Savjeti za desni balkon stakla u Hruščov

Anonim

U našem vremenu, povećati životni prostor u Hruščovom, ostakljenje balkonskih otvora postao je popularan. Zbog ove sobe, pored koji se nalazi loggia ili balkon postaje sve više. Ova rastavljena kutija u kojoj su ulazna vrata postavljena na balkon. Glavna negativna strana Hruščova je minimalna veličina. Iz tog razloga uvijek ne postoji dovoljno slobodnog prostora u zatvorenom prostoru. Da biste riješili ovaj problem, stanari dolaze s raznim trikovima, najlakše i najpouzdaniji od kojih je kombinirati sobu s balkonom. Ali kako se staklo u Hruščov balkon i što je potrebno za to?

Značajke dizajna

Savjeti za desni balkon stakla u Hruščov

Zapravo, ostakljenje balkona u Hruščevu je prilično težak posao. To je zbog nekoliko čimbenika, prije svega, s lokacijom balkona, ako se instalacija provodi na 5. katu i iznad, tada takav događaj može biti u peni. Također je važno znati da postoji ograničenje dopuštenog opterećenja na štednjaku.

Međutim, osim ovih poteškoća, radnici se suočavaju s takvim nijansama kao:

  • Statusna ploča na balkonu. Često je u vrijeme proizvodnje ploče korišten loša kvalitetna betonska otopina i nakon dugo vremena mogao se raspasti i doći u hitne uvjete. Stoga, staviti masivni dizajn na takav osnova je strogo zabranjen.

    Savjeti za desni balkon stakla u Hruščov

    Kategorički je zabranjeno staviti masivni dizajn na štednjak urušavanja.

  • Nesigurnost dizajna ograda. Ovaj faktor ne dopušta staklastim balkonima pomoću metalnih struktura. Oni bi trebali biti zamijenjeni ili nanose pomoćni pričvršćivači.
  • Mala ploča. Zbog ovog pokazatelja, u nekim slučajevima, teško je izvesti uređaj za ostakljenje zajedno. Stoga je često potrebno instalirati okvir s uklanjanjem izvan ploča, ako je dopušteno u skladu s karakteristikama i operativnim svojstvima zgrade.
  • Visina. Ako je instalacija potrebna za peti kat ili više.

Važno je zapamtiti da je instalacija na postojećim ogradama bez korištenja dodatnog jačanja strogo zabranjena. U slučaju da je to dirorantirani cijeli dizajn, koji će dovesti do nepovratnih radnji.

Od glaziranog balkona

Savjeti za desni balkon stakla u Hruščov

Kako bi izglasili svoj balkon, mnogi koriste skupi materijali koji, po njihovom mišljenju, omogućuju da se soba izolira od autsajdera, oborine i prodiranja hladnog zraka u zimsku godinu.

Ako ste ispravno glazirali balkon s vlastitim rukama, izgledat će lijepo i uredno. Za dizajn uređaj je najbolje koristiti okvire koji su izrađeni od materijala kao što su:

  • Drvo se smatra toplim materijalom, što zauzvrat ima estetski izgled. Ali u slučaju vlažnog okruženja, nakon nekog vremena, drvene zaklopke će se rasprsnuti i zatvoriti s poteškoćama.
  • Plastika - je praktičan materijal u izradi krila vlastitim rukama. Oni štite sobu dobro od hladnog zraka i ne boje se penetracije vlage. Unatoč pozitivnim karakteristikama, materijal ima prilično tešku težinu, što može loše utjecati na cijeli dizajn balkona u Hruščov.
  • Aluminij - smatra se kompetentnijom opcijom za izvršenje okvira. Ima iste pozitivne karakteristike kao prethodne vrste, ali osim njih, njegova je težina beznačajna.

Svaki od gore navedenih elemenata ima pozitivne i negativne strane. Koji od materijala biraju je riješiti vlasnika. Gledajući balkon na ovom videozapisu:

Faze instaliranja vlastitim rukama

Da bi se provela desno ostakljenje balkona u Hruščovu, tu je korak-po-korak instrukcija koja sadrži sljedeće stavke:

  • Prije svega, potrebno je obaviti reviziju kako bi se utvrdilo stanje armiranobetonske ploče i metalnih rukohvata. Samo time će se tog djelovanja jasno koristiti koji je materijal bolji koristiti za glaziranje balkona. To je posebno važno za ugradnju na 5. katu i gore.
  • Zatim je potrebno odlučiti koju vrstu izgradnje će se koristiti u radu: klasični ili daljinski. Nakon toga se izračunava potreban materijal. U slučaju da je posljednji kat posljednji, onda je potrebno odlučiti koji materijal za korištenje za krov. Najlakša opcija za završetak krova je ondulin ili pločica.

    Savjeti za desni balkon stakla u Hruščov

    Ugradite izdržljiv metalni okvir

  • Provedeno je kapitalno čišćenje prostorije od stare žbuke i vanjske elemente. U konačnici će rezultat ostati samo jedan armiranobetonska parapeta.
  • U većini slučajeva, dizajn metalnog tipa sadržan je u žalosnom stanju. Stoga se njegov srušeni sloj treba rastaviti, a na puštenom mjestu uspostaviti izdržljiv metalni okvir i sipati s betonskom otopinom. Prikupite dizajn slijedi pomoću stroj za zavarivanje.
  • Konstrukcija metala je fiksirana na dvije strane, odnosno do zida zgrade i ograde. Podrška za vuču su instalirane pomoću zavarivanja i moraju se promatrati u 45 stupnjeva.
  • Glavni dio krova je duži s metalnim profilom. Pričvršćena je na dno krova, potrebno je poravnati glavni okvir. Izbojni vrh dizajna djeluje kao vizir. Može se prekriti metalnim ili pocinčanim materijalom.
  • Metalni okvir je obrezan, a zatim se prozori umetnu.

Provjerite videozapis o tome kako je glazirao balkon u Hruščev:

Važno je zapamtiti da je instalacija ostakljenja i zamjena okvira iznad prvog kata zahtijeva sigurnosnu mrežu. U vrijeme rada potrebno je koristiti sigurnosni kabel. Fiksira se na čvrstoj konstrukciji zgrade.

Članak o temi: načelo rada senzora tlaka, potrošnje i razine

Čitaj više