Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Anonim

Ako se odluči staviti laminat, onda bi trebalo nastaviti prvenstveno iz onoga što je pod na raspolaganju: s nacrtom završiti u novo kupljenom novom stanu ili po podu sa starim završetkom.

Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Tehnologija laminata.

Polaganje laminata s cijelom slijedom radova i kupnja povezanih materijala ovisit će o početnom stanju poda.

Razmislite o tome kako staviti laminat na novi pod i na stari premaz.

Polaganje laminata na podu nacrta

Strukturna shema podova parketa na nacrtu.

Polaganje laminata samo je jedna od završnih faza rada, koji povremeno traje 10%.

Većinu vremena je priprema baze za polaganje.

Možete poravnati nacrt poda s jednim od dva načina: napraviti masovni seks ili poravnati pod s rezanim drvetom.

Uređaj za rasute

O betonskom estrihu mnogo govori. Estrih se može položiti iz gotove smjese za skupne podove ili se samostalno pripraviti otopinu od cementa i pijeska (odnos 1/3). Supstrat se stavlja na gotovu kravatu - pjenastu polistirensku pjenu i nakon čega je laminat.

Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Uređaj masovnog poda.

Prije punjenja poda s otopinom, površina poda treba očistiti, zatvoriti sve deformacijske šavove, pukotine i čips, nanesite sloj hidroizolacije i prajmera. Tek tada sipajte glavni sloj. Da biste premistili male veličine, možete odmah pripremiti rješenje na cijelom području. Na primjer, uzgajajte cijelu vrećicu suhe mješavine. Za velike prostorije, otopina se pripravlja dijelovima. Pripremljena otopina se izlije u pod i izravnava se za 30 minuta. Drvene tračnice, bit će potrebna široka spatula i nazubljeni valjak na dugim ručkom. Kompletno sušenje estriha javlja se za 5-7 dana. Nakon tog vremena možete nastaviti s radom.

Ako se otopina pripravi neovisno, zasigurno će biti zainteresirani za pitanje povezane s korištenim materijalima. Preporuke za samostalnu pripremu betona:

  1. Tipično se za otopinu uzimaju cementne ocjene 400 i 500.
  2. Cimentski stupanj 400 je proporcije cementa i pijeska 1/1, 1/2, 1/3.
  3. Brand Cement 500 - proporcije cementa i pijeska 1/2, 1/3.
  4. Otopina se izlije s slojem od 20-40 mm.
  5. Ako se pod ulijem u 15 m² u 40 mm, tada će biti potrebna 15x0.04 = 0,6 M smjesa kocke. S 1/3 omjerom pjeskanja bit će potrebno 0,5 kocke pijeska i 0,1 kocka cementa.

Članak o temi: Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavne opcije

Pod podova na bazi piljenog drveta

Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Krug drvenog poda u odjeljku.

Razmotrite varijantu poravnanja nacrta pod budućim polaganjem laminata, koji je korištenje rezanog drveta. Koje su prednosti takvog poda pod laminatom?

  1. Složenost polaganja rezanog drveta je mala u usporedbi s proizvodnjom betonskog estriha, za koju je potrebno miješati beton, nakon toga ga odmah napuniti i čekati neko vrijeme dok se estrih ne osuši. Stavite rezano drvo je mnogo lakše.
  2. Prisutnost zračnog jastuka između LAG-ova i iverice omogućuje vam da se pod u sobi toplo. Pod postaje topao čak i bez upotrebe posebnog toplina. Osim toga, za izolaciju, prostor između LAG-ova može biti ispunjen listovima mineralne vune, staklene kocke ili pjene. I možete učiniti bez tih mjera ako su financijske sposobnosti ograničene.
  3. Financije da biste dobili topli podovi ove vrste mnogo je profitabilnije ako pribjegnete ovoj tehnologiji.

Dakle, ovdje je najvažnija stvar - odabrati prikladnu baznu površinu kojoj se može položiti laminat. Razmotrite kao formatiju iverice. Zašto ne faneru? Prvo, šperploča je skuplja, drugo, u kvaliteti, to je nešto inferiorno u iverice (tijekom operacije, ploča šperploča mogu ispucati, koja će postati vrlo negativna točka za laminata).

Kako staviti laminat na iverice?

Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Laminat u kontekstu.

Sekvenciranje:

  1. Instalirajte zaostale.
  2. Smješten na LAGOM SHIPBOARD-u pomoću razine. To će vam omogućiti da dobijete glatki pod. Ako se promatraju skews, zaostaje su poravnati s komadići polietilena pjene.
  3. Pričvrstite lisna ploča kako bi zaostajali pomoću vijaka za samostakanje. Dakle, šeširi vijaka nisu izloženi, iverica je prethodno izbušena. Zaostaje na pod samoodržanje ne-oluje nisu fiksne.
  4. Nakon styling, iverica stavlja brtvu pomoću supstrata za laminat.
  5. Na supstratu je laminat za rack.

