Što se događa za ljepilo pozadine

Anonim

Zadačenje pozadine je obavezno kada imate zamišljene popravke. U tom slučaju, ne morate samo odabrati pozadine koje će se najbolje kombinirati s vašim ukusom i razumijevanjem udobnosti. Također je potrebno ubiti ih što je više moguće. A za to je potrebno odabrati dobar ljepilo za pozadinu.

Što se događa za ljepilo pozadine

Popularno vodeći s popularnim ljepilom

Problem je samo takve vrste može biti drugačiji, njegov sastav se može razlikovati i tako dalje - postoje mnoge suptilnosti pri odabiru optimalnog adhezivnog sastava. Ali ako to detaljno shvate, odabir ljepila je značajno pojednostavljen.

Glavna vrsta

Za početak, razmislite što su glavne vrste ljepila. Mogu se razlikovati sastav, koncentraciju i tako dalje. Razumjeti što su razlike važne kada odaberete ono što se točno primjenjuje za vašu situaciju. Ovdje su neke ključne sorte:

Što se događa za ljepilo pozadine

Asortiman ljepila na primjer jednog proizvođača

  • Za papirnate pozadine. Ako kažete nezgodno, tada takva ljepila gotovo ne oslobađaju. Oni su prilično slabi, usko specijalizirani i gotovo ne mogu se nositi s drugim pozadinama. Umjesto toga, možete češće zadovoljiti univerzalno ljepilo. Ali, čisto teoretski, a može se naići i na njega. I bolje je ne uzeti.
  • Za teške pozadine. Osnova ovog ljepila bit će sve poznato - njezin sastav uključuje zloglasnu PVU. Za vinilne pozadine, najprikladnije je. Drugo pitanje je da se može zvati daleko od svih situacija, jer se isplati primijeniti kada postoje alternative - ovisi o vašem proračunu.
  • Univerzalno ljepilo. Vjeruje se da ne smijete ni misliti, to je vrijedno kupnje takvog ljepila, bez opcija. Ali u stvari, sve nije tako jednostavno. Univerzalni - uvjetni koncept. Naravno, može se koristiti gotovo da s bilo kojim pozadinom, ali važno je razumjeti da svi od njih neće biti zalijepljeni jednako. Neki će biti postavljeni bolji, neki lošiji. Ako ljepite svjetlosnu pozadinu - nema problema. S Fliselineu, također, u načelu, moguće je primijeniti, ali s rastezanjem, kao i za vinil. Za potonje, bolje je koristiti specijalizirano ljepilo, čiji je sastav postavljen pod određenim značajkama određenih vrsta pozadine.
  • Za Fliselin Wallpaper. Ima specijalizirano označavanje. Ovo je visoko specijalizirana verzija, nešto ozbiljnije za ljepilo, što je prirodno, nerealno. Ali za svoje tipične zadatke, savršeno se uklapa.
  • Za glazure. To je obično ljepilo tipa disperzije. Njegov sastav je vrlo i vrlo moćan, u stvari, može zadržati bilo koju pozadinu na zidu. To je gore kada se mora odvojiti, jer će pozadina biti vrlo jaka, obično je potrebno pribjegavati različitim otapalima.

Članak na temu: Kako napraviti šablone matrice za slikanje zidova?

To nisu sve opcije koje mogu potencijalno biti, ali ključ njih. Dovoljni su, s pravim odabirom, za svaku situaciju koju imate tijekom popravka.

Odaberite je li spreman

Uvijek postoje dvije glavne alternative - kupite završeno ljepilo ili kupite ljepilo za tapete koje treba pivo. Odabir ovdje ovisi o vašim ciljevima i zadacima. Završena verzija je učinkovitija, to je, u pravilu, bolje zapinjanje pozadine, on se ravnomjerno primjenjuje, nema kvržice i druge nesavršenosti svojstvene suhim varijacijama. Stoga, ako je moguće, to će biti dobar izbor za odabir. Ali to je skuplje. Jer ako želite popraviti proračun, to će biti dovoljno da odaberete suhe varijacije.

