Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Anonim

Dekoracija stranice je omiljeno zanimanje scachens i kuće. Prekrasna cvjetnjaka, cvjetnjaka, pa čak i kreveti - pravi ukras. Međutim, ništa ne voli oči poput vodnih tijela i vodnih tijela okružena prekrasnom vegetacijom. A ako još uvijek postoji mlaz vode iz njega, kut se pretvara u bolje mjesto odmora. Ako još uvijek upravljate i ne samo fontanu vlastitim rukama, već i lijepom pozadinskom osvjetljenju, blizu zamaha ili klupe, večeri će se svi stanovnici okupiti na ovoj olovci.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Ova fontana je izrađena vlastitim rukama, kao i pozadinsko osvjetljenje: vodootporna LED svjetiljka s upravljačkom pločom za promjenu boje

Fontana

Da bi fontana u zemlji trebala vrlo visoke troškove. Naravno, sve ovisi o veličini spremnika i kako to zamišljate. Prema metodi konstruiranja fontana, postoje zatvoreni i otvoreni tip. Govorimo o cikličkoj upotrebi vode. Zatvoreni tip koristi istu količinu vode, juri u krug. Otvoreno - sve vrijeme novo. Vrt i zemlja fontane čine uglavnom zatvorenim tipom: njihov uređaj je lakši i spremanje. Naravno, voda se mora obratiti i periodično mijenjati - isparava i onečišćava, ali ipak, troškovi nisu jako veliki.

Kada će sustav otvorenog tipa morati razmišljati kroz sustav za podizanje vode, kontrolira svoju razinu, odvodnju i olovo. Možete, naravno, koristiti fontani spremnik kao spremnik za zagrijavanje vode prije navodnjavanja, i iz zdjele kako biste napravili ožičenje u vrtu, ali zalijevanje nije potrebno oko sat, a fontana može raditi u ovom načinu rada.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Vidljiva je plastična posuda, a crpka je na dnu, na mjestu gdje se cijev izlazi iz vode

U najjednostavnijoj izvedbi, neki zatvoreni spremnik i potopna crpka potrebni su za proizvodnju malih veličina fontana. Kapacitet se može prilagoditi - posebnu plastiku za ribnjak, cijev, staru kupku, bazen, ošišanu gumu, sjajni film, itd. Crpke su nešto komplicirane.

Pumpe za fontane

Pumpe za fontane prodaju posebnu, s ugrađenim filtrima. Da biste napravili fontanu vlastitim rukama, bilo je lakše, možete kupiti takve modele. Vrlo je jednostavno raditi s njima: staviti u spremnik, osigurali su tako da se ne bi pomaknulo, izliveno s vodom, provodila početne manipulacije (opisane u uputama) i uključena.

Fontane crpke su različite snage, podignite mlaz na različite visine. Često su uključivale mlaznice smjene, koje mijenjaju prirodu mlaza. Oni se hrane s 220 V mreže, postoje modeli koji se vode od solarnih panela. Napravio hermetički napravljen, tako da neće biti problema pri povezivanju, ne daljnji transformatori nisu potrebni. Jedina stvar koja ne boli je automatski i Uzo na liniji na koji će crpka biti povezana. Ovo je samo u slučaju poboljšanja sigurnosti. Cijena najmanjih i niske snage pumpe za fontanu je $ 25-30. Produktivni modeli su nekoliko stotina i više.

Možete koristiti bilo koju potopnu pumpu za fontanu. Ali potrebno je kupiti ili napraviti filtar (možete napraviti pijesak) i smanjenje transformatora. Skupina sigurnosti od stroja i UZO na liniji i neće biti dodatnih. S ovom shemom vrijedi, ako imate staru pumpu, koja se trenutno ne koristi.

