Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Anonim

Svi koji imaju seoske kuće znaju udobno utješiti i potrošiti malu količinu novca. Stoga sam odlučio podijeliti svoje iskustvo, kako možete vidjeti strop na Dacha, jeftinim materijalima.

Došlo je vrijeme zatvorenog popravka potkrovlja, kuhinje i kupaonice. Počelo je činjenicom da je bilo potrebno ažurirati strop u sobama vlastitim rukama. Naravno, ja, prije svega, konzultirao s prijateljima i počeo pažljivo gledati na materijale koji se nude na tržištu, koji se mogu koristiti za pokrivanje stropa. Pokazalo se da opcije za građevinski materijal, ne toliko.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Strop obred u zemlji s vlastitim rukama

Građevinski materijal

Evo nekoliko opcija za građevinske materijale koje sam čuo kao odgovor na pitanje nego šivati ​​strop u zemlji:

  • Stretch strop;
  • oblaganje;
  • MDF;
  • Vlakna ploča;
  • plastične ploče;
  • gipsana ploča;
  • Profili aluminijskih žurbe;
  • Plastični tanjuri.

Za moju kuću odlučili smo koristiti drvene panele za oblaganje stropa na potkrovlju. Kuhinja i kupaonica se odlikuju visokom vlagom, koje drvo ne tolerira i osim toga je skupo. Stoga su se za ove prostorije približile jeftine završne obrade plastičnih ploča otpornih na vlažnost zraka. Da bi vezivo tako bio jednostavan. Ideje od onoga što da se trim oslikao vrlo brzo. Građevinski materijal je izabran po prosječnom trošku.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Stropna clapboard clapboard

Stropna clapboard clapboard

Vrlo lijepa će gledati na sluznicu na drvenoj kući. Iz iskustva mogu reći da ćete za početak morati točno izračunati količinu materijala s marginom od oko 10% od ukupnog broja. Osim toga, dodatno je potrebno voditi brigu o zaštiti građevinskih materijala od insekata i bolnih gljiva, što jedva može uzrokovati oštećenje stabla. Ploče se moraju dobro sušiti prije montaže.

Članak o temi: Kleo pozadina ljepilo: pregled i glavne karakteristike

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Oblaganje blizu-up

Najjeftinija cijena bila je borova obloga. Kako bi se uštedjelo na kupnji 2,4x3m soba soba, kupili su se šest metara ploča, što bi se moglo izrezati bez ostatka. Postoje i druge veličine paleta koje se mogu odabrati za stropni poklopac bez otpada.

Da biste stvorili okvir, kupio sam drvene šipke 30x30 previše od bora. Ali možete koristiti metalni profil. Brusija je impregnirala s pre-olifu kako bi ga zaštitila od truljenja.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Strop strop s vlastitim rukama

Sanduk se mora obaviti na stropu s udaljenosti između barova ne više od 1 m, ali sam napravio 80 cm. Bar mora biti okomit na ploče za okretanje. Pričvrstio sam sanduk sa samosklađenim, ali možete koristiti i samo nokte koje trebate voziti pod kutom. Na mjestima gdje je strop nije bio previše gladak, stavio sam drvene klinove tako da se na ploči ne bombardira. Nastupao sam obloge s pločama montažom u šipke vijaka. Tako dosljedno, umetanje šiljaka novog odbora u utor već fiksiran, uz pomoć odvijača koji sam prekrižio cijeli strop. Previše čvrsto, nisam popravio jednu ploču na drugu, tako da tijekom deformacije tijekom temperaturnih razlika i vlažnost nisu deformirali.

Nakon što je diplomirao kako bi montirali ploče u šipke, ja u dubinama zidova s ​​stropom ojačani lijek od bora. Pokazalo je vrlo lijepo strop u zemlji, koju sam ponosno pokazao prijateljima.

