Strukturna fasadna stakla zgrade

Anonim

Novost i modernost razlikuju se od svojih strahova strukturnih fasada kuća, balkona i lođe. Upotreba strukturnog stakla počela je nedavno. Razlog za to je izum brtvila, uz pomoć u kojem se osiguravaju strukturne fasade.

Zahvaljujući svojstvima modernih materijala za fiksiranje, može se stvoriti jednake strukture ne samo od stakla, već i kamena, metala i keramike. Ova vrsta ostakljenja uopće nije inferiorna u snazi ​​i pouzdanosti s drugim vrstama. Uz to, postoje izvrsne prozirne fasade stakla, što omogućuje olakšavanje opterećenja na štednjaku i istovremeno dobiti stabilan dizajn. Strukturne fasade mogu osigurati potrebnu toplinsku izolaciju, zvučnu izolaciju i imaju visok stupanj ekologije.

Glavne razlike

Strukturna fasadna stakla zgrade

Načelo strukturnog stakla

Glavna razlikovna karakteristika konstrukcijskog stakla je odsutnost steznih elemenata u njemu. Ako se stakla izvodi na obje strane, tada u takvim slučajevima ne isključuje uporabu horizontalnih i okomičnih stezaljki.

Oni se također nazivaju Bollard i Brzi, odnosno. U ovom slučaju, ova metoda se naziva polustrukturiran.

Strukturna fasadna stakla zgrade

Dakle, strukturno staklo fasada ima gotovo iste karakteristike koje je feuless-Bli, ali samo ne postoji daska za prešanje. Predstavljamo glavne značajke razlikovanja:

  1. Fasadni okvir sastoji se od regala koji su postavljeni okomito, a riglice se nalaze vodoravno.
  2. Za proizvodnju elemenata okvira koriste se različiti materijali. Jedan od najčešćih je aluminijski profil s posebnim oblozima kako bi se osigurala toplinska izolacija.
  3. Okvir okvira se izvodi između gornjeg i donjeg preklapanja. Sam okvir može se promatrati samo iz unutar sobe. Vani su vidljivi samo dvostruki stakleni prozori. Šavovi između njih uglavnom čine jedan centimetar.

Značajke staklenih paketa

Strukturna fasadna stakla zgrade

Prozori s dvostrukim staklom za strukturno staklo

Jedna od najvažnijih značajki strukturno staklo je uređaj dvostrukog glaziranja. Njihova struktura je takva da je staklo, stavljeno izvana, je nešto veće od unutarnje. Time se osigurava pouzdani nosač u okvir, jer je unutarnje i vanjsko staklo zalijepljeno.

Članak o temi: Kako napraviti otvor u podu sa svojim vlastitim rukama?

Za proizvodnju takvih staklenih paketa koriste se dvije vrste bakrenika. Vanjska stakla - Really, unutarnji - Triplex.

Također, njihove značajke imaju šavove između staklenih paketa. Oni moraju biti najmanje 1-1,2 cm kako bi se osiguralo integritet dizajna tijekom širenja metala ili stakla. Takve se promjene obično javljaju tijekom temperaturnih razlika.

Ali potrebno je zapamtiti da ne biste trebali napraviti šavove više od 2 cm, jer inače ostakljenje neće izgledati kao monolit. To će značajno pogoršati izgled balkona.

Strukturna fasadna stakla zgrade

Staklo s konstrukcijskom staklom

Pričvršćivanje značajki

Pričvršćivanje dvostrukog glaziranih prozora izvodi se pomoću silikonskog brtvila. Ovaj materijal omogućuje zaštitu elemenata ostakljenja iz bilo kojeg atmosferskih i mehaničkih učinaka, osiguravajući pouzdano brtvljenje.

Pravilno pomoću brtvila možete isključiti staklene smjene i pojavu žetona, kao i zaštititi sobe od vjetra i oborine.

Strukturna fasadna stakla zgrade

Brtvilo

Pozitivne karakteristike silikonskog brtvila mogu se pripisati:

  1. Pouzdanost. Uz pomoć brtvila, moguće je lijepiti ne samo staklo, već i metalne, kamen i keramičke elemente.
  2. Njegova boja može se odabrati pod nagovještaj fasade, a možete koristiti bezbojan.
  3. Imaju izvrsne karakteristike u skladu s različitim režimima temperature. Oni mogu raditi i za minus 300 i s plus 400.

