Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Anonim

Danas je sasvim problematično ispuniti glatki pod. Za njegovo usklađivanje morat će priložiti dodatne napore. Postoje mnoge metode kako se to može učiniti.

Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Da bi soba organizirala sobu, ne nastaju problemi, važno je da je pod savršeno glatko.

Onda govorimo o tome kako napraviti glatke pod vlastitim rukama.

Osnovni zahtjevi Odrip

To je za njih koje treba voditi prilikom instaliranja i ispunjavanja. Dovoljno je napraviti glatku jednoslojnu premaz, tako da morate pribjeći raznim vrstama trikova. Među brojnim zahtjevima, odlazak na glatku površinu uključuje samo dva glavna:

Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Određivanje fiksacije poda uz pomoć željeznice.

  1. Za početak, vrijedi reći o rupama i depresijama. Moguće je napraviti pod vlastitim rukama, ali morate se usredotočiti na željeznicu. To je složeno gotovim poklopcem. U isto vrijeme, udaljenost između njega i samog poda ne smije prelaziti 2 mm. Samo u ovom slučaju možemo razgovarati o ravnoteži površine;
  2. Postoje zahtjevi i veličina nagiba. U takvoj situaciji najbolje je koristiti dugu razinu za kontrolu. SNAP zahtjevi ne dopuštaju pristranost više od 0,2%. Raditi, najbolje je koristiti ne uobičajenu razinu, jer ima ograničenu duljinu, a bit će potrebno mjeriti duž cijele duljine prostorije, a laserska razina. Savršeno će se nositi s zadatkom.

Materijali kako bi se osiguralo čak i

Sada je vrijeme za razgovor o osnovnim materijalima koji će omogućiti da se osigura ravnost površine poda.

Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Dijagram poravnanja datoteke Šperploča.

Najlakši materijal koji je već dugi niz godina već preokrenuo graditelji u sličnoj situaciji, je šperploča. Može imati različite klase. Oni karakteriziraju samo ravnost rubova, tako da se gotovo svaki materijal može koristiti za pod. Kada se radi o usklađivanju, vrlo je važno koristiti phanneur, čija debljina neće biti manja od 8 mm. To je dovoljno za održavanje ranije. Inače se mogu pojaviti razne vrste izobličenja.

Članak o toj temi: Kako napraviti ormar s vlastitim rukama? Upute za izradu garderobe

Laminat se također može koristiti u te svrhe. Ne radi se o malim elementima, već o dovoljno velik, što je prilično sposobno donijeti površinu da savršeno laskati.

Bulk kat je još jedna mogućnost. Ovo nije neka vrsta definirane tehnologije, ali jednostavno složeni proces priprave smjese polimera, koji se izlije na površinu poda. Ovdje sila privlačnosti treba učiniti sve same. Samo se smjesa izlije na pod, a zatim se širi preko površine, formirajući ravnu strukturu.

Lijevanje se vrši na betonskoj vezi, koja je unaprijed obložena običnim kvarcnim pijeskom. To je najnaprednija tehnologija, ali koja je ponekad prilično složena u smislu samoostvarenja.

Dostupne tehnike kolaterala

Bit će nekoliko njih, naime:

Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Nakon završetka ruba nacrta poda potrebno je pažljivo politi sve izbočine.

  1. Budite sigurni da pažljivo pristupite pripremi natnom poda. Svi rupe moraju biti primijenjeni, a izbočine se brušeju.
  2. Kada radite u svakoj fazi, vrijedi pratiti čistoću površine. Trebalo bi biti savršeno, a to znači da morate dobiti pomoćnika u obliku valjka.
  3. Prilikom stvaranja betonskog estriha mora biti ugrađen. To dovodi do činjenice da pod postaje čak i da se otkrivaju betonske pore, dopuštajući joj da diše.
  4. Drveni zaostaci se koriste pri radu, mogu se pričvrstiti na istu razinu pomoću posebnog zatvarača.

Mali trikovi posla

Svaki profesionalni graditelj koristi mnogo malih trikova u svom radu, što ga čini idealnim od svih gledišta:
  1. Ublažiti kritične nepravilnosti, to nije jedno, već dva sloja vodonepropusnosti. Bit će poštovan prilikom obavljanja posla.
  2. Korištenje masene izolacije, koja se savršeno bori s različitim vrstama površinskih nepravilnosti. Primjer takve materijale može poslužiti kao glina. Kada osoba dođe u trgovinu i on ima izbor između pjenastih ploča ili rasutih materijala, onda je potrebno napraviti u smjeru druge opcije. Za pod, prikladan je samo savršen. Mekana stakla kockanje je također pogodna za rad.

