Popravljamo se: opcije za brtvljenje rupa i mjesta u zidovima

Anonim

Oštećenje površine gipsane ploče ili betonskog zida u domaćoj sobi smatra se najbržijim fenomenom. Situacija u kojoj je potrebno brušenje rupa u zidu, često se javlja, na primjer, tijekom popravka (zamjena) cijevi za grijanje, preraspodjele namještaja, ugradnju klima uređaja ili drugih kućanskih aparata.

Popravljamo se: opcije za brtvljenje rupa i mjesta u zidovima

Bez obzira koliko su dugo betonski zidovi bili, još uvijek imaju pukotine u njima.

Odmah napomenuti da možete razumjeti kako zatvoriti rupu u zidu, može bilo koji domaći učitelj, čak i onaj koji nema iskustva u obavljanju posebnih djela. Treba napomenuti da je prije svega izbor metode popravka oštećenog dijela zida ovisi o vrsti materijala iz kojeg je napravljen.

Što se tiče pukotina u zidovima, prilično je često u našem svakodnevnom životu fenomen. Ne postoji niti jedna struktura, na zidovima od kojih se ne formiraju nakon određenog vremena, bilo da je to privatna kuća ili stambena zgrada. I pukotine također trebaju neophodnu eliminaciju.

U suvremenim prostorijama, materijal za izgradnju ili ukras zidova je ili beton (opeka) s slojem žbuke ili ploče za žbuke. U materijalu tog vremena postavit će se metode za brtvene rupe i pukotine za i zidne varijante.

Trebalo bi biti poznato da je tehnika oštećenja oštećenja također određena veličinom oblikovanih rupa i pukotina.

Oni mogu varirati kao male rupe, veliku duboku ili kroz rupu i, konačno, duboku prazninu ili pukotinu, koji se formira, u pravilu, na zidovima novoizrekne strukture zbog kršenja tehnološkog procesa ili jednostavno zbog skupljanja.

Uklanjanje rupa u betonskim zidovima

Oštećeno mjesto mora biti očišćeno od prljavštine, prašine i ostataka žbuke.

Rupu u betonskoj stijenki male veličine, koja je ostala od tikla, noktiju ili samozakopljenje vijaci, kao i uski slotove ili pukotine, koristeći obične kit. Ovaj materijal se mora primijeniti na oštećeno mjesto koristeći malu lopaticu, nakon što čeka svoje potpuno stvrdnjavanje i brusni papir čistimo parcelu. Nakon tih događaja, ostat će samo slikati obnovljeno područje ili je pokriti s pozadinom.

Trdovi male veličine u cigli ili betonskom zidu također se mogu eliminirati pomoću tzv. "Popravak postavku" - suhi zgrada smjese, koja uključuje posebne aditive koji pružaju brzi odvijač. Prije uporabe ove smjese mora se pripremiti površina oštećenog područja: čistiti ostatke boje i prašine i primljene. Potrebno je uzeti u obzir da je smjesa potrebna vrlo brzo, dodatno 5-10 minuta, nije prikladno za obojenu površinu.

Članak o temi: Dekorativni kamen u hodniku - Styling Secrets

Trebalo bi biti poznato da kada zatvorite bilo kakve rupe, uvijek biste trebali izvoditi preliminarnu pripremu temelja, naime: oštećeno mjesto je očišćeno od prljavštine, prašine i ostataka žbuke. U slučaju da sloj žbuke na rubovima rupe ili rupe napuknuo, ali još uvijek ostaje malo, još uvijek treba ukloniti. Preporuča se samostalno ukloniti žbuku koja se ne drži vrlo dobro, inače će oni sami pasti nakon kratkog vremena i morate ga popraviti na nov način.

Popravljamo se: opcije za brtvljenje rupa i mjesta u zidovima

Shema ugrađivanje rupa by gipsboard.

