Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Anonim

Često se događa da kada kupujete sekundarno stanovanje, unutrašnjost ili ulazna vrata u apartmanu ostavite da žele najbolje. Na primjer, to može apsolutno ne odgovarati boji na opći interijer uz održavanje dizajna u cjelini. Stoga postoji želja za promjenom vrata. Ali zašto se mijenjaju kada su još uvijek dobri, u prihvatljivom stanju i mogu više od jednog desetljeća? Otopina postoji: samo trebate obojiti vrata.

Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Shema leznih vrata s lakiranim premazom.

Eleaches se neće pojaviti ako uzimamo u obzir materijal koji čini osnovu strukture i stupanj trošenja površina.

Kako slikati vrata od različitih materijala? Pravila slikanja u svakoj situaciji su različita. Razmotrite ih u redu.

Fusterirana vrata

Radi jasnoće, navest ćete sliku, koja je furnirana vrata. Unutarnje furnirane vrata izvana se mogu zbuniti s proizvodima iz prirodnog niza, iako je prvi lakši i funkcionalniji. Zašto? Tijekom odgovora možete se odnositi na značajke tehnologije proizvodnje vrata od furnira.

Furnir - materijal je prilično hirozan i ništa više, kao najtanji rez vrijednih stabala, namijenjen dekorativnom završnom obradu površina okvira vrata i platno. Vrata je obrubljena furnirom prenosi teksturu i prirodnost nijanse prirodnog drva.

Češće od svih korištenih furnira s dizajnom štita. MDF štit (modificirano drvo) je zalijepljen na žetvu drvenih traka (uglavnom crnogorične stijene). Takav okvir je odgovoran za potrebnu geometriju vrata, što je otežano na negativni učinak vlage i temperaturnih udara. Nakon posebne tehnologije, premaz furnira je zalijepljen na MDF-ploču. To jest, primjenjuje se metoda vrućih preša.

Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Slijed bojenja vrata.

Grušenje završetka s osnovnom površinom provodi se zbog smola iz drveta kada se smole zagrijavaju. Sintetički alati se ne koriste. Da biste pružili sjajni sjaj, dizajn je pokriven željenim lakom u nekoliko slojeva. On je odgovoran za konačnu boju proizvoda. Važno je napomenuti da fanetirani modeli, kao i iz niza, unutar iste isporuke od proizvođača imaju značajne razlike u jednoj boji.

Razlog je ovdje zatvoren u jedinstvenosti uzorka rezanja drva, kao iu njegovoj sposobnosti da lagano svjetlo. Između ostalog, tkanina je odvojena ne-jednom listom furnira da se problem usklađivanja crteža traka komplicira. Svaki model je originalnost i izvorni. Možete odabrati nekoliko proizvoda zatvoriti u omjeru boja, ali na teksturi i na crtežu će i dalje biti drugačiji.

Članak o toj temi: Izračun vrata kabineta Coupe to učiniti sami

Ponekad je unutarnji prostor dizajna ispunjen kartonskim stanicama, što ga čini još lakšim. Ovaj faktor unutarnjih vrata je važan: kako bi se smanjili prilikom zatvaranja otvaranja.

Postoje modeli koji su prekriveni rezom iz drva, ali napravljeni prema posebnim tehnološkim filmovima s 2D efektima (umjetnim furnirom), oponašanjem teksture i drva. Takva vrata su teška poremećaja izvana iz unutrašnjosti furniranih vrata. Njihova prednost u odnosu na potonje, leži u višoj otpornosti na vlagu.

Lopata

Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Alati za slikarstvo vrata.

Vrata snimanja zadržat će prvi put prvi put dugo vremena samo sa svojim urednim i nježnim operacijama. Ne preporučuje se korištenje abrazivnih alata za čišćenje površina vrata koje mogu ostaviti duboke ogrebotine.

Pročišćeni na tekućoj bazi se sastoje od kemijski aktivnih komponenti u kontaktu s lakiranjem. Korištenje potonjeg može ostaviti ružne proroke na lakiju.

Kako obojiti legnete vrata?

Riješite dilemu o tome hoće li napustiti boju drvenog polja ili potpuno promijeniti boju, trebate prvu stvar. Izbor metode obnove vrata utječu takve čimbenike kao veličinu deformacija.

Prilikom odabira prve varijante i u prisutnosti malih ogrebotina i defekata, bit će lakirano, nakon čega je temeljito protrlja vrata do polirolola. Uklonite male veličine ogrebotine moguće lokalno, primjenjujući lak boje odgovarajuće nijanse.

Ponekad nakon kupnje nevjerojatnog modela unutarnjih vrata, utvrđeno je da njegova boja nije baš ona koja se očekuje da vidi, a ne kombinira se s dizajnom u boji boja. Što se može uzeti u ovom slučaju? Apsolutno novo (ne koristi se u operaciji) Canno dopušteno da laka u drugoj tonalitetu, bez uklanjanja bivšeg sloja laka. U tu svrhu, stalni podovi savršeno se nosi, ali ne i namještaj!

Bivši sloj laka se uklanja pomoću fino zrnatog papira ili posebnog alata za uklanjanje. Neprihvatljivo je koristiti turbinu za brušenje: zbog brušenja velike brzine može se pojaviti udubljenja.

Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Pravilna raspodjela boje na valjku.

Ako se bojanje vrata planira u potpunosti promijeniti (oštećenje je vidljivo od udaljenosti od nenaoružanog izgleda), onda se trebate pripremiti za dodatne vrste posla. Slijed djelovanja sastoji se od pripreme površine i bojenja. Manipulacija na prirodnom furniru zbog svoje beznačajne debljine treba provesti s visokim oprezom. Za nepostojanje odgovarajućih vještina, to je prikladnije povjerljivim profesionalcima.

