Kako pokrenuti grijanu željeznicu za ručniku nakon instalacije

Anonim

Funkcije i svojstva grijane željezničke ručnika

Grijani ograda za ručniku može obavljati ne samo funkciju sušenja i zagrijavanja kupaonice, već i služiti kao dizajn element u njemu. Instalirani dizajn omogućuje vam da se riješite kupaonice vlagom i spriječit će pojavu kondenzata i neugodnog mirisa.

Kako pokrenuti grijanu željeznicu za ručniku nakon instalacije

Dijagram veze ventila tračnice ručnika.

Veličina i oblik grijanog ručnika može biti potpuno drugačiji, na primjer, u obliku stubišta, kvadrat, zaobljeni ili lim, mali i veliki, rotacijski. Moguće je koristiti "suhe" uređaje ili ispunjene ulje.

Prije kupnje grijane željezničke pruge, potrebno je odrediti koji će izgled biti najprikladniji i preferiraniji. Možete odabrati vodu, električni ili kombinirani dizajn. Mogu se razlikovati u proizvodnom materijalu, može biti nehrđajući čelik, mjed prekriven kromom. Boja može biti bijela, nijansa ispod zlata, krom, tamne nijanse. Budući da će cjevovod i uređaj i dalje biti opremljeni vodom, čija su svojstva s obzirom na unutarnji premaz dizajna s agresivnim, onda mora imati anti-korozijska svojstva.

Načelo rada kombiniranog grijanog ručnika se temelji ne samo na grijanju vode, već i iz električne mreže, što je prikladno tijekom sezonskog zatvaranja tople vode.

Instalacija i lansiranje sušilice ručnika to čine sami

Priprema za ugradnju vodenog ručnika

Kako pokrenuti grijanu željeznicu za ručniku nakon instalacije

Priključni čvor ručnika.

Prilikom kupnje proizvoda potrebno je zahtijevati putovnicu na njemu, gdje će se dati sve potrebne informacije. Kupnjom vodom zagrijanom ručnikom u stanu, bit će potrebno saznati razinu indikatora tlaka vode u uspona. To će ovisiti o vrsti kuće, katu, određenom stanjem vodoopskrbe i područja prebivališta. Kada se koristi voda zagrijana ručnika, debljina rabljenih cijevi je važna.

Članak na temu: Izrađujemo izvorni cvjetnik ili cvjetni vrt radi sami

Instalacija novog uređaja na mjestu starog zahtijeva odbacivanje prethodno korištene grijane željezničke pruge. Moguće je instalirati voću grijanu ručniku bilo gdje gdje se isporučuje topla voda. Važan parametar za reguliranje vode konstrukcije za sušenje je indikator radnog tlaka.

Materijali i alati koji će se zahtijevati za instalaciju vodene opreme za sušenje:

  1. Grijana željeznica ručnika.
  2. Cijevi.
  3. Zagrade.
  4. Adapteri.
  5. Zaobići (skakač).
  6. "Amerikanac" ima unutarnju nit.
  7. Bugarski.

Tračnice za ručniku za ugradnju.

Water-tipa grijana ručnika je pričvršćena na zid pomoću posebnih nosača koje se mogu podesiti promjenom udaljenosti do zida. Cijevi koje su podmazane na uređaj za sušenje mogu se skrivene u zidu, koje se nagnite odozgo. Ova opcija je najviše vremena.

Instaliranje uređaja zahtijeva mjerenje udaljenosti za slijetanje. Kada zamjenjuju stare cijevi na nove, uz kupnju grijane pruge ručnika, ne bi trebalo biti problema, možete kupiti uređaj bilo koje vrste na vaš ukus. Nove cijevi su montirane za novi model za sušenje. Prilikom zamjene opreme, odbijte iz prethodnog rasporeda dovoda vode. Kupite uređaj u ovom slučaju slijedi, mjerenje duljine udaljenosti između ispuštanja.

Promjer mlaznica uređaja mora odgovarati promjeru cijevi tople vode. U tom slučaju provodi se izbor adaptera, uzimajući u obzir prijelaz na drugi promjer od prethodnog.

Značajke instalacije i lansiranja vode za grijanu ručniku

Dijagram veze od nehrđajućeg čelika grijani ručnika.

Instaliranje adaptera s uređaja s manjim promjerom na cijevima s velikim promjerom je neprihvatljiv. Budući da, prema pravu fizike, slobodni protok vode na cijevima tople vode može dovesti do činjenice da će se vrijednost tlaka u uređaju povećati. Povezivanjem uređaja nemoguće je dopustiti nesreći. Možete ga spojiti s cijevima s cijevima izvođenjem instalacije pomoću odvojivih spojeva koji imaju rt, to jest, "američke žene".

