Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Anonim

Pozadine na tržištu je tu toliko da je lako dobiti zbunjeni, ali jedna od najpopularnijih opcija su vinil reljefne pozadine, koji se temelje na flizelin-based (rjeđe na papiru). Njihova popularnost uopće nije slučajno, jer su mnoge njihove karakteristike iznimne.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Korištenje modernog band pozadinu za stvaranje elegantnog interijera

Odmah možete primijetiti svjetlinu slike ispisane na njima, formiranje teksture i bogate boje - i to je samo rika ledenjak. Ali idemo u red.

Kako napraviti takve pozadine

Kao što već možete razumjeti s imena, ove pozadine imaju dva glavna sloja - postoji polivinil klorid premaz (ili, jednostavno govoreći, premaz od vinila). Tehnologija na kojoj su takve reljefne vinilne pozadine izrađene nisu previše složene.

  1. Sloj posebno pripremljenog polivinil klorida nanosi se na bazi philiselina.
  2. Platno se kreće kroz transporter i ulazi u komoru visoke temperature. Tamo se materijal zagrijava dok ne postane plastična.
  3. Površina grijanog dvoslojnog materijala je ubijen teksturiranim valjcima nekoliko različitih vrsta.
  4. Nastaje hlađenje. Pozadine su spremni za uporabu.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Zanimljivo utiskivanje i crtanje na platnu

Naravno, ovo je vrlo pojednostavljeno načelo proizvodnje koje ne uzima u obzir primjenu boja i slika, ali glavna stvar je da se može razumjeti iz ove proizvodne tehnologije - vinilne pozadine proizvedene vrućim reljefnim metodom i na temelju Fleislinski osnova se kupuje u procesu proizvodnje svojstava dvaju materijala odjednom. I to je upravo prvi red i čini ih tako popularnim.

Sorte

Postoji nekoliko različitih popularnih rješenja koja se proizvode vrućim reljefnim. Oni (za neke iznimke) su prilično slične specifikacije, ali izgled se obično razlikuje snažno.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Kombinacija crno-bijele će stvoriti visokokvalitetan interijer

  • Prva sorta je tiskanje svilenog zaslona, ​​što čini premaz koji podsjeća na svilu (iako to nije). Poseban fluorescentni premaz jedinstveno odražava svjetlo, jer kada je osvijetljen, soba s takvim pozadinom izgleda jedinstveno. GAMMA u boji je vrlo ograničena, a reljef nije jako ravan, ali podsjeća svile.
  • Gusta sorta je takozvani "kompaktni vinil". Ista vrsta je jedna od najčešćih. Takva vinilna pozadina teži mnogo, tekstura je duboka i vrlo olakšanja, a paleta je najbogatija, možete pronaći stotine boja boja, što će olakšati odabrati najbolje rješenje posebno za vaš interijer. Tekstura CD-vinila može biti stilizirana, na primjer, oponašanjem stabla, cigle ili čak kože - jer ako se želite držati neku vrstu definiranog smjera u dizajnu interijera, kompaktni vinil će biti usput.
  • Inhibirani vinil je razne kompaktne vinila, samo malo drugačije obrađene. Kemijsko utiskivanje se dodaje u potonji proces proizvodnje, koji dodaje jedinstvene karakteristike ovog premaza. Stoga je cijena takve sorte jedna od najviših.

Članak o temi: Kako ukloniti ručku s vrata: Spremnik ili ulaz

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Povećana opaka tkanina vinila

Prednosti i nedostatci

Zašto su ta dvoslojna pozadina vruće žigosa na bazi Fliesline takva popularna? Postoje brojni karakteristični razlozi koji čine kupci da ih odaberu:

  • Izdržljivost. Ako se usporedimo u trajnosti, onda je inferiorna takve zidove da je stakloplastika. Jamstvo na njih daje se jako dugo - oko petnaest godina. A tko ne želi petnaest godina barem jednom da ažurira svoj interijer?
  • Otpornost na vodu. Takve pozadine ne mogu se obrisati mokrim spužvom, već se i pouzdano oprati s upotrebom različitih deterdženata. Ovo svojstvo nesigurnog platna inspirira vam povjerenje da možete isprati zagađenje u bilo kojem trenutku, biti to tragovi iz kemijske olovke ili što drugu prljavštinu.
  • Ukupni otpor na vanjski utjecaj. Različiti vanjski čimbenici se prenose na ove reljefne pozadine na filizelinskoj osnovi vrlo jednostavno. Oni se ne boje grijanja iz domaćih radijatora, ne pokvare se od učinaka izravnih sunčevih zraka i tako dalje.
  • Dobra toplinska i zvučna izolacija. Ako usporedite ove pozadine s drugim materijalima, gipsana ploča ima slične karakteristike, a to već govori o mnogim.
  • Mogućnost lijepljenja na neriješene površine. Ugrađeni vinilni pozadini temeljeni na bazi Fliesline izvrsno rješenje ako trebate prikriti različite nepravilnosti površine koje mogu biti prisutne na zidu.
  • Jednostavnost instalacije. Budući da se ta pozadina ne povlače, imaju izvrsne indikatore adhezije i prekrasno padaju na mnoge površine, od stabla do žbuke, vrlo je lako montirati vlastitim rukama.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Teme cvijeća na neopreznim pozadinama

