Kako staviti linoleum na ploču vlakna: značajke

Anonim

Podovi u obliku linoleuma koristi dobro zasluženu popularnost u mnogim segmentima stanovništva. To je povezano s različitim opcijama: od jeftinog, do elita. Visoke performanse svojih operativnih obilježja i atraktivan izgled čine ga pogodnim za završnu obradu prostora različitih namjena. Osim toga, polaganje je vrlo lako izvesti vlastite ruke. Njegova instalacija je dopuštena na različitim površinama, u rasponu od betona (DVP, iverice, šperploča) i završava sa starim slojem linoleuma. Ali prije nego što nastavite na popravak podne obloge, potrebno je proučiti neke od značajki ovog postupka. Kako niti linoleum zna gotovo svakoga, ali postoji niz nijansi, što poštivanje može utjecati na kvalitetu premaza.

Kako staviti linoleum na ploču vlakna: značajke

Polaganje linoleuma treba provesti samo na savršeno razini.

Iz koliko će se pravilno izvesti instalacija linoleuma, njegov servisni život ovisit će o vanjskom izgledu. Čak i ako izvršite sve sami, možete značajno uštedjeti sredstva. Zatim, postupak za ugradnju prevlake linoleuma i brojnih korisnih savjeta, čitanje s kojima ćete naučiti kako staviti linoleum na vlaknasti ploču.

Pripremite bazu ispod podnice linoleuma

Kako staviti linoleum na ploču vlakna: značajke

Slijed polaganja ploča na podu.

Kvalitativno pripremljena temelj igra vrlo veliku ulogu u podovima linoleuma. Najčešće se betonska površina ili iverice i drugi materijali koriste kao baza za linoleum.

Najvažnija stvar u pripremi temelja je stvaranje savršeno glatke površine, kao takav materijal, poput linoleuma, ima fleksibilnu i meku strukturu, a to nije jako guste. Dakle, stavljajući ga na površinu nepravilnostima, kao rezultat toga, moguće je dobiti vanjsku oblogu na kojoj će biti vidljivi svi osnovni defekti, a estetska strana poda će biti kromirana.

Kako bi se izbjegli ti problemi, površina poda, prije polaganja linoleuma na iverice (DVP), treba biti pravilno pripremljena i imaju nepravilnosti s maksimalno 3 mm maksimum. Komercijalni tip linoleuma prvi će biti u mogućnosti prikriti nedostatke baze, jer je deblji od uobičajenih mogućnosti, ali nakon cijelog vremena, sve nepravilnosti nacrta površine će biti pogođeni.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​zavjese na balkonu s vlastitim rukama

Kako bi se istaknula površina, mnogi koriste mješavinu samonivelirajućeg karaktera. Uz to, vrlo je lako stvoriti praktički savršeno razinu. Betonski estrih u ovom slučaju je također dopušten.

Drugi važan čimbenik koji karakterizira osnovnu površinu je suha. Vrlo je važno da svaka vlaga nedostaje na površini poda nacrta. Budući da linoleum ima svojstva vode i paranga, zatim ispod njega s vlažnim okruženjem, plijesni i gljivične infekcije vrlo su se pomnoženi. A to zauzvrat uzrokuje procese truljenja podne obloge. Ako sipate pod uz pomoć betonskog rješenja, onda je potrebno, prije nego što upućujete linoleum, pričekajte da se pod osuši.

Ako se kao baza koristi šperploča, vlaknarnica ili imirodna ploča, ne zahtijeva se od posebne pripreme. To je zbog činjenice da takva oprema ima prilično glatku površinu i jači je. Glavna stvar je osigurati da DVP (iverice) nema volumetrijske šavove. Budući da tijekom rada na njihovom mjestu može biti neuspjeh linoleum premaz.

Linoleum: Kako se pripremiti za polaganje?

Kako staviti linoleum na ploču vlakna: značajke

Rezanje linoleuma.

Da ne bi izgubili dragocjeno vrijeme u trenutku kada pripremite površinu, morate implementirati roll s linoleumom i dati mu vremena do sedmosta. U ovom trenutku, navikao se na mikroklimu koja postoji u sobi. Što će ovaj proces trajati, to bolje. Najoptimalnija opcija je razdoblje od 3 dana. Takav rok će eliminirati valove na površini linoleum površine i učiniti ga više podaljom i mekom strukturom.

Zatim dolazi linijski linoleum i njezino obrezivanje. Da biste to učinili, položite linoleum na pod tako da je jedna od njegovih strana uz zid i postoji ukupno 3 do 5 cm.

