Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Anonim

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Kombinacija boja u unutrašnjoj unutrašnjosti je prilično teško zanimanje. Od ispravnog odabira tonova i nijansi će ovisiti mnogo, počevši od raspoloženja kuhinjske hostese i završiti s kućanskim apetitom. Postoji mnogo načina za odabir rješenja boja za kuhinju. Možete odabrati samo onu koju želite.

Opći savjeti i preporuke

  1. Uvijek možete koristiti nekoliko boja kako biste napravili svoju kuhinju, ali dizajneri ne preporučuju više od tri glavne nijanse. Čak i iskusni profesionalci rijetko obojite svoje kuhinjske interijere u četiri i više tona.
  2. Nema potrebe koristiti za zidove i namještaj. Ista boja, neka boju kuhinjske slušalice će biti barem nekoliko panela tamnijih zidova.
  3. Također ne vrijedi koristiti istu nijansu za bojenje pod i strop.
  4. Dvije površine, naime, stolna i zidna pregača, treba kontrastirati odnos prema slušalici.
  5. Ako ste izabrali za zidove i namještaj diskretne svijetle boje, boju u svijetloj zavjese i stolnjaci, to će pomoći u izbjegavanju predsjedništva u dizajnu.
  6. Ali ako, naprotiv, zidovi su svijetli, tada kuhinjski namještaj mora biti nemar.

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Neočekivane kombinacije

Naravno, neke boje, na primjer, bež ili mliječni proizvodi, prikladne su gotovo na sve, ali razmotrimo više originalnih i neočekivanih opcija za tkanje tonova i nijanse:

  1. Kombinacija plavih, bijelih i sivih tonova ispunit će vašu kuhinju svjetlom. Upotreba sive u takvoj tvrtki idealna je za kuhinju, preplavljena prirodnim svjetlom. Najbolji način da ukrasi cilj-sive unutrašnjosti je bijeli strop i bijeli namještaj. Plava boja će biti boja stola i pločice, koja je postavljena za zidnu pregaču. Upotreba sive je dopuštena ne samo kao glavni ton, već i detaljno, na primjer, dobro ukrasite ručke metala za kuhinjske vrata sive i druge male pribor.
  2. Druga nestandardna uporaba sive je kombinacija s narančastom i crnom. Narančasti ormarići, crne kontsop, metalne svjetiljke - sve to pomaže vam stvoriti jedinstveni moderan dizajn.
  3. Pa, od prednost sive u svojoj svestranosti, razmotrimo varijantu kombinacije sive, plave i bijele u kuhinji. Ova tvrtka će vam dati doista smirenu i opuštenu kuhinju, u kojoj ćete uvijek osjećati udobnost i spokojstvo. Koristite ove boje je vrlo jednostavno. Preferiraju kristalno bijeli countertop, ormarići i drugi sivi namještaj i tamnoplave stolice ili stolice. Da biste odbacili tamno plavo, pokušajte uvesti nebesku pločicu u vašem dizajnu.
  4. Sljedeća uspješna kombinacija boja u unutrašnjosti interijera je jabuka zelena i bijela, dodatka smeđa. U tom slučaju, pokušajte igrati na kontrastu između modernih svijetlih ormara i starijeg smeđeg drva. Zasićenje smeđeg tona u ovom unutrašnjosti ovisi o količini sunčeve svjetlosti u prostoriju (manji svjetlo, manje morate igrati sa zasićenom smeđom). Što se tiče zelene u ovoj kombinaciji, pokušajte se izvući od standarda i odabrati najkorisniju nijansu ove boje (zelena jabuka).
  5. Još jedna uspješna verzija igre s smeđim tonom u kuhinji je kombinacija s prigušenom plavom nijansom i crno. Takav dizajn izgledat će vrlo prirodno i prirodno. Imajte na umu da je glavna uloga treba dati smeđe i plave (na primjer, napraviti pod smeđe, a zidovi su plavi), a crna se koristi samo kao akcenti boja - bar stolice, pribor za namještaj i druge stvari.
  6. Zelena, plava, bijela - jednostavna, zanimljiva, ali ne i opsesivna kombinacija. Tradicionalni bijeli namještaj obogaćuje zelene i plave opreme. Također koristite zelenu i plavu kao glavne boje i jela, koja bi trebala biti vidljiva iza staklenih zidova ormara.
  7. Coral - vrlo lijepa boja, koja sada počinje ulaziti u modu, pa požurite da ga iskoristite. Najbolje od svega u kuhinji koralja u kombinaciji s žuto-zelenim. Uspješno rješenje je slikanje koraljnih zidova i žuto-zelena upotreba za presvlake namještaja i podnih prostirki. Budući da ova kombinacija ne tolerira druge svijetle boje, koristite samo crnu i bijelu boju u tako interijeru.
  8. Bakar-crvena je najuspješniji i prirodniji ton crvene za kuhinju. Vrlo je skrupulozan u pitanju odabira para, tako da je najbolje nadopunjavati jednostavnim bež tonom. U takvom crveno-žutom dizajnu, pokušajte koristiti više željeznih elemenata - kovane željezne svjetiljke, dizalice i ploče od nehrđajućeg čelika, elegantne pregače od metala. Završimo sličnu unutrašnjost prekrasnih bakrenih tava.

