Razne svjetiljke u stilu Provanse

Anonim

Razne svjetiljke u stilu Provanse

Svjetiljke u stilu Provanse daju sobnoj sofisticirani francuski chic. Karakterističan stil rustikalne jednostavnosti ovog unutarnjeg stavka je praktički odsutan. Takve svjetiljke su elegantne i zrak, ukrašene s otvorenim kovanjem, oponašanjem vinove loze ili bršljanom. Plafoni izrađeni od stakla i materije su obojeni nježnim cvjetnim ukrasima.

Svjetiljke su ukrašene porculanskim i drvenim elementima u obliku cvijeća ili svijećnjaka. Bojanje za antičko zlato i antikno srebro simbolizira dobrobit i stabilnost. Mirno mekano osvjetljenje stvara udobnu romantičnu atmosferu u kući.

Provanse značajke rasvjete

U prostorijama se razlikuje središnja zona, osvijetljena svjetlom velikog stropa luster s mnoštvom svjetlosnih žarulja. Snježno bijeli strop, karakterističan za stil Provence, čini sobu svjetliju i uniformu za rasvjetu.

Razne svjetiljke u stilu Provanse

Preporučljivo je koristiti izvore svjetla male snage koji daju meko raspršeno svjetlo. Dodatno osvjetljenje u prostoriji uklonjena iz centra osigurava se suspenzijskim i stolnim svjetiljkama, svjetiljkama i zidnim zagradama.

Oni su stavljeni na posao ili odmor područja: na noćnom ormariću, na radnoj površini, u blizini stolice, kauč ili na ulaznom zidu.

Da biste stvorili ugodnu prigušenu rasvjetu, poda i zidni uređaji moraju biti smješteni na nadmorskoj visini koja nije viša od 1 - 1,5 m. Sva soba svjetiljke moraju biti usklađene sa središnjim lusterima. Odabir nijansi i dizajn glavne svjetiljke, morate se kretati bojom skalu u ukupnom interijeru sobe.

Bez obzira na to koliko je lampa lijepa, trebala bi biti napuštena ako se ne uklapa u cjelokupni dizajn unutrašnjosti sobe.

Ako opremite uređaje za rasvjetu s prigušivaču, svjetlina svjetla u sobama može se podesiti ovisno o situaciji i raspoloženju. DIMMER je uređaj koji uzrokuje promjenu energije žarulje ograničavanjem struje.

Glavne značajke svjetiljki

Razne svjetiljke u stilu Provanse

Boje svjetiljki u stilu Provanse su tople, pastelno, smirivanje. Bijela prevladava, kao i povišena bež, krema, med i limun. Često se koriste blijedo nijanse plave, tirkizne, masline i lavande.

Ponekad možete zadovoljiti tonove nježne ružičaste. Paleta boja svjetiljki sastoji se samo od prirodnih boja karakterističnih za prirodu Mediterana.

Provence je poznata po svojim zapanjujućim krajolicima s ljubičastim poljima lavande. Nježan cvijet s nevjerojatno atraktivnim mirisom je simbol južne regije Francuske i znak istog stila. Čak se i naziv biljke formira iz Staropranszu Lavandre. Stoga se u stilu Provence često koristi nijansa i slika mirisnog cvijeta.

Članak na temu: Kaubojski šešir Učinite to sami iz papira s fotografijama i videozapisima

Uzorci i ukrasi ukrasni uređaji rasvjete prenose se duh pokrajinske Francuske. Najčešće u brojkama koje su prikazane postrojenja i pejzaže Provance.

Najpopularniji materijal za proizvodnju svjetiljki je metal. Napravljeni su od bronce, mjedenog, nikala i srebra. Umjetna aroma i zamračenje različitih dijelova metalnog dizajna daje mu elegantni položeni antikni. U bojama izgradnje dominira crno, antičko zlato ili srebro. Može se stvoriti umjetna hrđa. Wood elementi su široko korišteni. Drveni obično čine svjetiljke.

