Pravila odabira ukrasa za haljinu čipke

Anonim

Čipka je već nekoliko stoljeća, jer njihov izgled ne ostavljaju modu, a čipkarska haljina se tradicionalno smatra znakom luksuza i sofisticiranog ženstvenosti.

Moderne tehnologije napravljene guipure platno s raznim dizajnom i pristupačnim, a moderna moda preporučuje haljine iz takvog materijala za sve prigode života: proslave, osobito vjenčanje, ured, hodanje, boemske stranke itd. Međutim, stvaranje određene slike na temelju čipke podrazumijeva određena pravila za kombinaciju stila, nijansi i pribora.

Trendovi čipke haljine

Pravila odabira ukrasa za haljinu čipke

Lijepe i zavodljive vezice, voljeni od strane većine žena, uvijek su prisutni u zbirkama vodećih modnih kuća, ali svaka sezona dizajneri nude nove i nove ideje. Trenutno čipka, nastavljajući ostati omiljeni stil vjenčanja i lopte, nudi se za gotovo sve životne situacije, dok se igra glavna uloga u stvaranju jedne ili druge slike:

  • izrezati i haljine duljine;
  • spektar boje;
  • cipele, torba, dodaci (rt, jakna, itd.);
  • Ukrasi (nakit i nakit).

Duga haljina, posebno s bujnom suknjom ili petljom, najprikladnije na vlastitom vjenčanju ili loptu. Najviše elegantna i univerzalna opcija je slučaj malo duže ili nešto kraće od koljena, poželjno crnog. Osnova romantične slike bit će sjajna kratka haljina, a kratke zasićene haljine pogodne su za klubsku zabavu.

Treba pamtiti da haljina za čipku bez rukava izgleda previše iskreno, a veliki izreza izgleda bolje ako se napravi na poklopcu i prekriven guubom , Moderna tendencija nositi čipku haljinu izravno na donjem rublju, pa čak i kontrastnu nijansu, treba koristiti s oprezom. Preporučuje se ne samo da se kritički gledate u ogledalu, već i da bi se jednostavno - fotografija (pogotovo ako znate da se fotografija događaja može objaviti bez vašeg pristanka).

Članak o toj temi: Osnova narukvice radi sami iz plastike

Pravila odabira ukrasa za haljinu čipke

Što se tiče boja, bijele i krem ​​čipke, kao i sve nijanse slonovače i šampanjca prikladne su za vjenčanje i romantične haljine. Klasična crna pogodna je za svečane situacije, kao i za stvaranje slike u boemskom ili gotičkom stilu. Neutralna suzdržana gama idealna je za uzročni promet i ured i stvoriti avangardnu ​​i nezaboravnu sliku na loptu ili zabavi će uspjeti s jakim nijansama, osobito stvarno plavom bojom. U isto vrijeme, odabrana nijansa treba pristupiti ne samo stilu, već i vašoj boji.

Što odjenuti?

Odabir, koje su dodatke prikladne za vašu čipku haljinu, treba ga nastaviti iz činjenice da je ovaj materijal "samodostatan", a previše privlačan pribor i dekoracije će mu se pridružiti u sukob.

Širok pojas je kontraindiciran s tako haljinom, velikim brojem nakita, nijansima.

Što je više svijetle boje čipke, a veći je njezin crtež, više suzdržani i nevidljivi trebali bi biti pribor i nakit , U pravilu, ukupni ansambl može biti ili relevantno jednobojno, ili ne uključuje više od tri boje, tako da su dodaci odabrani ili u tonu ili u boji kontrasta i teksture.

Pravila odabira ukrasa za haljinu čipke

U isto vrijeme, treba ga nastaviti iz određenih pravila:

  1. Obuća za hladnu sezonu odabire se barem na tan tamnije haljine boja, a za ljeto - svjetlo. Univerzalni su neutralni tonovi cipela - crna, siva, bež, krema i za svečane slučajeve - zlato i srebro. Za romantičnu sliku, najbolje rješenje je baletna cipela, u drugim slučajevima, po mogućnosti visoke pete. Za nekoliko sezona za mlade i boemskog stila nudi se kombinacija čipke i masivnih čizama ili visoke čizme.
  2. Torba mora biti izrađena od monofonskog glatka materijala glavne ili kontrastne boje. Idealno rješenje je kvačilo, više volumetrijske vrećice pogodne su za ulicu i stil ležeran.
  3. Harmoničan i uvijek prikladan dodatak večernji haljina je rt. Za uredske haljine i uličnu jaknu ili kardigan, uključujući pleteninu, u krugovima mladih, čipkalna haljina može se dopuniti kožnom jaknom.

Članak o temi: Pan tkanina: sastav, svojstva i smjernice za uporabu

Kako ukrasiti?

Većina žena nosi ukrase čak iu kućnom okruženju, a ni u jednom slučaju neće se pojaviti bez njih na svečani događaj. Nakit za čipku haljinu odabran je na isti način kao i drugi dodaci - na temelju načela minimalizma , Moderne sjajne fotografije s berba stilom, koje su savršene za čipke haljine. Dovoljno je odabrati jedan ukras - naušnice, narukvica ili broš. Za otvorenu haljinu, usredotočena je na vrat, pokupite lanac, konac zrna ili ogrlica.

Pravila odabira ukrasa za haljinu čipke

Treba pamtiti da:

  • Srebrni metal dolazi do svih svjetlosnih nijansi, kao i crno-plava;
  • Zlato je dobro u kombinaciji s kremom, bež, crvena, zelena;
  • Mali biser niti je univerzalni ukras, koji je posebno skladan pogodan za crne, plave, bež boje.

Brooch najbolje izgleda na zatvorenoj haljini, u ovom slučaju trebate nositi male i neupadljive naušnice. Duge spektakularne naušnice mogu biti jedini ukras, dok bi trebali biti jedan ansambl s frizurom. Za krug izreza, perle i ogrlice susjedne duž vrata su odabrani za rez u obliku slova V, prikladni su viseći lanci. U svakom slučaju, potrebno je dati prednost dekoracijama od prirodnih materijala.

Čitaj više