Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom "Botanom"?

Anonim

Imam prijatelja, izvrstan znanstvenik i ekonomist, ali ne možete postići nokat u zid. Stoga sam se iznenadio kad je u razgovoru na telefonu pitao kako svidjeti baguete na stropu. Vadik gradi seosku kuću i povremeno pomaže mi i brigade kako bi nekvalificirali posao. U večernjim satima otišao sam vidjeti stanje interijera i saznati razlog za pojavu interesa za stropne ploče.

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Bagete za stropove

Priprema zidova i strop za potresne pozadine

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Glupe strop. Podrezivanje bez stusla

Radnici su angažirali za uređenje interijera odlučili su srušiti. Dobro i malo raspršeni kupci ne bi trebali razumjeti zamršenost njihove profesije. Pogriješili su. Na vadik željeznog karaktera. Voli glatke stropove i zidove, desno kutove.

Nakon što je pregledao neravne površine bez skidanja i premaza s prajmerom, iskrcao sam alat za lijepljenje bagueta iz automobila:

  • Stuslo za rezanje plinte pod kutom;
  • Spatule na 7 i 20 centimetara;
  • kabel i prikolice za ispupčene linije;
  • pištolj s adhezivom cilindra za spojne krajeve;
  • Montažno ljepilo za proizvode polistirena pjene.

Bilo je potrebno početi poravnanje i zidove za praćenje. Inače neće raditi ispravno zalijepiti baguete. Spustio sam se. Vadik je samo očišćen. U sobama gdje je strop s rastegljivim, prvo ga montirao. U kupaonici iu kuhinji ležali pločice.

Pažnja : Baguette su zalijepljene na savršeno glatke zidove i strop, skinute i obložene uzmer.

Ljepilo s Helper stropnim postoljem pod slikanjem

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Alati za montažu stropa i stropne ploče

Komad stropnog postolja istaknuo je veličinu stropa i zidova. Zatim, s prijateljem i vrpcom, linije su pobijedile liniju za koju bi bageta trebala lagati. Koristili smo jednostavan postolje pjene s uzdužnim izbočinama. Lako je lijepiti, nemojte prilagoditi uzorak. Počeo je iz ugla. Koristeći tipku, kraj je izrezan pod kutom od 45 do jedne trake, a zatim na drugu, okrećući postolje do donje ravnine. Budući da su duljine nedostajale na cijelom zidu, odmah izrezati drugi kraj. Junction je sačuvan bolji i ne ispušta se tijekom vremena ako je odrezan. Ravni avion i povećanje otpora deformacije povećava se.

Članak o temi: Polaganje vode podložnija: Pravilna tehnologija montaže

Stropni baget je lijepljen u dva zrakoplova. Možete ih podmazati s kitom, brtvilom. Više volim montažno ljepilo. Polyfoam je najbolje držati pripravak za polistirenske pjene proizvode.

Provjerio sam ispravnost rezanja na postolje u kutu, stavljajući ih suhim na mjestu. Stavio je ljepilo na ljepilo na oba zrakoplova bageta. Nakon toga, uredno pričvršćeni, fokusirajući se na linije kako biste ispravno ljepili i pritisnuli duž cijele duljine. Zatim drugi. Govoreći višak ljepila okupila je lopaticu. Pomoćnik je povjerio da obriše plint s toplom vodom tako da uz pomoć spužve oprati previše. Ako se osuši, bit će teško očistiti. Na sljedećim trakama bageta, završava se naglo ljepilo za pristajanje. Balon se tereti u montažnom pištolju. Malo sam napravio pjenu i odmah očistio višak govora. Prijatelj s toplom vodom hodala je za mnom.

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Rad na brtvljenju zglobova čine gumenu lopaticu kako ne bi naškodilo plinth.

Na polu-pukovniku unaprijed pripremljene strane bagete s konveksnim uglovima. Označio je donji rub. Stropni se pluta okrenuo, polaganje na stub. Provjerite je li smjer reza ispravan, vanjska strana je veća. Onda je sve učinilo isto.

Sutradan, kada je baget zaglavljen i sušio, hodao je u kit u kutovima i zglobovima. Primijenio sam to s malom gumenom lopaticom bez ručke. Zatim ponoviti i dovršite obradu akrilnih kita. Na vanjskim kutovima, pjena je bila teže uklopiti. Svaki put kada se otopina osuši, Vadik ga je uhvatio. Nekoliko dana kasnije uputio je prijatelja da brand i počeo slikati.

