Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Anonim

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Suočavanje s ciglom za kamin

Uvod

Ljepota kamina prvenstveno ovisi o kvaliteti opeke, a tek u drugom, od kvalitete zidanja. Iako je, naravno, oboje vrlo važna. Pojam "okrenut" ako je kamin napravljen od okrenutih opeka, ne sasvim vjeran. Uostalom, oni se ne suočavaju, a kamin je izgrađen od njega. No, zbog činjenice da nije vatrostalno, ali naslagati se na to, ovaj izraz je uzeo korijen. Vatrootporna peći u peći peći, au kaminu kao luk preko ognjišta.

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Kamin od opeke

Suočavanje s opekom je složena na vrhu vatrostalnog i trebala bi biti svijetla, vrlo glatka i, naravno, trebala bi se zagrijati. Izgradnja kamina iako se razlikuje od konstrukcije peći, ali ne i vrlo radikalno. Konvencionalne pećnice su izgrađene iz posebne dimnjačke opeke, a ukras se obično proizvodi pločice. To je u najboljem slučaju, obično poboljšava vanjsku površinu peći odvija se žbukanjem i naknadnom bijelom. Procesi (žbukanje i završna obrada peći) razlikovat će se s okrenutom ciglom. Ovdje vam je potreban uski stručnjak za profil.

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Opeka

Kamin, u modernom stanovanju, nažalost, ne ispunjava svoju glavnu ulogu - grijanje, kao u svom vremenu pećnica. To je vrlo estetska komponenta unutarnjih poslova, a samo se povremeno koristi za izravan namijenjen. Da, nemoguće je kuhati hranu, kao u ruskoj peći, ali to nije namijenjeno za to. No, ta se vrijednost kvalitete okretanja samo povećava. Brick, koja se koristi u te svrhe, u načelu ne samo da se ne samo suočava, već iu bilo kojem drugom (antičkom, shvaćenom, punom ili šuplju, ručnom kalupnom, polusuhu ili plastičnom prešanjem).

Članak o temi: Kako povući žicu?

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Kamin od raznih cigala

Sve ovisi samo o želji vlasnika. Potrebno je samo zapamtiti da neke marke ne izdržati visoke temperature i mogu ispucati. Iz tog razloga treba napraviti specijalist visoke klase. On točno zna što se mogu primijeniti brand cigle i u što ne. U pravilu se za te svrhe koriste posebne cigle za suočavanje, koje se koriste za okretanje peći, takozvani "chims". Evo nekih njegovih brandova:

  • Pobjeda LSR (cigla od kamina)
  • Cigla dimnjaka vitebsky
  • Latvijski kamin lode (lody)
  • Puno radno vrijeme TECCA (Grater) Proizvodnja zabrinutost Wienerberger
  • Belgijska Terca Ručno oblikovanje.

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Latvijski kamin od opeke

Moderne tehnologije omogućuju vam da proizvedete ciglu gotovo bilo koju boju i bilo koji oblik. Kako je to učinjeno, razmislite u nastavku.

Proizvodnja okrenutih cigala za kamin i njegovu oznaku

Proizvodnja okretnih cigala za kamini i peći ima značajne razlike od proizvodnje obične gradnje. Kvalitativno izvršene površine žlice i Tonch lica, ovdje je prepoznatljiva značajka. Oni nisu samo glatki, već i teksturirani ili čak posebno u dobi. Mnoge vrste imaju oštricu na rubovima, zahvaljujući kojoj je moguća šarža šavova. Suočavanje nikada nema pukotina, limete inkluzije, otvori.

Njegova boja je glatka preko cijele površine. Dimenzije su točnije od uobičajenih, građevinskih ili rabljenih peći. Prema daljinu, odstupanje od standardne veličine ne smije prelaziti 4 milimetra u duljini i 3x u širini. Distribucija u debljini u plus 3 iu minus 2 mm. Što se tiče ravnosti, odstupanje od najviše 2 mm. Shema boja, kao što je već spomenuto ranije, može imati različite nijanse: od prirodnog svijetlo žutog, do tamno plave i čak crno.