Članak o toj temi: Instalacija stropa sušilica za posteljinu na balkonu

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Boje u unutrašnjosti unutrašnjosti

Zelena kuhinja - velika rješenje. Vrlo je svježiji, sočan i ljeto. Zelena kuhinja idealna je za ljude koji vode aktivan način života i slijede njihovu prehranu. Ovisno o tome koji učinak želite postići, pokupite odgovarajuće kombinacije za zeleno. Na primjer, zlatno dajte zelenoj kuhinji skupog pogleda, plavo - mirno i žuto je još vedar.

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Nije ni čudo smeđe izvrsna boja za kuhinju, jer je povezana s nama s najukusnijim proizvodom - s čokoladom. Brown kuhinja pogodna je samouvjerenim ljudima, kao i za one koji cijene stabilnost i udobnost obitelji. Kako bi naveli malo klasične smeđe unutrašnjost, dodajte malo metalnog i filmova u nju.

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Mnogi vjeruju da je da plavi ton glavni u kuhinji je velika pogreška, dok je tukao apetit. Zapravo, to je boja koju raspoloženje može podići čak i na većini sumorni dan. Plava kuhinja uvijek će joj napuniti stanovnike energijom i pozitivnim. Ali tako da plavi ton stvarno nije počeo pobijediti apetit, treba ga koristiti, prvo, dozirati, a drugo, kompetentno, ispravno kombinirati s drugim bojama. Gore navedeno opisuje najuspješnije izvedbe plavog tona u kuhinju.

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Žuta kuhinja pogodna je za društvene i vesele ljude. Takva kuhinja postat će najrealniji sunčani kut vašeg doma. Posebno relevantna žuta za prostorije, čiji prozori gledaju na strani poslužitelja, kao i za sobe koje nedostaje sunčeva svjetlost. Osim toga, žuti je prilično univerzalni ton, bit će jednako dobro pogledati i tvrtku s crvenom, crnom, smeđom i drugim bojama.

Članak na temu: Polaganje laminata: vrste, vrste, upute

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Bijela kuhinja u smislu praktičnosti, naravno, ne najbolja opcija, ali sa stajališta dizajna - samo nevjerojatna. Vjerojatno, bilo koji domaćin koji voli svoju kuću, snove o snježnoj bijeloj kuhinji. Bijela kuhinja može se usporediti s čistim listom papira, odnosno u takvoj sobi možete dati punu volju vaše fantazije. Osim toga, čest problem modernih kuhinja je sićušno područje, lako će se riješiti bijelim.

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

I na kraju, najneočekivanija opcija je ljubičasta kuhinja. Ljubičasta boja je nevjerojatno duboka, luksuzna, fascinantna. Pa zašto se tako rijetko koristi pri projektiranju kuhinjskih prostora? Činjenica je da je apsolutno nije prikladna za male kuhinje. Osim toga, s ljubičastom bojom vrlo je lako pretjerivati, tako da ga morate lagano koristiti. Kako ne bi pogodili, kombinirajte ljubičastu s jednostavnim svijetlim bojama, kao što je vrhnje, bež, sivo ili srebro.

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Tablica kombinacije boja

Za jednostavnost boja bira, dizajneri su stvorili neku vrstu tablice, što nam pomaže izabrati prikladne kombinacije. Ova tablica ne smije se smatrati strogom priručnikom za akciju, to je prilično savjetnik i pomoćnik u tim situacijama u kojima ste zastoja. Uostalom, kao što znamo, ne postoji takva stvar kao "prave boje". Te nijanse koje su dobre za dnevnu sobu i spavaće sobe možda nisu prikladne za kuhinju. Izlaz sugerira sebe: stvoriti, primijeniti svoju fantaziju i stvoriti pravi remek-djela odmah kod kuće!

Kombinacija boja u unutrašnjosti interijera: zelena, smeđa, siva

Čitaj više