Sve, pod s osnovom iverice je spreman.

Članak o toj temi: Kako sipati topli kat s betonom - korak po korak upute

Značajke laminata na nekadašnjem završnom obradu

Kako staviti laminat na vrh prethodnog premaza?

Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Mogućnosti polaganja laminata.

Laminat se može staviti na vrh apsolutno bilo kojeg starog premaza, s izuzetkom jednog - dugokosi tepiha. Potonji se moraju rastaviti prije polaganja laminata i upotrijebite jedan od načina poravnanja poda, kako za nacrt verziju (ili s podizanjem ili rezanim drvom).

Razmotrite nekoliko premaza na kojima možete položiti laminat.

Drveni pod (ploče, parket).

U tom slučaju morate biti sigurni da su stari smiješni poda još uvijek prikladni. U te svrhe dijagnosticiraju se i u slučaju potrebe obnovljene. Mali nedostaci (pukotine, rupe, čips) blizu kit, kako bi se isključio daljnji protok procesa uništenja.

Poravnavanje drvenih ploča biciklom ili polaganjem ribe (šperploča ili iverice debljine 15 mm) - sljedeća faza rada. Plahte treba staviti s raseljavanjem, to jest da šavovi nisu izoštreni. Prašina se čisti tako da ne u budućnosti ne uzrokuje iritantno vezenje laminata (kao što se može ući u laminatne brave).

Na vrhu kuhanog drvenog poda ležao je sloj guste polietilenskog filma, supstrat, tj. Shema polaganja se ponavlja.

Shiptar djeluje ne samo kao sloj za poravnanje, već i kao izvrstan ekvivalent betonskog estriha. Da se laminiraju na iverice može se staviti bez problema, morate se pridržavati gore navedenih radnji.

Linoleum

Struktura kućnog linoleuma.

Linoleum mora temeljito pregledati i identificirati sve depresije i izbočine koje se mogu eliminirati drugim slojem supstrata pod laminatom u onim mjestima koja trebaju "podići".

Jedan ili dva sloja polietilenskog filma se stavljaju na stari premaz prije polaganja podloge kako bi se dobio dodatni sloj hidroizolacije. Njegova fiksacija se izvodi slikanjem viskija. Nemoguće je ostaviti previše istrošeni ili mekani linoleum, trebala bi se zatvoriti površini poda.

Članak o toj temi: Membrana za plinsku stupcu

Keramička pločica

Polaganje laminata na liniju, linoleum, parket (video)

Tehnološke karakteristike keramičkih pločica.

Pločica je već samo po sebi prilično spljoštena premaza, a ugradnja laminata neće zahtijevati nikakve dodatne radnje. Ovdje je više važno obratiti pozornost na podlogu, jer pločica za podlogu je vrlo skliska površina. Supstrat se mora čvrsto pričvrstiti na pločici s bojom viskija.

Optimalna opcija je korištenje supstrata iz ekstrudirane polistirenske pjene. Ovaj materijal je elastičan, ne mršti se, to je pouzdana fiksacija uz pomoć za slikanje trake. A budući da je pločica prilično hladna prevlaka, zatim se na vrhu filmova topli kat sustav može osigurati na vrhu, posebno dizajniran za laminat.

Koji supstrat za laminat je bolje odabrati?

Velika uloga u visokokvalitetnom radu podnice će se igrati obloge, koja se nalazi ispod laminata. Danas proizvođači nude podloge pod laminatom od nekoliko vrsta.

Polistirenska pjena

Najčešći tip supstrata.

To je otporna na vlagu, otporna na plijesni i gljive, obdarena je dobrim izolacijskim kvalitetama. Ali s mehaničkom ekspozicijom, to je jaka.

Čep

Materijal je ekološki prihvatljiv, s dobrim izolacijskim kvalitetama, otporan na razvoj plijesni i opterećenja. Takav materijal je najskuplji od svih na građevinskom tržištu.

Kompozitni materijali

Bituminoznog pluta ili gume-cork - je među prosjekom između prve i druge vrste supstrata i po cijeni i prema karakteristikama.

Odabir supstrata mora se oslanjati na njegovu namjenu i otpornost na mehanička opterećenja. Skupština laminata na prethodnoj obradi završne obrade osigurava pod popisima polietilena, a ima smisla postaviti supstrat iz cijevi na betonskom estrihu. Kompozitni materijali su univerzalni.

Tehnologija polaganja podloge:

  • Sloj supstrata s debljinom od 0,2 mm je prekriven kuhanom površinom;
  • Plahte ili platno se stavljaju u poprečni smjer budućeg laminata, blago hvatanje zidova (visina 3 cm);
  • Odvojeni elementi supstrata povezuju se s viskijom s obojenim;
  • Supstrat s valovitom stranom stavlja se na knjigu i zavarava se.

Polaganje laminata moguće je na nacrtu, a na prethodnom prevlaku. U prvom slučaju, morate pripremiti pouzdanu bazu za laminat.

Čitaj više