Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Anonim

Balkon je oduvijek bio dodatni prostor koji se može koristiti kao udobno rekreacijsko područje ili mali ured. Ali kako bi ovu sobu dala veliku privlačnost, potrebno je pokriti svoje unutarnje zidove gipsanom, bojom ili nečim drugim.

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Da bi loggia izgledala privlačno i bilo je mjesto za opuštanje, odvojite zidove s klapni ili plastičnim panelima, ukrasnim kamen, bojom ili sipati pozadinom.

Danas se razne opcije mogu koristiti za završetak zidova od cigle balkona, ali najčešće je obloge, drvene ili plastike, boje i lakovi, posebne ukrasne plastične ploče. Gipsumton se koristi za poravnanje i pripremu površine, što je izvrsna osnova za dekor.

Gipsana ploča i plastične ploče kao opcije završne obrade

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Dekoracija gipsana ploča je napravljena na zatvorenoj lođi, budući da se gipsana ploča boji vlage.

Ploče od gipsanih ploča ne primjenjuju se kao samo-kožu, to je prilično priprema površine za daljnju završnu obradu, što vam omogućuje da stvorite savršeno glatku površinu. Koristi se za zatvorene balkone, jer ne tolerira uvjete visoke vlažnosti. Od gore navedenih listova, u pravilu su obojeni, prekriveni slojem dekorativne žbuke, služe kao osnova za lijepljenje pločica.

Da biste pokrili zidove balkona, danas možete koristiti posebne plastične ploče koje vam omogućuju da simulirate gotovo bilo koji materijal koji počinje od drva i završava tkivima, prirodnim kamenom, na primjer, mramor.

Takvi paneli su veliki ne samo za balkone, čak ni u stambenoj sobi s njihovom pomoći možete stvoriti prilično moderan i izvrstan interijer. Instalacija takvih panela je relativno jednostavna, za to je potrebno koristiti drvene željezničke vodilice, između kojih možete dogovoriti sloj toplinskog izolatora. Paneli savršeno će izdržati povećanu razinu vlažnosti, lako se čiste, ali se ne mogu primijeniti abrazivni deterdženti.

Vinil i drvena obloga

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Za dekoraciju balkona možete koristiti posebne plastične ploče, raspon crteža je vrlo raznolik. Oni mogu oponašati drvo, tkaninu, prirodni kamen.

Zidovi od cigle unutarnjeg dijela lože ili balkona mogu biti prekrivene oblogom obje drvene i plastike. Ovi materijali su potpuno različiti u svojim svojstvima i izgledu. Razmotrite ih detaljnije.

Članak o temi: Domaći kiper za popravak automobila to učiniti sami

Drvena sluznica se odlikuje atraktivnošću, sama stabla također osigurava dodatnu izolaciju u prostoriji. No, moguće je koristiti takav materijal za obrezivanje samo za zatvorene balkone, jer stablo od prekomjerne vlage i taloženja brzo gubi svoju atraktivnost, bubre.

Podstava za uređenje balkona od opeke, a ne samo ih je izrađena od takvih šuma kao što su Linde, hrast, pepeo. Značajke brda omogućuju istovremeno s trim i dodatnim izolacijom i hidroizolacijom, tj. Loggia ili balkon postat će topao i udoban, mogu se koristiti i zimi. Takva opcija, mnogi stručnjaci smatraju se optimalnim, jer se drvena obloga razlikuje po niskim troškovima, ne treba stisnuti svaku sezonu, to je izdržljivo i lijepo. Od minusa treba napomenuti da se ne može koristiti za otvoreni balkon.

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Pričvrstite uzorak obloga.

Plastična obloga u velikoj mjeri podsjeća drvena, ali je izrađena od PVC-a. Pojava takve materijale je jednostavniji, ali plastika nije tako hirom, može se koristiti za odvajanje čak i otvorenog balkona od opeke. Danas proizvođači nude veliki izbor širokog raspona nijansi koji omogućuju da se trim u izvornom i atraktivnom. Za trim možete koristiti najlakšu mogućnost bijele, ali postoje skuplje opcije koje oponašaju pravo stablo.

Prilikom polaganja plastične obloge možete odmah osigurati izolaciju i hidroizolaciju kako biste zaštitili unutarnji prostor , Od prednosti ove vrste okrenutih, potrebno je napomenuti jednostavnost instalacije, nisku cijenu, praktičnost.

Bojanje površine

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Bojanje se može izraditi kao opeka i pripremljena površina. Na primjer, Gapswock ili žbuka.

Sama površina opeke je prilično atraktivna ako se zidarstvo provodi ispravno, za to se koristi kvalitetna cigla. Ali često je potrebno sakriti brojne pogreške, zadržavajući teksturu prirodne površine. Za ovu opeku površinu možete pokriti boju odabrane nijanse.

Ako cigla ima atraktivan i kvalitetan izgled, unutarnji zidovi balkona mogu se jednostavno prekriti slojem bezbojnog laka. Zaštititi zid, u isto vrijeme zadivljen pozitivne značajke lokacije. Kao rezultat toga, možete stvoriti originalni interijer koji će udariti sa svojim hladnjak. Ako je potrebno sakriti neujednačena boja zida, neke nedostatke, možete koristiti boju na razini vode, koja će se brzo sušiti, bez neugodnog, oštrog mirisa. Nemoguće je koristiti naftne boje, jer se ne razlikuju u trajnosti. Od prednosti ove metode, potrebno je napomenuti jednostavnost rada, priprema je minimalna. Nepovoljnih nedostataka - nemogućnost izolacije površine, neke jednostavnosti izgleda.

