Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Anonim

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara
Kuća izgrađena od drvenog bara pretpostavlja usklađenost s posebnim stilom ukrasa, tako da je toliko važno da se svi glavni strukturni elementi organski uklapaju u zajednički eksterijer, nadopunjujući jedni druge. Posebnu pozornost treba posvetiti krovu, jer opći prikaz fasade u velikoj mjeri ovisi o njegovom tipu.

Vrsta krova, kao i krovni materijal za njega, morate odabrati u fazi dizajna kako biste odredili mogućnost korištenja jedne ili druge opcije. Njegov dizajn može ovisiti o veličini kuće, njegovim podovima, unutarnjem planiranju i drugim čimbenicima koji se moraju uzeti u obzir kada je odabran.

Što bi mogao biti krov u kući iz bara?

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Najčešći pogled na krovove za privatne kuće u cjelini i za drvene osobito su divertilni krovovi ili, jer se također nazivaju pincetom. Među njihovim glavnim prednosti su jednostavnost gradnje, relativno niska cijena, pouzdanost i mogućnost korištenja različitih vrsta krovnih materijala. Mogućnosti su također moguće korištenjem složenijih struktura, na primjer, holmički krov je savršen za potkrovlje, a slomljen krov može biti napravljen za velike domove. Jedinstveni i ravni krovovi se obično koriste za pomoćne zgrade: Sarai, garaže itd.

Izbor krova je uvijek kompromis između prekrasne slike i praktičnosti. Krov mora biti što je moguće lak da ne bi stvorio nepotrebne opterećenja na zidovima i temeljima, ali u isto vrijeme snažno i pouzdano. Kompliciraniji dizajn, uobičajeni je teže krov, i iako bar može izdržati prilično veliko opterećenje, to je bolje prema njoj.

Kako izgraditi krov vlastitim rukama?

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Konstrukcija krova je težak proces, i bolje je vjerovati s specijalistima. Prije izgradnje u dizajnu potrebno je izračunati izračun dopuštenih opterećenja, pri određivanju potrebnih parametara strukturnih elemenata. Da biste to učinili, prikladno je koristiti posebne programe u kojima se izračun automatski provodi.

Dizajn krova temelji se na okviru, od drvenih šipki - Rafter sustav. Glavni elementi ovog sustava su raftirani - barovi koji percipiraju opterećenje s krova, kao i vanjske čimbenike i prenose ih na zidove. Sve komponente sustava Rafter moraju se pouzdano povezivati ​​uz pomoć pričvršćivači "Groove Groove".

Prije nastavka s izgradnjom krova potrebno je provesti dodatno jačanje zidova kuće i učiniti pruge šipki gornjeg retka kako bi se smanjili bočna opterećenja stvorene prilikom pričvršćivanja stopala. Estrih se izvodi povezivanjem suprotnim zidovima uz pomoć dijela od 150x100 mm. Za estrihe, potrebno je koristiti iznimno cijele šipke, da ih uzgajate spajanjem nekoliko bara koje ne možete. Prigušnice na stropnoj razini.

Članak o temi: Pan drenaža beton s rešetkom: armiranobetonski beton, kiša, instalacija

Ako je građevinsko područje značajno, na razini ugradnje preklapanja pričvršćena je s 1. -150 mm, što vam omogućuje da čak i ravnomjerno rasporedite opterećenje od nosača. Za razliku od B emisija možete omogućiti iz nekoliko bara ako se zglobovi između njih oslanjaju na šipke legnuća ili greda. Spojevi trebaju biti ojačani metalnim uglovima ili nosačima. Dimenzije i broj litara određuju se pri izračunavanju solo sustava i ovisi o području kuće, vrsti krova, nagiba, prisutnosti i veličine potkrovlja. U slučajevima kada se planira koristiti potkrovlje u poslovne svrhe, led se mora popraviti na takav način da se podudaraju s zidnom linijom. U potkrovlju se može zamijeniti punim životni prostor - potkrovlje, ali za to morate osigurati željenu vrstu krova u fazi projekta, nagib klizanja i potrebnu visinu.

Estrike i litre su pričvršćeni nakon montaže stropnih greda na dodatni redak većanja na vrhu njih. Priključci Bruševske letak s litarima i vezama poboljšavaju se metalnim pločama, koje osiguravaju dodatnu zaštitu od mogućih odvajanja žljebova i šiljaka kada se baruju šipki. Dakle, ispada krutu i izdržljivu konstrukciju koja služi kao pouzdana osnova za krov bilo koje složenosti.

Ovisno o kutu nagiba krova krova, mijenja se opterećenja na njemu. Na primjer, na velikim kutnim vrijednostima, kada krov ima veću visinu, vjetroet opterećenja su u velikoj mjeri aktivne na njemu, dok na malom nagibu tereta uglavnom iz snijega. Stoga, pri odabiru krova, treba uzeti u obzir klimatske uvjete regije.

Izgradnja rafter sustava

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Rafter sustav se sastoji od pojedinačnih elemenata koji moraju biti duplicirani u željenoj količini, samo se ponavljaju. Jer i proizvođači često koriste unaprijed pripremljeni predložak koji zadovoljava sve izračunate parametre.

Konstrukcija krova počinje s proizvodnjom rafter stopala - spojevi dviju rafra s kutom između njih, koji odgovaraju kutu na vrhu krova. Jedni drugi, vrh rezultirajućeg kuta raftera je spojen preklapanjem. Rafters, kao glavni elementi nosača sustava Rafter, trebaju biti izrađeni samo od visokokvalitetnog drva, odbora za njih ne bi trebalo biti tanji od 50 mm. Širina ploča ovisi o dimenzijama kuće i nagib šipke krova, a time i duljina raftera. Uz duljinu do 6 m, širina je odabrana od 150 mm, duljina duljine je veća od 6 m, širina mora biti najmanje 180 mm. Možete spojiti nekoliko ploča kako biste dobili željenu širinu. Spajanje rogova je također dopušteno, ali u isto vrijeme treba napraviti s preklapanjem od najmanje 500 mm. Udaljenost između rogova određena je izračunom i obično ne prelazi 2,5 m.

