Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Anonim

Ako vaš podne obloge jednostavno nije zadovoljan s okom, postalo je stara, pretjerano istrošena, a kvaliteta parketna ploča želi imati najbolje, prisiljen razmišljati o tome kako ući u ovu situaciju. Naravno, možete pokušati vratiti stari parket, ako se formirani nedostaci eliminiraju, a možete staviti novi parket premaz. No, često ne postoje uvijek homeowners znači za takav popravak podne obloge. Onda najbolje nanesite linoleum.

Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Podna završna obrada je izdržljiva prevlaka, pa je potrebno pristupiti izboru materijala. Linoleum je izdržljiv, praktičan i jeftin materijal.

Vrlo često mnogi vlasnici su zainteresirani za pitanje: kako staviti linoleum na neravnomjerno parket površinu? Često se događa ovako: imate linoleum i neravni parket, koji apsolutno ne žele rastaviti, a potrebno je izgraditi remek-djelo građevinskih vještina iz takvog skupa i bez dodatnih ulaganja sredstava i bez sudjelovanja visoko plaćene radne snage. Upravo se radi o tome da se o tome raspravlja u materijalu ovog članka, jer, prema mišljenju stručnjaka, kako bi se linoleum stavio na stari parket, nije potrebno natjerati ga demontiranje.

Pripremna faza

Prije ukrcavanja kako staviti linoleum na starom katu pokriva, to je prvenstveno potrebno za procjenu njegovog stanja. Ako je potrebno, izvršite djelomičnu zamjenu parketa, čine obnovu oštećenih mjesta, obradite parket na bioprotektivno sredstvo. Ako postoji škripav parket, moraju se ukloniti i eliminirati uzrok njihovih ekrana.

Nakon toga, uz pomoć razine izgradnje, potrebno je mjeriti razinu poda u horizontalnoj ravnini, jer ako postoje nepravilnosti, linoleum neće riješiti ovaj problem.

Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Prije polaganja linoleuma, stavite u red naredbe. Ako postoji potreba za zamjenom kockica.

Treba napomenuti da je, polaganje linoleuma na parket, potrebno je staviti brtvu iz posebnog materijala između njih, inače će biti vidljivi zglobovi ploča, mjesto vezivanja (vijci, nokti). Možete pokriti parketne ploče od šperploče ili ploče od stabla vlakana. U slučaju da su podne ploče lagano savijena, ispravno će staviti linoleum na takav pod, koji je prethodno obložen debljim materijalom.

Članak o temi: Kako rastaviti stroj za pranje rublja?

Prije stavljanja linoleuma potrebno je osigurati da se na cijeloj površini parketa, mjesto zglobova i produbljivanja, oblikovanog od noktiju ili samo-tapkanje policajca, pažljivo je pokriveno, nakon čega nisu manje savjesni. Trebalo bi biti poznato da čak i najslobojniji linoleum, koji ima pjenaste osnove ili bilo koju drugu izolaciju, neće sakriti nepravilnosti ili nedostatke površine crne podne.

Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Proširite linoleum u prostoriju i ostavite jedan dan.

Nakon što su izvršene sve pripremne aktivnosti, moguće je staviti novi premaz u sobu, a za njegovu aklimatizaciju i usklađivanje, stručnjaci preporučuju da ga ostavite u takvom položaju najmanje jedan dan.

Važna nijansa u rješavanju problema o tome kako staviti linoleum na stari parket premaz je i način na koji se transportira. Ovdje morate uzeti u obzir da je potrebno prevesti linoleum samo samo u klizali oblik (roll), strogo je zabranjeno dodavanje, na temelju činjenice da je linoleum neopozivo deformiran.

Nakon što se linoleum aklimatizira i izravnava, možete početi uklapati rubove materijala na zidove sobe.

Izravna linoleum polaganje

Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Rubovi linoleuma odrežuju točno i točno, inače, s vremenom može biti naboran i rubovi će izaći iz ispod ploče.

Mora biti učinjeno dovoljno dobro, jer životni vijek njezine operacije ovisi o ispravnosti linoleuma. Često nakon male linoleum usluge, to je naboran - to je rezultat njegovog nepravilnog rezanja. Da se to ne događa, linoleum je potreban s razmakom od zida od najmanje 10 mm. Dobiveni jaz je još uvijek prerušen od strane postolja.