Kako napraviti crpku

Je li moguće napraviti fontanu bez crpke? Moguće je, ali otvoreni tip. Na primjer, da se povuče u cijevi ribnjaka vode - središnju ili vodu za opskrbu vodom ili dobro. Voda izlaska voda će dati određenu visinu mlaza. Instaliranjem vrha na cijevi možemo promijeniti njegov oblik. Ali s takvom izgradnjom, morate smisliti gdje ukloniti vodu. Moguće je - natrag u bunar ili u rijeci, na parcelu za zalijevanje itd. Iako je crpka prisutna s takvom organizacijom, ali crpi vodu u kuću, a fontana je samo jedna od točaka protoka.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Shema organizacije fontane bez potopne crpke

Druga opcija je staviti neki spremnik na visinu, za opskrbu vodom na njega, a odatle se dovodi do cijevi ispod fontane. Da biste stvorili više ili manje pristojnu visinu mlaza, spremnik mora biti podignut za 3 metra i iznad. Ali ostaje pitanje: kako poslati vodu tamo. Opet uz pomoć crpke, ali ne i podmorni. Oni koštaju jeftinije, ali zahtijevaju filtar. Također će biti potrebno za jamu u kojoj je oprema instalirana. Iz fontane posude, cijevni sustav ga veže.

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese za Hruščov što je moguće učinkovitije

Kako napraviti vodopad pročitati ovdje.

Fontana pozadinskog osvjetljenja

Na ovom području sve je postalo lakše s izgledom LED dioda. Oni se hrane od 12 V ili 24 V, što je mnogo sigurnije od uobičajene mreže. Postoje čak i svjetiljke koje vode od baterija na solarnoj energiji.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Fontana pozadinskog osvjetljenja

Pozadinsko osvjetljenje može se izvršiti pomoću vodonepropusnih LED traka ili istih reflektora i svjetiljki. Za njihovu moć potreban je adapter, koji pretvara napon od 220 V u 12 ili 24 V, ali obično ih prodaju na istom mjestu gdje su LED diode zato što ne bi trebalo biti problema. Instalacija je jednostavna: SearchLoghts imaju montažne zagrade, traka može "pucati" iz klamerica, samo zagrade moraju pronaći više od veličina vrpce: da bi probio je nepotrebno, kako ne bi razbio njezinu nepropusnost.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Postoje LED diode koje mijenjaju boju. Nijanse od 8 do nekoliko tisuća

Sheme fontana različitih konfiguracija i fotografija njihovog dizajna

Sigurno znate da je glavna komponenta fontane njezina zdjela. U biti, to je isti ribnjak, ali ima dodatnu opremu - pumpa. Ribnjak se može obaviti barem desetak različitih načina, a neke od njih su opisani u zasebnom članku, jer neće opisati zdjelu za bazen. Maksimalna plaćanja organizaciji fontana i njihov dekor.

Mala fontana

Za uređaj zahtijeva spremnik i pumpu. Na cijevi koja dolazi iz crpke stavlja se na krajolik. To može biti kamene ploče u kojima je potrebno izbušiti rupe, promjer malo veći od promjera cijevi. Ove ploče se kotrljaju jedan s druge strane vrste dječje piramide.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Shema organizacije dekorativne fontane za vikendicu

Kako bi se izbjeglo prelijevanje vode, potrebno je osigurati ispusni sustav - odmah ispod maksimalne razine u spremnik za ugradnju cijevi, drugi rub koji će se povući u kanalizacijski sustav, odvodnje ili vrt. To se može učiniti drugačije: oko zdjele organizirati zbirku vode - napraviti betonski utor ili umetnite plastiku. Prikupljena voda također će se povući negdje. Obično u zatvorenim sustavima, problem nije u preljevu, ali u nedostatku vode - isparava, ali možete napredovati.

Fontana to učiniti sami: foto izvješće 1

A sada je fotografija izvješće kako se u ovoj shemi napravi mini-fontana s vlastitim rukama. Ispalo je zanimljivo.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Na stvaranju ove dekorativne fontane postoji nekoliko sati

Da bi ovo fontanu trebalo:

  • Kvadratna plastična vaza cvijeta bez rupa;
  • mala pumpa za fontanu;
  • Plastična cijev Dužinom od 0,7 m, promjer je tako da se nose na prinos pumpe;
  • Vrećicu dekorativnih šljunak;
  • Tri cigle;
  • Crveni granit na ploči.

Od alata - stroj za bušenje kako biste probušili promjer rupe za štale neznatno više od promjera cijevi.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Instalacija spremnika za fontanu

U pripremljenoj rupi, ugradite zdjelu, stavite ga, bliže rubovima, cigle. Potrebni su za stabilnost dizajna i kako bi se smanjila količina šljunka. Oni služe kao potporna kamena konstrukcija. Između instaliranih cigli, stavljamo pumpu odgovarajućom cijevi, ulijte vodu i provjerite kako radi.

