Elektrovoebike to učiniti sami

Anonim

Tema električnog prijevoza uvijek sam bio zainteresiran.

A dugo očekivani trenutak došao kad sam se napokon preselio u vježbanju iz teorije. Reći ću vam o vašem iskustvu u nastavku.

Nekoliko misli kao ulazak.

Zašto se sada točno tako aktivno govorio o električnim automobilima, električnim doziranjem, elektrobinom? Konačno, glavni problem električnog prijevoza bio je gotovo riješen - dovoljno kompaktnih i prostranih baterija. Štoviše, naplaćuju tolerantno vrijeme. Zapravo, samo to i čekao, sve ostalo je stvoreno i "valjanje" - tijelo, šasija, elektronika, električni motori. Sve je to već korišteno za sto godina. A elektromotori omogućuju korištenje neobičnih rješenja - na primjer, da se uspostavite u središtu samih kotača.

U slučaju!

Tehnički podaci:

- Obično bicikl, srednja urana, cijena oko 200 USD

- 48V električni motor i 380w snage

- Baterija za 48V i 10A

- Brzina bez pomoći pedala na ravnom cestu 35-40 km / h

- Desna udaljenost 22-25 km na laganoj brdovitom mjestu iu gradu

- Vrijeme pune naplate 2 sata

Elektrovoebike to učiniti sami

Treba napomenuti da je ponovno oprema nije jako udarna i većina ljudi na ulici jednostavno ne primjećuje ništa neobično u biciklu.

Cijeli komplet se kupuje u Kini putem eBaya. Tražite komplete za ključne riječi "Ebike, motor konverzije, kit, LifePO4". Sva kupnja košta oko 650 USD s pošiljkom iz Kine.

Dva seta će morati kupiti - komplet i bateriju.

Komplet se sastoji od već sklopljenog kotača, kontrolera, ručke za plin, kočione ručke, senzora ispod pedala, prednjih svjetala s bravom, gumbima zvučnog signala, vrećica za bateriju.

Drugi dio kompleta je baterija i punjač.

Kompleti su na 12, 24, 36 i 48 volti i kapacitet od 250, 380, 500 i 1000 vata.

Bateriju se odabire odgovarajućim naponom. Savjetujem vam da ne potjeramo moć. 380W za glatko i brdovito teren je sasvim dovoljno. Povećanje brzine snage će se značajno povećati, ali u planini "Pull" će biti bolji.

Moje osobno iskustvo - vrlo sam rijetko pomaže pedalama i zvijezde stoje cijelo vrijeme u položaju "maksimalne brzine".

Važno je napomenuti da u mnogim zemljama postoji ograničenje od 250W.

Zašto sam izabrao 48V, ne mogu točno reći sada, ali u svibnju, kad sam uzdahnuo internet prije nego što je kupnja postavila oznaka - uzeti samo 48V. S snagom baterije, sve je jednostavno - imam 10a, udaljen je 25 km. Ako kupujete 20a, bit će 50 km od trčanja i 16 kg baterije umjesto 8. Odlučite želite li nositi dodatnih 4-8 kg težine ako ne idete voziti. Razumijem da se snaga ne mjeri u amperaom, ali se njihovi prodavači razlikuju. Ne watt / sat, naime napon / ampera.

Članak o temi: ruksak kukičanje iz šesterokutnih motiva. Sheme

Motor

Motor kotača 4. Već prikupljeni. Guma i kamera nisu uključena. Kotač mora biti izabran po veličini kotača vašeg bicikla, za mene je bio broj 26 - najčešći veličina. Ako ste kupili fotoaparat ili gumu - veličinu koju znate sigurno.

Glavna stvar je da morate zapamtiti montažom kotača - kabel bi trebao ostaviti kotač s lijeve strane! Tada će se okretati u pravom smjeru. Druga i ne očita opasnost - tri guste žice i pomalo tanki napuštaju kotač. Prva stvar čini osobu montiranjem kotača - on je obrađuje. Kotač proizvodi struju, između žice za struju i jedan od tankih ožičenja je blistanje i sve, senzor je izgorio, pokatushki se poništavaju. Stoga je odvezao kotač iz kutije odmah vjetra ovih žica s vrpcom i dok se veza na regulator ne spojen na kontroler.

Možda ćete morati malo reći sjedalo na vilici i osi na kotaču, učinio sam to. Dremel i nekoliko reznih diskova bili su dovoljni za ugradnju kotača.

Potrebno je biti što je moguće točnije ovdje nego gušće kotač će sjediti na vašem mjestu, a manje problemi će biti u budućnosti. Nemojte se spustiti previše. Vlasnici skupih bicikala s aluminijskim vilicama trebaju odabrati stražnji kotač, čitati kao moćan Cylindown kotač upravo izašao iz brkova na vilici s ispitivanim uključivanjem. Prednja vilica je dizajnirana za učitavanje gore-natrag, a kotač se povlači naprijed i u krugu. No, motor na stražnjem kotaču daje opterećenje na okvir ne razlikuje se od pedala.

