Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Anonim

Razmišljajući o izgradnji vlastite kuće ili čak vikendice, želim da kuća bude lijepa, za razliku od susjedne, prikladne i funkcionalne. Nije bilo loše da bude jeftin. Krov tipa potkrovlja omogućuje vam da riješite gotovo sve te zadatke. Izgled kuće je zanimljiv, a zgrada se može urediti u različitim stilovima - sve varijante kombinacija krovova, vrste i oblika krova, prozora i balkona, a vjerojatno je nemoguće brojati. Što se tiče troškova, vrijedi razgovora odvojeno.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Kombinacija šipki usmjerenih u različitim smjerovima daje vrlo neobičan učinak. Upravo takva kuća nećeš nazvati

Koliko košta izgraditi potkrovlje

Uređaj potkrovlja se smatra povoljnim zbog činjenice da ne postoji potreba za trošenjem novca na izgradnju zidova. To je istina samo djelomično.

Prvo, mnogo novca će ići stvoriti Rafter sustav. Njegov trošak ovisi o odabranoj vrsti krova potkrovlja (vidi dolje) i na cijeni drva u vašoj regiji.

Drugo, morat ćete izlagati znatnu količinu izolacije i isparavanja krova potkrovlja. Jasno je da je samo krovni materijal dovoljno daleko da osigura potrebne klimatizacije za stambene prostorije (ako je potkrovlje planirano od strane stambenih). Morat ćemo se zagrijati, a izolacijski sloj mora biti značajan. Na primjer, za srednju traku Rusije, sloj mineralne vune visoke gustoće treba biti od 200 mm, plus sloj hidroizolacije i isparavanja.

Treće, prozori su mnogo skuplji. Ako ih napravite s sluškom, izgradite poseban dizajn od rogova, koji komplicira navodni reljef, te stoga povećavaju troškove materijala i instalacije. Čak i na običnom odbijanju, morate razmisliti o uređaju endandsa i snosa na prozorima.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Uređaj prozora mansarda na krovu

Druga opcija - prozori u ravnini krova - zahtijevaju posebno temeljito usegavanje tako da talog ne može ući unutra. To čini instalaciju skuplji 1.5-2 puta. Približno je sami prozori skuplji: moraju imati ojačani okvir i armirano staklo, sposoban zatražiti snijeg opterećenja. Osim toga, za održavanje okvira treba biti zakretanje, a to je povećanje troškova.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Što trebate instalirati prozor potkrovlja i redoslijed instalacije komponenti

U potkrovlju stavite dvije vrste sustava Windows - okomito i na krovnu ravninu. Obje vrste mogu se koristiti u jednom projektu. Na fotografiji ispod, uspješan primjer takve kombinacije. Sigurno, nemojte reći da je kuća nesubrezana. I koliko više mogućnosti može biti?

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Gubrinu na krovu na nekoliko razina - to je također uobičajeni prijem

Osim toga, takvi popularni i jeftini krovni premazi su metalni materijali vrste profesionalnog lista, metalne pločice, krovnog željeza - koristite privatnu kuću kada se ne preporučuje zatvoreni krov. Razlozi su dva:

  1. Visoka toplinska provodljivost. Zbog činjenice da je metal vrlo dobro provođenje topline, potrebno je položiti veliku debljinu toplinskih izolacijskih materijala. Inače, u ljetnim mjesecima u potkrovlju bit će previše vruće, a zimi je hladno.
  2. Povećana razina buke stvorena premazom tijekom kiše. Čak je i uobičajeni krov prekriven metalom, tijekom kiše zvuči kao bubanj. U potkrovlju je mnogo veća u području i "instrument", ispada snažnije. Ako s razinom buke u zatvorenom prostoru, možete se boriti protiv dodatne zvučne izolacije, a zatim na ulici zvuk nećete ukloniti ništa. Ako se susjedi nalaze na čvrstoj udaljenosti, može biti nestabilan, ali ako je zgrada gusta, mogu se pojaviti sukobi.

Članak o toj temi: Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Ako je dobro izračunati, dodatna toplinska izolacija i zvučna izolacija će se smanjiti u vrijednosti u vrijednosti pri kupnji krovnog materijala. Moguće je, još jedan, skuplji u početku krovni premaz, kao rezultat će biti profitabilniji. Dakle, ovdje morate izračunati opcije.

Sve je to opisano kako bi se osiguralo da imate potpunu sliku o tome je li potkrovlje potkrovlja doista tako jeftin. Ispada - ne baš. Ipak, takvo rješenje ima svoje prednosti:

  • Mansard pod je jednostavan. Stoga će temelj za privatne kuće zahtijevati samo malo moćnije nego kad je uređaj jedan kat. Budući da je trošak temelja značajan dio troškova, tada dobiveni su opipljivi.
  • S nestašicom sredstava, izolacija potkrovlja i stavljanje u rad može se izbrisati za traženo razdoblje. I ta kašnjenje će biti korisno. Zato. Tijekom izgradnje, visoka vlažna šuma se gotovo uvijek koristi. Ako odmah počnete zagrijati, vlaga će se apsorbirati u toplinsku izolaciju. Ako je "pita" napravljena ispravno, to će ići prirodno. Ali ako postoje kršenja, mogu se pojaviti problemi. Ako je krov ispod krovnog materijala već neko vrijeme bez izolacije (ali s nužno položenim po krovu s hidroizolacijom), onda se drvo dobro isuši i bit će manje problema.
  • Mansard vam omogućuje da napravite kuću originalnim i nestandardnim. U svakom slučaju, zgrada se dobiva izražajne i individualne varijante mase.

