Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Anonim

Prikupljanje ograde za stepenice, potrebno je odlučiti kako instalirati balusters, police, stupove podrške. Sve nije tako jednostavno, jer instalacija balasine ovisi o vrsti stepenica, materijala iz kojeg je napravljen stubište i sama ograda. U isto vrijeme se uzimaju u obzir više estetskih preferencija.

Broj balijasinskih i potpornih stupova

Prije svega, potrebno je odlučiti da će jedan balaasin biti na koraku ili dva. Prihvatljive obje opcije. Druga točka: potrebno je odlučiti gdje i s onim što će frekvencija biti stupovi podrške. Postoji nekoliko opcija:

  • Na početku i na kraju raspona.
  • Kroz korak.

    Kako instalirati bale i postove na stepenicama

    Najčešće se referentni stupovi nalaze na početku i na kraju stubišta

  • Dva koraka.
  • Tri koraka.

Veliki broj stupaca na stepenicama potrebno je ako balusteri rade tanke ili punjenja - ne vertikalne, ali uzdužne "niti", koje nisu napunjene i obavljaju zaštitne i / ili dekorativne funkcije.

Stavite oznaku za stupove i bassino

U svakom slučaju, svi stupovi i balusters na rasponu trebaju stajati na jednoj ravnoj liniji. Štoviše, ako je radijus / veličina stupa balaasine / potpore je drugačiji, postavljeni su na istoj liniji svojih centara. Nakon postavljanja svih balaasina i polova, ako pogledate niz liniju, svi oni moraju biti u istoj ravnini.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Prva faza ugradnje ograda - označavanje instalacijskih mjesta stupaca i balijazina

Na kojoj udaljenosti od ruba pozornice ima balasine

U prosjeku, Balijski centar je instaliran na udaljenosti od 6-10 cm od ruba, ali može imati i sam rub. Odaberite koliko želite. No, potrebno je odabrati tu udaljenost kako bi se odredio mjesto gdje će biti potrebno napraviti rupe za ugradnju balijasina.

Da biste odredili udaljenost, postoji algoritam. Obično se nastavite od činjenice da stubište ili balasin moraju biti na udaljenosti od 2-5 cm od bočnog ruba pozornice. Veličina stupa ili bala podijeljena je na dva, dodajući odabranu udaljenost do ruba i dobivamo željenu vrijednost.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Udaljenost od ruba pozornice je odabrana proizvoljno

Dajte nam primjer, izračunavanje instalacijskog mjesta balustera. Neka imaju kvadratni presjek ispod, 80 * 80 mm. Od ruba pozornice moraju se držati za 3 cm. Ukupno dobivamo: 8 cm / 2 + 3 cm = 7 cm. To jest, kada je mjesto pričvršćivanja balustera na stubama s ruba pozornice Potrebno je odgoditi 7 cm. Također unesite ako su balusteri okrugli: promjer 7 cm, od ruba - 3 cm. 7 cm / 2 + 3 cm = 6,5 cm. To je, u ovom slučaju, rupa za montažu Steair balaasine se vrši na udaljenosti od 6,5 cm od ruba pozornice.

Algoritam Instalacija Balysin

Proces obilježavanja balijazina korak po korak može se opisati kako slijedi:

  • Na gornjoj i donjoj fazi raspona od ruba pozornice definirajte određenu udaljenost, koja ovisi o veličini polova / balasina.
  • Između točaka provodite izravno. Možeš ti to:
    • Imati / pričvrstiti u planirane vijke za nokte / samo-tapkanje, istezanje niti između njih;
    • pokazuju liniju na laserskoj razini;
    • Nakon što je instaliran paran bar / vodič.