Svaka vrsta premaza svakako ima svoje suptilnosti i nijanse, tako da je također važno uzeti u obzir nedostatke koji su svojstveni ovom tipu pozadine. Posebno, iako su rješenja na rješenjima temeljenim na fližu i bolja od rješenja koja se temelje na papiru, ali još uvijek će biti problem prolaskom zraka, dakle, u zraku se preporučuje prostor s takvim pozadinom.

Članak na temu: Plastične ploče kupaonica: Photo Mogućnosti popravka

Također će biti problem ako odlučite kazniti takve pozadine na mokrim zidovima. Zatim će se vlaga biti zaključana, gljivica i plijesni će se razviti pod pozadinama. Da biste ga pojačali, najbolje je primijeniti posebno antifungalno antiseptičko tlo koje štiti premaz prije lijepljenja pozadine. Prodaje se i posebne vrste ljepljivih sastava koji imaju sličan učinak.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Zbirka pozadina sastoji se od nekoliko opcija na jednoj temi

Mehanička stabilnost premaza. Ako postoji dijete u kući ili domaćim kućnim ljubimcima, takav premaz ne može biti dovoljno optimalan u smislu njegove stabilnosti. Bolje je zamijeniti s nečim značajno izdržljivijim.

Preporuke

Nekoliko savjeta koji su važni za razmatranje kada odaberete vinilne pozadine temeljene na bazi Fliesline.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Koristeći nestandardne smeđe pozadine

Ako odlučite odabrati premaz, stiliziran za bilo koji prirodni materijal, ne bojte se stvoriti kontrasti. Na primjer, ako je dizajn sobe izrađen od drva, što sprječava stjecanje materijala koji nije stiliziran ispod stabla, i ispod opeke?

Ako želite radije biti silakografije, onda s jedne strane, iznimno dobro rješenje, ali, s druge, to će zahtijevati gotovo idealnu glatkoću zidova, jer su čak i male nedostatke na njima, onda ćete prvo morati baviti se njima.

Silakografija je vrlo ovisna o osvjetljenju prostorije. Ako se pozadina nalazi u sobi koja se nalazi na sunčanoj strani, onda paleta mora biti bogata i svijetla, ako je svjetlo umjetno, onda je bolje uzeti tople i mirne tonove.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Dvije vrste svilenog pregleda iz njemačke tvornice Erismann, ali na fotografiji ne procjenjuju izvrsnu kvalitetu pozadina bljeska

Proces lijepljenja pozadine na osnovi Fliesline, napravljen metodom vruće reljefne, gotovo isto, kao i za bilo koji tada, ali postoji nekoliko značajnih razlika kada se ove vinilne dvoslojne sorte zalijepe, ne dopuštaju ljepilo , ona se primjenjuje samo na zid.

Članak o toj temi: Kako razdvojiti kamin: žbuka, obloge s pločicama, kamen

Treba imati na umu da je Phlizelin prilično transparentan, jer ako gornji sloj vinila također nije dovoljno debeo, onda biste najprije trebali voditi površinu zida do homogenog stanja.

Što su reljefne vinilne pozadine na osnovi Fliesline

Pozadine izgledaju malo mutno, ali u ovome i postoji ideja dizajnera

Možete jednostavno obojiti zid ili primijeniti poseban gusti ljepilo. Ostatak procesa nije različit - Pozadine su zalijepljeni kao i obično, ljepilo se nanosi na površinu zida.

Vinilna pozadina, proizvedena na fleislinskim osnovi, nije uzaludno. Njihova kombinacija optimalnih karakteristika i atraktivne vizualne inkarnacije čine izbor očigledan. Možete odabrati najprikladnije sorte za vas takve pozadine i ukrasiti sobu u najvišoj kategoriji.

Čitaj više