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Tvornička cigla

Proizvodnja okretanja cigala (i za peći i kamina), kao i svaka druga proizvodnja poboljšava se tijekom vremena. Dakle, posljednjih godina, ova je proizvodnja počela stjecati druge oblike. Umjesto formiranja glinenih vrpca, i rezanje cigala, a zatim je pucanje postalo popularna suha proizvodnja, pa čak i iz građevinskog otpada. S starim putem, navlažena masa pijeska i gline je spaljena u peći. Ali vrijeme peći trajno prolazi. Dakle, za suhi način samo pritisak je potreban. Sve potrebne komponente su zgnječene u drobilicu, pomiješajte i pritisnute. Ova se metoda naziva superpresivno. Štoviše, kako bi se oblika cigle ne treba pritisnuti svaku od njih ili čak seriju. Sve se događa u kontinuiranom ciklusu podnošenjem izvornih proizvoda u bunker spojen na vijčani pritisak. Press stvara potreban tlak i temperaturu koja su potrebna za sinteriranje komponenti. Na izlazu mase njihovog tiska nalazi se rezanje mase (ako se može nazvati masom) na komade željene veličine. A onda su gotove cigle ohlađene u zraku i stječu deklariranu ispraznost.

Članak o toj temi: Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Pritiskom na proizvodnju opeke

U proizvodnji takvog materijala za obloge, metalni otpad, troska od peći i još mnogo toga, ono što se prethodno smatrano smećem i bačeno je u odlagalište. U tom slučaju, to se ne odražava u kvaliteti okretanja cigle. Potrošač obično nije apsolutno ne zainteresiran, od kojih je sve proizvedeno. Pogotovo ako je cigla oslikana, a površina je reljefna. Naravno, takav proizvod ne može imati prirodnu boju i sintetičke boje koriste se za bojenje. Ali cijena je toliko niža od keramike. Cijena cigle za izgradnju peći (pećnica) je oko tri puta niža od vatrostalnog (chamotte). Suočavanje, proizvedeno od strane stare tehnologije (s pucanjem u peći), je oko dvostruko skuplji. I na novoj tehnologiji (bez pucanja u peć) za prodaju po cijeni Chotote. Kako bi tržište bio izbor. A izbor je samo za potrošača.

Vrste okretanja cigala

Klasifikacija:
U obliku:
  • poput cigle
  • kao pločica.
Dostupnost praznine:
  • Šuplja s prazninom više od 13%
  • Puno radno vrijeme s prazninom manje od 13%
  • s paralelnim prazninama u odnosu na krevet
  • S okomito smještenim prazninama.
U veličini (veličine mm):
  • Jedan 250 * 120 * 65
  • Jedan sat 250 * 120 * 88
  • American 250 * 60 * 65
  • Tanka 250 * 20 * 65.
Bojom:
  • prirodan
  • u boji.
Prema vrsti površine lica:
  • glatko, nesmetano
  • podignut
  • sir.
Oblik proizvoda:
  • pravokutan
  • oblikovan.

Sorte cigle za suočavanje kamina i peći

Opcija ciglene kamina

Obilježava

Suočavanje s opekom ima označavanje, na primjer: DIN 105 - VHlz B 28 - 2.0 - 2 df. Što znači: multiplass s prazninom u razredu, s klasom gustoće 2, tlačna čvrstoća klase 28, u 2 DF formatu, što znači veličinu 240 * 113 x 14 mm.

Ali to je tako označeno samo vanjskom ciglom. Domaće je označeno na sljedeći način. Obilježavanje okretanja opeke 1 - nf F50 m25. Gdje 1 je NF znači veličina F50 znači otpornost na mraz na skali od 35 do 100. m25- znači mehanička čvrstoća. Što je veći broj, jača cigla.

Članak o toj temi: Prekrasni držači za zavjese rade sami

Zaključak

Koji materijal za izgradnju kamina za odabir samo kupca može riješiti. Predložiti ili nametnuti vaše mišljenje ne u našoj kompetenciji. Samo jedan savjet, ako dopustite. Ne donosite odluku spontano, konzultirajte se sa stručnjacima. I po mogućnosti ne s jednim, ali s nekoliko. Tada će vaš izbor definitivno biti istinit. Uspjesima u izgradnji.

Čitaj više