Što se događa za ljepilo pozadine

Ready prah ljepilo ima debelu konzistenciju

Potrošnja

Da bi grubo shvatio koliko ljepilo za kupnju, važno je izračunati njegovu potrošnju. Globoj nije vrijedan kupnje (ili pasmine), jer nakon nekog vremena gubi svoju prikladnost, postaje manje učinkovita. Umjesto toga, potrebno je procijeniti, u kojem će trajati ljepilo za pozadinu. Ovo nije tako teško. Približna potrošnja ljepila na svakom kvadratnom metru uvijek je označena na pakiranju.

Ova vrijednost, međutim, može varirati ovisno o metodi kao što je posebno provedeno.

Na primjer, lako se držati na drvenu pozadinu, ljepilo odmah apsorbira u gornji sloj. Ali ako govorimo o betonu, onda je potrebno dodati dodatnih 10% na brzinu protoka.

Slično tome, sve se razlikuje ovisno o pozadini. Najlakši, papir, zahtijevat će vrlo tanki sloj ljepila, dok će i dalje biti dovoljno dobro. Ali u težem, na primjer, Phlizelinov, brzina protoka će biti impresivnija, možete sigurno umnožiti sve za tri.

Članak o temi: Nezavisni stvaranje nacrta kat u drvenoj kući

Što se događa za ljepilo pozadine

Trenutak za kuhanje

Što trebam učiniti ako se za neke slučajnosti dogodi, tako da nemate originalnu ambalažu s vama? Tada je vrijedno izračunati da će prosječna potrošnja ljepila biti oko 20-30 grama po kvadratnom metru. Papirna pozadine bit će nešto manja, u phlizeliniću, vinilu i tako dalje - malo više, ali bit je otprilike isto.

Što se događa za ljepilo pozadine

Kuhanje metylana

Zatim je potrebno izračunati približno područje zidova (ako je strop zaglavljen, onda, respektivno, strop previše), da odbije područje svih prozora i vrata, zatim pomnožite sve to u prosjeku Potrošnja ljepila ili potrošnja koja je dostupna na paketu. Nakon toga, potrebno je kupiti ljepilo pozadine u malo više, ali ne previše za pretjerivanje.

Savjeti za uporabu

Nije dovoljno odabrati i kupiti ljepilo pozadine, morate ga ispravno primijeniti. Ovdje su neki opći savjeti koji će mu pomoći učiniti:

  • Zidovi se moraju obraditi prije nanošenja ljepila. Ako su prašine, prljavštine i bijelog ispiranja, onda će adhezivni učinak oslabiti - i možda mislite da je uvid u cijeli kuglu.
  • Ako ljepite lagane papirnate pozadine, tada se adhezivna šminka mora nužno primijeniti široku četku izravno na njih. Ako ste zalijepljeni fluiseline / staklast, onda, naprotiv, važno je primijeniti sve samo na zidove / strop, inače kvaliteta popravka može značajno pasti.
  • Narameni suhi ljepilo je potrebno na sobnoj temperaturi. Nemojte dopustiti kvržice. Ako možete, dođite do sredstva za miješanje ili jednostavno gurnite specijaliziranu oštricu za vježbu.
  • Nemojte nastaviti razvedeni ljepilo dulje od deset dana. Ali ovaj izraz to će biti prikladan samo ako je na hladnom mjestu, kao iu vrlo čvrsto zatvorenom stanju.
  • Ne zaboravite naučiti upute. Svaki klimav ljepilo je drugačiji, aplikacija se može razlikovati radikalno ovisno o određenoj robnoj marki koju ste odabrali.

Članak o temi: slijed i red popravka u kupaonici i WC-u

Nadamo se da ćete sada lako odabrati sebe s potrebnim brojem pravilnog sastava i uspješno izbjeljivati ​​pozadinu.

Čitaj više