Koji kontroler odabire za solarnu bateriju

Anonim

Tijekom korištenja solarne baterije, najteži stupanj je očuvanje akumulacije energije. Struja se proizvodi samo u svijetlom vremenskom razdoblju, a brzina protoka je također u danu i noći. Naravno, postoje baterije, ali ih je nemoguće koristiti izravno, jer sve neće uspjeti. U tom slučaju morate koristiti posebne kontrolere koji će regulirati brzinu protoka. U ovom članku, reći ćemo vam koji kontroler odabrati za solarnu bateriju vlastitim rukama i reći glavne tajne.

Vrste solarnih kontrolera

  1. ON / OFF kontroler. Može se nazvati najjednostavnijim, načelo njegovog rada samo je da isključi opskrbu električnom energijom kada je baterija potpuno napunjena. No, tu je i prvi nedostatak, baterija reagira na 100% i za 70%, tako da ne uspije brzo. Od prednosti takvog uređaja moguće je imenovati svoje niske cijene, plus svaki kontroler može prikupiti vlastitim rukama.
    Koji kontroler odabire za solarnu bateriju
  2. PWM ili PWM su napredniji uređaji. Oni osiguravaju postupno punjenje baterije, dopuštajući mu da produži život. Načini punjenja se automatski odabiru, baterija može napuniti do 100%, što se već smatra velikim brojem. Međutim, postoji i gubitak baterije do 40% - to je nedostatak.
    Koji kontroler odabire za solarnu bateriju
  3. MPPT kontroler. Može se nazvati najboljim, to vam omogućuje da organizirate isplativ i kvalitetan rad baterije i solarnih panela. Ovaj uređaj radi na računalnoj tehnologiji i samostalno bira optimalnu naknadu za AKB. Također preporučujemo čitanje koje su najbolji proizvođači praznih solarnih panela.
    Koji kontroler odabire za solarnu bateriju

Koji kontroler odabire za solarnu bateriju
Koji kontroler odabire za solarnu bateriju

Na temelju gornjeg opisa, može se podrazumijevati da uključeno / isključeno kontroler nije prikladan za dugotrajnu uporabu. Može se instalirati samo kao tester za rad cijelog sustava. Ne preporučuje se koristiti, jer cijene baterije sjećaju svega.

Koji kontroler odabire za solarnu bateriju

Članak o toj temi: Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Bolje je pogledati PWM ili PWM ili MPPT, oni su više funkcionalni. Naravno, trošak ih grizu, ali vrijedi to. Ako razgovaramo s MPPT tehnologijom, značajno produžuje život baterije, jer se naplata drži na 93-97%, u PWM ili PWM 60-70%.

Cijena na kontrolorima

Svaka solarna elektrana prikuplja se samo za uštede, tako da je preplaćeni dodatni novac za kupnju skupih komponenti loš. Zanimljiv članak o toj temi: Kako odabrati jeftinu bateriju za solarnu elektranu.

Prikupili smo vam dva najpopularnija solarni kontroler, koji su univerzalni i najbolji u omjeru cijena / kvalitete:

  1. MPPT tracer 2210rn solarni regulator regulator regulator košta 75 dolara, univerzalni, prepoznaje dan / noć, postoje certifikati kvalitete i izvrsna učinkovitost - 93%.
  2. Solarni kontroler 20a smo dodijelili zbog niske cijene - samo 20 dolara. Radovi na PWM ili PWM tehnologiji mogu se kontrolirati pomoću računala. Instalirano je jednostavno i razumljivo sučelje, omogućuje vam jednostavno instalirati sve standardne postavke.

Kako napraviti kontroler za solarnu bateriju s vlastitim rukama

Svatko bi trebao shvatiti da se kontrolor za solarne ćelije može prikupiti vlastitim rukama, ali za to morate kupiti neke dodatne stavke. Ali to je korisno, jer možete skupljati PWM ili PWM u samo 10 dolara. Sve to ćete naći u videozapisu koji smo pronašli za vas online. Važno je napomenuti da je MPPT kontroler kod kuće nemoguće.

Članak o temi: najbolji proizvođači solarnih panela.

Čitaj više