      Kako instalirati bale i postove na stepenicama

      Balaasini se mogu instalirati jedan ili dva na korak. Tu je i opcija - dva na jednom, jedan na sljedećoj, na trećem koraku opet dva i tako dalje, naizmjenično i sama, onda dva

  • Na koracima toleriraju ravno. To je prikladnije za to s velikim ugljikom i olovkom. U svakoj fazi ispostavi se da postoji linija za koju ćemo pokazati centrima stupova i balasina.
  • Sada je potrebno mjesto gdje su stube instalirane. Budite sigurni da stojite na vrhu i dnu raspona. Prvi stavite stupove za ljestvicu ispod i na vrhu raspona. Zatim, pronađite gdje će balusteri stajati. Pazite da je udaljenost između njih bila ista ili gotovo ista. Dopuštena razlika je 1 cm (na primjer, između svih balara, dobije se 9 cm, i između jednog stupnja i balasine - 8 cm).

Glavni zadatak ove faze je prijenos izravno na korake kao preciznije. Drugi je odabrati takvu udaljenost između stupaca i balustera tako da ne postoji vidljivo oko razlika. Ako je nemoguće sve učiniti jednako, možete učiniti simetrično - velike ili manje udaljenosti na udaljenosti oko rubova ili ih izmjenjuju kroz jedan ili dva. Nema univerzalnih rješenja, jer svako stubište je jedinstveno, sa svojim parametrima i značajkama.

Postupak za sastavljanje opasnosti

Da bi se ugradnja ograda na stubištu, bez iznenađenja, potrebno jasno predstavljati cijeli proces.

  • Pričvrstite dvije ekstremne stupce - na vrhu i dnu raspona. Izloženi su tako da je od ruba stupa do ruba pozornice bio ista udaljenost (obično 3-6 cm). Ako se stubište napravi na koser, oni ih postavljaju kombiniranjem rubova ili nakon toga slijede istu udaljenost s obje strane.
  • Uže se proteže između dvaju montiranih stupova. Samozakažni vijci su pričvršćeni u njihov središte, u kovrče se napeti, prema kojem će biti potrebno postaviti centre balaasine i stupova, bit će moguće pogledati visinu itd. Umjesto užeta, možete instalirati vodič ako ste sigurni da ne spasiti nigdje drugdje.

    Kako instalirati bale i postove na stepenicama

    Redoslijed okupljanja stubišta sastoji se od nekoliko uzastopnih radnji

  • Balaasini su pričvršćeni, stupovi se stavljaju na postojeću oznaku. Njihov položaj je strogo okomito i tako da će vrh biti u niti / vodiču.
  • Kada instalirate svaki element, odabran je njegov položaj:
    • Poljaci / balazini trebaju stati strogo okomito, bez najmanjih odstupanja. Potrebno je provjeriti u dva zrakoplova.
    • Oni bi trebali biti na istoj liniji s već instaliranim, "ne hoda" desno ili lijevo.
  • Na postovima se stavljaju na ogradu (s podmetericom ili bez - ovisi o vašoj želji).

Zatim se postupak ponavlja za drugi raspon. Potonji od ugradnje krajeva ograda je kombinirati stupove za podršku na mjestu rotacije. Specifičan način ovisi o vrsti i materijalu rukohvat, ali je potrebno morati biti u stanju to učiniti tako da ova stranica bude prijelaz iz jednog raspona na drugi, dok je bilo prikladno i nije izgledalo stranac.

Pričvršćivanje drvenih balasina i stupova

Mnogi se slažu da je instalacija ograde teže od proizvodnje stepenica: previše različitih čvorova, ne postoje standardna rješenja prikladna za sve. To je složenost. Možda je najteže instalirati drvenu ogradu. Materijal je plastika, ali i problemi: dobro fiksni element na početku, u godini ili dva može se družiti s pristojnom amplitudom. Stoga, na pričvršćivanje polova i balaasina iz stabla je vrlo i vrlo uredno, reinsumran, koristite kombinirane metode, dodajući ljepilo ako je moguće. Tako da su veze teže.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Ne najelegantnija instalacija balasina drva na kamenu ili betonskim koracima, ali pouzdana

Općenito, balasine ili stup je fiksiran ili na ploče pozornice, ili na Kosouro - ovisi o dizajnu stepenica. Unutarnje stepenice na cosomra učiniti rijetko, jer ćemo, uglavnom, razgovarati o instalaciji ograde do koraka.

