Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Anonim

Prije mnogih ljudi koji su odlučili napraviti popravak u stanu s vlastitim rukama, postavlja se pitanje o tome kako ažurirati stare unutarnja vrata. Najlakši način da ih zamijenite novim. No, u pravilu, u ruskim okusima od drveta. Stoga će kupnja sličnog modela koštati prilično skupo.

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Možete ukrasiti staro unutarnje vrata jednostavnim uzorkom od akrilnih boja.

Popravite stare sile vrata vrata čak i novak majstor. U isto vrijeme, možete samostalno razmišljati o svom budućem dizajnu i dekor. A onda će zaklopci izgledati ne samo ažurirano, već i postati pravi "vrhunac" vašeg interijera. Potrebno je samo pokazati malu fantaziju i biti strpljiv.

Provođenje preliminarnog rada

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Stara vrata mogu se ažurirati pomoću uobičajenog slikanja.

Prije ažuriranja starih intermoracija, morate temeljito razmišljati o njegovom budućem izgledu. Trebalo bi ovisiti ne samo o vašem ukusu i sklonosti, već i iz dizajna prostorije u cjelini. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir unutrašnjost obje sobe.

Neki dizajneri koriste vrata kao ujedinjujući element za 2 različite dekore. Tada se krila mora sadržavati pojedinosti koje se kombiniraju s jednim i s drugim unutrašnjosti. Može biti mješovita otopina. Dopušteno je izdati vratara, tako da je svaka njegova strana uređena u svom stilu.

Ali u svakom slučaju, prvo trebate odabrati metodu s kojom želite ažurirati unutarnja vrata. U ovom trenutku postoje sljedeće tehnike koje vam omogućuju vraćanje vrata vlastitim rukama:

  1. Promijenite vrata oblaganja. Može biti slikanje, ukrašavanje samoljepljivih ili laminiranje filma, furniranje, završavanje s matricama.
  2. Promjena fasade krila.
  3. Obnova vrata istovremenom promjenom njegovog oblika.

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Dizajn krila vrata.

Svi ovi načini imaju svoje prednosti i nedostatke. Ali prije rastavljanja na određenoj metodi, pažljivo ispitati dizajn krila. U pravilu, drvena vrata nisu napravljena prije ranije od 15-20 godina.

Članak o toj temi: Granit poliranje vlastitim rukama: tehnologija rada

Promjena oblika takvih vrata je vrlo težak. A ako nemate dovoljno vještina u obradi drveta, onda biste trebali kontaktirati profesionalce. Ako je dizajn stariji, može se napraviti od solidne stolarije. Takva vrata modificiraju mnogo lakše i lakše. No, najčešće samo za ažuriranje starih unutarnjih vrata i eliminirati manje nedostatke. A vaš stan će izgledati uredne i ažurirati.

Potrebni alati i materijali

Bez obzira na metodu oporavka koju odaberete prije nego što uzmemo vratimo vrata, morate ga pažljivo pripremiti. Za to će vam trebati sljedeće alate:

  • stroj za brušenje (ili posebnu mlaznicu na bušilici);
  • Graditeljstvo sušilo za kosu;
  • avion;
  • skup spatula (metala i gume);
  • Set emery papira različitih stupnjeva zrnastice.

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Za obnovu vrata trebat će vam stroj za brušenje.

Prilikom uklanjanja starog sloja ulja ulja, konstrukcijski sušilo za kosu pomaže dobro. Premaz je omekšao pod utjecajem temperature i lako se uklanja pomoću lopatice. Ako nemate ovu tehniku, možete koristiti posebna sredstva dizajnirana za uklanjanje boje. Ali s njima je potrebno vrlo pažljivo postupati, jer agresivno rješenje može oštetiti stara vrata.

Za brtvljenje velikih žetona i pukotina, trebat će vam kit na stablu. Ako u budućnosti ćete u potpunosti ažurirati vanjski premaz vrata, onda nije potrebno odabrati sredstva u kombinaciji u boji s drvom. U suprotnom, može se kupiti posebna boja koja će pomoći u postizanju potrebne nijanse.

Epoksi ljepilo se može koristiti za uklanjanje malih pukotina. Ali potrebno je vrlo pažljivo uliti. Pobrinite se da ne dobije samo na platnu. Inače, slika na ovom mjestu će ležati neravnomjerno. Osim toga, u modernim trgovinama možete pronaći posebne voskove za uklanjanje malih nedostataka. Oni su mnogo lakši za korištenje, a male čipove skrivaju više pouzdani.

Restauracija vrata plaća

Da biste obavili restauratorski rad, uklonite vrata od petlji, rastavljajte ručke i brave, uklonite staklo (ako postoji). Ako popravite stare unutarnje vrata, bit će beskorisno ukloniti platforma i procijeniti stanje okvira vrata. Ako je potrebno, zamijenite drvene elemente regala i sigurnosnih kopija.

