Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Anonim

Koristite staklo u unutrašnjosti je prilično razumni korak, pogotovo ako odaberete visokokvalitetnu pozadinu za slikanje. U prošlim člancima već smo rekli o svojstvima naočala, koji su im korisni s drugih sličnih materijala za završnu obradu. U istom članku ćemo reći o tome kako slikati staklast, jer bi završni sloj na zidu trebao biti od boje.

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Dobra boja lijepo provesti radove na slikanju

Prikladne boje

Uvjeren je da se može reći da su zidovi apsurdni na oslikani staklenim prozorima, nije ni nužan za okončanje posebnih brzih tečajeva. Međutim, preporučljivo je odabrati odgovarajuću boju za zidove tako da izgleda sjajno i dobro čuva.

Odmah želim reći da je izbor konvencionalne boje vode nije najbolji jer leži na takvim premazima s poteškoćama, a praktična svojstva nisu najbolje. Operite takve zidove neće raditi, a površina će biti gruba, ali u nekim slučajevima brand.

Još jedna stvar je ako će boja za naočale biti akril, lateks. Do i velike, iste vodene emulzije je, ali u svom sastavu postoje komponente akrila, ili stiren butadiena (lateks), koji poboljšavaju njegovu kvalitetu. Važno je odabrati sastav s oznakom "prati", budući da je to najpraktičniji tip lakiranja.

Slikanje čaša akrilnih ili lateks boja i laka materijala omogućit će dugo vremena za očuvanje izgleda i glavnih tehničkih svojstava zidnog obloga. Na primjer, staklo cholester obojani akril boje također će ostati vatrootporan, ekološki prihvatljiv, otporan na vlagu, a također je jača. Kroz ovu lateks ili akrilnu boju vidljiva je izvrsna tekstura riječi, koju ste voljeli.

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Akrilna unutarnja boja za zidove

U isto vrijeme, želim zabilježiti dostojanstvo boje:

  • Sve boje na bazi vode akril i lateks, ne mirišu.
  • Boja se primjenjuje na staklenim prozorima pod slikanjem s valjkom, pulverizatom ili četkom, vrlo jednostavno i jednostavno.
  • Brzina apsorpcije i sušenja u akrilnom pripravku je vrlo brza, nekoliko puta brže od drugih boja.
  • Dok je rad trebao biti pažljivo da se prljate što je više moguće, ali u njemu ne postoji ništa strašno, jer se boje vode emulzije lako ispiru s vodom. U slučaju akrila, voda je relevantna, dok se boja ne osuši, a zatim će biti potrebno koristiti otapala.
  • Izbor boje je vrlo velik, u bilo kojoj građevinskoj trgovini sastat ćete 3-4 pristojne marke. Među stranim brandovima, Tikkurila je poznata, među Rusima možete dodijeliti Tex, VGT, Dali.
  • Trošak boje i Koller je nizak, prihvatljiv za većinu ljudi.

Članak o temi: Tekuće pozadine za strop: fotografija u unutrašnjosti i potrošačima

Nakon što se bojanje šminka primjenjuje na zidove i kako će se sušiti, izgledat će odlično. Briga za to neće biti mnogo poteškoća, jer se takva premaza uvijek može oprati pomoću spužve, krpe i otopine sapuna.

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Praktične i trajne naočale se koriste svugdje

Imajte na umu da se boja za naočale za slikarstvo konzumira uglavnom zbog tehničkih karakteristika pozadine, osim, preporučuje se prvo bojenje za izvođenje u dva sloja. Stoga je potrebno položiti izračun u proračun na najmanje 500 ml boje po kvadratnom metru. Da, to je dosta, ali najvjerojatnije je toliko da je potrebna boja za prijavu na zidove.

Stručnjaci tvrde da je moguće smanjiti potrošnju boje ako je prvi sloj na staklu bio tekući razrijeđen ljepilo. Ova kompozicija vam omogućuje temeljito impregniranje dobro upijajuće teksture stakloplastike, nakon čega će boja ići dobro i manje potrošiti.

Mogućnosti boja

Jedna od najvažnijih prednosti naočala je sposobnost slikanja u bilo koju boju. Možete odabrati veličinu boje milijuna boja, tonova, nijansi. Budući da se boja prodaje u bijeloj boji, morat ćete ga sastaviti (napraviti željenu boju) i ovdje možete ići na dva različita načina:

  1. Možete se pomicati fotografirati se pomoću posebno prodane pigmenta bojanje, koncentrat. U isto vrijeme, snažna varijacija s bojom nećete uspjeti, jer za točnost slučajnosti morat ćete razrijediti limenke boje s jasnom količinom Koller. Na primjer, na 1 litarskoj banci 1 kaper banke ili na kapacitet od 7 litara od 4 cijevi Koller. Prednosti ove metode leži u činjenici da ćete uvijek znati kako miješati dodatnu boju ako to nije dovoljno.
  2. Druga verzija boje boje računala, koja se izravna izravno u trgovini. Prilikom odabira ove metode niste ograničeni u bojama i možete odabrati bilo koji. Stručnjaci će ispraviti točnost, budući da će slika gledati na zid, jer nakon primjene često postaje lakše. Međutim, potrebno je sačuvati tinkturu aparata kako bi mogli napraviti drugu boju željene boje, ali, nažalost, to nije uvijek moguće, pogotovo kada je u pitanju fine nijanse.

