Pomoću staklenog ograde za balkone

Anonim

Ozbirki staklenog balkona razlikuje se prvenstveno ne svoj neobičan i vrlo atraktivan izgled, već u visokoj snazi ​​i pouzdanosti. Takva ograda mora zadovoljiti sve sigurnosne zahtjeve, ali u isto vrijeme, ukrasite vanjske zidove zgrada, čineći ih u posebnom atraktivnom.

Ove ograde su stalno izložene brojnim opterećenjima. Samo zbog svojih konstruktivnih značajki, ovaj dizajn može izdržati sve navedene testove.

Značajke i operativne karakteristike staklenih ograda

Pomoću staklenog ograde za balkone

Staklene ograde često se koriste u uredu stilu.

Staklena ograda balkona nastala je kako bi se promijenio izgled:

  • Uredske zgrade;
  • stambene zgrade;
  • obrazovne zgrade;
  • terase i veranda;
  • bazeni i arbori.

U uvjetima multi-iscrpljenog grada, takve ograde bile su rasprostranjene tijekom izgradnje balkona u kućama visoke nadmorske visine. Stvaranjem jednog ili drugog dizajna, dizajneri i arhitekti posvećuju posebnu pozornost na elemente za pričvršćivanje i sam sustav za pričvršćivanje.

Staklene ograde su rijetke, ali čine bilo koji balkon ili loggia nije lako atraktivna, i može promijeniti percepciju fasade cijele zgrade, iako u većini slučajeva samo su rukohvati od metala točno od nehrđajućeg čelika.

Značajke strukturnih elemenata

Pomoću staklenog ograde za balkone

Jake ograde i regali osigurat će pouzdanost stakla dizajna

Ozbrice ili rukohvate glavni su element dizajna, osiguravajući sigurnost i udobnost onih koji posjeduju takvu sobu. Oblik ograde balkona od stakla može biti bilo koji od kvadratnih za polukrug ili krug.

Brojni eksperimenti i ispitivanje kvalitete stakla pokazali su da u svojoj snazi ​​nije niže od metalnog lima.

Pomoću staklenog ograde za balkone

Za ogradu koristite posebno kaljeno staklo

To se objašnjava posebnom obradom stakla. Stvrdnjavanje se provodi grijanjem na 600 ° Celzija, a zatim brzo hlađenje. U procesu ove obrade dolazi do površinskog napona, što povećava čvrstoću materijala nekoliko puta. Najosjetljivije mjesto je kraj lica lista. Međutim, kada je staklo uništeno, prolazi u mnogo fragmenata, lišen oštrih rubova, a ne sposoban izazvati štetu.

Članak na temu: Mikrovalna pećnica: Korisnička ocjena

Pomoću staklenog ograde za balkone

Triplex - najpopularnije staklo za arhitektonske dizajne

Osobito popularan trostruki. Ovo je višeslojni list, za stvaranje najmanje dva sloja stakla i tankog filma ili tekućine za laminiranje između njih. Ovaj proizvod se odnosi na broj posebno izdržljivih materijala.

Kaljeno staklo se koristi za dizajn balkona i lože, bez razmišljanja o osobitostima skrbi. Takva barijera se lako čisti posebnim tvarima i nije podložna učincima različitih temperatura i kemikalija koje čine deterdženti ili proizvode za čišćenje.

Pomoću staklenog ograde za balkone

Još jedna važna značajka je toplinska vodljivost. Da se organizacija na balkonu ili loggiji zimskog vrta najčešće koristi monozit. Na takvom balkonu možete organizirati punopravnu sobu za odmor, pogotovo ako koristite za stvaranje dizajna i uređenja s valjanim, rimskim ili japanskim zavjesama.

Značajke dizajna

Konstrukcija staklenog ograde balkona je vrlo težak proces koji zahtijeva stalnu usklađenost sa svim pravilima i potpunom usklađenosti s postojećom tehnologijom u ovom trenutku. Dodatne informacije o staklenoj ogradi pogledajte ovaj videozapis:

Izgradnja sustava za pričvršćivanje, strogo je zabranjeno samostalno obavljati rupe u staklenoj površini pomoću alata za bušenje. Sve potrebne rupe mogu se izvršiti samo u uvjetima proizvodnih radionica.

Pomoću staklenog ograde za balkone

Što će biti pričvršćivač ovisi samo o tome kakav je dizajn, ali ipak postoji nekoliko načina za popravak stakla ako je ograda za balkon izgrađen od njega:

  1. Konektori. Mount se provodi kroz rupu u staklu do posebnih ušiju, zavarenih na police.
  2. Zagrade. Na PIN-u koji se nalazi pod pravim kutom u odnosu na zaslon, staklo se stavlja i za pričvršćivanje je isječak s rezbarijama. Zagrade su pričvršćene na police.
  3. Koristite metalne vodilice.
  4. Na vrhu i dnu dizajna instaliran je metalni profil, u zaslonu stakla u utoru.
  5. Čaše barijera mogu se zalijepiti izravno u beton i copp s vijkom ili igle.

Članak o toj temi: Balkon u Hrushchevka to učiniti sami: korak-po-korak upute

U proizvodnji pričvršćivača primjenjuje se posebna tehnologija, tako da je gotovo nemoguće oštetiti staklo tijekom instalacijskog rada. Pročitajte više o zatvaračima staklenih ograda, pogledajte ovaj videozapis:

Montaža

Loggia ili balkon s očvrslim staklenim trakom - poseban dizajn. Može se samo sigurno i lijepo ako se instalacija provodi u svim pravilima. Pokretanje rada na izgradnji staklenog ograda, trebali biste pripremiti platformu i rastaviti staru ogradu. Pročitajte više o kaljenom staklu u unutrašnjosti, pogledajte ovaj videozapis:

Odaberite balkon za staklo ograde samo pouzdan pričvršćivanje i pribor

Prva stvar treba pobrinuti za pouzdanu i ispravnu montažu okvira okvira na pod, strop i zid. Sve točke fiksacije moraju biti navedene u projektnoj dokumentaciji.

Sva rad se vrši u skladu sa zahtjevima sigurnosti i tehnologije. Posebna pozornost zahtijeva izbor zatvarača, koji se moraju u potpunosti uklopiti u vrstu zidova i preklapanja.

Tijekom rada nemoguće je primijeniti prekomjernu silu pritegnite vijke. Instalacija prelazi vrlo lako i brzo, građevinsko smeće nakon posla ne ostaje, što znači da nema potrebe za provođenjem dodatnih manipulacija vezanih uz čišćenje.

Pomoću staklenog ograde za balkone

Staklena ograda otporna na šok

Treba pamtiti da se staklene ograde ne boje šokova, ali čak iu slučaju uništenja, zgužva se u veći broj malih komponenti, čiji su rubovi osjetljivi na posebnu obradu koja uzrokuje štetu drugima.

Tvrtke koje se bave takvim ostakljenjem su spremne ponuditi svojim klijentima najrazličitijih spojnica i stakla raznih oblika i veličina. Izbor ostaje za potrošača.

Čitaj više