Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

Anonim

Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

Uski koridor je posad mnogih, čak i vrlo prostranih apartmana. Iz nekog razloga, neki raspored vjeruju da ova soba nije ključna, a time i njegov oblik možda nije najuspješniji - uski i dužina. Zapravo, ovdje počinje recepcija gostiju, pa se koridor može podebljano nazvati lice stana. Ako imate uski i dugi hodnik, ne biste trebali očajavati, samo trebate pažljivo razmisliti o njegovom dizajnu, završnom obradi i dekor, a onda će interijer uskog hodnika igrati u novim bojama.

Dizajnerske trikove

Postoji nekoliko dizajnerskih trikova koji će vam pomoći da napravite dizajn uskog hodnika u stan atraktivan i uspješan.

Pogledajmo pažljivo svaki od tih trikova.

  1. Zidove možete odvojiti uskim hodnikom s različitim materijalima, na primjer, možete koristiti pozadinu, boje ili zidne ploče za hodnik. Glavno pravilo je da ovi materijali budu isključivo svijetli tonovi, budući da svijetle boje vizualno povećavaju sobu, a tamni, naprotiv, smanjenje. Odabir laganog tona, pokušajte izbjeći čiste bijele zidne ploče za hodnik, boju ili pozadinu. Ova je opcija previše barka i nepraktična, pogotovo ako imate djecu ili kućne ljubimce. Lagani tonovi uključuju čitav niz neobičnih nijansi, na primjer, nebo-plave, kave s mlijekom, nježnim likom i drugima.

    Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

  2. Pravo svjetlo je igrao veliku ulogu. Jedan izvor svjetlosti neće biti točno nije dovoljno. Bolje je uspostaviti nekoliko svjetiljki oko stropa perimetra.

    Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

  3. Dugi hodnik treba isključiti prisutnost uzdužnih traka u njemu, jer naglašavaju njegov nepravilan oblik. Ako govorimo o podne obloge, na primjer, o parketu, onda je potrebno izoštriti. Zidni paneli za hodnik, pozadinu ili boje mogu sadržavati samo vertikalne crteže, ali ne i horizontalne.

    Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

  4. Ogledalo je pravo spasenje za vlasnike uskih dvorana. Budite sigurni da koristite jedan u svom dizajnu, pa čak i bolje nekoliko ogledala. Nije potrebno odabrati ogroman zrcalo u punom rastu. Čak i malo zrcalo na zidu će se nositi s zadatkom vizualnog širenja prostorije.

    Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

  5. Drugi element koji mora nužno uključivati ​​unutrašnjost uskog hodnika, to su kuke za odjeću. Ovi mali detalji su izuzetno funkcionalni. Oni su u stanju zamijeniti cijeli glomazni kabinet, ali u isto vrijeme savršeno se nositi s zadacima koji su im dodijeljeni. Osim toga, sada možete odabrati u namještaj trgovinama za odjeću od najzanimljivijih i zamršenih oblika.

    Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

  6. Što se tiče stvari koje treba izbjegavati, to je teška dekor i masivna opcija. Na primjer, ukras hodnika s dekorativnim kamen je opcija isključivo za prostrane sobe. U malim sobama nije prikladno.

Članak o temi: Cross Vez Kits: obrt za rublje, recenzije i recenzije, što je bolje, skupi i novi, proizvođači

Odabir prikladnog namještaja

Naravno, najbolji stil za uski hodnik je minimalizam, ali u svakom slučaju, neki namještaj je potreban ovdje. Početna stajališta s površine za dekorativnu vazu i pohranjivanje malih stavki. Postoje dvije mogućnosti: odgovarajuća tablica konzole, koja praktično ne zauzima mjesto i vješanje stalka. Druga opcija je najuspješnija, jer kad oslobodimo pod sobe, mi je soba vizualno prostran.

Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

Kutija za cipele je bolje ugraditi u malu trgovinu ili Otoman. Dakle, odmah ćete "ubiti dva zečeva", uskladiti dvije potrebne subjekte i spremaju mnogo prostora.

Što se tiče ormara, onda, kao što je već spomenuto gore, bolje ih je napustiti i koristiti lijepe kuke za vanjsku odjeću. Ako ne možete odbiti kabinet, kao što imate, na primjer, veliku obitelj i morate staviti puno odjeće, a zatim naručite vrlo usku garderobu s ogledalima vrata u vlastitim brojilima. Takva garderoba neće štetiti cjelokupnom dizajnu interijera, ali će se dobro nositi sa svojim zadacima.

Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

Tepih u unutrašnjosti hodnika

Staza je dobar način za ukrašavanje unutrašnjosti hodnika. Unatoč činjenici da staza nije naj praktičniji element dekor, jer je brzo kontaminiran, još uvijek se dobro uklapa u ovu sobu. Kada osoba uđe u stan i vidi šetnicu, odmah osjeća domaću toplinu i udobnost. Međutim, vrlo je važno ispravno odabrati praćenje, tako da postaje dobar dodatak uski hodnik, a ne obrnuto, naglašava njezin netočni oblik.

Glavna stvar koja se ne bi trebala učiniti je odabrati put s uzdužnim linijama i pretjerano svijetlim, privlačnim. Kao što je već spomenuto, slike samo s uzdužnim prugama pogodne su za usku sobu. Što se tiče boje staze, on se sigurno mora istaknuti na pozadini poda, ali ne biti previše svijetao. Na primjer, na podu, boje kave s mlijekom bit će dobro gledati stazu zasićene smeđe nijanse.

Članak o temi: Britanske mobilne kućice - novi stil vaše kolibe ili ljetnog stanovanja

Uski dizajn koridora, zidne ploče za hodnik

Čitaj više