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Zakrivljena stropna postolja

Kao rezultat toga, "student" zabilježio je postupak za rad u svom sažetku:

  1. Napravite oznaku na zidovima i stropu.
  2. Izrežite baguet i provjerite ispravnost ugla.
  3. Mirisati s ljepilom.
  4. Pričvrstite duž linije i ljepilo.
  5. Vode s vodom.
  6. Šok zglobova i čisti.

Članak o toj temi: Kako samostalno ukloniti kućište kabineta: Priručnik za uporabu

Zid kupaonice obložen pločicama. Da to ne bi trebalo razmazati, stropni baget s prednje strane bio je napunjen. Pjena je stvorena, stavila na pod i hodao četkom nekoliko dana prije lijepljenja. Malo boja s ovom bankom nije ostavila nijanse zglobove i kutove nakon skidanja.

Pločica ima čvrstu sjajnu površinu. Zrakoplov uz strop, a završava se razmazao s montažnim ljepilom. Na dnu je izazvalo tanku traku brtvila na vrhu. Napravio je pištolj. Vrlo je važno da brtvilo ne daje rub bagete. Prema iskustvu, znam da se boja ne drži, nemoguće je očistiti. Da biste stvorili glatku tranziciju, zalijepili pločicu za boju na pločici, ispod najviše pjene. Zatim je ugrađen s akrilnim bijelim prahom i uklonio višak s lopaticom za pločicu, kutom s radijusom od 2 mm.

Ispod stropova rastegnutih zidnih bagueta

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Pozadina s stropnim postoljem s vlastitim rukama

Kada je došao u sobu s stropom s rasteglom, Vadik je bio uplašen da nismo mogli niti pravilno staviti bagetu i oštetiti tanki film. Objasnio sam mu da za to korištenje ravnih zidnih bageta. Pružanje ih je napravljeno samo na vertikalnoj ravnini. Možete montirati stropni plint. Tada je gornji dio čvrsto pritisnut na strop. Ljepilo se nanosi samo na donju ravninu.

Da ne bi odrezali film napetosti strop s nožem, pažljivo sam provjerio rez. Polyfoam je lagan, može se zalijepiti na pozadinu. Poliuretan je gušći, ima specifičniju težinu. Nemojte riskirati. Potrebno je smanjiti gornji dio pozadine na liniji koji označava rub bagete. Zatim očistite zid i obradite. Mi smo sami pripremljene sobe. Odlučio sam lijepiti, prvo postolje, a zatim pozadinu. To je tako prikladno staviti jedan i očistiti krajeve. Zidni pokrivač ne pati.

Članak o temi: Guma i poliuretanska boja na betonu za vanjski rad otporan na rad

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Pozadina s baguetasom

Rezali smo baguete, provjerili sedam puta njihov pristanište. Tek nakon toga počeo sam razmazati plint i zalijepljen na zid. Kada se označavam, čvrsto sam se spustio na strop. Sada stavite trake završavanja duž linije i ponovno provjerite pritisnutu filmu. Višak ljepila odmah očistiti. Prijatelj je samouvjereno hodao iza sebe spužvom i protrljao je stropni baguet.

Prije brtvljenja zglobova pitao sam Vadika da donese novine. Stavite plahte između stropa i gornje ravnine postolja. Prošli rezove trake u film. Otisci stopala iz ljepljive vrpce ispravno ispiru prozore za pranje prozora.

Nestandardne opcije za završnu obradu napetosti pomoću postolja

Kako lijepiti baguete na stropu s pomoćnikom

Stropni postolje s vlastitim rukama

Moj prijatelj je brzo studirao i kreativno približio procesu, bio je fasciniran bagetom lijepljenjem. Kada smo stigli u dnevnu sobu, kupili su LED diode i masivni stropni postolje. Trebali smo širok vrh bagete. Mjesto na zidu, proveli smo još jedan niži. Odlučili smo staviti bagetu s jazom ispod stropa. LED diode su instalirane u jaz oko perimetra. Pozadinsko osvjetljenje vizualno je podigao luk.

Šteta je da su sobe završile u kući. Imamo toliko ideja, osobito kod prijatelja.

Čitaj više