Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Anonim

Proces popravka uključuje rad na razini stropa pod slikanjem. Žbuka - proces dugotrajnog, ali to moguće.

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Žbuka - proces dugotrajnog, ali moguće

Zašto izvesti žbukanje stropa?

  1. Ovo je najpogodnija verzija stropne površine.
  2. Žbukanje strop vlastitim rukama je najekonomičniji način pripreme površine, ako činite sve u skladu s tehnologijom. Napomena: nesukladnost s koracima rada može dovesti do viška potrošnje i gubitka vremena. U nedostatku vještina i snažnih razlika visine sjemena, lakše je koristiti gipsanu ploču ili profesionalne plinove.
  3. Debljina sloja mješavine ne "ukrade" visinu stropa. Maksimalni sloj je 5 cm. Prekoračenje ovog pokazatelja može biti opasno za zdravlje - debeli sloj ne može odoljeti i postati prijetnja životu. Uz ozbiljne visinske razlike, preporučuje se montaža suspendiranog stropa od gipsane ploče.

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Prije početka pripreme površine potrebno je procijeniti skalu i razinu potrebe za žbukanjem

Ukrasna žbuka za strop može se primijeniti na površinu - moderan materijal s izvrsnim estetskim i tehnološkim pokazateljima.

Obnavljanje gipsa je moguća! Da biste to učinili, potrebno je pronaći slabe točke u cilju, točku u kojoj se materijal ljušti, uklonite ove slojeve, projicirane i izoštravanje.

Kako žbukati strop i koje su materijale potrebni za to?

  1. Spatula: Odaberite tri različita tipa metalnih stropula s udobnom, gumiranom ručkom.
  2. Posebna mješalica potrebna za pripremu kvalitetnog rješenja.
  3. Valjak i četka za punjenje površine.
  4. Kapacitet za pripravu smjese: Odaberite kantu s ravnim stranama - to će omogućiti praktičnu pripremu otopine. Volumen - više od 10 litara.
  5. Koža za brušenje površine za pripremu stropa pod bojanjem.

Članak o temi: Glavne sorte vinilne pozadine

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Strop ukrašen dekorativnom žbukom

Kako žbukati strop u sobi?

Prije početka pripreme površine potrebno je procijeniti ljestvicu i razinu potrebe za žbukanjem. Potrebno je pregledati stanje stropa. Ako su kapi površine minimalne (do 5 mm), ne vrijedi trošiti vrijeme za težak i dugotrajan postupak. Da biste pripremili osnovu, dovoljno je koristiti kit i lopaticu. Ako su razlike više od 3 cm, a vi nemate vještine, bolje je napustiti postupak vlastitim rukama. Kako pokrenuti strop ako su razlike više od 3 cm? Kontaktirajte svoje stručnjake koji pružaju kvalitetan rad ili korištenje suhozida za stvaranje suspendiranih struktura.

Pripremni rad zahtijeva potpuno čišćenje površine od starog završetka. Za uklanjanje starog štukature s površine, navlažite strop. Postupak se mora ponoviti nekoliko puta, tako da je materijal lakše otkriti, a bilo je manje prašine.

Koristeći lopaticu, uklonite cijelu staru završnu obradu na štednjak - ako materijal nije ekstell vlagu, koristite perforator.

Obratite pozornost na šavove! Od njih je također potrebno pažljivo ukloniti žbuku, koja je dobro čuvana.

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Žbukanje strop

Na površini ploča preklapanja ostat će vapno i cement - operite ga spužvom.

Ima li gljivice na površini? Koristite posebnu antiseptičku otopinu za rukovanje stropom. U sobi s visokom razinom vlage, ne smije se obraditi samo pogođena područja.

Ne samo posebne antiseptike, već i sredstva koja sadrže klor mogu se koristiti za površinsku obradu iz gljivica.

Zapamtite: uklanjaju samo gljivice, ali neće moći spriječiti njegov ponovni izgled!

Nakon čišćenja površine od starog završetka, ona se mora obraditi pomoću temelja - to je osnova za žbukanje, što će osigurati čvrstoću prianjanja betonom.

Što ako je strop drveni? U "Stalinka", u drevnim drvenim seoskim kućama, stanovnici se suočavaju s problemom vojvotkinja - to je "izvornu" particiju iz odbora ispod gline. Zamjena žbuke preporučuje se samo ako stanje završetka ne dopušta da ga vratite, napraviti kozmetički popravak ili instalirati suspendirane strukture iz suhozida ili stropova.