Sljedeća važna točka je fiksacija materijalnih traka. Svaka od platna mora biti sekvencijalno zalijepljena na pod, potrebno je početi od zida. Treba napomenuti da se rubovi (10 cm) moraju položiti jedan na drugi (za 3-4 cm). Nekoliko dana kasnije, priključna mjesta s nožem i željeznom crtom jednostavno se režu, nakon čega su uzorkovani.

Članak o temi: Tlak u radijatorima grijanja

Postoji još jedan način povezivanja platna - "vruće zavarivanje", koji se sastoji od zavarivanja platna uz pomoć građevinskog sušilice s posebnom mlaznicom. Dakle, poseban kabel se sruši u dobro pripremljeni mali produbljivanje između linoleum mreža, koji se rastopi pod utjecajem visoke temperature i stvara čvrstu vezu. U pravilu, ova metoda zaprašivanja linoleuma se koristi pri korištenju krutog komercijalnog materijala.

Češće za zaprašivanje kućnog linoleuma primjenjuje hladnu metodu zavarivanja (hladno zavarivanje), na temelju činjenice da je temperatura u 300-400 ° C, koja se koristi s vrućim zavarivanjem, može pokvariti tkaninu. U ovoj metodi se koristi ljepljiva smjesa za PVC proizvode, koji se razlikuju od dosljednosti njegove baze:

Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Shema hladne tehnologije zavarivanja linoleuma.

  • Upišite A - primjenjuje se prilikom pričvršćivanja komercijalnog ili čvrstog novog linoleuma. Takva ljepljiva smjesa je dovoljno tekuća, što vam omogućuje da dobijete goli šav;
  • Tip C se koristi za stare, već laganje ima dovoljno debelu konzistenciju. Ova vrsta ljepljivog smjese omogućuje vam zavarivanje platna s značajnijim prorezima (do 4 mm). Po završetku procesa zavarivanja, uzgajivačnice će izvršiti višak na priključnom šavu, oni se uklanjaju tek nakon potpunog stvrdnjavanja šava;
  • Tip t - Ova vrsta ljepljive smjese se obično koristi u visoko profesionalnom izvršenju za zavarivanje PVC premazi koji imaju osnovu poliestera.

Neke preporuke stručnjaka

Linoleum postoji s različitom debljinom - zvučna izolacija i toplinska izolacija poda ovisi o ovom indikatoru. Naravno, izgled poda ovisi o debljini premaza, jer nije tajna da je debljina linoleuma manje, činjenica da će biti istekao sve nedostatke i nepravilnosti nacrta premaz.

Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

Dijagram strukture linoleuma.

Ako nema praznina, nepravilnosti i visine između parketa umire na vašem katu i ste stekli prilično debeli materijal za oblaganje (2,2-3,5 mm), u kojem slučaju će biti dovoljno. Imati malu prostoriju do 30 m², takav materijal uopće nije potrebno za ljepilo na svojoj površini, apsolutno će se dovoljno primijeniti za ljepilo duž rubova materijala (križ). No, prema stručnjacima, najveća površina je zalijepljena, to će bolje biti otporno na abraziju.

Članak na temu: Kako obrezati kuću iz dnevnika

U slučaju da je debljina vašeg linoleuma manja od 2 mm, a pod je neujednačen (postoje utori, kapi u visinu), u obavezno, površina je podvrgnuta preliminarnom poravnanju. U prisutnosti drvenog poda ili parketa, poravnanje grubog poda leži u ciklove i daljnjoj stezalici slotova. Kao opcija za uljepšavanje mjesta, prašina ostaje ostavljena nakon ciklove, miješa se s ljepilom ili epoksidnom smolom. To će u konačnici dobiti sjajnu smjesu za slanje slabosti.

Moguće je staviti linoleum bez upotrebe ljepljivog smjese i koristiti bilateralnu traku za fiksiranje krpe.

Izvedite instalaciju postolja do novoosnovanog podne obloge, a ne prije nekoliko tjedana, jer tek nakon tog vremena linoleum može biti čvrsto zamagljen na pod. Treba napomenuti da se postolje mora pričvrstiti samo na zid, jer kada ga pričvršćuje na površinu poda kroz linoleum, to će zasigurno "ići" val, zbog razlike u vlažnosti i temperaturi, materijalu Jednostavno "igra".

Ako nemate povjerenja u vlastite snage ili jednostavno nemate potrebno iskustvo, postoji nekoliko načina za: potražite pomoć za iskusnijeg poznatog ili korištenje usluga stručnjaka.

Čitaj više