Duboka velika rupa može se formirati, na primjer, kao posljedica nepredviđenih oštećenja prilikom premještanja namještaja ili na mjestu prethodno demontirane električne utičnice. Takva rupa, prije svega, morate ispuniti. U te svrhe možete koristiti suhu žbuku ili alabaster. Tek nakon toga možete početi staviti oštećeno mjesto.

Kao punilo za rupe, možete primijeniti stari žbuku ili cementni mort s povećanim sadržajem. Treba napomenuti da prije nastavka penjanja rupe u zidu, također se čisti od preostalih malih čestica žbuke, nakon čega se obilno navlaže vodom ili prajmerima. Tada je čvrsto punjenje rupe s cementnim mortom i ostavite ga da dovrši sušenje. Nakon ispuštanja ispunjavanja, možete nastaviti obnoviti oštećeno područje, treba napomenuti da je obavljanjem ovog procesa obavezno hvatanje i dio zida koji dolazi na ovo mjesto. Čekamo potpuno sušenje kita i nastavite do obrade ovog područja s brusnim papirom s finom zrnatošću.

Da biste popunili veliki razmak ili rupu, možete primijeniti građevinsku instalacijsku pjenu, koja je sposobna zabiti oštećeno mjesto. Za bolju fiksaciju pjene na oštećenu površinu, svakako uklonite prašine i navlažite ga vodom. Čim se pjena suši, uz pomoć pribora noža, treba ga ukloniti višak, a zatim nastaviti s brtvljenjem ovog mjesta duž gore opisanog sheme.

Za zatvaranje štete s vrlo velikim veličinama, moraju unaprijed uložiti komade slomljenih betona ili cigle. Da biste zatvorili kroz rupu, potrebno je povući gipsanu mrežu na obje strane na njega, a zatim zatvoriti s otopinom odozgo. Nakon što se rješenje vozi, možete nastaviti poravnati površinu s kitom.

Članak na temu: Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Uklanjanje praznina u zidovima od opeke

U pravilu, pukotine na zidovima pojavljuju se zbog činjenice da svaka zgrada daje oborine, posebno za nove zgrade tijekom prvih godina nakon izgradnje. Nakon 3-4 godine, izgrađena zgrada nije toliko toliko, a pukotine se vrlo rijetko formiraju, ali će se pojaviti i dalje manji sediment, što znači da će se pojaviti pukotine u svakom slučaju.

Popravljamo se: opcije za brtvljenje rupa i mjesta u zidovima

Napuknuta shema brtvljenja u zidu od opeke

Drugi razlog za pojavu pukotina na zidovima je povreda u izgradnji procesa tehnološkog procesa. To uključuje: netočan sastav cementnog morta, kršenje polaganja cigala, pogrešaka u izgradnji temelja i tako dalje.

Treći razlog za izgled u zidu pukotine je netočno korištenje završnih smjesa: cement, kit ili žbuka. Standardni Builder Pogreške se sastoje u činjenici da su odvojeni zidom previše debeli sloj smjese, a na kraju počinje "početi" pucanja. Korištenje loših kvalitetnih i jeftinih smjesa također doprinosi formiranju pukotina.

Prije svega, kada detektirate pukotinu, potrebno je istražiti zid. Izmjerite dubinu i duljinu pukotine, a također odrediti gdje se formira (u zidu ili na završnoj površini). Ako pukotina postane šira ili dulja, tada na površini zida potrebno je napraviti bijelu boju ili oznake krede koje će vam pomoći u mjerenjima. Nakon toga, morate odmah pozvati stručnjake kako biste spriječili uništenje cijele zgrade. U slučaju da pukotina ima malu veličinu, možete je eliminirati sami. Ako ste bili utvrđeni da je pukotina formirana izravno u zidu zgrade, a ne na završnoj površini, tada metoda uklanjanja izravno ovisi o njegovoj veličini.

