Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Anonim

Instalacija odvodnog rute je težak zadatak, ali ako dođete do ovog pitanja uredno i odgovorno, možete implementirati sav posao sami.

Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Da bi ljestve za tuširanje funkcioniralo kao da bi trebalo biti potrebno stvoriti spol poda za 1-2%.

Da biste instalirali odvodnu opremu, morate izvršiti mnoge manipulacije: spojite ljestvicu do kanalizacije, napravite hidroizolaciju i toplinsku izolaciju, izvedite betonsku kravatu, koja će imati nagib, položiti pločicu.

Nema posebnih alata za ove radove koji će vam trebati:

  • lopatica;
  • podesivi ključ;
  • spremnik za otopinu;
  • Pravilo.

Projektiranje rute odvoda

Uređaj za odvodnju je vrlo složen i višenamjenski. Zahvaljujući dizajnu odvodne opreme, provodi se:

Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Dijagram uređaja linearne ljestve za tuširanje.

  • ispuštanje vode u kanalizaciju;
  • Brtvljenje zajedničkog tuša s poda;
  • Sprečavanje prekida kanalizacije (otpadne vode filtrirane iz velikih kontaminanata);
  • Osiguravanje pristupa sustavu za ispuštanje za čišćenje;
  • Nedostupnost lisica kanalizacijskog zraka zraka zbog hidrauličkog vozila.

Materijali za proizvodnju ispusnih tenisica za tuširanje služi metalom i / ili snažnoj plastici. Okviri izrađeni od oba materijala nazivaju se kombinirani. Materijali koji se koriste za njihovu proizvodnju ne bi trebala biti korozija, jer ljestve stalno komuniciraju s vodom. Dizajn ljestava trebao bi osigurati mogućnost dugoročne operacije, stoga biti izdržljiva, izdržljiva i ne ometaju nepropusnost poda.

Posebno je važno da je vanjski korpus lijevka odgovorio na ove zahtjeve, koji se betonira u pod i prolazi u vodootporne membranu. Funnels su s jednom šljiva i prolaznom cijevi. Potonji se izrezuju u već pripremljenu odvodnju i mogu imati različite visine. Ovaj je faktor vrlo važan, jer određuje koja će se visina morati podići u tuš.

Drenažna ljestvica je riva s prirubnicama koja pruža hermetičku fiksaciju. Kompletan na lijevak nalazi se sifon s mrežom, koja stvara vodootporan i štiti kanalizaciju iz bloka. Sifonska rešetka može se ukloniti tijekom rada. Prije nego što kupite ljestve, pobrinite se da u njoj nema nedostataka i parametri modela su prikladni za vas. Osim toga, instalacija će zahtijevati dodatne materijale:

  • Ispusne cijevi;
  • Spojne spojke.

Članak na temu: Kako izgraditi dušu paletu vlastitim rukama

Opća pravila rada

Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Shema skupštine tuš rute.

Instalacija ljestvice za ispuštanje pod tušem zahtijeva podizanje poda i stvaranje nagiba u njemu prema odvodu. Uspon bi trebao biti najmanje 15 cm. Instalacija uključuje monolitnu tostiranje ljestvice s odvod u podu tako da roštilj ne nastupa iznad razine pločica. Ako betonska baza poda leži na hladnom tlu, morat ćete obaviti toplinsku izolaciju, budući da razlika u temperaturi hladnog tla i vruće otpadne vode može dovesti do deformacije betonskog estriha i, kao rezultat toga, njegovo uništenje. Za toplinsku izolaciju trebat će vam pjenastih listova, čija gustoća je 35 kg / m³.

Prije početka instalacije morate odrediti debljinu svakog od sljedećih podnih slojeva i odrediti ispravnu lokaciju samog zamatanja. U mnogim aspektima, to ovisi o debljini rute odvoda, potrebno je uzeti u obzir da ne mora govoriti za pločicu. Odredite najviše i donje točke poda pod nagibom mogu se temeljiti na visini ljestvice, a nagib treba biti najmanje 1 cm / m. Uz manji nagib vode, voda će biti teška.

