Kako instalirati WC i bide na pravu udaljenost?

Anonim

Kako racionalno opremiti kupaonicu?

U modernim stanovima, bilo da je to tipičan apartman ili privatna kuća, uvijek pretpostavlja i kupaonicu i toaletnu sobu, ili njihovu kombiniranu opciju. U većini slučajeva oni nisu preveliki, ali je sasvim moguće dodijeliti potrebno mjesto za sanitarnu zonu i prostor za kupanje. Prije kupnje vodovoda, morate izmjeriti područje prostorije i odrediti mjesta za sudoper, kupku i drugu tehniku, s obzirom na preporučena pravila i norme kada su instalirani.

Kako instalirati WC i bide na pravu udaljenost?

Bij se preporučuje da se instalira pored toaleta, na udaljenosti od 60 cm.

Organiziranjem prostora u kupaonici trebate uzeti u obzir ergonomiju i promatrati racionalnost smještaja. Potrebno je točno i točno odrediti najudobnu udaljenost između WC-a i bide. Nema jasnih propisa u veličini ove udaljenosti, njegov izbor je sasvim proizvoljno, ali je potrebno uzeti u obzir da je udaljenost od kanalizacijskog uspona do toaleta napravljena 1 m, a ostatak vodovoda nije spriječen dalje od 3 m.

Takvo vodovod, poput bide i WC-a, bit će razumno instalirati blizu jedni drugima, ali tako da su prikladni za korištenje.

Slobodna udaljenost prije svakog uređaja je poželjno napraviti najmanje 60 cm (to će biti prikladnije do 70x100 cm., Manja udaljenost od vodovoda neće biti dovoljna, a s više neće biti vrlo prikladno. Od uređaja do umivaonika, ako se osigura u sanitarnjoj zoni, odlikuje se periodom od najmanje 25 cm.

Instalirati vodovod

Kako instalirati WC i bide na pravu udaljenost?

Klasični program vodovod u kupaonici.

Kupnja sanitarnih proizvoda potrebno je uzeti u obzir njihovu veličinu, sustav opskrbe kanalizacije u apartmanu, a također odabrati visokokvalitetnu marku proizvođača. Nakon toga, proizvodi se kupuju sa svim njihovim komponentama. Ako postoje neke vještine, sasvim je moguće samostalno montirati WC i drugu tehniku. Prije instalacije točno odredite mjesto vodovoda, promatrajući sve potrebne praznine između proizvoda.

Članak o toj temi: Kako objesiti zavjese na krede: alati i slijed rada

Za rad će trebati alate:

  • Perforator;
  • Bugarski;
  • Podesiv ključ
  • ključevi ključa (8x10, 10x12);
  • Ravan odvijač;
  • križ odvijač;
  • Plastični tiple.

Materijali za montažu:

  • Sam WC-a;
  • pričvršćivanje;
  • Klizna crijevo;
  • spojene valove;
  • Brtvilo.

Instalacija je u ovom redoslijedu:

  1. Mi se uklapamo u veličinu toaletne posude za kanalizaciju. Ako je potrebno, brusilica skraćuje kanalizaciju ili eyeliner (metalik) za vodu.
  2. Pokušavamo uređaj nakon priključenja, određivanja duljine vatre. Na izlazu proizvoda koji se povlače. Premještanje WC-a, nalazimo tako prikladno mjesto tako da je adapter staviti na otvor za kanalizaciju na drugi kraj.
  3. Ukazivanje na mjesto pričvršćivanja, izbušite rupe za njih perforatorom.
  4. Dowels su sigurni proizvod na pod, s obzirom da se vijci ne moraju čvrsto zategnuti.
  5. Budite sigurni da propustite šavove između varuga, kanalizacije i WC-a.
  6. Prikupljamo i instaliramo spremnik, a zatim ga spojite kroz crijevo do vodenog plinovoda.
  7. Ispritajte brtvicu na dnu toaleta, zatvarajući sve pukotine tako da nema propuštanja.
  8. Provjerite kako tank radi, taljenje vode nekoliko puta u roku od sat vremena. Ako nema propuštanja, to znači da je instalacija ispravno napravljena.

Montirajte na desnoj udaljenosti

Danas sve više i češće u našim apartmanima čine prostrane kupaonice i toaletne sobe u kojima možete instalirati bide. Ovaj uređaj može biti jednostavan, a zatim je pričvršćen na pod, povezuje se s kanalizacijom i ima sličnost s umivaonik, jer ima mješalicu. Tu je i bide s uzlaznim vodama. Također postoji takav oblik kao instalacija montirana na okviru. Za očuvanje udobnosti, bide je instaliran na nadmorskoj visini od 40 cm od poda.

Promjena dijagrama bide.

Jednostavan pogled na bide, montiran na pod, sasvim je moguće instalirati samostalno. Instalacija je napravljena uzimajući u obzir jaz željene širine (30-45 cm) između instaliranja proizvoda i već instaliran WC. Priprema alata:

  • Perforator;
  • podesivi ključ;
  • ključevi plina;
  • vodonepropusna traka za montažu;
  • Odvijači.

Članak o toj temi: Sorte brzih četvrtih krovnih sustava

Korišteni materijali:

  • Silikonski brtvilo;
  • pričvršćivanja (prikladna za WC školjke);
  • savitljivo crijevo;
  • vara;
  • bide.

Faze ugradnje:

  1. Prvo, instalirajte mikser, ja ću pričvrstiti fleksibilno crijevo na njega, bez zatezanja previše, a zatim vijak miješalicu na bide od igala.
  2. Podešavanje udaljenosti središta instrumenta, zategnite matice s ključem, stavljajući brtve od gume.
  3. Svi priključci trebaju biti tretirani s brtvilom.
  4. Odvodni lijevak umetnite u bide u rupu i, omotajte brtve s brtvilom, pričvrstite prsten s donje strane.
  5. Zatim, do dna sifona s brtvilom, pričvršćenom valovom odvodnom crijevom.
  6. Mjesto Površina poda pod pričvršćivačima i perforator čine rupe željenog promjera.
  7. Čišćenje površine, umetnite dowel, zatim stavite bide i vijak vijke, zamjenjujući košuljice.
  8. Ja ću pričvrstiti varamu iz sifona na odvodne cijevi, a crijeva iz miksera su pričvršćena na matice na cijevi za koje se isporučuje voda.
  9. Konačna faza se sastoji u obradi brtvila svih spojeva i namotavanje njihove montažne trake. Ako nema propuštanja, vodovod se može koristiti za uporabu.

Ugradnjom vodovoda, morate se pobrinuti za ugradnju pojedinih dizalica za preklapanje vode za svaki proizvod. Tada prilika za popravak (ili zamjenu), bez pribjegavanja isključenju cijelog uspona za opskrbu vodom. I, naravno, kupaonica će izgledati bolje ako je stil vodovoda instaliran u njemu će biti isti. Pažljivo razmišljajući o rasporedu kupaonice, uzimajući u obzir svaku udaljenost između elemenata opreme, koji se preporučuje prilikom instaliranja, možete napraviti ovaj dio vaše kućište funkcionalne, udobne i zanimljivo u unutrašnjosti.

Čitaj više