Uz pomoć vijka (Muchahar) do pozornice

Postoji jednostavna opcija - kroz pričvršćivanje balaasine i potpornih stupova do pozornice. Jedini uvjet: debljina pozornice trebala bi biti pristojna - više od 40 mm.

U ovom slučaju, za ugradnju balustera ili stupova u odabranoj točki, kroz rupu se provodi kroz koju se prolazi vijak promjera najmanje 8-10 mm (može se ovisi o 12 i 14 mm. presjek balasine). Minimalna duljina shohahara je 80 mm (ostatak se može posipati). Pod bolt bušilice rupu većeg promjera. Nakon instalacije mora biti uvučena tako da rub ploče ostaje najmanje 5 mm. Rezultirajuća rupa je zatvorena dekorativnom oblogom (možete odabrati plastičnu prikladnu boju ili od drva).

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Instaliranje balasine drva: nakaza do pozornice

Vijak je umetnut u rupu, rupa u središtu je izbušena za 2-3 mm manje promjera od promjera rabljenog vijka. Specifični promjer ovisi o raznolikosti drva: teže drvo, što je manje razlika između bušilice i promjere vijaka. Dubina otvora jednaka je duljini vijka.

Vijak je pričvršćen odozdo, prolazi kroz korak, ulazi u tijelo balustera. Provjerava se na niti, pokazuje. Konačno zategnite odozdo pomoću krajnje ključeve željenog promjera. Opcija je dobra u tome, u teoriji, veza se može zategnuti - ako uklonite utikač i, pomoću tipke, smanjite remen. Ali "vješt" djeluje sve dok rupa u drvu ne postane prevelika od letjelice. I on će se pojaviti prije ili kasnije - iz opterećenja koja su usmjerena u različitim smjerovima, od prirodnih procesa koji se pojavljuju u drvu. Tako da veza nije vječna.

Na hanking ili navojni stud

Ako je nemoguće dobiti od dna, postoji mogućnost pričvršćivanja balasina na wanks (50 * 10, 60 * 12, 70 * 14, 70 * 16 mm). Wankings biraju veliki, veliki promjer. Instaliranje kolovosti u ovom slučaju je takva: rupa u koraku dubine jednake polovici duljine prašine. Drugi je ista rupa na dnu balustera. Promjer vježbe je 1-2 mm manji od promjera dumme.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Ugradnja ograde s drveta na kanalizaciju

Epoksi ljepilo se izlije u oba rupe, Wanking je umetnut u rupu u fazi dok se ne zaustavi, a zatim se stavlja baluster. Za veću pouzdanost takve montaže s ljepilom možete zamotati cijeli donji dio balustera.

Trenutak: Tražite sklonište iz istog drva iz kojeg se naprave koraci i ograda. Oni imaju isti koeficijent toplinske ekspanzije, jednako reagiraju na uništenje, povećavaju vlažnost. To će učiniti vezu izdržljivijom. Instalacija balijazina na kanalizaciju - tradicionalni, ali ne i najpouzdaniji način danas. Prvo, čestice mogu prekinuti, drugo, sama veza je još uvijek size. Tako ćete za nekoliko godina morati tražiti način da popravite razgovor.

Umjesto odojak, možete koristiti pin navoj. Proces instaliranja balasine nije drugačiji. Svejedno, samo može biti ljepilo bez ulijevanja rupe, iako ...

Na samo-tapkanje

Najviše "kolektivna farma", koja ne voli profesionalce, ali što je lakše razumjeti i implementirati - ugradnju balustera na vijak za samozaštit. Za pričvršćivanje na korake, trake za stablo koriste promjer od najmanje 6 mm i koristi se duljina od 60 mm. Na svakoj strani su stavili dva (ukupno, za svaki od 8 vijaka).

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Najlakši i najvažniji način. I također: puno nevolja kako bi zatvorili neugledne tragove

Potrebno je uvrnuti ih za pola kuta od 30-40 °, ispod šešira za pre-bušenje rupa. Ugradite vijke, a zatim su rupe zatvorene s izrezom čepa s istog stabla ili šokiranja s kitom na stablu.

