm.

Popravite spojnice trebaju biti sigurni, jer ovisi o snazi ​​montaže na zid i mikser.

Kako pričvrstiti mikser na zid
Kako pričvrstiti mikser na zid

Metode za pričvršćivanje vode utičnice: U moždanom udaru do zida, u niši do zida i niša do prozora.

Prostor oko nosača se oslobađa iz baze i obmanjuje se pričvršćivanjem ljepila ili cementnog morta. Da biste izvršili instalaciju na vrhu poklopca gipsana, koristi se navojni adapteri, dizajnirani posebno za strukture okvira.

Članak o toj temi: Prilagodba i podešavanje plinske stupce

U završnoj fazi rada, ekscentrici su pričvršćeni. Za hidroizolaciju, niti su omotane s trakom za dim ili vodovod. Provjerite jesu li priključci nastupili na istoj udaljenosti preko zidne ravnine i vijak dekorativne ekrane na njih (reflektori).

Demontaža starog miješalice

Da biste demontirali novi miješalice i naknadnu ugradnju novog miješalice, potrebni su sljedeći alati:
  • plin i podesive tipke;
  • Firbon Fuma, vodovodni lanac, fluoroplastična nit;
  • silikon brtvilo, zapečaćene paste za spojeve s navojnim navojnim ili uljnim bojama;
  • PassionA.

Prvo, potrebno je preklapati dovod vode i odvrnuti matice miksera. Tada su stare ekscentri su uvijene (ne preporuča se izvoditi instalaciju novog miješalice na njih, ali se profesionalci hitno ne preporučuju). Postupak demontaže treba pažljivo obaviti kako ne bi spriječili niti i ne oštetili priključci u zidu.

Dijagram za montažu miksera na zid.

U završnoj fazi rada koji ostaje u zidu od starog vezanja za mikser, oprema se pažljivo očišćeni od vodovodne lane i osušene boje.

Poteškoće se mogu pojaviti ako trebate odvrnuti monumentalnu, remont u zidu, zahrđali ekscentrični priključci još uvijek sovjetske proizvodnje. Ovdje, osim gore navedenih alata korisna je plinski plamenik.

Prvo, stara mješalica je uredno uklonjena, a zatim se ekscentri grije koristeći plamenik, građevinski sušilo ili, u njihovoj odsutnosti, konvencionalne svijeće. Nakon zagrijavanja, oni pokušavaju odvrnuti ključeve, glumeći nježno, bez primjene pretjeranog napora kako bi se izbjeglo produljenje ekscentričnog.

Ako to nije funkcioniralo, ključ za plin treba biti pričvršćen bazu ekscentričnog, smještenog između spajanja cjevovoda i rt. Plinski ključ je zatvoren kako ne bi razbio gumb, a spojnice se nježno pretvaraju u rotacije "gore-dolje", pokušavajući ne ometati i ne oštećuju niti spojke.

Svježi novi mikser

Kada zamjenjuje staru mikser, novi prvi mora biti siguran da se ekscentri ne nastave. Prilikom otkrivanja propuštanja morat će se zamijeniti. Ako su dobri, mogu biti ostavljeni (pod uvjetom da su prikladni za mikser). Prije početka rada, dovod vruće i hladne vode mora se preklapati.

Članak o temi: Namještaj za kupaonicu od Leeroy Merlina

Prvo, mikser je sastavljen i montiran bez korištenja jastučića i vodovodnog lan, dok se struktura strukture u cjelini provjerava, gustoća spojeva i duljina ekscentrika, koja ne bi trebala biti pretjerano duga ili kratka.

U slučaju da Ekscentrici zadovoljavaju sve zahtjeve, na njihovim nitima s uskom strani, namota se na 10-12 okretaja FMU trake (lan ili nit). Da bi se uklonilo pomicanje traka na niti, ona je vrlo čvrsto namotana i zakinuta silikonskim brtvilom (uljna boja, brtvljenje paste).

Otprilike 4/5 njegove duljine, ekscentrično je ručno zajebano i iskrivljeno s odvojenim ključem. U isto vrijeme, lanac na niti nije odmotan, ali bi se okrenuo s ekscentričnim. Inače, očistite niti, uklonite lavan i ponovno ga vjetra. Kao rezultat toga, ekscentrici bi trebali zauzeti takvu poziciju kako bi im rt matice bili pričvršćeni bez puno truda, a sam mikser bi stajao točno okomito i horizontalno.

Tada su dekorativni reflektori ručno pričvršćeni i stavljaju brtve. Ovisno o konfiguraciji miksera, mogu biti gume ili silikon. Pakiranje iz parodije prije instalacije zahtijeva 5 minuta za držanje hladne vode. Zatim se samo miješalica instalira. Lijeva i desna taloška oraha odgađaju svaki zauzvrat, postupno, u nekoliko faza, naizmjence ih. To je nužna mjera za uniformne brtve. Nakon provedenog početka vode. Ako postoje curenja, to bi trebalo biti pažljivo, bez pritiska, zategnite matice. Da biste maksimizirali život miksera, morate ga brinuti. Ona je obrisana sredstvima iz vapnenog poda, mekog alata za pranje posuđa ili čistu krpu, lagano navlaženu u tablici octa. Mješalice ne možete očistiti krutim abrazivnim sredstvima ili metalnim strugačima.

Čitaj više