Članak o temi: Video lekcije Cross-bod Parking: Metode i radionice, tehnika križ za početnike, s lijeva na desno

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Kontrast unutrašnjost dnevnog boravka

Odaberite boju za boju zidova trebala bi biti na temelju njezinih preferencija, ali i preporukama dizajnera za sigurno slušanje:

  • Za glazure se preporučuje da odaberete meke boje, bezbrižan, mir. Takva boja će biti prikladna za sve zidove, neće se naprezati i staviti pritisak, a kasnije se može lako mijenjati u drugu, repentiranje 1-2 slojeva.
  • Za osobe koje su kreativno kreativno pogodne za interijer, koji je potreban živom, dizajnom kontrasta, možete ponuditi da napravite svijetle umetke na zidovima. Na pozadini mirnog tona, oni će izgledati uhvatiti, privlačiti pozornost.
  • Ne zaboravite na svoj namještaj koji bi se trebao uklopiti u ukupni koncept boje sobe.

Koristeći tapete matrice, možete dodati potrebne elemente u unutrašnjost, a koristi se i boja za staklene prozore, nego i drugi od drugog. Ako imate kreativne sposobnosti, možete nacrtati crtež na zidu. Pokušajte ne pretjerivati ​​dimenzije uzorka, za male sobe vrijedi ograničeno na odgovarajuće slike.

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Ručno zidove bojanje

Mogućnosti boja

Kakva slika boje prozori smo shvatili, i sada pogledajmo kako to učiniti. Kako bi se boja ravnomjerno napravila ravnomjerno, preporuča se koristiti pištolj za prskanje, valjak i tihe za bodovanje. Početno bojenje se provodi u dva sloja. Drugi sloj se primjenjuje tek nakon potpunog sušenja prvog, što znači nakon 12-15 sati, i bolje je čekati dan.

Proučavajući pitanje slikarskog stakla, pronašli smo nekoliko originalnih načina:

  • Zidove za bojenje granice.
  • Nanošenje boje na matrici.
  • Kotač, teksturirano bojenje zidova.
  • Koristite s slikanjem s lazijama.

Granice

Najlakši način za bojenje kada se koristi granice mogu primijeniti u bilo kojoj sobi. Takav dizajn zidova je također u dnevnom boravku, au hodniku. Možete odabrati različite vrste naočala i podijeliti ih s granicom ili koristiti istu teksturu.

Rubnik između staklenih prozora napravljen je kako slijedi: Prvo izrežite traku s potrebnom širinom, obojite pozadinu, a zatim zalijepili pripremljeni rubnik. Oni proizvode odjeljke odvojene boje u istu boju ili različitu, ako se želi. U nekim slučajevima, čak i kontrastna rješenja izgledaju sjajno, ali sve to ovisi o ukupnom konceptu vašeg interijera.

Članak o toj temi: Usklađivanje pod šperploča: kako se uskladiti sa svojim vlastitim rukama

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Bojanje naočala s različitim teksturama

Šablone

Pomoću matrice, također jednostavan zadatak. Obično koristite gotove matrice s izrezanim konturama, ali ako trebate napraviti veliki crtež s jednostavnim oblicima, možete uzeti uobičajenu masnu traku i staviti ga na zid na pravim mjestima.

Staklena rada su obojena prije korištenja matrice, tako da se boja nanosi na vrh glavne baze. Treba pratiti tako da boja ne ide dalje od matrice. Nakon sušenja, matrica ili tape je uklonjena, a crtež je po potrebi profinjen.

Rajchel boja

Slikanje zidova omogućuje da se usredotočite na jedinstvenu teksturu tkiva naočala. Ova vrsta slika pogodna je isključivo za remofno staklo. Prije svega, primjenjuje se s slojem svijetle boje dizajniran da postane glavni sloj. Nakon sušenja baze, prekriven je premazom lezije, čija je boja odabrana blizu ton. Proziran lanac može se koristiti kao prevlaka za leznu. Učiniti da se radi na bazi vode.

Nakon sušenja gornjeg sloja, treba se obraditi vlažnom spužvom. Dakle, uklanjate lakiranje s otpuštenim dijelovima pozadine, ali će ostati unutar fakture. Visokokvalitetna raketna slika naočala je moguća kada se koristi dobra plastična ili gumena lopatica.

Koje boje boje stakla prozori: pratite lateks i akrilne opcije

Primjena osnovnog sloja svijetle boje na staklu

Azura

U nekim slučajevima, svijetli i mirni tonovi koriste veliku raznolikost boja kako bi se unutarnji dali interijer, a nadopunjavajući ih originalnim ukrasnim pahuljicama koje mogu biti obojene ili bijele. Tako izgleda azura.

Treba se primijeniti odmah nakon sušenja boje na staklu kolestera, za koje je prikladno koristiti ravnu četku. Stroke četkice se izvode u poprečnom smjeru, kratkim pokretima. Nakon 15-20 minuta, uz pomoć gumene lopatice, lazaries se zaglađuje, čime se postiže jedinstvena raspodjela dekorativnih elemenata preko cijele površine.

Nadamo se da sada imate ideju o tome kako obojiti staklene zidove s različitim načinima. U svakom slučaju, uvijek je moguće jednostavno obojiti dodatni sloj kao neuspješnu boju.

Odaberite visokokvalitetnu prevlaku boje za zidove tako da služi što je duže moguće, i izgleda što je moguće najbolje.

Čitaj više