Razne svjetiljke u stilu Provanse

U modelima svjetiljka, postoje samo meka, glatke linije, ukrašene, zakrivljene oblike. Kovani otvoreni lusteri utječu milost linija i krhkosti konstrukcije. Oštri kutovi i grubi prijelazi nisu dopušteni. Modeli nalikuju tankim i zračnim čipkama. Oni nemaju vrištanje luksuz, obilje dekora i pompe.

Stil podrazumijeva plemenite umjerenost i romantičnu eleganciju. Često se koriste oblici, oponašajući svijeće, lanci, veliki cvjetovi ili mali buketi. Često postoji kraljevski francuski ljiljan, bršljan i vino za grožđe.

Modeli stila provansa izrađeni su s kristalnim suspenzijom. U Francuskoj se kristalne ploče koriste za poboljšanje svjetla zapaljivih svijeća u luster. Stoga, kristalni privjesci sada ukrašavaju stropne svjetiljke svjetiljkama u obliku svijeća. Crystal ne bi trebao dominirati lusterom, to je samo mali dio dekoracije.

Vrhunac svjetiljki Provence su svjetiljke. Izvodi se iz prirodnih gruba tkiva. Međutim, izgledaju lako i zrak zbog laganih toplih nijansi i cvjetnih ukrasa. Svjetiljke su ukrašene ručno izrađenim čipkama od pamučne navoja i malog rublja. Neki modeli su postavljeni iz čipke. Plafoni imaju ravan oblik skraćenog konusa ili zakrivljen kao zvonik.

Rasvjete

Za sobu s visokim stropovima, bolje je odabrati luster u dva ili tri razine. Takav model suspendiran na lancima naglasit će veličinu prostorije. Ako je dnevna soba mala, kompaktni luster je bolji pod većini strop.

Razne svjetiljke u stilu Provanse

U spavaćoj sobi skladno izgledat će luster s kristalnim kapljicama. Stropne svjetiljke s oponašanjem svijeća sa svijetlim žaruljama bit će dodane u unutarnju srednjovjekovnu misterioznost i stvoriti tajanstveni intimni sumrak.

Članak na temu: Macrame čvorovi: osnovne sheme za početnike s fotografijama i videozapisima

Za stil Provence, najkarakterističniji luster će biti luster s okruglim ili pravokutnim masivnim okvirom da su biljke vezane. Ovo je savršen model za dnevni boravak ili blagovaonicu. Ako se luster nalazi iznad stola za blagovanje, stvorit će udobnost i dati osjećaj pouzdanosti kućnih zidova. Dopuštena je i klasična verzija s divergirajućim iz zajedničke baze s granama sa svijetlim žaruljama na kraju.

Da biste organski ušli u kovanu luster u unutrašnjost prostorije, morate koristiti kovane elemente na drugim prostorijama. Kovani ukrasi mogu biti na namještaju ili zidne kočnice. Podržite stil stropa luster stolica s otvorenim kovanim leđima, kovanom stolom ili kaučom. Dodajte dizajn otvorenog lustenika metalnih figura na otvorenoj polici.

Za dječju sobu, najbolje je kupiti snježnobijeli luster s porculanskim elementima i minijaturnim svjetiljkama, položenim cvijetnim cvjetnjačima.

Zidni sconces imaju različite dizajne i lako se uklapaju u bilo koji interijer. Moderan i neuobičajeno izgleda u vitražnim svjetiljkama u stilu Provanse. Šarene naočale daju sobi izvanrednu nevjerojatnu rasvjetu. Svjetiljke za vitraže mogu se koristiti kao noćna svjetla. Instalirani su u spavaćoj sobi ili u vrtiću. Takvi uređaji za rasvjetu uzrokuju užitak u djece.

Kupaonica i koridor

Razne svjetiljke u stilu Provanse

U kupaonici u stilu Provanse uvijek postoji prozor. Kada je ovaj stil formiran, prirodna rasvjeta u sobama bila je obavezna. Ekonomski francuski seljaci u sobi za kupanje učinili su mali okrugli ili kvadratni prozori i pokrili ih komadom stakla. Obično nema modernih kupaonica.