Najbolja opcija će biti instalacija kuglasti ventila na izlaz i ulaz s uređaja. U ovom slučaju, montaža skakača, tj. Obilaznica, omogućit će ne preklapanju cijelog cjevovoda s toplom vodom, što je neprihvatljivo u hladnoj sezoni. Preklapajući pristup vode na uređaj s dizalicama neće slomiti daljnji protok vode u uspona na skakaču. Neće se dogoditi poremećaj radnog tlaka u sustavu.

Članak o toj temi: Staklo Cholester za površinu gipsane ploče: prednosti i pravila

Ako se kupuje rotacijski uređaj, koji se može rasporediti za 180 °, moguće je instalirati na temelju rotirajućih nosača ugrađenih gore fiksno fiksne opreme za sušenje. Alternativno, grijana pruga ručnika koja ima stražnjica.

Na vodenim uređajima, Maevsky je dizalica osigurana kako bi ih ispunila vodom kako bi se ne formirala zastoj zračnog prometa. U pravilu, takve se dizalice nalaze na vrhu instalacije.

Početno lansiranje grijane ograde ručnika bit će popraćeno punim punjenjem vode uređaja na račun dizalice Maevsky, koji će izbjeći probleme s incidencijom zraka.

Nakon instalacije uređaja ispunjeno je toplom vodom, glatko i naizmjence otvaranje slavina. Kada instalirate i pokrenete, važno je imati profesionalne vještine koje će vam omogućiti da spriječite hidrobodu i poplave susjedove vruće vode. Stoga, jednostavna isključivanje vode tijekom instalacije nije dovoljna.

Kako instalirati i pokrenuti električnu i kombiniranu željeznicu ručnika

Instalacija električnog grijanog ručnika razlikuje se od ugradnje vode. Željeznica ručnika s mrežom instalirana je kada instalacija vode nije moguća. Oprema je opremljena regulatorom temperature.

Uređaj za ručniku.

Za električni model takvog uređaja neće biti potreban dovod cijevi i ugradnja dizalica. Glavni zahtjevi za instaliranje uređaja su:

  1. Odvojite točku vodu u cjevovodu.
  2. Instalacija premosnice s tri ventila. Jedan - za preklapanje kretanja vode unutar njega i još dva - za povezivanje s uređajem.
  3. Ako imate obilaznicu, treba ga otvoriti tijekom rastavljanja sustava - voda će se slobodno cirkulirati, dok se druge dizalice zatvaraju, zaustavljajući opskrbu vrućom vodom.
  4. Udaljenost od njega do sudopera, kupaonica ili tuš mora biti najmanje 60 cm.
  5. Uređaji koji rade s električne mreže mogu se ugraditi u loggia, kuhinju ili na balkonu.
  6. Povezivanje s mrežom napajanja uređaja se izvodi pomoću vilice i utičnice, koja je otvorena metoda.
  7. Skrivena metoda spajanja moguće je ako se žičani sustav pokupi u zid ili za dekorativne ploče.
  8. Važna točka za početak uređaja je postaviti uzemljenje i zaštitno isključivanje (UZO). To će osigurati apsolutno djelovanje rada.

Članak na temu: Opcije završne obrade pozadine

Grijanje Većina uređaja za sušenje od električne energije ne prelazi 60 ° C, a potrošnja električne energije će biti 25-1200 W, što će ovisiti o snazi ​​opreme i modela. Osigurat će sušenje, bez obzira na periodične zastope vode - sezonski ili kako bi se spriječilo.

Bilo koji električno džemper mora biti opremljen timemerom i termostatom koji vam omogućuje podešavanje i praćenje procesa pokretanja uređaja. Ima sustav za isključivanje u nuždi.

Pokretanje grijane ograde za ručniku zahtijeva poštivanje glavnog kriterija - sigurnost, koja će na kraju ovisiti o kvaliteti instalacije uređaja kako bi se to povezalo. Prije kupnje robe morate zahtijevati jamstvo prodavatelja i provjeriti razinu primjenjivosti aplikacije za kućnu komunikaciju. Treba pamtiti da oprema može izdržati težinu ne više od 5 kg, tako da je nemoguće dopustiti njegovo preopterećenje prilikom sušenja stvari na njemu.

Čitaj više