Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Anonim

U slavenskoj kulturi rupčić se smatralo atributom ženske odjeće, pokrili su glave ili stavili na ramena. Tradicija ga vezati do vrata karakteriziraju muškarci - prije svega vojnika i putnika.

Vjeruje se da je Louis XIV, legendarni King-Sun, stvarno volio oblik hrvatske vojske, koji je uključivao ovaj objekt odjeće, a to je uvedeno na način, s vremenom, pretvoren u takve atribute kao zabs i kravatu (njemački Naziv riječi "kravata" znači "vratni šal", a francuski "kravata" zadržao je staro ime Hrvatske - Hrvatska).

Video 1 - Kako povezati velike šalove i poteze

Zašto vam je potreban šal na vratu?

Dodavanje ženske odjeće, a posebno slavna crna haljina, rupčić za vrat napravio je Coco Chanel. Atraktivnost ovog dodatka sastoji se u raznim bojama i materijalima, kao i mogućnosti da je lijepo i originalno vezati. Rupčić na vratu privlači pozornost na sebe, pomaže naglasiti najbolju stvar koja se nalazi u izgledu, čini spektakularno čak i najjednostavniju haljinu i omogućuje vam da izgledate raznoliko s minimalnim brojem osnovnih stavki garderobe. To je praktičan i spektakularan dodatak dolazi do odjeće bilo kojeg stila - od ureda do elegantnog. Također je neophodan za sljedbenike avangardne ili boemske mode. Osim toga, preporučuje se takav dodatak za nošenje dame koje žele lijepo sakriti zone koje su najosjetljivije na promjene povezane s dobi.

Također je važno da činjenica da šalovi imaju manje veličine od maramica ili berantina, a prema tome su jeftiniji. Mali komad prirodnog svila i kašmira nije tako nedostupan luksuz čak i za skromni proračun i trajat će dugo, a veliki broj mogućnosti za to kako lijepa za vezati će promijeniti svoju sliku u bilo koje okolnosti. Također bi trebalo dodati da je grb za vrat istrošen i mnogi muškarci. To vam omogućuje da zadržite vrata bez košulje, ne stisnete vrat i grije ga, dajući vrlo elegantan i neobičan izgled bez obzira na dob.

Članak o temi: Zahtjev od salvete za djecu 5-7 godina na temu "Jesen" i "Rowan Branch"

Koji odabrati?

Da bi spektakularan dodatak vratu izgledao doista lijepo, potrebno je, prije svega, da ispravno pokupi boju i teksturu.

Faktor definiranja je vaša boja, to jest, dominantnost tople (proljeće, jesen) ili hladne (zimske, ljetne) tonove izgleda. Ako vam je teško odabrati ovaj izbor, možete jednostavno ići na lice dva komada tkanina s različitim nijansama, na primjer, sirena-ružičasta i breskve, i odrediti, protiv pozadine od kojih vaše lice izgleda sjajnije i lijep. Osim toga, šal mora biti usklađen s bojama vaše garderobe.

Vrlo je važno izbor teksture tkanine. Ako je moguće, dajte prednost prirodnim materijalima koji se lako povezuju i zarobljavaju , Rupčić izravno kontakti s kožom i sintetičkim vlaknima ili lošim bojama može uzrokovati neželjene posljedice.

Veliki topli šalovi i medvjedi bolja kravata preko kaputa ili jakne. Tanke svile ili viskozni vodiči često provode dekorativnu ulogu. Postoji veliki broj fotografija i videozapisa koji prikazuju izvorne načine kako bi ovaj udoban i lijep dodatak, ali mnoge moderske radosne su da daju slobodu njihovoj kreativnoj fantaziji, izmišljanju, prosvjetljenju vaših prijatelja, vlastitim izvornim opcijama.

Jednostavni i spektakularni načini

Metoda stavljanja zaglavlja na vrat ovisi o odjeći s kojom se stavi, iz tkanine i, naravno, iz vaše želje. Rupčić se može sastojati kao trokut ili pravokutna traka ili dijagonalno. Najlakši način, koji se obično koristi i muškarci su jedan čvor, u kojem se jedan kraj stavlja na vrh druge (fotografija na slici 1) , Ovo je izvrsna verzija zaštite od hladnoće i dekoracije vrata otrmenu košulju. Za pouzdanost možete koristiti dekorativni PIN.

Članak o temi: Tunic iz motiva kukičana: glavna klasa s shemama pletenja

Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Slika 1

Poznato svima i dvostrukom čvoru, u kojem se krajevi mogu ostaviti viseći ili vezati sa spektakularnim lukom.

Dvostruki čvor se može izvesti i preko ruke omotan oko vrata. U isto vrijeme, rupčić je bolji presavijen u pravokutnu traku, a noduli su napravljeni na strani (fotografija i shema sl. 2)

Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Slika 2 dvostruki čvor

Idealno za vanjsku odjeću je način da veže tanki rupčić na sl. 3. Lijepo drapirani trokutasti kraj pouzdano štiti vrat i dojke od hladnoće, a dvostruki čvor s koketom repovima pouzdano popravlja klizav svileni tkanina.

Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Slika 3 Kosyanka "naprotiv"

Svileni šalovi, presavijeni u pravokutnu traku, mogu se zalijepiti poput veza (ti čvorovi su prikladni i muškarci). Najlakši i najjednostavniji način da se takva kravata prikazuje na fotografiji. 4 - Ovo pričvrstite slobodne krajeve neznatno ispod razine prsa s kopčom.

Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Slika 4 "Kravata"

Valjao se u prugasti rupčić može se povezati s jednim čvorom, a zatim slomiti dobivenu petlju sa slobodnim krajevima, formirajući "hometotski" na vratu. Na isti način možete nositi tanke sukobe.

Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Slika 5 "Homothy"

U istom načelu, ukras napravljen od tankog dugačkog rukopisa. Valjana traka na vratu iskrivljena je s dvije ruke u različitim smjerovima, a zatim izvodi toliko revolucija dok se ispostavilo, a krajevi su fiksirani (shema i fotografija daleko.6).

Kako vezati šal i rupčić na vratu lijepo?

Sl. 6 "pojas"

Više načina i ideje za inspiraciju možete vidjeti u videozapisima. Video 2 prikazuje različite načine za uključivanje tankih svilenih maramica u izvorne dodatke.

Video 2 - glavni razred

Fotografije iz luxpodarok.ru.

Čitaj više