Pokušali smo u potpunosti opisati minuse krova potkrovlja i njegove prednosti. Ako vas je teško uplašiti, odaberite koji dizajn više volite.

Kako napraviti dvostruki krov ovdje.

Vrste krovova mansarda

Krov tipa potkrovlja koji se koristi u izgradnji privatnih kuća ima razne varijante uređaja. Možete napraviti sve postojeće vrste krovova, osim, možda, stan. Svi ostali mogu se provoditi iu "čistom" obliku iu kombinaciji.

Jedan automobil

Nestandardni pogled kod kuće s posađenim krovovima. Njegov uređaj je najjednostavniji zbog nedostatka klizanja i problema povezanih s njegovim aranžmanom. Grede se temelje na mauerlatu, fiksiran na zidovima na više razina. Opseg se formira zbog razlike u visini dva suprotna zida. U isto vrijeme, kut skate bi trebao biti oko 35 ° -45 °. Manji nagib dovest će do nakupljanja velikog broja snijega, koji zahtijeva jačanje greda i instaliranje dodatnih potpora, a to smanjuje već ne vrlo velikog dnevnog boravka u takvom vrtiću.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Jedan krov s jednim mansardom

Ako govorimo o vanjskom dizajnu kuće, zgrade ne traže standard. Najčešće u visokom zidu potkrovlja nalazi se veliki prozor: Sam dizajn ima ga. Za primjere pogledajte fotografiju ispod.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Ova kuća s jednim krovom potkrovlja je posljedična

Jednodijelni krovni uređaj dobiva najjeftiniji ako udaljenost između dva suprotna zida ne prelazi 4,5 metara: možete položiti standardnu ​​duljinu šipki na zidove i nemojte napraviti potporne strukture. Očigledno, rješenje je posljedica fotografija u nastavku, ali se ispostavilo vrlo zanimljivo.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Ako je udaljenost između zidova manja, dizajn je vrlo jednostavan

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Ne-standardno rješenje: dva pojedinačna krovova tvore terasu između njih

Članak o temi: Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Dvostruko

Dvosočni krov - najrašireniji: s općom strukturom, rješenja mogu biti mnogo. Sam dizajn je najoptimalniji: s relativno niskim troškovima, omogućuje vam da zadovoljite različite zahtjeve za potrebno područje prostorije.

Najlakše je ostvariti potkrovlje pod uobičajenim dvostrukim krovom, ali njegova visina bi trebala biti dovoljna tako da se dnevna soba može istaknuti ispod njega (ako se pod bi trebao obaviti stambeni). Može biti:

  • Simetrični - Konk se nalazi iznad sredine zgrade;
  • Asimetrična - Konj se pomaknuo u odnosu na središte.

Fronte su ravno. Soba ispada trapezoidni, u prilično širokim zgradama možete dodijeliti kvadrat. Nedostatak dvostrukog krova tipa potkrovlja s onim što je veliki prostor sastavljen na stranama, što nije uvijek prihvatljivo u privatnim kućama. Tako da značajna područja nisu hodali, koriste se pod uređajem spremišta ili ormarića.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Dizajn potkrovlja pod duplex krovom

S takvim uređajem, prozori se izrađuju na krovu, mjesto njihovog položaja ovisi o kutu nagiba. Oni mogu biti slušni, kao na fotografiji na vrhu ili u krovnoj ravnini, poput fotografije ispod.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Windows se može nalaziti u krovnoj ravnini

Postoji još jedna mogućnost uređaja golog krova privatne kuće s dvije staze - jedan sat. Instaliran je na zid odlazio na neku razinu. Kuća se zatim zove "polu-etaže" (jedna od takvih kuća na gornjoj fotografiji).

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Razlika u korisnom području je očita, ali i košta više (na materijalu zidova)

To su dvije vrste dviju potkrovlje krovova. Još uvijek postoji treće slomljena. Mogu se dodijeliti u zasebnoj kategoriji - uređaj ima značajne razlike.

O izgradnji dviju potkrovlje. Pročitajte ovdje.

