Domaći kutak za ikone

Anonim

Domaći kutak za ikone

Kutnička polica za ikone je predmet potrebna u domovima pravoslavnih kršćana.

Možete se prilagoditi rasporedu svetih svetaca i konvencionalne police kupljene u trgovini. Ali klinac napravljen vlastitim rukama izgleda najbolje za čarobnjaka.

Što mogu napraviti stalak za ikone?

Tradicionalno, stablo se koristilo za ugaonu policu ispod ikone. Može biti glatka borova ploča i vrijedne stijene (whitewind hrast, trešnja, itd.). Izgled gotovog proizvoda ovisit će o kvaliteti materijala.

U suvremenom svijetu, materijali koji oponašaju vrijedne vrste drva, ali njihovo stjecanje neće uzrokovati poteškoće ili veliki novčani troškovi.

Plywood ili LSSP je tako jednostavan za obradu, kao što je masivna ploča, omogućuju vam da napravite otvaranje obloge i dekorativne bale s gotovo nikakvim iskustvom i posebnim strojevima.

Domaći kutak za ikone

Osim niza drva ili materijala, trebat će vam:

  • Elektrolovka i ručno izrađena piljevina;
  • Bušiti s mlaznicom odvijača;
  • Vijci za samozadočavanje, namještaj, ljepilo za stolar;
  • brusni papir s velikim i malim zrnom;
  • laka ili boje.

Razviti skicu kutne police za ikonu može biti neovisno korištenjem crteža i fotografija. Dimenzije proizvoda treba odabrati proizvoljno na temelju veličine ikona i njihove količine.

Najjednostavniji stalak za ikonu

Jednostrudna kutna bijela polica sastoji se od samo dva dijela: kutni element i kovrčavog vijenca (bara), koji istovremeno obavljaju funkcije dekor i ograde.

Kovrčava krug reza mora biti unaprijed crtanje na papiru, a zatim prenesite skicu na preklopljenu list na pola kako biste dobili simetričan u odnosu na središte pola. Prema uzorku, nacrtajte rubnu konturu, izrežite uzorak s Electroll q. Ako je poželjna polica, ikona u kutu može biti ukrašena spaljivanjem, slikanjem ili rezbarijama.

Članak o temi: masifikatori bodova: video lekcije s opisom rada kukičanog

Domaći kutak za ikone

Da biste stvorili uzorak kutnog elementa na listu, morate nacrtati ravno kut. Stranke moraju odgovarati veličini ikone ako je sama, ili će biti više da se nekoliko malih slika svetaca, lampe itd.

Nakon što odgađate željene veličine oko kuta, trebate spojiti ekstremne točke ravne linije. Rezultirajući trokut treba ukloniti dio u području izravnog kuta tako da je polica za ikonu prikladno instaliran na zidu.

Na rubu duge strane kutnih rupa za bušenje. Dio toga treba nastupiti iznad ruba na udaljenosti koja je manja od debljine ploče, iz koje je napravljen vijenac. Podmažite tkani s ljepilom i umetnite u rupu. Ovisno o veličini kuta vakanskog šoka, može biti 2 ili više.

Odgovor produbljivanja na pogrešnoj strani vijenca mora biti izbušen tako da rupe ne rade. Veza je napravljena s ljepilom, nakon lijepljenja dijela morate čvrsto pritisnuti dok dovršite sušenje.

Najjednostavnija polila za kutne ikone može se pričvrstiti na zid s metalnim petlji na rubovima kratkih strana trokuta. Možete se kretati zidom daska na koji će biti položen kutni element. Duljina letvica bi trebala biti nešto manja od strane kutaka, tako da vijenac ne ometa glatko i horizontalno lagano.

Polica za ikone vlastitim rukama mogu se obojiti akrilnim i drugim bojama, prekrivenim prozirnim lakom ili pažljivo poliranim i naribanim voskom.

Domaći kutak za ikone

Kutničke police iz šperploča.

Poklopac kutne kuhinje može se napraviti jednostavnim. Razlika između prethodne verzije je da su kutovi vezani ne na zid, već na kovrčavim nosačima, koji istovremeno nosi i estetske funkcije.

Pozadina takve police sastoji se od dva identična dijelova pojedinosti o zrcalu. Slika i veličine ih su proizvoljno odabrani. Možete ih povezati s self-ladicama ili omotima s ljepilom, namećući jedan na rubu drugog i voziti odgovarajuće rupe.

Članak o toj temi: Muški rukavice pletenje iglice: sheme i opise odjeće za muškarce s fotografijama i videozapisima

Polica za ikone bijele mogu dodatno uokvirene vijencem. Za proizvodnju drugih kutnih police za ikone koriste se uglovi s zaobljenom prednjom stranom. Pričvrstite police su najpogodnije za vijke za samo-tapkanje, pričvršćeni s unutarnjim leđima na rubu. Ako trebate triričku policu za troslojnu ili više ikona, možete povećati duljinu leđa i postaviti još jedan broj kutova bilo kojeg oblika i veličina.

Kyot s dekorom

Domaći kutak za ikone

Polica za ikone nalaze se vrlo teško samo s izgledom. To nije mnogo složenije za to nego prethodne opcije. Crteži će pomoći njihovom domaćem učitelju da napravi kutnu policu za ikone vlastitim rukama za nekoliko dana, koristeći samo slagalicu.

Za leđa se može koristiti gusta šperploča (8-10 mm), tanji materijal (3-4 mm) je prikladan za obloge. Crtanje dekor premjestiti na list tankog šperploča i pažljivo sjeckanje s ručnom slaganjem uz konturu. Od debelog šperploča napravi bazu leđa. Bočni dijelovi trebali bi biti 2 kom.

Polica za ikone drvenog ugla ide ovako:

  1. Pojedinosti o leđima su polirane na šiljke i boje u tamnoj boji.
  2. Smanjiti kutove 8 mm u skladu s shemom (2 kom.).
  3. Pripremljena ukrasna obloga za pokrivanje laka ili boje zlatne akrilne boje. Zalijepite natrag na leđa.
  4. Šiljci na rubovima kutova do podmazivanja ljepilom i umetnite u odgovarajuće rupe na leđima leđa.

Pokaci za kutne ikone praktički je spremna. Na isti način mogu se napraviti višestruke strukture, povećavajući broj kutnih elemenata.

Samoizmjerna polica za ikone, drvene ili iverice, to će biti nježno izgledati, ako nakon piljenja dijelova za rukovanje prednjim dijelovima brušenja, uklanjanjem cjedila ili zaokruživanje sna.

U nedostatku takvog alata, ova se operacija može obaviti pomoću datoteke i emery papira. Rubovi mogu biti označeni kontrastnom bojom ili pozlatom.

Članak o toj temi: Izgled Sunčevog sustava vlastitim rukama za školu: Glavni razred s fotografijom

Čitaj više