Članak o temi: Solarni paneli za privatnu kuću. Pro i kontra solarnih baterija

Ako je vaš zid u sobi vrlo gladak, onda možete bez lan, i postaviti materijal blizu njega, ostavljajući vrlo mali jaz, oko 3 milimetra. Koja opcija ne bi bila izabrana, poželjno je da je janjetina na zidove uniforme preko cijelog perimetra prostorije. Ako se premaz sastoji od nekoliko dijelova, onda svi ostali dijelovi moraju biti postavljeni u skladu s postojećim uzorkom.

Kako bi ravnomjerno i pravilno izrezali dodatni dio materijala, trebat će vam jednostavna olovka ili građevinski marker, uz pomoć kojih stavite naljepnice na pogrešnu stranu linoleuma. Rub lista se savija, oznake su pričvršćene s pogrešne strane, ali pobrinite se da imate razmak od 3 do 5 mm između ruba linoleuma i zida. Zatim, sve oznake trebaju biti međusobno povezane, nakon što je dobila crtu na kojoj će se pojaviti obrezivanje.

Ako u sobi postoji izbočeni kutak, prikladno im se mora napraviti.

Izvođenje priključaka, morate odrezati kut tako da se materijal nalazi s istom adhezijom duž obje strane kuta. Na vrhu kuta trebate napraviti rez.

Kako kotrljati linoleum, koji ljepilo koristiti?

Kako staviti linoleum na ploču vlakna: značajke

Shema linoleuma.

Da bi linoleum dobro zadržao na površini poda, a njezin servisni život nije godinu dana, za pričvršćivanje se koriste različiti ljepljivi ili mastični spojevi.

Odabrani to sredstvo je potrebno, fokusiranje na vrstu linoleuma, koji će biti montiran. Ali prije svega, se vrši premaz podne površine. Nakon završetka, potrebno je čekati njezino potpuno sušenje. Kao rezultat ovog postupka, riješite se malih nedostataka koji postoje na površini poda. Dakle, spriječite proces formiranja ispod premaza kondenzata.

Sastav ljepila za linoleum treba primijeniti na pogrešnu stranu materijala, nakon čega se pritisne na površinu pripravne baze. Možete izgladiti površinu zaključanog linoleuma pomoću posebnog klizališta.

Članak o temi: Kako staviti Tulle uz pomoć vrpce vlastitim rukama

Morate obaviti ovaj postupak, u rasponu od sredine sobe prema rubovima. Dakle, možete ukloniti sve dodatno ljepilo ispod linoleuma.

Izradom svih faza rada u skladu s pravilima, kao rezultat toga, dobit ćete kvalitetnu, lijepu i izdržljivu podnu površinu. Linoleum će vam poslužiti više od desetak godina i oduševit će vaš izgled još jednu generaciju.

Značajke za njegu linoleuma

Prije nego što izražite pravila za njegu linoleuma, želim primijetiti brojne čimbenike pod utjecajem koji ovaj materijal može brzo izgubiti svoje prednosti.

Kako staviti linoleum na ploču vlakna: značajke

Tehnologija hladnog zavarivanja linoleuma.

  1. Prisutnost jarkog svjetla, kao linoleum ima okus imovine pod utjecajem ultraljubičastog zračenja.
  2. Kapi načina temperature uzrokuju pucanje materijala.
  3. Utjecaj vlage u velikim količinama dovodi do pojave kalupa i drugih bakterijskih infekcija. Pogotovo linoleum je osjetljiv na vruću vodu.
  4. Izlaganje mehaničkim oštećenjem. Na primjer, tragovi od teških namještaja ostaju na površini linoleuma.
  5. Linoleum je zapaljiv materijal, tako da je štetan za učinak vrućih predmeta.
  6. Osjetljivost na bilo koju boju tvari, tragovi njih vrlo su teško ukloniti s njegove površine.

I sada izravno o linoleumu. Počnite čistiti takvu površinu od uklanjanja prašine s usisivačem ili mekom četkom. Nakon ovog postupka, možete se preseliti u postupke vode. Voda za čišćenje linoleuma treba biti čista i topla.

Nije potrebno obilno trošiti njegovu površinu u procesu čišćenja, s vrlo zagađenim linoleom u vodi, možete dodati neagresivan deterdžent. Ni u kojem slučaju ne može se koristiti soda, alkohol i pranje posuđa, jer sadrže sve vrste otapala.

Izvođenje svih ovih jednostavnih pravila, produžit ćete život svog podnog pokrivača ne za godinu dana. I u isto vrijeme, spasite njegov atraktivan izgled.

Čitaj više