Nemojte se spustili Dranco i uklonite stari završetak! To može učiniti samo iskusni stručnjak.

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Stuccoating na stropu

Članak o temi: Interijer male kupaonice (30 fotografija)

U slučaju ozbiljne štete na cilj i nemogućnost popravljanja suhozida, vrijedi kontaktirati profesionalni restaurator.

Može li biti žbukanje površine suhozida? Ako trebate primijeniti gipsanu ploču gipsa, vrijedi osigurati da je materijal otporan na vlagu. Koriste se samo posebne smjese za suhozidom, primjenjuju se u nekoliko tankih slojeva.

Stropna žbuka se može izvesti pomoću smjese na bazi žbuke ili s mješavinom cementne limete.

Prva opcija ima prednosti u odnosu na drugu:

  1. Ako govorimo o betonu, tada se smjesa gipsa najbolje odgovara zahvaljujući visokoj adheziji.
  2. Neprofesionalno korištenje smjese gipsa je lakše od vapnenca cementa.
  3. Uz normalno skupljanje kuće, gipsana žbuka nije prekrivena pukotinama i pogodan je za slikarstvo.

Gipsani strop za svjetione: radne značajke

Ova se tehnika smatra najjednostavnijom i najpovoljnijom neprofesionalnom. To vam omogućuje da stvorite glatke strop.

Kako poravnati strop by žbuka za svjetione?

  1. Za početak, trebali biste pronaći nižu referentnu točku na stropu. Ovo koristi vodu ili lasersku razinu.
  2. Ispod za 1 cm je montiran poseban metalni perforirani svjetionik profil. Upotrijebite kratko pravilo ako nema iskustva takvog rada - to je prikladnije, dugo je pravilo manje prikladno, ali omogućuje vam da ravnomjerno napravite površinu. Udaljenost između profila treba biti manja od duljine pravila za 20 cm.
  3. Premještanje cik-cak pravilo, žbuka se primjenjuje pomoću srednje lopatice. Slojevi moraju biti tanki. Maksimalno - 2 cm. Ako su razlike u visini više, vrijedi dopustiti da se prvi sloj u potpunosti osuši, a zatim nanesite drugi.

Važno! Ako je potrebno primijeniti drugi sloj, potrebno je osigurati prvi uz pomoć ojačane rešetke - pritisnut je u svježi prvi sloj. Nakon sušenja možete nastaviti primjenu smjese.

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Instaliranje plaža na stropu

Za završnu površinu površine pod slikanjem, bit će potrebna široka lopatica. Uz to, osušena žbuka obrađuje se s poravnanjem kit. Slojevi bi trebali biti minimalni, primijenjeni postupno.

Nakon sušenja kit, brušenje se izvodi pomoću posebnog stroja. Trebat će vam zavoj za zaštitu respiratornih organa od prašine. Završavanje stroj za mljevenje je najpraktičniji s velikim stropom, u maloj sobi, možete izvršiti konačno poravnanje uz pomoć ručne brusne mreže. Glatka površina je spremna za slikarstvo, može se primijeniti dekorativna stropna žbuka.

Zapamtiti! Prije bojenja površine provjerite pouzdanost žbukanja. Preporučuje se pravilno brand kako bi se osigurala optimalna primjena boje.

Članak o temi: Podešavanje aluminijskih prozora vlastitim rukama

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Zidove brušenja prije slikanja

Moderna dekorativna žbuka na stropu: za i protiv?

    1. Venecijanska žbuka na površini suhozida koristi se za zidno uređenje, rjeđe - za strop. Pogodno za stambene objekte - dnevni boravak, ormar, spavaća soba, dječji vrtić. Nije potrebno koristiti u kupaonici, u kuhinji, jer kada dobiva obilje vlage ili poplave, premaz je oguljen i potrebno je potpuno promijeniti, gotovo je nemoguće odabrati nijansu okusa.

Kako žbukati strop vlastitim rukama?

Ukrasna stropna žbuka

  1. Polimer teksturirani dekorativni žbuku na stropu izgleda lijepo u prostorijama stambenih. Budući da je površina volumetrijska, takvo rješenje bit će nepraktično za kuhinju - teško je ukloniti kontaminante iz nepravilnosti površine.

Korištenje profesionalnih, visokokvalitetnih materijala pomoći će olakšati proces, a površina je pouzdanija.

Čitaj više