Instalacija granica to učiniti sami

Anonim

Prilikom penjanja i stolarija, dvorišta ili dolaznih područja često moraju instalirati separatore. Najčešće se granice koriste za to (zove se više od kovrča). Štoviše, ugradnja granice nije tako komplicirana da biste bili sigurni da pozovete brigadu. Sasvim je moguće nositi se s vlastitim rukama. U svakom slučaju, s asistentima.

Imenovanje i vrste graničnih gara

Granice se koriste za razdvajanje platforme s različitim premazom i / ili različitim opterećenjima. Oni mogu razdvojiti staze od travnjaka, cvijeta, vrta ili vrta, služe granici pješaka i kolnika, itd.

Instalacija granica to učiniti sami

Bordur razdvaja ceste i trake iz travnjaka i kvadrata

Odjednom obavljaju nekoliko funkcija:

  • Poslužite za vizualni dizajn;
  • redistribuirati opterećenje;
  • Zaštitite putove od ispiranja i uništenja.

Ako želite tragove za dugo vremena, granica mora biti postavljena uz rub. On čuva sve materijale bez davanja kolapsa ili promijeni oblik.

Instalacija granica to učiniti sami

Različite boje, veličine i dijelovi

Bordeur ili granični kamenčići su različite veličine, čine ih od različitih materijala, primjenjuju različite tehnologije. Najčešći izgled je betonska granica, ali još uvijek postoji plastična, vibrator.

Vrste betonskih žljebova i granica

Betonski granični kamenčići su najčešći, one su različite veličine. Podijelite ih u dvije kategorije:

  • Cestovni kamen. Širi i visoki, često s armature unutar (jedan ili dva čelična šipka s promjerom od 12-14 mm). Koristi se za odvajanje cesta i pješačkog dijela.
  • Kamen rubnjaka (nazvan rubnik, vrt ili granica za popločavanje). Manja i težina, bez pojačanja. Obično odvojene pješačke staze iz travnjaka. Može izdržati kratkoročne osobne automobile. S ozbiljnijim i konstantnim opterećenjima, to je nepoželjno staviti ih, jer su uništeni.

Članak o toj temi: Preporuke kao što su ljepila vinil pozadina na temelju fliesline

Instalacija granica to učiniti sami

Vrste graničnih kamena za odvajanje kolosijeka

Preostale vrste graničnih kamena za destruktivni dio kolnika se ne koriste, jer imaju nedovoljnu razinu snage.

Ceste nisu uvijek ravne - ima zavoja. Oštar zaokret pod kutom treba jednostavno izraditi - staviti na željeni kut, a lokacija spoja je fiksirana s betonom otopinom. Za glatke izmjere postoje polumjeri s različitim radijusima zaokruživanja. Mogu se koristiti za stvaranje ograde za okrugli, ovalni cvijet.

Dimenzije

Granični blokovi se obično proizvode s duljinom od 1000 mm, onima koji su namijenjeni za odvajanje pješačkih staza od plodnog tla - 850 mm. Čak i postoje elementi od 500 i 400 mm. Obično su to brisači za putove od ploča za popločavanje. Oni se proizvode ne samo na tehnologiji lijevanog betona, već i prema tehnologiji vibracijskopropressing, na kojem je proizvedena pločnika pločnika.

Instalacija granica to učiniti sami

Dimenzije su različite

U visini, kamen između cilja može biti:

  • 300 mm - za odvajanje pločnika s kolnika;
  • 200 mm, 180 i 150 mm - za tračnice.

Širina 200, 180 mm (cestovni kamen), 150, 100, 80 mm (kuglica).

Instaliranje granice na pijesak smjese ili beton

Na ta tla, nagnuto je za ugradnju, za ugradnju kamena rubnjaka potrebna je na podnemu pijeska i ruševina, na kojem je sloj betona naslagana, granica se uklapa u nju. S ovom instalacijom granice stoje bez problema. Postupak za takve:

  • Uz pomoć PEG-ova instaliranih na ključnim mjestima i rastegnut između žica, napravite oznaku.
  • Prema označavanju, kopaju rov. Širina bi trebala biti takva da je na strani instaliranog kamena bila udaljenost od 10-15 cm na svakoj strani. Dubina je izabrana tako da sloj ražnjivog ruševina na dnu je najmanje 10 cm, na vrhu - najmanje 5 cm otopine pješčanaka, a sama rubnjaka je prekrivena preko površine staze najmanje nekoliko centimetara (kao posebno - ovisi o vašoj želji).

    Instalacija granica to učiniti sami

    Ugradnja granice: shema

  • Dno rova ​​je poravnato i naglo (kada se koristi vibrirajuće ploče, širina rova ​​je izrađena u širini ploče).
  • Stavite geotekstilni sloj gustoćom od najmanje 160 g / m². Ovaj sloj je potreban za pijesak i drobljeni kamen da se pomiješa s tlom. Povećava trajanje graničnog rada, smanjuje vjerojatnost promjena tijekom proljetnog savijenog.
  • Sloj grubog pijeska ili drobljenog kamena velike ili srednje frakcije (20-40 mm) se izlije. Minimalni sloj je 10 cm, optimalan - 15 cm. Zgnječeni kamen tramvaj.
  • Od pijeska (3-4 dijela) i cementa (1 dio), debela otopina se miješa (voda je vrlo mala, samo da se miješa). Nastalo je debljinom od 5-7 cm (bolji od 7 cm) na zdrobljenom kamen.

    Instalacija granica to učiniti sami

    Provođenje radova na instalaciji granica i rubnjaka

  • Kamen rubnjaka je složen na beton, razine (u horizontu ili s nagibom - ovisi o geologiji stranice).
  • Zaključavanje od smjese pješčanaka s debljinom 5-7 cm i visinu od oko 10 cm je složena oko ugrađenog fragmenta i izložena u željenom položaju fragmenta.
  • Nakon što ste ugradili beton, preostali slobodni prostor između montiranog groove i ruba rova ​​je prekriven pijeskom ili ruševinama, trambi su posuti s tlom odozgo.

Pod ovim tehnologijama, instalacija graničnog kamena je vjerojatnost da će se izbjeći, ona će se kretati vrlo nisko.

Kako staviti na pijesak

Ako tla nisu skloni savijenim, možete učiniti bez betona. Tako možete staviti samo rubnik - granicu za pješačke staze ili ogradu za cvjetne krevete, cvjetnjak. Uz sve to, ova metoda instalacije ne jamči da se pjesma neće uništiti. Instalacija tehnologija je slična onima opisanim gore prije mjesta gdje se mora postaviti betonsko rješenje.

Instalacija granica to učiniti sami

Ugradnja ormara s olukom

Samo smrvljeni kamen je složen za mokar i tramvaj. Debljina sloja mora biti najmanje 15 cm. Nakon što je umetnut kuglica na razini u odnosu na razinu, jaz između kamenih greda i zidova rova ​​je ispunjen istom slomljenom i punim jabukom. S ovom metodom instalacije možete čak i okrenuti ogradu čak i ako se koristi pod neuspješnim kutom. Ali kao privremena opcija - nekoliko mjeseci - ova metoda instalacije je prikladna.

Članak o toj temi: Kako sami ispravno instalirajte petlje namještaja

Čitaj više