Što trebaju sektorske škare kabela

Anonim

Što trebaju sektorske škare kabela

Sektorski kabelski škare poznaju svakog majstora, na ovaj ili onaj način na koji se nailazi na struju. Ovaj alat čini demontažu ili postavljanje kabela sigurno i brzo.

Brzo i sigurno rezati žice, učinkovito i sigurno, korištenje posebnih alata. Čini se da ako nešto potrebno za rezanje, tada će se konvencionalne škare uklopiti, ali to nije. Električne žice, čak i najtanji, mnogo jači nego što se čini na prvi pogled.

Da, neki obrtnici nastavljaju koristiti redoviti nož u tu svrhu. Međutim, to nije posve prikladno i točno nesigurno za električara. Kako bi se odrezali kabel, trebali biste koristiti sektorske škare kabela. Oni su potrebni za rad pri popravljanju ili održavanju električnih mreža.

Kako se uređuju sektorske škare kabela?

Na rubu oštrice, koji se kreće, škare imaju posebne urede ili sektore, zahvaljujući kojem se pojavilo takvo ime alata. Oštrica škaraca vođena je mehanizmom hrkanja.

Što trebaju sektorske škare kabela

  • Da biste započeli, morate ga otključati, opadajući polugu za zaključavanje.
  • Kada kliknete na ručku, sektori se voze i oblikuju prijenosniku, prianjajući ratchets.
  • Kabel se izreže kada se noževi dođu bliže.
  • Mnogi modeli rubova noževa noža formirani su ravnim kutom, što čini rez kao glatko i urednije što je više moguće.

Učinkovitost rada izravno je pogođena duljinom ručke i debljine kabela. Što je promjer manji, kraći se ručke mogu koristiti. Što je više duljina, to je veći pritisak i trud.

Dakle, sektorske škare kabela mogu se podijeliti u kategorije, ovisno o svrsi i stupnju utjecaja.

Kako bi se izbjegle ozljede pri radu s električnom energijom, ručke škare izrađene su od dielektričnog premaza. Također se uvlači, što vam omogućuje da režete kabel veću debljinu.

Što trebaju sektorske škare kabela

Budite sigurni da imate upute za uporabu. Označava da je alat namijenjen za koji metal. Nisu svi oni mogu prikriti čeličnu jezgru. Ako se ne radi o univerzalnim škarama.

Članak o toj temi: Ideje za organiziranje skladištenja u kupaonici (25 fotografija)

Postoje univerzalni modeli čiji su oštrice izrađeni od vrlo trajnog čelika. Da biste izrezali čvrste kabele, kut oštricu oštrice učinjen je glup.

Ako materijal nije jako čvrst, onda je kut oštar. Ako je potrebno raditi u ograničenom prostoru, prijenosnik dolazi do spašavanja, zahvaljujući njoj možete odrezati kabele impresivne debljine jednom rukom.

Koristeći sektorske škare kabela u radu, ne morate primijeniti znatan kabel za rezanje. Lako ih je upravljati. Niska težina i veličina škara omogućuju im bez poteškoća da ih prenose na mjesto.

Na http://promsp.ru/catalog/elmont/cuttools/sektornye-kabelnye-nozhnitcy/ možete se detaljno upoznati sa svim vrstama ovog alata i naručiti. Za siguran rad s mrežnim mrežama, sektorske škare su neophodni.

Čitaj više