Članak o temi: pozadina na zidu

Površina se pripravlja čišćenjem prašine i mjestima zagađenja, uklanjanjem sloja bivše lakirane premaze.

Prvi korak bit će kalupljenje svih nepravilnosti kroz poseban prajmer. Vrata od furnira je moguće reorganizirati poliuretan, glifthale ili vodenu boju. Nitrokrays za furnir ne može se koristiti - na njemu se mogu pojaviti mat mjesta. Optimalna varijanta bojanja furniranih vrata - s vodnim bojama.

Da biste obojili vrata, potrebno je čekati apsolutno sušenje prajmera.

Smanjenje vrata izrađenih od umjetnog furnira također je moguće s teorijskog gledišta. Međutim, malo je vjerojatno da će biti moguće postići željeni rezultat, budući da je vrlo teško odabrati boju koja se ne spušta s glatkom površinom i drži se vrlo teško. A ako se drži platno, učinak prirodnog drva je izgubljen. Provođenje kvalitete popravka umjetnog furnira može biti nešto drugačije. Ova okolnost je važno uzeti u obzir ako se kupi (ili se slaže sa stanom) to je taj model.

Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Pravila bojanja štita i vrata ploče.

Opet naglašavamo: Prije nego što slikate vrata od furnira, to bi trebalo riješiti koliko hitno mijenja izgled proizvoda i kako je bolje koristiti - laka ili boje.

Promjenom kompozicije površinskog sloja pomoću kemijskih boja, moguće je razbiti ekološki prihvatljivost strukture.

U mnogim aspektima, odlučujući o ovom pitanju kako bi se savjetovao sa specijalistom u vratima furnira.

Boje ploča vrata

Danas, slikanje ploča vrata moguće je jedan od dva načina.

Prvo metoda. Prvo, boja se nanosi na kraj. Zatim pažljivo očistiti oštećene dijelove tkanine. Novi sloj prajmera primjenjuje se na pročišćenu površinu. I boja je već nametnuta na početniku i dvaput. Ova metoda je pogodna za bojenje površina vrata s glatkim površinama.

Laco ili stihovi takva vrata su pokrivena strogom skladu s zahtjevima od proizvođača.

Metoda druge. Toniranje krpe za vrata i kutije se koriste u slučaju kada površina ima drvnu teksturu. Da biste prikrili drvene mane, možete pribjeći pomoći bijelog Shellaci Primer. Pod uvjetom da će željena nijansa pomoći velu. Kada slikanje bilo koje površine treba koristiti isključivo na četke i materijale visoke kvalitete.

Boje laminiranih vrata

Na glatki laminiranoj površini, boja savršeno pada, ali dugo neće trajati. Stoga, prije svega, gornji sloj laka s impregnacijama uklanja se brusnim strojem i, ako je potrebno, nula brusni papir.

Članak o toj temi: Domaći plinski plamenik

Ne smije se zaboraviti da izravno pod zaštitnim slojem postoji iverica, koja će se lako početi raspadati ako se liječenje provodi na prilično dubokoj udaljenosti. Pripremljena površina je temeljito obrisana otapalom i nanosi sloj prajn-antiseptičke smjese. Čekat će neko vrijeme da zaštiti sloj i primijeni boju.

Obojite vrata furnira: pravila slikanja

Impregnacija površine vrata.

Boja se može kupiti, budući da je iverica nepretenciozna prema premazima na njemu.

Boja se distribuira preko površine klišnjavom ili velurom valjkom. Nakon sušenja prvog sloja, drugi se primjenjuje. Dan kasnije, oslikana vrata je lakirana transparentnom sastavom, koja će obavljati ulogu zaštite tijekom rada.

Lijevanje MDF vrata

Možete obojiti vrata MDF-a. Možete sigurno s takvim pripravcima koji sadrže 2 komponente: lak i sredstvo za nijansiranje (na primjer, "Lacobians"). Struktura proizvoda će se nastaviti, a naravno, bit će dodan vanjski uredni.

Dosljednost nedostaju je tekućina, koja omogućuje duboko prodiranje u sastav u poroznu površinu MDF, ispunite ga, formirajući homogeni i tanki sloj. Potonji je izvrsna zaštita od vlage.

Vrlo je prikladno da su lakirani i tonik pomiješani i primjenjuju se istovremeno. Ne postoji potreba da se svaki sloj navode, čekajući sušenje prethodnog sloja.

Možete obojiti četkom, a zatim posebne vještine iz amaterskog boda neće trebati. Glavna stvar je slijediti nedostatak uključivanja.

Kada se boji vrata s uzorom s valjkom ili slikanjem, teško je postići potrebnu ravnost sloja. Da bi se slika u takvoj situaciji trebala samo profesionalna.

MDF vrata za kuhanje vrlo jednostavno: oni su obrišeni s vlažnom krpom ili ručno tkaninom kako bi uklonili dodatne čestice.

Tamni vrata "Canadas"

Rad na Kanadiću lakše je izvesti sliku. Za odsustvo takvog valjka ili četke. Obično se kanali prodaju već prekrivene temeljem. Ostaje slučaj za mali - nanesite glavni sloj dekorativnog premaza.

Ali ako nije, tada se proizvod mora projicirati. Umjesto tla, razrijeđena boja je prikladna. Na kraju prajmera, površina je nužno sendvič. Nakon toga se izvodi slika. U situaciji sa slikama, opcija "mokra" je prikladna, u drugim slučajevima postoje sušenje prethodnog sloja.

Postaje jasno da su načini bojenja vrata između soba u dovoljnoj količini.

Odabir neke vrste betona, ne zaboravite slijediti tehnologiju bojenja i pravila, onda će rezultat zasigurno zadovoljiti.

Čitaj više