Kontroler

Kontroler je mali aluminijski okvir 3. s hrpom žica. Nema posebnih problema s njom. Pronađite udobno mjesto na okviru i učvršćuje. Uspješno sam se pokazalo da su dva vijka jednostavno upletena u okvir. Jer jedan od njih obješen kontrolor, drugi se nije podudarao i ja sam je fiksirao plastičnom trakom. Mi smo dostojni za zalihe, nezamjenjivu stvar za popravljanje kabela.

Elektrovoebike to učiniti sami

Jedina primjedba. Zbog zakonodavnog ograničenja brzine u nekim zemljama kontrolora nalazi se blokiranje. Najčešće je to žica koju samo trebate pušiti. Blokirani kontroler neće biti dispergiran brži od 25 km / h.

Članak o temi: Crochet šal: shema za početnike s opisom i videom

Kontrolirati

Elektrovoebike to učiniti sami

Prvo, potrebno je zamijeniti ruku kočnica. Nisam promijenio prednju ručku kočnice. Zamijenio samo leđa. Zašto bih se promijenio? U ručici postoji kontakt koji isključuje električni motor u vrijeme kočenja.

Drugo, ručka za plin treba instalirati na lijevoj strani upravljača. Uklonite gumenu ručku, izrežite ga iznutra na potrebnu širinu. Stavljamo sve na svoje mjesto.

Treće, morate instalirati prednji svjetlo. SpotLight je "Carnion Castle" i zvučni signal. Nisam spojio gumb za audio signal, također mogu dobro. Ali par ključeva su vrlo zadovoljni. Ključ zamjenjuje prekidač napajanja, a daljnje okretanje se uključuje prednji svjetlo. Udobno je. Uklonite ključ od "prednjih svjetala" bez isključivanja bicikla neće raditi. Bicikl je prilično težak, a moždani udar na pedalama također nije tako jednostavan (nakon svega, oni stoje na maksimumu i još uvijek moraju biti provjereni motor, koji u ovom slučaju postaje generator) - skok i ukazati na vaš bicikl topliji neće biti tako jednostavan. Čak i samo stavite u ruke. To ne dopušta mnogo "naprezanje" koji je ometen biciklom za nekoliko minuta i ne pričvrstite ga svaki put kad je zaključavanje.

Fotografija je vidljiva da je prednja svjetla izrađena od jeftine plastike i počela se kretati s gumiranog zupčanika.

LED diode u teoriji trebaju pokazati stupanj pražnjenja baterije. Možda na olovu, tako da postoji, ali baterija ne radi na LifePO4. Prvo, puna naknada je osvijetljena, a zatim crvena LED - baterija je prazna. Osim toga, to je superlight LED diode i oni su redom slijepi noću u lice, a tijekom dana oni također ometaju. Stoga postoji ova traka adhezivnog papira. Onda želim vrhove LED-a i pin na vrhu kap termoklauze kako bi dobili samo mat sjaj.

Članak o temi: Maleki-neki gotovinski kukač. Opis pletenja

Spomenuo sam da se u kompletu nalazi senzor na pedalu. Nisam ga stavio. Zamjenjuje plinsku ručku. Nakon što je počeo uvrnuti pedale, uključite motor, ali samo pomaže ići. Više ne, mislim da bi to trebalo biti vrlo ekonomično, ali nisam bio zainteresiran.

Baterija

Kao što sam napisao ovu raznolikost litijske baterije. LifePo4 - ona je jeftinija od svojih kolega mobitela, ne eksplodira, dobro daje velike struje, brzo se naplaćuje, ima do 1500 ciklusa punjenja prije značajnog smanjenja kapaciteta. Takve su se baterije pojavile prije samo godinu ili dvije godine i još uvijek su vrlo poznate na tržištu.

Kinezi ih sami skupljaju od pojedinačnih elemenata potrebne volitene, moći i veličine.

Elektrovoebike to učiniti sami

Osim baterije u vrećici nalazi se platna bilanca punjenja. Uz to postoji hrpa žica u samoj bateriji. Tj. Naknade baterije u dijelovima i pojedinačnim "bankama" elemenata međusobno su uravnotežene.

Zašto ne uobičajena kiselina baterija? Slični parametri moje baterije težit će više od 20 kg. Će biti s elektrolitom, dugim punjenjem, broj ciklusa punjenja nije više od tisuću, a samo stotine i dva. Štoviše, ako idem kupujući takve baterije u svojoj trgovini - to će koštati mnogo manje. Pa čak i za novac ne uklapam.

Napravljen je uređaj u apartmanu. Puna naknada traje dva sata, punjenje je lagana i relativno mala, možete baciti u ruksak i puniti bicikl na cesti. U kafiću na cesti, na primjer ili u punjenju goriva.

Elektrovoebike to učiniti sami

Zaključak

Pojavljivanja od vožnje na tako neopisivom biciklu. Zvuk motora se ne čuje. Na stazi pada u transu. Osjećaj je sličan onome što sam osjetio u snu. Uniformi, tihi pokret kroz prostor. U gradskim vozačima ometaju. Kretati se polako, duga vožnja. Na poljima je izvrstan prednji kotač, ali baterija se brzo sjedi.

Što je lijepo - prava nisu potrebna, osiguranje nije potrebno, u stanu se ulazi u stan, benzin ne miriše.

Čitaj više