Načini uklanjanja pukotina u zidovima

Ako je okomito smještena pukotina od 5 mm u zidu nastala u zidu vaše kuće, onda je prva stvar oko njega trebala biti srušena kutovima (45 °), što će omogućiti da se sloj suhe mješavine nanosi Na završnoj fazi rada, biti s zidnim ravninom na jednoj razini i pouzdano "plakati" s njom.

Zatim, uz pomoć tasela ili usisivača, očistite pukotinu od prašine i obradite ga s sredstvima za prajz. Nakon sušenja, koristeći montažnu pjenu, ispunite pukotinu. Višak pjene se izrezuje odmah nakon što se zamrznu, tako da je njegova površina bila 2-3 mm dublje razine površine zida, to će omogućiti da bude skriven slojem kita.

Članak o toj temi: Kako uskladiti zidove rotbane s vlastitim rukama s videozapisom

Uređaj za zatvaranje izvana blizu cementa, a unutarnja strana je neugodna žbuka. Ova metoda brtvenih pukotina pružit će priliku za obavljanje pouzdanog brtvljenja i sprječava pad različitih živih organizama.

Priroda formiranja pukotina.

Što je još gore, ako se u zgradi opeke pojavila, takav problem uz pomoć montažne pjene ne rješava. Potrebno je položiti prazninu pukotine kako bi se gornji dio zida bio podrška. To će pomoći u isključivanju sjedenja kod kuće. Često u takvim slučajevima šupljina pukotine je ispunjena cementnom žbukom, koja nakon što peticija postane pouzdana podrška. U ovoj situaciji vrlo je važno znati da, kao cementno rješenje, stručnjaci preporučuju primjenu posebnog adhezivnog kompozicije za polaganje keramičkih pločica, od kojih se baza sastoji od cementa. Ova ljepljiva smjesa je dovoljno jaka i ima izvrsno adheziju s različitim površinama.

Kada se formirate u zidu svoje kuće, fini prorez prvenstveno obrađuje Primer, nakon toga, duž cijele dužine se primjenjuje sloj brtvila. Nakon toga, koristeći traku za armiranje, pokrijte pukotinu preko cijele duljine, a zatim zatvorite oštećeno mjesto s slojem kit ili žbuke.

Kako zatvoriti rupu u zidu gipsane ploče

Misao male veličine, rupe iz vijaka i druge štete na malom karakteru u suhozidu su blizu na isti način kao i rupe u žbukuljenom zidu. Međutim, zidovi suhozida kao posljedica neočekivanog štrajka mogu se prodavati prema unutra, što je rezultiralo dubokim ili čak kroz rupu. U tom slučaju, morat ćete zamijeniti cjelokupno oštećeno područje. Da biste to učinili, morat ćete popraviti popravak u sljedećem redoslijedu:

  1. Na zidu označite trg na takav način da u potpunosti pokriva zub.
  2. Izrežite označeni kvadrat s električnim biciklom ili ručnim hacksawom.
  3. Korištenje prethodno rezanog kvadrata kao predloška, ​​izrežite isti radni komad iz novog lista HCL.
  4. Popravite dvije drvene šipke pomoću vijaka za samo-tapkanje iz unutrašnjosti baze iz suhozida (do dna i gornji rub rupe za rezanje).
  5. Izrežite prazno postavljanjem u rupu i pažljivo ga popravite na drvene šipke pomoću vijaka za samozaštimanje.
  6. Na dobivenim pukotinama stražnjice stavili smo "serpianka" traku i stavili ih na njih. Nakon što je kit potpuno suh, površina se detektira pomoću brusnog papira, zatim uzemljenja i mrlja ili je prekrivena pozadinom.

Uklonite rupu u zidu na različite načine. Najvažnija stvar u ovom poslu je napraviti pravi izbor utjelovljenja. Zatim se popravak oštećenog segmenta zida brzo i učinkovito i učinkovito obavlja.

Čitaj više