Neki dvostruki prozori su dodatno opremljeni ugrađenim elementima za montažu, ali uporaba brtvila nije isključena. Budući da je uz pomoć ovog materijala pričvršćena vanjska stakla izgradnje. Dodatne informacije o strukturnoj staziranju pogledajte ovaj videozapis:

Podtipovi strukturnog stakla

Strukturna fasadna stakla zgrade

Jedan od povoljnih vrsta nastajačkih fasada je sedluctural. Ona kombinira takve vrste kao strukturne i raznovrsne povišene. Značajka je koristiti iznutra profila mehanizama stezanja, a brtvljenje sa silikonom izvodi se samo za vanjsko staklo.

Strukturna fasadna stakla zgrade

Fasade s strukturnim ostakljenjem mogu biti opremljeni i kvačatirima i dvostranim. To ovisi o odabiru instalacijskog sustava.

Članak na temu: četvrtine prozora. Prozor za montažu s četvrtom

Strukturne fasadne ostaklje sadrži glavno stanje: elementi zatvarača su postavljeni tako da se ne gledaju izvana. U osnovi, oni su smješteni između naočala. Najčešće pokušavaju ne koristiti dodatne pričvršćuje, ali se primjenjuje samo za brtvljenje.

Prilikom pružanja toplog strukturno ostakljenje koriste se okretne brave.

Uz ovu instalaciju, pričvršćivanje profila je napravljeno u staklenim dodacima. Sama čaša je fiksirana uz posebne zakretne zagrade nalik propelerima u njihovom izgledu. Za detalje o staklenim fasadama pogledajte ovaj zanimljiv videozapis:

Glavne prednosti

Strukturna fasadna stakla zgrade

Staklene fasade daju izgradnju modernog futurističkog prikaza

S obzirom na korištenje strukturnog stakla, može se razlikovati broj njezinih nespornih prednosti:

  • Moderan i estetski izgled;
  • visok stupanj nastave;
  • visoka otpornost na izloženost vanjskom okruženju;
  • Pouzdana zvučna i toplinska izolacija;
  • vodootporan;
  • Trajanje rada.

Strukturna fasadna stakla zgrade

Sve je to moguće s pravilno izvedenom tehnologijom instalacije u skladu s regulatornim pokazateljima. U osnovi, upotreba strukturnog stakla može se promatrati prilikom podizanja novih zgrada.

Suvremeni dizajn daje im novi jedinstveni izgled u skladu sa zahtjevima najnovijih tehnologija:

  • Zbog činjenice da je dizajn u potpunosti staklo, osigurano je maksimalno prirodno osvjetljenje;
  • Vrlo osmišljena tehnologija instalacije osigurava sigurnosni rad. Dvostruko stakleni prozori otporni su na ultraljubičasto, atmosferske oborine i bilo koje druge mehaničke štete;
  • Pojednostavljena njega. Zahvaljujući pouzdanim brtvljenim i manjim veličinama šavova, akumulacija prljavštine je isključena. Aluminijske fasade uvijek ostaju čisti.

Montaža

Strukturna fasadna stakla zgrade

Instaliranjem elemenata strukturnog stakla, uglavnom se koriste dvije metode: dvostrani i četverostruk.

Bilateralni uređaj obavlja se prema ovom načelu:

  • Okvir za nošenje je prethodno instaliran govedina i police;
  • Double-ostakljeni prozori su priključeni na sljedeći način: na obje strane, mount je osiguran brtvilom, a ostale dvije strane su fiksirane pomoću mehaničkih pričvršćivača.

Metoda četverostrana modula osigurava se samo silikonom. Sa svih strana, staklo s dvostrukim staklom zalijepljeno je za noseći okvir brtve. Za detalje pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Kako isprati iz Organe: Uputa

Glavno pravilo koje se mora provesti kada je struktura strukturno ostakljenje visok stupanj krutosti.

Nedavno se može primijetiti strukturno staklo fasada zgrada u izgradnji privatnih kuća. Ova metoda nije niža od uobičajenih vrsta ostakljenja, ali pobjeđuje u estetskoj, eleganciji i modernoj.

Čitaj više