Članak o toj temi: Kako napraviti neovisnu lift za gipsanu ploču za instalacijski rad

Rad: preporuke

Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Nakon što je betonsko estrih potpuno spreman, potrebno je primijeniti temelj.

Dakle, sada svi znaju koje materijale treba koristiti pri radu, koje će trikove biti popraćene. To znači da se možete uzeti za posao. Zapravo, ne postoji ništa komplicirano. Rad ide na valjano, to je samo vrijedno početi.

U ovom slučaju možete nastaviti od činjenice da je grub betonski pod potpuno spreman. Za početak, trebalo bi biti usklađeno s prajmerima. Vrijedno je koristiti sami grabu koji se na prvi način raspravljalo. To je uz njegovu pomoć da se odredi ispravan položaj površine.

Sada možete otići na hidroizolaciju. Naravno, ovaj materijal ne dopušta da se bori protiv nepravilnosti, ali se može pogoršati s nepravilnim polaganjem. Nije vrijedno toga.

Najbolje je da će se vodonepropusnost položiti u jedan komad.

Ali ako to nije moguće, potrebno je izbjegavati stvaranje različitih vrsta valova na površini. Kada koristite više komada, pričvršćeni su pomoću ljepljive trake. U isto vrijeme, treba se primijeniti s jednim komadom.

Sljedeće slijedi jednu od najodgovornijih faza svih posla, što je formiranje estriha. To je učinjeno u skladu sa svim pravilima, to jest, nije potrebno isključiti svjetionike iz procesa.

Kako napraviti glatki pod vlastitim rukama?

Razina nagiba poda mora se provjeriti s laserskom razinom.

Kada je spremna, to jest, potpuno otvrdnuta, onda se možete sigurno prebaciti na njegovo mljevenje. Sada trebate pomoću laserske razine, kontrolirati kut ruba poda. To je najvažnija faza rada koja se mora u ovom trenutku primijeniti. Ako se planira postaviti izolacija na zaostajanje, onda se mora kontrolirati njihovom položaju prilikom instaliranja. Važno je napomenuti da je upravo od LAG-ova izravno i laskanje spola.

Sada između zaostajanja morate staviti izolaciju. Ako su neke nepravilnosti čak i prije ove faze, onda će se sigurno eliminirati pomoću izolacije. Završna faza svih djela postaje polaganje šperploča. Mora se pre-dekomponirati na podu, a zatim napraviti još jedan broj provjera indikacije. Tek nakon toga možete navigirati do fana na pod. Svi spojevi trebali bi biti čak i, to jest, isto kao i sama površina tla.

Članak na temu: Snowsshoes i briss rade sami

Vrijedi dati jedan koristan savjet, koji je nužno koristan svima koji su odlučili uskladiti pod u svom domu sami. Da, danas možete kupiti jeftinu razinu izgradnje za rad, ali neće dati pouzdane informacije o nagibi, jer ima ograničenu duljinu. Kao što je ranije navedeno, potrebno je za to, uređaj koji će omogućiti kontrolu na duljini od 4 m. Najbolje je kupiti lasersku razinu. Naravno, to je mnogo skuplje. Možete ga iznajmiti. Mnoge građevinske tvrtke danas pružaju takvu priliku.

Zaključak i zbrajanje

Dakle, sada svi znaju kako se poravnati pod u svom stanu ili kući. Nakon što je dotaknuo znanje, ostaje samo da ih primijeni u praksi. Uvijek morate biti vrlo uredan kada provodite takvu vrstu posla. Vrijedno se prisjeti da sve nepravilnosti nose potencijalnu opasnost. Oni akumuliraju vlagu, kao i hladan zrak. To može dovesti do činjenice da će se gljivica ili plijesan pojaviti u kući, a to je globalniji problem.

Ne morate se iznenaditi da u slučaju loše kvalitete rada, gornji sloj, naime linoleum ili parket, doći će u zapuštenost u bliskoj budućnosti. Raditi, uvijek biste trebali biti spremni za sve. Samo tako možete dobiti stvarno željeni rezultat. Nemojte ignorirati ta pravila i zahtjeve koji opisuju odgovarajući odnip. Samo zahvaljujući njima, bilo koji rad će se izvoditi kao visoka kvaliteta i u najkraćem mogućem roku.

Sada svaki čitatelj može ne samo pod vlastitim rukama, već i poravnati. Uvijek morate zapamtiti da je upravo mnogo važnije od instalacije i polaganja.

Čitaj više