Sa zipbolt (zipballt)

Relativno novi zatvarač, koji se može pričvrstiti na korake, a za rukovanje. To je prikladno za uporabu, ali to je skupo. Ako instalirate ogradu vlastitim rukama i "za sebe", ovo je dobra opcija. Instaliranje Baluusnea sa zipballom je dobro jer se veza može naknadno zategnuti uklanjanjem letjelice.

ZipBalt se sastoji od navojnog stuka i izmjenjivog stupnja prijenosnika. Postoje dvije vrste:

  • od dva pomično povezana s navojem približno jednaka duljina;
  • S jednog navojnog studija (tip 13.600).

Varijanta s pomičnim spojenim klinovima je dobra pri spajanju balusne i željeznice, ograde s potpornim stupovima. Direct Zip-Bolt je dobar za skrivenu vezu okomitosti. Samo slučaj ugradnje balustera na stubama, stupovima podrške na podu, preklapajući drugi kat. Dimenzije ovog pričvršćivača su kruti - promjer 8 mm, duljina je 96 mm, tako da će to biti dobro, a u pouzdanosti vezanosti balassa ne mora sumnjati.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Zipbolt uređaj za vezu okomitosti

Samo algoritam je sličan montažoj na peti: potrebno je izbušiti u koraku i baluster rupu za ugradnju klinu za pušku. Duljina otvora u oba dijela treba biti jednaka duljini pete, minus visinu glave.

Razlika je u tome što je potrebna tehnološka rupa za ugradnju glave okomito na glavni. U veličini bi trebao biti malo više promjera glave, a njezin centar mora se podudarati s osi rupe ispod pete. Nakon instaliranja klin, prijenosni mjenjač je umetnut u tehnološku rupu. Ima posebne utore na ključu. Ugradite glavu tako da su slotovi dostupni. Uz pomoć hex ključa od 6 mm, koji je umetnut u ove utore, glava se okreće na zaustavljanje, zatezanje balušca i fiksiranje pete.

Prilikom instaliranja referentnih stupova ograde na podu s zip-vijkom, pitanja se mogu pojaviti u skladu s metodom pričvršćivanja. Ako je pod drvenom, navojni dio je jednostavno pričvršćen. Ako je pod je beton, možete koristiti kemijsko sidro. Ako postoje metalne hipoteke, vijak se može zavariti. Posljednji put, usput, najpouzdaniji: iako se vijak više ne druži.

Veza "Lastochkin rep"

Drugi način kombiniranja balustera i koraka je stolarija. Uz pomoć utora i šiljaka posebnog oblika - gutljaj. Ova opcija je moguća ako napravite balusters sebe ili imaju solidnu zaliha u dužini na dnu.

Slična instalacija balasina je moguća ako se planira održati ograda gotovo od samog ruba koraka. Zatim su rupe u obliku trapeza izrezane na korake od kraja, isti oblik na balusterima. Krajevi rezova podmazuju se spojenom ljepilom ili epoksidnom smolom, kombinirani i fiksirani.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Kada pričvršćujete "gutljaj", još uvijek možete ojačati vezu balustera i korake

S ovom metodom spoja, regali neko vrijeme - prije sušenja ljepila - potrebno je učvrstiti u vertikalnom stanju, jer oni mogu odstupati. Da biste to učinili, izgradite privremenu potpornu strukturu koja razumije ljepilo kroz ljepilo.

Da bi koraci na strani izgleda bolje, krajevi su zatvoreni s vanjskim ukrasnim plasama. Da daske mogu biti "posađene" na ljepilo, nokte, vijke za samostakanje, patke. Izbor je apsolutno proizvoljno, ali je najteža i neprimjetna kanalizacija. Slična instalacija balasina temelji se u cijelosti na stolarijskoj umjetnosti, zahtijeva točnu usklađenost s veličinama.