U peći u radionici izbušene rupe. Oni moraju biti smješteni otprilike u sredini tako da se kamenje ne preračunavaju svojom ozbiljnom.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Preklopiti fontanu

Prvi peć leži na ležaljkama, ostatak je upečatljiv tako da se središte gravitacije ne raseljava. Postavljanje prvog, zaspamo preostali prostor oblutaka. Nakon što se položi posljednji dio, oni čine oznaku na cijevi. Vrlo posljednji kamen se uklanja, odmah ispod vrha izlijevanja cijevi, zatim vratite posljednji fragment na mjestu. Kada je voda uključena, čini se da radi ravno od kamena. Vrlo neobično i jednostavno.

Prikaz fotografija 2.

Sljedeća verzija male fontane napravljena je na istom principu, samo umjesto cijevi koristila je fleksibilno crijevo, a umjesto kamenog - snag. Učinak se pokazao samo divnim.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Napravite malu fontanu vlastitim rukama

Sve je tako jasno da nema komentara. Od prethodnog dizajna razlikuje se samo prisutnošću mreže. To je povećanje volumena vode: paleta ima malu veličinu.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Ukrašavanje fontane

Dok ne vidite, teško je zamisliti kako je lako moguće napraviti nevjerojatnu ljepotu stvari. O cijevima - bolje su koristiti polietilen - oni su dobro savijeni i ne boje se ultraljubičastog.

Kako napraviti fontanu gume, pogledajte video izvješće.

Soba ili radna površina

Mini-fontane čine isto princip, samo crpke koriste potpuno nisku snagu. Prikladan je čak i za akvarije, ali bez aeracije. Čak i rade gotovo tihi. Mi ćemo napraviti fontanu u japanskom stilu. Osim crpke, za to će biti mali keramički spremnik. U našem slučaju, oval iz spaljene gline. Bambusov komad je dugačak oko 70 cm (kupljeno u cvjećarnici, prodano kao podrška za kovrčave biljke), gomilu živahnog rastućeg bambusa i broj malih kamenčića. Od svega toga ispada takve ljepote.

Članak o toj temi: Dekor stola za kavu radi sami: stil i kreativnost

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kući mini fontana to učiniti sami

Prva stvar komad bambusa je rezanje na komade različitih duljina. On u šupljini su prirodne cijevi koje već dugo ne trune. Jedna od strana trebala bi imati nagib rez, drugi je glatka. Vidio tako da je najduži komad u blizini glatko narezanog kraja imao "zglob". Donji rez ide oko 5 mm ispod ovog zadebljanja. Upravo unutar particije nalazi se particija, lako će ovaj segment staviti u prinos crpke. Teško ga je smanjuje, ali tanak deblo je tanki deblon ispao.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Vidio bambus na tri komada različitih duljina

Stavili smo malu crpku u guzicu, stavili smo najduži komad bambusa - njezina dužina je oko 35 cm. S druge strane, stavljamo hrpu živih bambusa, prostor između njih ispunjava šljunak.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Punjenje mini fontane

Dva preostala dijela suhog bambusa kravatu na našu "cijev". Možete koristiti konoplja. To je sve, napravio mini-fontanu vlastitim rukama. Ostaje da sipa vodu i uključite pumpu.

U istom principu mogu se napraviti i drugi modeli. Sada razumijete kako će biti lako promijeniti dizajn. Nekoliko fotografija za inspiraciju.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Još jedna soba fontana od bambusa u japanskom stilu

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Ulična fontana granitne posude i bambusa

Drugi tip, tradicionalniji i poznatiji, koristi gotovo istu ideju i iste alate. Razlika u dizajnu. Možete uzeti veliki keramički ili čak plastični lonac. Važno je samo bez rupa za odvodnju. Nadalje je slučaj tehnologije: podijeliti ga s plastičnom particijom u dvije ili tri zone, u jednom sipati više tla i planirati jednu od biljaka koje vole vlage.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti mini fontanu

Drugi dio bit će spremnik. Samo tijekom organizacije cirkulacije zahtijeva višestupanjski filtriranje: voda je vrlo kontaminirana. Stoga umetnite jedan po jedan naočale od filtar materijala s drugom stanicom - najprije - žica ili plastična mreža, nakon tkanine s drugom stanicom, iu istom dizajnu - malu pumpu.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Desktop mini fontana

Možete napraviti svoje ruke ne samo sastav ove desktop fontane, već i crpke. Kako? Pogledajte u videozapis.