Svjetiljke za njih su odabrane uzimajući u obzir karakteristike sobe. Oni moraju biti otporni na temperaturu i koroziju metala, kao i otpor na vlagu. Razina otpornosti na vlagu modela ne smije biti niža od 4.

Da biste osvijetlili ogledalo, model s tkaninama ili obojenim flaphonom nije prikladan. Potrebno je odabrati proizvod s mat pločama na kovanom dizajnu. Svjetiljka preko zrcala treba pričvrstiti tako da se svjetiljka ne razmišlja u ogledalu.

Razne svjetiljke u stilu Provanse

Između kupaonice najbolje je postaviti zidne svjetiljke. Morate odabrati optimalno mjesto za popravak uređaja da ih ne povrijedite. Umjesto Sconiuma, možete koristiti svjetiljke. Kandelabra i modeli u obliku cvijeća, uključujući otvoreni, dobrodošli su. Popularno u kupaonici uočeni ugrađeni svjetiljke za stil Provence su neprikladne.

Članak o toj temi: Appliques za djecu od 3-4 godine: obrti i sažeci

Za hodnik je vrijedan kupnje lustera s brončanim rogovima i staklenim gredama. Zidne kočnice s elegantnim svjetiljkama ili fenjerima izgledat će originalno i elegantno.

Ako hodnik u hodniku omogućuje vam da stavite kauč, podna svjetiljka će ga pogledati. To će dodati udobnost u prostoriji od kojih se gosti počinju upoznati s kuću.

Kuhinja rasvjeta

Za kuhinju u stilu Provanse, racionalno pokupite spuštenu stropnu svjetiljku na kabelu.

Može se smanjiti nisko, stavljajući izravno iznad tablice ili radne površine. Dakle, pojavljuje se lokalna rasvjeta, naglašavajući udobnu večernju atmosferu.

Podignuta ispod stropnog lustera pruža meko raspršeno svjetlo koje ispunjava cijelu sobu. Središnja zona koja se nalazi ispod uređaja za rasvjetu označena je svjetlija. Originalnost rustikalne Francuske u kuhinji stvorit će snagu tankih drvenih ploča.

Ako u kuhinji ima vrlo niskih stropova, stropni Chander je bolji ne instalirati. Rasvjeta u ovom slučaju osigurava zidne svjetiljke. Moderna kuhinja SI je fiksirana na izravnim mobilnim nosačima, koje su međusobno povezane šarkama.

Takvi dizajni omogućuju položaj plafona i smjera svjetlosti, ovisno o potrebi. Može se podići ili izostaviti, premjestiti se na zid ili se udaljiti od njega. Za kuhinju u stilu Provanse možete odabrati pozadine modela s cvjetnim motivima i konstrukcija kovanog željeza.

S obzirom na specifičnosti prostorije, ne preporučuje se model s tkaninama. Površine uređaja treba lako očistiti.

Vanjska rasvjeta

Provence svjetiljke će dati romantičnost kući i vani. Za uličnu rasvjetu, metalni kovani fenjeri srednjeg vijeka će biti idealni.

Oni su pričvršćeni na zid ili objesiti na lancima. Glavna stvar je da je pričvršćivanje pouzdan.

Ukrasite krivotvorene vanjske aparate s lišćem i kovrčavom lozom grožđa, cvjetnih čizama, kovrče i zavoja. Lantern se može ukrasiti bojan staklene naočale pastelnih nijansi s motivima povrća.

Da biste uređaj dali učinak antike, metalni dijelovi svjetiljke umjetne patine. Ovo je sivo-zeleni film koji se pojavljuje tijekom vremena na bakra i njegovim legurama pod djelovanjem okoliša.

Srednjovjekovna svjetiljka može se postaviti na balkon, trijemu kuće ili u sjenicu. Skladat će zid sa starim opekom ili zidovima, podsjećajući ilustraciju na bajku.

Čitaj više