Za ispravan položaj ljestvice, potrebno je da se brani od zida do udaljenosti koja je višestruka od veličine vaše pločice, morate uzeti u obzir šavove između ploča koje čine oko 2 mm. Instaliranjem ljestava na ovaj način smanjit ćete količinu cut cut i vaš pod će biti lijep. Prilikom odabira modela modela odvoda, bolje je napustiti okrugli oblik, jer će se složeno rezanje pločice instalirati takav model. Poželjno je da narezana pločica ima minimalni iznos. Polaganje pločice se preporučuje za početak ljestava do zida, a zatim narezana pločica bit će ispod zida i neće žuriti u oči.

Članak na temu: Patchwork Master Class: Učinite to sami, video patchwork šivanje za lijeni, vez, nove proizvode, uzorke, fotografije

Prije polaganja pločice, preporuča se plakati za sve kutne zglobove zidova i pod s posebnom brtvljenom vrpcom dovoljne širine - to će štititi pod od hidroizolacijskih poremećaja.

Slijed postavljanja frapp

Slijed djelovanja tijekom instalacije odvodnog puta mora biti jasno definiran. Stoga se upoznate s preporukama o tome.

Prije svega, odredite položaj rute u odnosu na zidove, uzimajući u obzir mjesto kanalizacije i tako da je udaljenost do zidova višestruko veličine pločice. Uz pomoć isušivanja, ljestve mora biti spojena na kanalizaciju. Spojevi trebaju biti ojačani uz pomoć brtvila (po mogućnosti na silikonskoj osnovi). Na betonskoj bazi poda morate položiti pjene s debljinom od 5 cm. To će osigurati toplinu i zvučnu izolaciju.

Ugradnja ispusni ljestvice u tuš

Montažna shema ljestvice za tuširanje.

Polyfoam je preplavljen cementnom otopinom, koja se priprema u omjer od 1: 3. Rješenje je pažljivo zbijeno. Imajte na umu da se svi praznini moraju ispuniti rješenjem, obično se odnosi na prostor u blizini kućišta i ispod prirubnice. Također pažljivo pobrinite da su prirubnica i vodiči instalirani na jednoj razini. To će odrediti razinu betonskog estriha. Nakon ispune betona, potrebno je podijeliti s pravilom.

Budući da je pod tušem montiran nagibom, morate odrediti razinu gornje točke. Uzimajući u obzir nove slojeve poda i minimalne pristranosti - 1 cm / m. Za prirubnicu potrebno je izrezati strip-pregača, učiniti je potrebno od izopla. Obrazac za polaganje mora biti kvadratno i značajno igrati prirubnicu, duž unutarnjeg promjera prirubnice u brtvi koju trebate smanjiti rupu. Ugradite brtvu tako da je dio prirubnice hermetički zasađen na brtvu. Vijci u odgovoru dio vijka prirubnice preko cijelog perimetra. Imajte na umu da je nemoguće pritisnuti brtvu. Pod podovima izolacijskog sloja u njoj, rupa je izrezana, koja će biti veća od prirubnice, a jaz će se preklapati s brtvom.

Članak o toj temi: Bronnoskop na bravi cilindra: Zaštita detaljno

Za visokokvalitetnu instalaciju hidroizolacijskog materijala potrebno je spojiti dijelove mesinga, dok se materijal treba zagrijavati i pritisnuti, tada će materijal osigurati brtvljenje. Najviše pažnje treba posvetiti hidroizolaciji zidova zidnog i poda. U kućištu morate instalirati sifon s rešetkom.

Zatim morate držati nagnute estrih. Da biste to učinili, instalirajte vodiče, zakrivljeni pod kutom (isto kao i spol poda). Visina vodiča u sifon treba se svesti na debljinu pločice. U skladu s utvrđenim vodičima, uli se cement-pjeskovito žbuka i razbija ga. Kutni zglobovi se uzorkuju koriste hidroizolacijskom trakom, a žljebovi koji se formiraju na mjestu udaljenih vodiča zatvorene su s otopinom. Tada je pločica slagana. Dakle, moguće je instalirati odvodnu opremu sami, ako radite sve uredno.

Čitaj više