Petlje

Uređaj golog krova i teže i lakše. U biti, to su iste dvije klizaljke, ali se sastoje od dva dijela s različitim padinama. Takva struktura ne dopušta ne troši novac na izgradnju zidova, dobiti dnevni prostor, samo nešto manje nego na donjem katu (za oko 15%). U tom smislu, njegov uređaj je lakši. Ali Rafter sustav ima složeniju strukturu, au tom smislu njegov je uređaj složeniji.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Dizajn nuklearnog krova je najčešće korištena verzija sustava Rafter - s uklanjanjem dijela raftera iza zida. Dakle, SV, štiti čvor prilagodbe na zidove od taloženja

Ovaj tip je najčešći tijekom samogradnja. Lako vam omogućuje povećanje korisnog područja, da trebate male zgrade kao što su garaža ili ljetna kuhinja, dobiti dodatni, gotovo odvojen, smještaj. Budući da se obično koriste građevinski materijali, koriste se pluća, podržava sposobnost temelja obično je dovoljno, ali izračun ne postavlja. (Pročitajte izračun temelj trake ovdje).

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Mali prostori izrađeni od trupaca na dnu i odozgo - opsežan potkrovlje, odmarajući se na polici

Četverokuta

To su već složeni sustavi koji moraju računati. Površina se dobiva veliki, izolacijski troškovi se značajno povećavaju, istovremeno se smanjuju dimenzije u potkrovlje: dijelovi prostora sa svih četiri strane su odsječeni.

Njihov plus je visoka otpornost na jake vjetrove: sve površine nagnute i vjetrom ne toliko pritiska na klizaljke. Struktura je takva da se krmače mogu napraviti nisko, štiteći zidove od učinaka oborina i vjetrova. Osim toga, mnogi se smatraju najatraktivnijim kod kuće s takvim krovovima. Klasična verzija četveroslovnog krova je holm.

Članak o temi: Karakteristike snimljivih vrata: Odabir materijala

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Jedna od njihovih vrsta četverokatnih krovova - kuka i potkrovlje ispod njega. U punom rastu moguće je stajati samo u središnjem dijelu

Sa svojim uređajem povećavaju se nagnuti rogova - oni čine većinu opterećenja. Općenito, njegov RAFTS sustav je jedan od najsloženijih, materijalnih intenzivnih i stoga, skupo. Tako da možete cijeniti cijeli opseg rada i troškova, razmislite o njegovom dizajnu na fotografiji ispod.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Slingri od holmičkog krova potkrovlja

Na vrhu slike, vidljive su sve zaustavljanja, pokrivačima koje treba staviti na drugi, struktura i mjesto rafter je jasnije nacrtana.

Još uvijek postoji prijelazna opcija - polu-vući. To je nešto znači između dvostrukog i četveroslovnog krova. U ovom slučaju, Walma čini samo dio visine poda.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Mansard polu-stupnjevi krov. Organizacija svog rafter sustava

Opisane su samo glavne vrste krovova u potkrovlju. Tu su i njihove kombinacije. Na primjer, kuk se može razbiti i kao jedan. Ima zaista mnogo opcija. Glavna stvar je spriječiti bruto pogreške u razvoju sustava RAfter, a zatim ispravno implementirati sve.

Krov mansarskog tipa s balkonom

Kako su gore opisani u potkrovlju na krovu već opisani. Gotovo isti princip graditi balkone. Postoje čak i posebni prozorski sustavi koji mu omogućuju da radi na površini klizaljke. Iako je implementacija lakše, ali je vrijedno prozora pristojno.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Jedan od vrsta malog balkona

Ako kapacitet ležaja zidni omogućuje povećanje veličine audnog prozora, možete napraviti viseći balkon.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Slušni prozor se također može pretvoriti u mali balkon

Mjesto balkona može biti napisana stupca. Samo u ovom slučaju uklanjanje se vrši iznad ulaza. Tada se stupci organski uklapaju i služe kao dekoracija.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Stupovi koji čine ulazna vrata podržavaju platformu

Balkon na prednjem dijelu kuće s mansardom izgrađen je na drugom načelu. Štiti ga napredni iznad glave, ako to omogućuje zidu, platforma je napravljena.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Balkon na krovu fronte

U malim kućama, to je češće balkon zbog činjenice da je plantant potkrovlja pomaknut iz zida nosača. Zbog ovog depozita i platforma se dobiva. Visori u takvim krovovima nastavili su krovati barem na jednoj razini s vanjskim zidom, a još bolje - dalje. Ova izbočina će zaštititi i zid sprijeda i smanjiti količinu oborina, koja će pasti na otvoreno područje.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Unutarnja žena je pomaknuta unutra. Formirano mjesto se koristi kao otvoreni balkon

Dizajn ove vrste krova je takav da se može učiniti čak i uz unutarnju terasu. Rub se može osloniti na dekorativni zid ili na stupove.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Složenost ovog projekta je duge rogove

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Slična ideja se provodi u ovom projektu, ali krov je višestruki krov. Teško ga je izračunati sami, još teže da ispravno napravite Engarend, jer su rijetki

Ako govorimo o ne-standardnim rješenjima, tada "G" u obliku potkrovlja krov - od dva jednostrana funkcionalna. Osim toga, to je jeftin način uređenja takve nestandardne zgrade.

Gubrine krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

"G" u obliku krova koji se oblikuje

Ako vam je potreban jeftin način izgradnje kuće - čitanje o zgradama s okvirom.

Čitaj više