Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Anonim

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Izgradnja seoske kuće odvija se u nekoliko faza. U određenoj točki, kada su izgrađene vanjske okružene strukture, dolazi do polovice nacrta. U budućnosti, nakon uređaja inženjerske komunikacije i unutarnjeg uređenja, strop i zidovi će pasti na cilj.

Postoji nekoliko varijanti uređaja nacrta podova, kao i metode izolacije podnih premaza. U uvjetima hladne klime naše zemlje, topla etaža u kući je prilično korisno rješenje koje pomaže uravnotežiti ukupnu energetsku učinkovitost seoske kuće.

Uređaj podova nacrta

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Ovisno o vrsti poda, metode njihovog uređaja se razlikuju. Glavne varije takvih razloga su betone i drvene strukture. Prije izrade toplih podova potrebno je omogućiti da se proizvode crna.

U najjednostavnijem obliku, betonski crna kat u seoskoj kući je napravljen ispunjavanjem monolitne prevlake na vrhu zabije se pjeskovitog jastuka. Ova baza se može izraditi bez armature.

Ako je potrebno napraviti zaštitu od visoke podzemne vode, polietilenski film je složen između jastuka i betona, koji će pouzdano hidroizirati pod.

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Stavite izolaciju na bazu, a na vrhu je armature budućeg betonskog poda

Topli katovi u kući mogu se početi proizvoditi, čineći izolaciju u fazi uređaja nacrt baze. Za to su ploče izolacije složene na vrh vodootporne monolitne prevlake, koje je armaturni okvir ugrađen na vrh vrha i izvodi se beton drugog nacrta.

Nacrt drveni pod u kućici postavljen je u nekoliko faza.

  1. Na zbijenom tlu su napravljene sigurnosne kopije. Oni čine, tzv. Subfield. Često se stvaraju u obliku keramičkih opeke na pješčanoj otopini cementa.
  2. Napravljena je instalacija drvenih zaostajanja na pripremljenu bazu. U obliku LAG-a stoji drvne ili montirane široke ploče.

    Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

    U zemlji, budite sigurni da obavite hidro i toplinsku izolaciju poda

  3. Proizvodnja korijena. Može se izraditi od uskih ploča čderanih plastike ili čvrstih lisnatih materijala kao što je šperploča.
  4. Uređaj za hidroizolaciju i, ako je potrebno, termalni izolacijski materijali se izvode preko korijena.
  5. Može se izvesti završna prevlaka crnog poda, kao i doom iz uskih ploča ili materijala.

Ponekad u seoskim kućama koriste preklapajuće ploče. Oni su također jedan od vrsta grubih podova. Na pločama trebaju biti estrih, što je ojačana metalnom mrežom.

Često se drugi sloj betonskih ili drvenih nacrta izvodi iz materijala koji ne zahtijevaju daljnje završne obrade.

Na primjer, rasuti podovi ili mljevenje tvornice proizvodnje.

Topli kat s podesivim grijanjem

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Vodeni katovi su prikladniji za skupne podove.

Na principu uređaja topli podovi s podesivim grijanjem podijeljeni su u električnu i vodu. U nekom elementu grijanja, kabel ili ultra-tanki električni tepih, te u drugima - metalne plastične cijevi s toplom vodom.

Grijani s metodom vode je prikladniji za uređaj za skupne podove. Postupak ugradnje čini se kako slijedi. Na dnu nacrta, ako je potrebno, sloj hidroizolacije je složen, na vrh je instaliran sakupljač metalnih cijevi.

Kolekcionar je sustav za koji će voda cirkulirati. Zatim je spojen na kotla za grijanje i sustav za križanje. Nakon testne provjere, metalplastične cijevi se izliveno s monolitnom otopinom.

Poželjno je proizvesti popunjavanje radnog sustava da toplinska ekspanzija ne utječe na čvrstoću monolitne baze.

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Thermomati su pogodni za drvene podove.

Metoda zagrijavanja električnim prostirima bliže drvenom prevlaku. Prije izrade toplog katu u privatnoj kući, folijski materijal za hlađenje je složen na drvenom podu. Služit će kao električna barijera, kao i odražavati toplinu prema gore, što će kvalitativno povećati energetsku učinkovitost.

Ovaj materijal, koji se može koristiti izolon, stavlja električni grijač. Topli kat s električnim prostircima ne smije biti podložan mehaničkim učincima. Stoga, kada ga instalirate, možete preskočiti mjesto ugradnje teških namještaja, određivanje ih unaprijed.

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Svi kabeli i žice termomatika moraju biti pažljivo izolirani

Sve žičane veze i priključci pažljivo su izolirani. Provodi se probna veza. Zatim je postavljen sloj meke izolacije, na kojem je pod obrubljen poda slovom, na primjer, šperploča. Svaki premaz može biti položen na materijal lima.

Ako radite topli kat u zemlji pomoću električnog kabela, kao i kod vodenog uređaja, monolitni estrih je bolje prikladan kao premaz.

Važno je prije instalacije gornjeg premaza, koji će položiti završni materijal, kako bi se proizvela višestruka provjera sustava za performanse.

Također je potrebno pažljivo liječiti izolaciju tako da je izgrađen pod pouzdano zaštićen od učinaka unutarnjih i vanjskih negativnih čimbenika.

Odabir završnog poda

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Laminat se može odmah tretirati preko toplog kat; prekriven izolacijskim materijalom.