Članak o temi: rukohvati za osobe s invaliditetom u kupaonici i WC-u

Kako odabrati materijale za unutarnji balkon?

Kvalitativno, sklonište cigle na balkonu, potrebno je odabrati ispravne materijale za to. Uostalom, loža može biti opremljena ugodnom, udobno mjesto za opuštanje. No, potrebno je da završetak nije samo privlačan, već i praktičan, održiv za mnoge vrste. Kao što ste već vidjeli, opcije za završetak unutarnje površine su dosta puno, ali kako odabrati onu koja će biti prikladna za određeni slučaj? Trebate obratiti pozornost na neke parametre koji imaju veliki utjecaj na izbor.

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

MDF paneli Odličan materijal za završnu obradu lože. Trajan, vatrootporan, otporan na promjene temperature i vlage.

Trajnost završne obrade je jedan od najvažnijih parametara, budući da je popravke svake godine previše obvezan. Navedene opcije imaju izvrsne pokazatelje u ovom području, ne boje se trune i prekomjerne vlage, iznimka može biti samo drvena obloga, ali se materijal može odabrati na tržištu da je prošla potrebna obrada (iako nije dosljedan otvoreni prostor). Plastične ploče mogu služiti oko 25-30 godina, što daleko prelazi potrebnu marginu sigurnosti. Drveno tretirane košuljice iz Arich ima vijek trajanja do 20 godina, dodatno se preporučuje da ga pokrije od vrha s toniranjem antiseptikom. Gipsana ploča se također odlikuje dugom servisnim životom, koji ostavlja oko 15-20 godina, ali za otvorene prostore uopće nije prikladno.

Stabilnost materijala za oštre promjene u razini vlage i temperature. Balkon nije dnevni boravak, čak i za unutarnje strukture od opeke, postoje kapi temperature i vlage, dakle, završni materijal treba odabrati takav da će biti otporan na takve radne uvjete. Plastične ploče u ovom slučaju su idealna opcija, oni su otporni na mraz i toplinu, takva se obloge može koristiti čak i za prve katove iu odsutnosti hidrauličke zaštite.

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Eurovačni pouzdani izdržljiv materijal. Eurotion servisni vijek trajanja od 25-30 godina.

Korištenje MDF panela se ne preporučuje ako je balkon otvoren, nema hidrauličnu zaštitu. Stoga se takav materijal ne preporučuje da se koristi za loggia, lako se opustiti, gubi svoj atraktivan izgled. Isto vrijedi i za drvenu oblogu, što je prilično hirovito za kapi vlage. Vodoslovka otporna na vlagu može se koristiti za unutarnje balkone, nemoguće je omogućiti njegovoj konstantnoj mokroj. Za balkon od opeke možete koristiti boje ili fasadne žbuke, koje karakterizira atraktivan izgled, otporan na mnoge štetne učinke.

Članak o toj temi: Domaći nož s diska iz kružne pile

Sigurnost od požara. Balkon je potrebno sijati iznutra s materijalom koji će biti otporan na zagrijavanje na visoke temperature otporne na otvorene plamenove. To je učinjeno kako bi se osigurala sigurnost, takav se uvjet može smatrati obveznim. Najviše nepovoljni materijali u ovom slučaju su drvene obloge i paneli na bazi drva. Plastične ploče također su izuzetno nestabilne s teškim grijanjem. Glebač se nije zapaljiv materijal, moguće je koristiti konvencionalni list otpornu na vlagu za završnu obradu, iako možete uzeti skuplje kombinirane crvene boje, koji ima posebnu impregnaciju i ima vatrootpornu, svojstva otporna na vlagu.

Ne zaboravite na praktičnost i brigu

Kako pokriti ciglu na balkon najbolji?

Materijal za balkon trebao bi biti besprijekoran s činjenicom da bi trebalo biti lako i brzo očistiti od prašine.

Završni materijal za balkon treba lako očistiti iz urbane prašine, što može biti u izobilju za pokrivanje zidova posebno otvorenih struktura. Najbolje od svih plastičnih uklapa s ove točke gledišta. PVC obloge i plastične ploče se lako čiste, postoji dovoljno običnog čistog veterinara i vode za to. Možete koristiti gotovo sve čišćenje u kućanstvu. Drvena površina je zahtjevnija. Kada dovršavamo lođu ili balkon, potrebno je uzeti u obzir da je potrebno koristiti vodu da ga očisti izuzetno pažljivo, jer drvo nabrekne, gubi svoju atraktivnost. Da biste sačuvali lijep izgled i kvalitetu, morate redovito ažurirati premaz, a to nije uvijek praktično.

Pukotine i dekorativne boje su lako kontaminirane, iako fasadni materijali nisu toliko podložni gubitku izgleda. Glebalica nužno zahtijeva vanjsku premaz, jer se plahte ne razlikuju u svojoj atraktivnosti, brzo se zagađuju.

Osim toga, mnogi materijali mogu istovremeno izolirati dizajn, koji je važan za unutarnje balkone. Izbor materijala za trim danas je prilično velik, ali najoptimalniji su plastični paneli i obloge, koje su prikladne, praktične, sigurne, razlikuju se u atraktivnom izgledu.

Čitaj više