Instalacija balijazina na Kosur (učitelj)

Prilikom instaliranja balaasine na kazalište ili kosur možete koristiti sve iste metode instaliranja balasine: na sjedala, studs, vijci, zipballs. Možete čak napraviti progutati rep, ali to će ga morati izrezati u drugoj ravnini, što nije teže, već, možda, još lakše. Da biste ukrasili, možete koristiti daske na obje strane.

Razlika između balasinske montaže na Kosur (učitelj) je da se stalak mora podcjenjivati ​​na određeni kut, tako da su stajali strogo okomito. No, u rezanju pod kutom površine, teško je izbušiti rupu koja ide duž osi elementa. Dakle, da nema problema s tim problemima, prve rupe za bušenje, a zatim pijte na željeni kut. Jednostavan trik koji čini rad je mnogo lakši.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Instalacija balijazina na učitelju: proces je jednostavan

Postoji jedan specifično metoda izračunata na stubištu s vodičem. Napravite subfalssennik: bar, koji "sjedi" na Teets zbog sinusa urezanog na dnu. Regali su pričvršćeni na pod-vijak, vijke, kanale ili samoizgrađu (najgora opcija). Izbor je vaš, a onda je cijeli dizajn instaliran na učitelju. Priključak - ljepilo, moguće je koristiti robote, Sammalli, nokte za pouzdanost. Ali oni su za dodatnu fiksaciju.

Postoji još jedna metoda koja se obično primjenjuje samo za ovu vrstu stepenica: balasini su fiksirani s noktima ili samoizvlaštenjem, dekorativne letvice su instalirane sa strane, praznine između balustera su zatvorene zaključavanjem spacecasa. S ovom metodom fiksiranja također možete dodatno koristiti ljepilo - to neće biti suvišno.

Nekoliko riječi o poboljšanju pouzdanosti

Svi balijskoj pričvršćivačima - na klinovama, vijci za samostažujući, vijci - s vremenom su sizeli, pojavljuje se remen. Ovo je neizbježan proces. Kada se učitava, ograda je blago porasla. Isprva, odstupanje je udio milimetara, apsolutno nevidljiv. Kako se koristi, odstupanje se povećava, a ručno ograde je vidljiva "hoda". Mekše drvo, brže se pojavi. Morate ukloniti i ponoviti. To je maksimum za odgodu ovog trenutka, koristite bilo koju dostupnu dodatnu metode fiksacije.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Postoji poseban zatvarač za balasine na učitelju

Najčešće ljepilo koristi kao dodatna sila popravljanja. Možete uzeti bilo koji stolar ili epoksidna smola. Nema smisla tražiti skuplje - ovi rade vrlo dobro. Ulijeka nedostaju sve pristaništa. Možete čak i podmazati vijke za samo-tapkanje / nokte. Za bolju spojku mjesta gdje se nanosi ljepilo, pročišćen iz prašine / smeća, trljajući podebljano baklje.

Ugradnja metalnog bassina

Instalacija balaasine od metala olakšava: postoje posebni uređaji - bumps, koji su pričvršćeni u stube ili na strani stepenica. Sam balaasine je zatim pričvršćen na instalirane elemente, stalak, stup. Sve što je potrebno je odabrati elemente odgovarajućeg oblika / veličine.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Montaža metala balusne na korake je nešto jednostavnije

Postoji jedna točka: većina zatvarača predlaže popraviti balusters u njima pomoću steznih vijaka. Dakle, vijci nisu jako pouzdani, takva veza brzo počinje "oguliti". Naravno, oni se mogu zategnuti nekoliko puta, ali mnogo pouzdanije zavarivanje. Ako dopušta debljinu metala - od 1 mm i više - bolje je koristiti zavarivanje.

Krepim na korak

Označavanje mjesta ugradnje metala balasina nastaje kao što je gore opisano. Prvo, odabiremo jedan na jednom stalku stalak na korak ili dva, onda ih distribuiramo tako da su sve udaljenosti iste. Na istaknutim mjestima uspostavljaju šatore. Oni obično "sjede" na 3-4 pričvršćivači. Samozakopljeni vijci, ako su koraci drvenih ili kolica konkretne ili opeke.

