Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Anonim

Dakle, odlučili ste ažurirati podove. Pokrenite kupnju. Pouzdani i izdržljiviji način na koji vi razumijete, prirodne materijale. No, cijena parketa, prometnih gužvi i prirodnog kamena je takav da se ne mogu nazvati proračun. Vrlo često, kada zamjenjuje podove, postoji potreba za biranjem između dva natjecatelja - linoleum i laminat. A drugi sudionik definitivno osvaja estetske karakteristike. Ako vam cijena nije važna, ali izgleda, sigurno ćete odabrati laminat. Pjevanje linoleuma je lakše, ali i polaganje laminata nije prilično naporan rad, jednostavno zahtijeva usklađenost s uputama korak po korak i potrebno više vremena.

Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Laminatne sheme polaganja na podu.

Pripremni rad prilikom polaganja laminata

Nakon što odaberete materijal i donijeli ga kući, nemojte odmah početi na njegovo polaganje. Kao prirodno drvo, iverice, koja je temelj laminiranog poda, može umrijeti i nabubati ovisno o vremenskim uvjetima. Prema tome, laminirane ploče ne mogu biti položeni bez razmaka na zidove, cijevi, nosače, okvire vrata i druge fiksne strukture. Ako samostalno radite s laminiranim pod, potrebno je osigurati prazninu tijekom polaganja, budući da će s povećanjem vlažnosti zraka i temperature, doći će do proširenja ploča.

Materijal se mora držati u sobi u roku od nekoliko dana tako da se prilagođava vlazi, temperaturi i prihvatio odgovarajuće dimenzije. Pročišćavanje mora biti ostavljen najmanje 8 mm. U slučaju manjeg klirensa, ako se laminat povećava u iznosu, bit će nerealno dostizanje glatke površine. Što je teže izgled vaše sobe, to više trebate napustiti mjesta na prazninu.

S velikim područjima vanjskog prostora, jaz bi također trebao povećati. Izračun bi trebao biti takav da je za 1 m duljine poda, jaz će biti 1,5 mm na obje strane prostorije. U slučaju povećanja relativne vlažnosti zraka s 65% i više, potrebno je ostaviti prazninu najmanje 15 mm. Preporučeni ugrađeni namještaj i teške stavke za instalaciju prije instaliranja poda.

Priprema površine prilikom polaganja laminata

Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Mogućnosti polaganja laminata na podu u sobi.

Prije polaganja laminata potrebno je procijeniti kvalitetu i pripremiti površinu. Ako imate stari drveni ili betonirani pod, onda ga mora provjeriti njegove horizontalne. Postoji pravilo koje je dužino oko 2 m dopuštene promjene u samo nekoliko milimetara. Ako postoje velike razlike u slučaju starog drvenog poda, morat ćete uskladiti nepravilnosti s brusnim strojem.

Članak o temi: uređaj za podove na betonskoj ploči u privatnoj kući

Jedna od važnih radnji je provjeriti ukočenost poda. Ako ste primijetili da će ploče biti poražene čak i od ljudske težine, samo ih trebate zamijeniti ili ojačati. Samo u slučaju korekcije ovog problema, vaš laminat polaganje će proći bez problema, a pod će trajati dugo.

U slučaju nepravilnosti betonskog poda nemojte nastaviti polaganjem laminata, već primijeniti samonizivelirajući estrih. Nakon toga, potrebno je staviti hidroizolaciju iz polietilenskog filma okomito na smjer laminata za polaganje. Potrebno je osigurati da gniježđenje susjednih bendova bude više od 20 cm. Da bi laminat u procesu polaganja laminata, pojedinačni bendovi pomaknuti, preporuča se povezati njihovu samoljepljivu vrpcu na nekoliko mjesta.

Kako bi se poboljšala toplinska izolacija, njegova površina mora biti zatvorena s pločama od šperploča u 10 mm. Kako bi se olakšao rad, laminat se može postaviti izravno na linoleum. Da biste to učinili, također je potrebno provjeriti rigidnost i ravnomjernu osnovu ispod njega. Hidroizolacija u ovom slučaju ne može se položiti. Možete koristiti utikač kao podlogu. To je više ekološki prihvatljiviji materijal, ali skuplji.