Šljunčana fontana

Vrlo zanimljiv dizajn fontana s oblucima. Njihova zdjela je prerušena, tako da izgleda kao suha fontana, bez zdjele. Zapravo, postoji zdjela, ali je ukrašena šljunak, koja je položena na mrežu koja pokriva spremnik.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Suha fontana šljunka - dijagram uređaja

U iskopanoj kitty instalirajte neki spremnik. Njegov volumen i veličine trebaju biti prilično pristojni: prikupiti sve prskanje, ili barem većinu njih. Crpka se gura u spremnik, poklopac s metalnom ili plastičnom mrežom s plitkom stanicom. Ona služi za zaštitu od velikih zagađivača iz ulaska vode, a na vrhu ove fine mreže možete staviti mrežu debele žice. Ovo je ako koristite šljunak. Ako položite kamene ploče, možete koristiti ploče ili barove.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti "suhu" fontanu vlastitim rukama

Uz šljunak, vjerojatno, bolje je učiniti suprotno: prvo kao osnova za postavljanje mreže s velikom ćelijom, na njemu - s plitkom. Dakle, ne mora patiti s izborom velikih oblutaka, a smeće neće pasti u vodu.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Rockery s izvorom - ova fontana može izgledati

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Za dizajn vrta u modernom stilu, ova je opcija prikladna.

Ako vam omogućite fantaziju, možete doći do vrlo zanimljivih sastava na toj osnovi. Na primjer, jedna od opcija s vrtom zalijevanja može. Ako je vaš vrt uređen u klasičnom stilu, fontana zalijevanja teško se može dobro uklopiti, ali u stilu zemlje - jako puno.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Vrtna fontana iz zalijevanja

Kao što možete vidjeti, voda ide na isti brod skriven pod oblucima, a odatle je mala pumpa koja se ljulja u zalijevanje može.

Blizu zida

Ovo je klasična opcija - mali ili veliki kapljica vode prolazi iz zida, teče u zdjelu. Kao što ste već pogodili, u zdjeli nalazi se crpka koja hrani vodu do vode u vodu utičnicu. Sve je jednostavno, ako znate kako. Slučaj samo u provedbi i uređivanju.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Shema organizacije Wall Falls

Da bi se crpka pojavila, pričvršćena je nekoj vrsti teške peći. Iako je pločnik, samo veličina prilazila. U slučaju, obično postoje odgovarajuće rupe za montažu, ali prilikom odabira je vrijedno posvetiti pozornost na njega.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Classic zidne fontane

Ako planirate učiniti nešto slično zidu kod kuće ili ograde, vodite računa o njegovoj hidroizolaciji. Čak i ako voda ne stata uz zid, prskanje i vlažnost će pasti na njega. Najmanje, potrebno je nekoliko puta lav u hidrofobnom sastavu. Pokušajte pronaći takve koje ne mijenjaju boju površine.

Članak o toj temi: Odabir podloge za linoleum na drvenom podu

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Još jedna opcija fontana na zidu

Stil dizajna može biti drugačiji. Na gornjim zdjelima čine ravnu površinu s kojom voda teče zid. Učinak je vrlo zanimljiv. Važno je da površina s kojom voda padne je ogledalo glatko i apsolutno horizontalno.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Prekrasna fontana za vikendice u stilu minimalizma ili modernog

Fontana kaskada

Vrlo zanimljivi ljudi gledaju mlaznice. Ova vrsta fontana naziva se kaskada ili kaskada. S takvom organizacijom voda se prelijeva iz jedne zdjele u drugu. U slučaju dacha ili vrtne fontane, možete doći do zanimljivih oblika. Na primjer, fontana žrtava, poriluka, čajnika i, čak i starih vrtnih kolica.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Fontana kaskada vrtnih kolica