Metalni balasini / police su umetnuti u ugrađene žljebove, postavljene su strogo okomito, zavarene. "Capture" je bolje od četiri strane - kako bi se isključila mogućnost odstupanja u bilo kojem smjeru. Na to se dovodi ugradnja metala metala (nehrđajući, nikal-plated, kromski čelik). Sljedeća samo trebate instalirati rukohvat, što također nije osobito teško.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Izgleda ovamo kao standardni pričvršćivači za instaliranje metalnih balustera prefabne ograde.

Ako je debljina zida tupa montažnih metalnih tračnica premala za zavarivanje, nije moguće odabrati odgovarajući način zavarivanja, potrebno je osigurati cijevi na šatore pomoću vijaka. Stezaljka, još uvijek ne savjetuje. Ova veza je stvarno brzo čišćenja. Možete bušiti kroz rupe u cijevima, vijak pričvrsne vijke promjera u njih.

Još jedna mogućnost instalacije balasine iz trake: za zavarivanje na dno ukosa, vijak u korak. Ako želite rupu u koraku, možete lijepiti maticu.

Side (kraj) pričvršćivanje balijasina i stupova

Pričvršćivanje regala do koraka je tradicionalni način instalacije, ali postoji još jedan način: popraviti ga na bočnu stijenku. Slično tome, moguće je montirati ogradu bilo kojeg tipa: drvena, metala, stakla. Za metal i staklo, potrebni su posebni pričvršćivači - stezaljke koje su pričvršćene na zid, i sami imaju utor i sustav za pričvršćivanje podupirača za stepenice. Drveni stupovi i baleni se pričvršćuju kroz zipball ili ukosnica / samospremni, skrivajući glavu ispod dekorativnih poklopca.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Nosač za bočno pričvršćivanje okruglog referentnog stupa

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Opcija za montažnu metalnu ogradu

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Uz lateralno pričvršćivanje drvenih stupova na stepenicama, mjesto vezanosti može se izvršiti u obliku ukrasa

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Opcije su različite

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Nosač za pričvršćivanje okruglih stubišta na zid

S krajnjim pričvršćivanjem regala, stube se obično izrađuju s stupovima za podršku instalirane nakon određene udaljenosti. Između stupaca, punjenja, ne odnose se na ljestvicu, već samo uz potporne police. Naravno, to nije pravilo, ali upravo takva vrsta ima većinu stepenica sa sličnim pričvršćivanjem balusne i potpore stupovima.

Bočna metoda pričvršćivanja prolazi za bilo stepenice s zatvorenom bočnom stijenkom. Naravno, materijal bočne stijenke mora imati dovoljno sposobnosti za nošenje. Metoda pričvršćivanja stepenica stuba izgleda pomalo neobično, što dodaje dekorativnost.

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Bočno pričvršćivanje je moguće korake, ali ne i za sve vrste stepenica

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Krivotvorena ograda za stepenice s bočnim nosačima. Učvršćivači čine odmah "ugrađeni" u ogradi

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Još jedna mogućnost za kovani ogradu s bočnim nosačima na stube

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Za one koji ne pate od klaustrofobije

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Svaku stalak možete popraviti zasebno

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Nestandardni pristup

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Bočni pričvršćivanje staklene ograde - na posebnim bravama

Kako instalirati bale i postove na stepenicama

Prefab Metal Stubište s bočnim nosačima u stepenicama

Obično svaki stalak koristi dvije brave, koje se nalaze na udaljenosti od 5-10 cm jedan od drugog. Kada označite, možete koristiti i napet nit, vodič ili lasersku razinu. Mjesto se odabire uglavnom u središtu jednog od koraka. Broj regala se bira na temelju sposobnosti ležaja od podnožja na koji će biti pričvršćeni. Za drvo, normalan korak je 50-80 cm, za cigle, beton, itd. Možete napraviti velike udaljenosti.

Članak o temi: Montaža Montage Technology

Čitaj više