PVC stropni bod

Za pokrivanje stropa u kuhinji morala sam imati sljedeće:

  1. metar;
  2. bušilica;
  3. Reiki;
  4. elektrolik;
  5. Završiti kutove;
  6. plastične ploče;
  7. zagrade;
  8. vijci;
  9. tiple;
  10. Stajalica;
  11. pila za metal.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

PVC paneli i komponente

Prvo, potrebno je napraviti sukob iz drvenog automobila bora 30x30. Pričvrstio sam ih na strop s vijcima, s korakom od 50 cm. Na okvirima, osiguravamo kutak s početne strane u koju ćemo umetnuti bočni rub prve ploče. Okomita na panele na zidovima pričvršćene su dva profila. Brusija mora biti okomita na panele, a kut. Svježi dio jedne plastične trake u kutu, a krajevi su umetnuti u profil. Da bi bilo lakše umetnuti traku u profilu, malo ju je lučio na sebi. Uz pomoć nosača, spajalice su uredno sigurne za ploču za sladice.

Članak o toj temi: Priključak toplog kat: dijagram toplinskog regulatora, video i električne energije vlastitim rukama, infracrvene ispravne

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Drvena propast

Sljedeća ploča je pričvršćena na prvu, prilagođavajući utore i pričvršćivanje nosača. Dakle, morate koristiti pruge dok koža ne dođe do suprotnog zida. Posljednji bend može se rezati ako je njegova širina veća od preostalog otvorenog prostora. Na strani ploče do zida morate nositi kut i sunčati ga na racije.

Plastične ploče za brzo i jednostavno oskriju i ovaj materijal je mnogo jeftiniji od obloga. Ali morate uzeti u obzir tijekom instalacije PVC panela, da je ovaj materijal prilično krhka i zapaljiva. Treba kupiti s marginom tako da možete zamijeniti oštećenu traku. Neka takva oprema vlastitim rukama dostupna je svakom vlasniku.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Ugradnja panela na stropu

Topli materijal

Postoji još jedna jeftina metoda pokrivanja stropa uz pomoć vlaknasti ploča, koja je za seosku kuću pogodna za mnoge. Takav strop u zemlji može se liječiti uljnom bojom, a na njega možete staviti tanjure, što će dodatno zagrijati kuću. Stavio sam strop u spremištu na taj način čim je izgrađena kućica.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Listove vlaknastih ploča

Vlaknasto ploča savršeno izdržava vlagu, ali snažno je dug utjecaj vode može otvoriti. Alati i tračnice trebat će vam isto za prethodne vrste stropa. Prvo, nacrtajte mjesta na kojima ćete popraviti tračnice. Napravite ga poželjno pomoću mjerača razine. Počinjemo uređivati ​​najekstremnije na zidovima. Tada ćete nokati paralelno s ostatkom s korakom od 50-70 cm. Odabrao sam udaljenost od 50 cm. Pričvrstite ploče za svaku tračnicu. Na obodu zgloba maskiramo vijence.

Kada kupujete DVP-ove treba dati mu da stoji u sobi nekoliko dana, tako da je stekao vlagu. Inače, s vremenom se može zakleti. A ostatak je pristupačna i jednostavna verzija stropa završava za bilo koju osobu, čak i uz mali dohodak.

Članak o temi: Završna obrada hodnika s dekorativnim kamenma: samo, lijepa i moderna

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Snabdijevanje

Gips

Danas je najčešća opcija zidne obloge i strop od gipsane ploče, vjerojatno ne pronaći. Ovaj materijal omogućuje utjelovljenje različitih fantazija u obliku zamršenih figura, pozadinskog osvjetljenja i drugih značajki. Montaža gipsana ploča je također potrebna korištenjem sanduka. Koristi drvenu traku i metalni profil za njegovo izvršenje. Gipsana ploča se može jednostavno osigurati cijelim listom. I možete odrezati neki zamršeni nož pomoću oštrog noža. Prije pričvršćivanja gipsane ploče, električni krug je položen i točke za postavljanje svjetiljki. Kuhač je montiran za opremljen odvijačem s vijcima.

Stropni poklopac vlastitim rukama iz do z

Strop koji pokriva NippwocKarton

Sada znate kako možete skloniti strop na ljetnoj kućici. Svi ovi radovi su vrlo jednostavni za izvođenje. Trebate samo imati potreban alat, građevinske materijale i želju. Nadam se da će vam moje iskustvo biti korisno. Uspjesi vama u izgradnji vaše kolibe!

Čitaj više