Na podu se ispada da je lijepa, glavno pravilo prilikom polaganja laminata je odabrati pravi smjer.

Dijagonalni raspored dijagrama laminata.

Čak i kupnjom relativno jeftin materijal, imate svaku priliku za stvaranje takve unutrašnjosti koji je sanjao. I sve to zbog pravog smjera. Neispravno rješenje može dovesti do nepopravljivih posljedica.

Postoje takvi smjerovi za polaganje:

  • ravno;
  • dijagonalno;
  • Laganje s božićnim drvcem ili kvadratima.

Izravni smjer laminata

Prilikom odabira pravog smjera prilikom polaganja laminata, ovi korisniji će vam pomoći.

Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Polaganje laminata na podu.

Glavna stvar - potrebno je osigurati da se figura i struktura podne obloge usklade s rasvjetom soba i njihovom obliku. Ako vam se čini nevažnim, onda kao rezultat možete dobiti neopravdane materijalne troškove i razmaženo raspoloženje od nepredviđenog rezultata. Dakle, riješiti takvo pitanje, potrebno je prići skrovnim ozbiljno. Prilikom polaganja laminata, maksimiziramo sve nijanse.

Cilj je osigurati da nakon polaganja laminata nije bilo vidljivih zglobova panela. Da biste to učinili, položite panele prema izvoru svjetlosti, što doprinosi najboljoj optičkoj percepciji. Kako postići taj učinak? Potrebno je postaviti panele tako da izvor svjetlosti (prozor, luster, pozadinsko osvjetljenje) ne uzrokuje pad nijanse između zglobova laminiranih ploča za oblaganje. Ako ne postoji jedan prozor u sobi, ali nekoliko, usredotočite se na najveću rasvjetu.

U širokim i niskim sobama, bolje je imati laminat laminata laminata u dužini prostorije, čime se vizualno približava idealnom obliku. Ako želite pravokutnu sobu vizualno izgledali kvadrat, trebali biste položiti uzdužni rub laminatnih ploča preko najduže zid zida.

Članak na temu: Cross-cross bod: sheme i setovi, slobodni, poni, trčanje na vodi, riolis za djevojčice

Izravan smjer polaganja laminata je da se paneli postavljaju paralelno sa zidovima, u rasponu od vrata, što dovodi do uštede materijala. U isto vrijeme, potrošnja materijala na obrezivanje je 4-7%. To je ova opcija da je polaganje najčešće najosnovnije s gledišta estetike. Kao rezultat toga, dobivamo položaj kada šavovi između panela ne odbacuju sjenu kada svjetlo pada iz prozora, što naglašava učinak integriteta i glatkoće podne obloge. Ako je u sobi dva prozora s različitih strana ili je kutna, tada takva opcija više nije prikladna. Takav stil stvara širenje prostora, pa se preporučuje da se koristi u dugim uskim prostorijama.

Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Izravno laminatno polaganje.

Da biste prilagodili oblik prostorije, možete eksperimentirati s bojom laminata. Do danas proizvođači pružaju široku paletu nijansi laminirane premaz. Da biste vizualno gledali usku sobu, odaberite svijetlu boju. U pravilu, svijetli pastelni, plavi i bijeli zeleni tonovi, koji su vizualno širili granice smatraju se najboljim opcijama. Stvorite nekoliko usmjerenih linija u smjeru ekspanzije u završnoj površini. Zrcalne površine mogu pomoći u širenju prostora. Ovo je prilično ekonomičan način. Ako više volite tamnije i zasićene lamele boje, koristite ih ako možete ispravno odabrati osvjetljenje sobe.

Dijagonalni smjer laminata

Najvjerodniji način vizualno povećati područje prostorije je dijagonalno laminatno polaganje. S ovim smjerom polaganja, pod u sobi će biti jasno vidljiv čak iu uskim sobama. Ova metoda je pogodna za sobe s nišama, za poligonalne, odnosno stambene prostorije s bilo kojim oblikom poda osim kvadrata i pravokutnika. U nestandardnim sobama, dijagonalni stijenki skuplja cijelog poda, što je nemoguće postići, obavljanje izravnog polaganja laminata. U slučaju dijagonalnog polaganja laminata, njegov smjer se određuje omjerom mjesta vrata, lukovima i otvaranjem prostorije, gdje ljudi najčešće prolaze.

Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Laminat polaganje dijagrama s božićnim drvcem i kvadratima.

Ali morate očekivati ​​da je ova laminata najteža i skupa. Panel se obično postavlja pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na zid. U tom slučaju, potrošnja materijala je oko 15%, troškovi se povećavaju. Prilikom postavljanja Klinijeva obratite pažnju na prisutnost malog jaza između laminata i zida. Ako se odlučite na takav smjer polaganja laminiranog spola, onda bi trebao uzeti laminat s posebnim mehanizmima zaključavanja. Dijagonalno polaganje laminata gubi svoje značenje ako je pod u sobi prisiljen biti namješten ili skriveni tepisi. Troškovi neće biti opravdani.

Članak o temi: Zanimljive pozadine u dječjoj sobi za dječaka: 5 varijacija

Smjer laminata s božićnim drvcem ili kvadratima

Ovaj smjer laminata za polaganje nije dostupan u svim modelima. Prije nego što odlučite o kupnji, poželjno je konzultirati se po vašem izboru s specijalistom. Prije svega, potrebno je znati je li moguće staviti željenu metodu laminata, koju volite.

Smjer laminata u sobi: Korisni savjeti

Laminat može imati takav dizajn koji će vam omogućiti da spojite daske pod kutom od 90 °, kao rezultat toga možete dobiti pedeset različitih metoda polaganja.

Neki modeli njemačkog laminata mogu se složiti s božićnim drvcem ili engleskim oblačenjem (bar je slaganje u jednom smjeru). Ako podnice ima globalnu tehnologiju polaganja, polaganje laminata može lako izvesti jednu osobu. U tom slučaju, daske su poravnate sami i greške su isključene. Pažljivo je ispitao upute za polaganje, možete pokušati učiniti sami. Ako želite klasik, možete koristiti novitet - laminat s malim daske. Mogu biti položeni u jednom smjeru. Takva laminirana šipka ima premošten rub sa svih četiri strane s uzorom šava u obliku slova V. Spajanjem takvih lamela bez razmaka dobit ćete premaz na podu vaše sobe, slično drveni parket.

Treba napomenuti da laminat nekih zbirki ima dizajn koji omogućuje povezivanje dasaka pod kutom od 90 stupnjeva. Kao rezultat toga, dobivate minimalno uvijene sve vrste načina da položite ovaj pod pokrov. Zatvoreni i otključani trg, jednokrevetno i dvostruko božićno drvce, engleski sjajilo je dio popisa svih mogućnosti takve laminate. Materijal tvori jedinstvenu kombinaciju prirodnih ljepota i sofisticiranosti na podu. U jednom uzorku može se kombinirati na 50 različitih opcija za klizanje, koje će im omogućiti da ih stave u takvu jedinstvenu verziju da su vaše najljepše fantazije. Naglasit će vašu individualnost i stvorit ćete pod snova. Laminat se proizvodi i u obliku mozaičnih panela. Kada su sastavljeni u vašoj sobi, pojavit će se vanjske slike. Prilikom polaganja takve laminate, morate shvatiti da je to vrlo skup materijal, tako da bi se trebali montirati stručnjaci koji imaju dugogodišnje iskustvo.

U bilo kojem smjeru, polaganje laminata ne smije zaboraviti da sve ovisi o točnosti i skrbi za instalaciju laminata. Kao rezultat toga, možete ugoditi sami s prekrasnim pogledom na monolitni premaz. Pravilno odabrani smjer laminata za polaganje će nadopuniti svoje vanjske kvalitete i pretvoriti vašu sobu izvan prepoznavanja. Lijepa kat je jedan od glavnih pokazatelja popravaka apartmana. Neka vaša instalacija laminata bude uspješna!

Čitaj više