Da bi vaš spol ne samo topao, već praktičan, potrebno je odabrati završni materijal, na temelju njegovih kvaliteta, kao i uzeti u obzir prirodu premaza i svrhu sobe.

Za hodnike i dnevni boravak laminat, jer je vrsta premaza vrlo atraktivan i praktičan. Kada koristite laminat kao završni materijal, moguće je isključiti podlogu podlogom i odmah ga zadržati preko izolacije meke role.

U takvim prostorijama, kao što su kupaonice ili kuhinja, upotreba pločica je opravdana. Ova vrsta premaza je dobro u kombinaciji s estriha, tako da će biti prikladan za tople etaže s uređajem za zalijevanje grijanja i električnog kabela. Kakvu vrstu podnog grijanja bolje odabrati, pogledajte ovaj videozapis:

Stajanje tepiha je opravdano u spavaćim sobama i dječjim sobama. Ova vrsta materijala koristi se samo na pripremljenim površinama.

Linoleum materijal je jeftin i univerzalan, ali, kao i tepih, to je relativno mekan. Može se koristiti svugdje, nakon pripreme površine za polaganje.

Kada se razvijaju dizajn soba u fazi određivanja završnih materijala, važno je razumjeti koja površina moraju ili mogu biti položena. To se mora učiniti kako bi se donio nacrt premaz i uređaj grijaćih elemenata na jedan izgled.

Neovisna olakšavanja

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Odaberite visokokvalitetne podne ploče

Možete napraviti pod u zemlji vlastitim rukama bez kontaktiranja stručnjaka. Podne dizajne i vrste premaza su široko opisani na internetu. Pronaći korisne informacije o svima.

Prije izrade poda u zemlji, morate razviti plan rada, određivanje vrste premaza i broj potrebnih materijala.

Potrebno je ispravno napraviti oznaku tako da se premaz u svakoj fazi uređaja uklapa u strogu horizontalnu ravninu. Kako izgraditi podove u baru kuće, pogledajte ovaj videozapis:

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Prilikom obavljanja posla potrebno je težiti proizvodnji ravnomjerne i čvrste baze, koja će kvalitativno opažati opterećenje od namještaja i ljudi u sobama.

Kat na prvom katu će prenijeti percipirano opterećenje na temeljima na unutarnjem perimeru i na opeke sigurnosne kopije. Podna obloga na drugom katu bit će raspoređena na među-kata preklapanja.

Kvalitativno, izvedite uređaj za podne obloge na drugom katu koji je potreban za stvaranje visokokvalitetnog preklapanja.

Prilikom odabira materijala drvenog okvira možete koristiti posebnu stolu. Prikazuje se dijelove drvenih greda, što će osigurati pouzdanost izgradnje i rada. Izračun dijelova u tablici se vrši za opterećenje od 400 kg. Na 1 m2 poda.

Dužina spavanja (snop dužine)
Korak ugradnje Baloka2,0 m.2,5 m.3,0 m.4,0 m.4,5 m.5,0 m.6,0 m.
0,6 m.75 mm.

H.

100 mm.

75 mm.

H.

150 mm.

75 mm.

H.

200 mm.

100 mm.

H.

200 mm.

100 mm.

H.

200 mm.

125 mm.

H.

200 mm.

150 mm.

H.

225 mm.

1,0 m.75 mm.

H.

150 mm.

100 mm.

H.

150 mm.

100 mm.

H.

175 mm.

125 mm.

H.

200 mm.

150 mm.

H.

200 mm.

150 mm.

H.

225 mm.

175 mm.

H.

250 mm.

Kako napraviti topli kat u privatnoj kući na drvenom podu

Odabir podnih materijala, odrediti opterećenja koja će izdržati veličanstvenu ploču vaše baze

Ako napredak ploča strši kao preklapanje na drugom katu, mora se izraditi izbor prikladnog proizvoda, na temelju opterećenja materijala koji se doživljava ovom vrstom materijala. Za svaki proizvod, ovaj indikator će biti vaš.

Kada je pod na pločama, kao na prvom katu, preklapanje se napuni s estrihinom, koji proizvodi topli pod i podne obloge.

Kada vrijeme ili druge okolnosti ne dopuštaju sama samu rad, onda možete privući privatni graditelj ili organizaciju. Na ovaj ili onaj način, učenje procesa je potrebno za kontrolu kvalitete obavljenog posla.

U offseason, kada zima još nije došla, a ljeto je već prošao, topli kat će pružiti ugodan boravak cijele obitelji. Zimi, topli podovi neće biti zamijenjeni ako ima male djece u obitelji. Udobnost primljena od visokokvalitetnog podnog obloga isplatit će sve troškove povezane s njegovom instalacijom. O suptilnostima polaganja poda na mito-pločama, pogledajte ovaj videozapis:

Proizvodnja toplog spola će to biti zagrijavanjem u jesen i proljeće bez korištenja sustava grijanja. To će pomoći kvalitativno poboljšati energetsku učinkovitost zgrade.

Udobnost stalno prodire u moderne kuće i apartmane. Važno je održavati ravnotežu kvalitete i troškova. Uređaj toplih obloga je pouzdano ulaganje vremena i sredstava.

Članak o temi: Podna hidroizolacija u apartmanu: Upute za uporabu

Čitaj više