Članak o toj temi: Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za dvoranu

Pažljivo uklonite stari sloj boje i prođe tkaninu na golo drvo.

Površina bi trebala biti glatka i glatka, inače glatka premaz neće uspjeti.

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Da biste vratili vrata, moraju se ukloniti iz petlji i ukloniti sve dodatke.

Nakon svake faze prerade očistite platno od prljavštine, prašine i masti. Da biste to učinili, koristite suhe ili malo vlažne krpe i četke. Nemojte navlažiti vrata! I budite sigurni da je potpuno osušite nakon svake faze obnove.

Imprecirajte skrodni s antiseptikom. Takva će mjera pomoći da služim Kristu još 1 desetak godina. Tretirajte čips i pukotine. Ako se vrata skroženice sastoje od nekoliko elemenata spojenih zajedno, provjerite pouzdanost veze. Uklonite zatvarače i uvaljajte ih sa stezaljkama do potpunog sušenja.

Dalje, platno pokriva još jedan sloj antiseptike (ili olife) i tla. PRIMER se također primjenjuje u 2 sloja. Sada je krila potpuno spremna za završnu obradu. Daljnji rad je u potpunosti ovisan o tome kakvu vrstu uređenja ste odabrali.

Ako su vrata u dobrom stanju, onda se ne može naslikati, ali za pokriće s tugom. Ovaj sastav će naglasiti strukturu drva i dati kriznički izgled klasičnog krila. Štoviše, možete odabrati sastav koji sadrži pigmente boje. Tada će površina simulirati skupe vrste drva: orah, hrast, bukva i slično.

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Dizajn vrata.

Nedavno je postao moderno ostaviti staro drvo u svom prirodnom obliku. U ovom slučaju, površina je prekrivena lakom. U tom slučaju možete odabrati sastav s toniranjem, blago zlatnim učinkom. Vizualno, površina vrata neće se mijenjati, ali neugodna sivkasta sjena će nestati. Ako se platno vrata tretira tugom, onda je također prekriven lakom. Tada vrata stječu ugodan sjajni sjaj. Ako želite vrstu prirodnog drva, dovršite popravak obradom s voskom za poliranje. Takav premaz će zaštititi preklop od vlage.

Članak o temi: Kako napraviti pokrivene vlastitim rukama sa žaruljama?

Završna dekor vrata

Najlakši način je jednostavno pokriti vrata slojem nove boje. U isto vrijeme, možete pokupiti boju koja će se približiti interijerom. Ali ne biste trebali zaustaviti svoj izbor na naftne skladbe. Mnogo više razumnije preferirati akrilne boje na temelju vode. Oni praktički ne mirišu, vrlo brzo suhi i čine pouzdani premaz.

Obojite vrata, promatrajući takvu sekvencu:

Kako ažurirati stare skroorna vrata: restauracija to učiniti sami

Dekor vrata se mogu izvesti pomoću matrice.

  1. Tretirajte površinu s bojim valjkom. U isto vrijeme morate odabrati alat s pjenom, fino otporna mlaznica. U suprotnom, premaz će biti labav.
  2. Kutovi, mali dijelovi i izbočeni elementi boje malu četku.
  3. Dati površinu sušiti.
  4. Ponovite postupak ponovno.

Dalje, unutarnja vrata mogu biti uređena. Za to, na primjer, posebne šablone su dobro prikladne.

U tom slučaju obično se koriste uobičajene ili strukturne boje ili posebna žbuka. Ako koristite 1 od 2. opcije, uzorak na vratima bit će konveksan i olakšanje.

Ponekad dekorateri koriste posebne gumične kompozicije. Mogu se kupiti u prodavaonicama prodaje proizvoda za slikanje. Zahvaljujući njima, moguće je postići učinak stare površine, prekrivene malim pukotinama, kroz koje preplavljuje stari sloj boje. Isti učinak pripravka može se postići ako je crtež lagano nanesen matricom za liječenje plitkog papira. Slično rješenje će odgovarati unutarnjem obliku u klasičnom stilu.

Ako platno vrata je glatka i glatka, može se ukrasiti cjelovitim lažnim fasadama ili pojedinačnim elementima. U pravilu, oni su izrađeni od iverice ili LSSP. Stoga su takva ukrasa lagana i ne gube dizajn. Montirali su ih obično na PVA ljepilo. Upotreba ovog alata osigurava dovoljno pouzdanu fiksaciju ukrasnih elemenata na platnu. Ako želite, možete koristiti Drvene depozicije Detalji, ali su mnogo teže, a čavli, vijci ili posebni zagrade se primjenjuju za njihovu instalaciju. Takvi pričvršćivi mogu pokvariti izgled vrata.

Čitaj više