Načelo organizacije takve pozornice je jednostavno: nekoliko plovila ili šalica fiksirano jedni na druge, tako da vodeni mlaz pada s jednog u drugi. Ispod je najmoderniji spremnik, a koji je crpka. Služi vodu na crijevu do najviših krvnih žila.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Još jedna dekorativna vrtna fontana

Kako napraviti zdjelu za fontanu

Ako vam je potreban klasični obrazac - okrugli, kvadratna ili ovalna zdjela, koja je pobijedila mlazu vode, najlakši način da pronađete prikladan plastični spremnik. Oni imaju drugačiji oblik i volumen - od desetaka litara do nekoliko tona. U boji su uglavnom crni i plavi. Iako se čini da je za naše svrhe bolje uzimati plavu boju, imajte na umu da je na pozadini onečišćenja vidljivija. Tako da vaša fontana ne izgleda močvaru, često je potrebno očistiti takvu šalicu. S ove točke gledišta, praktično je uzeti i crno - voda također izgleda, a vi trebate isprobati rjeđe.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Plastična zdjela vrtna fontana

Odabrani spremnik može biti usitnjen u zemlju s razinom tla ili ostaviti stranu. Najčešće na brodu ukrašena kamenom ili kamenčićima. Ovisno o tome, odaberite dubinu jame. Kopa se u veličini nešto više od zdjele.

O tome kako i što možete ukrasiti zemljište možete pročitati ovdje.

Kada se postigne potrebna dubina, svi korijeni su uklonjeni, dno je kvadrat, tramd, pijesak je priključen, sloj je oko 10 cm. Dobro je tužio i prolivena - tako da se žali. Na pripremljenoj bazi stavite zdjelu, napunjenu vodom. U intervalu između zidova zdjele i jame, pijesak ili tlo zaspati. Pijesak - ako je tlo gline, i tlo - ako je normalno isušenje. Zaspao je s malim slojem, zbijen je - uredno, šesti ili pad zaspati. Ali bez obzira na to koliko dobro niste komprimirani, budite spremni za činjenicu da će se za nekoliko tjedana morati dodati: tlo će sjesti za nekoliko centimetara.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Zdjela nastupa iznad razine tla

Možete bez plastičnih zdjela. Postoje još dvije opcije: napraviti spremnik monolitnog betona. U tom slučaju možete napraviti fontanu sa stranama. Proces je dug i skup, pa čak i o hidroizolaciji potrebno je brinuti.

Najjeftinija opcija je iskopati jamu i staviti ga s filmom. U načelu, bilo koja polietilen visoka gustoća je prikladna, ali će trajati godinu dana, možda dva. Zatim počinje prolaziti vodu. Posebni filmovi za bazene su pouzdaniji na ovom mjestu, ali su vrijedni novca, ali mogu se raditi godinama. Tehnologija proizvodnje takve zdjele za fontanu snimljena je na fotografiji.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Označavanje jame i radova na kopno

Prvi fazi kopanja i poravnavanje zidova. Nakon što se postignu potreban oblik i dimenzije, horizontalne platforme su jednake i prekrivene slojem pijeska. To će zaštititi film od mogućeg oštećenja.

U gotovom mačkom postavljamo film. Unutra, slobodno bi trebalo ležati bez napetosti. Njezini rubovi zaspaju s tlom, pritisnute s gromadama. Kako bi se spriječio korijen korijena biljaka kroz film, nije poželjno razvijati geotekstila. Ovo je netkana tkanina, vrlo jaka na jaz. Koristi se prilikom polaganja cesta tako da tlo nije slomljeno, a stabla nisu iskrivila. Tako je fontana bez poteškoća.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Polaganje u filmu

Stijene postavljene na zidu. Ako su kotlovi stali, stijene moraju ležati na svakoj fazi. Kada je dizajn zdjele gotovo dovršen, crpka se stavlja. Zdjela je ispunjena vodom i provodi se testiranje - i zdjele na nepropusnosti i performansi pumpe.

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Film-laid film ukrašen gromadama. Nakon stavljanja crpke

Zapravo, sve, ako je struja povezana, možete pokrenuti fontanu.

Foto-ideje registracije

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Čitaj više