Članak o toj temi: Kako lijepiti pločicu na zidu u kuhinji: Kako izlagati, polaganje mogućnosti, kako staviti ispravno, video upute, foto galerija

Vertikalna ploča je montirana između rogova, visina je jednaka visini krova. Kao rezultat toga, treba dobiti dizajn, nalik na pokvareni trokut s visinom, ali bez baze. Rezultirajući spoj se diže na željenu visinu i učvršćena na šipkama legnuća, dok se rafter noge moraju odmoriti u letak. Oznake se primjenjuju na mjestima i označene su za naknadne nosače. Ovdje morate biti vrlo pažljivi, jer će ove veze također uzeti sve opterećenja, osim ako se instaliraju dodatne podrške. Vrsta pričvršćivanja "Schip-grooove" treba pružiti maksimalnu krutost. Obično se obloge ili metalni uglovi pripisuju i kao osiguranje s rogova. Pomaže u dobivanju najpouzdanije veze zaštićene od mogućih drvenih deformacija.

Izgradnja rafter sustava vlastitim rukama. Video

Nadalje na uzorku, napravljene su sljedeće rafter noge, uzdižu se na mjesto ugradnje i fiksne priključkom "Schip-Groove". Instalacija prolazi, počevši s jednim od prednjih. Između sebe, susjedne rafting noge povezane su privremenim sandukom.

Raste krov

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Sljedeći korak je instalacija zaustavljanja i pokretanja. Kako bi se smanjio opterećenje od tlaka krova krovova na trkama, kao i da se osigura njihova kruta fiksacija, koriste se rheći - ploče s poprečnim presjekom od 150x40-150x50 mm. Instalacija riggera počinje s središnjim dijelom konstrukcije u smjeru vanjskih zidova. Oni su vezani za ostatke s noktima, a na svakoj strani broj noktiju mora biti najmanje tri.

Drugi način daljnjeg ojačanja krova je korištenje uzdužnih vojnika. Istina, u mnogim slučajevima moguće je bez njih, jer u uzdužnom smjeru, ukočenost povećava ploče sanduka.

Nakon instaliranja rogova, sloj hidroizolacijskog materijala se stavlja na njih. Ovaj sloj štiti od vlage ne samo rafter sustava, već i unutarnje prostorije kuće, tako da je njegova uporaba potrebna.

Ugradnja krova vlastitim rukama

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Što se tiče krovnog dizajna, njegova je izgradnja dovršena. Zatim je proces izolacije, kao i ugradnja krovnog materijala. Počevši s sandukom na koji će krov biti pričvršćen. Šljunak je drvena ploča vezana za rafile od nas samih ili s nekom udaljenosti između njih.

Gotovni krov treba imati glatke pravokutne klizaljke, apsolutno identične jedni drugima (govorimo o krovu zadaru). Točnost izgradnje dizajna omogućit će ravnomjerno raspodijeliti opterećenje na zidovima, a površina razine će olakšati ugradnju krovnog materijala.

Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Sada postoji red ugradnje tzv. "Krovni kolač". Krov nije samo krovni materijal, prikovan na sanduk. To je također prilično složeni sustav slojeva hidro, toplina, pare i zvučne izolacije, osiguravajući najudobnije životne uvjete u kući. S pravim izborom i kompetentnom ugradnjom svih tih slojeva, moguće je značajno uštedjeti na grijanju, ventilaciji i borbi protiv vlage tijekom rada. Također, krov pouzdano štiti sustav Rafter od utjecaja vremenskih uvjeta i visoke vlažnosti.

Članak o temi: svijet carerical: zidove zrcala u unutrašnjosti (55 fotografija)

Prvi sloj "torta" - vaporizoation - To je poseban film koji se rasteže na dnu krova i kroz perimetar izgradnje. Između sebe, pojedinačni listovi filmova pričvršćeni su viskima. Parosolacija sprječava izbjegavanje vlage iz nižih prostora u Cercerspaceu.

Drugi sloj - toplinska izolacija , Vrlo je važno odabrati točno izolaciju koja je prikladna za određene uvjete. Mora biti bezopasna, biosstrait, kradu sezonske temperaturne razlike i povećane vlažnosti. Solarna debljina je odabrana ovisno o uvjetima rada. Jedna od najčešćih izolacija je mineralna vuna, kao i izolacija na temelju bazaltne ili stakloplastike. Ali pjena je bolja ne koristiti, pogotovo ako glodavci žive u potkrovlju da ga mogu smetaju, a njegov servisni život je mali. Izolacijski sloj se može položiti unutar krova i izvana. Između sloja izolacije i sljedeći sloj hidroizolacije mora biti mali jaz za ventilaciju.

Sloj hidroizolacije Predstavlja membranu koja se može prozrači. Trebalo bi se odvijati za zrak iz jaza između slojeva tako da vlaga ne akumulira u njemu. Osim toga, potrebno je osigurati kondenzatsku preusmjeravanje na odredba membrane, što bi spriječilo ulazak vode u drvene strukturne elemente.

Posljednji sloj "pite" - Krovni materijal , Vezano je na ploče za ljuske na takav način da je između nje ostao mali razmak ventilacije i sloj hidroizolacije. Izbor krovnog materijala ovisi o vrsti krova, klimatskim uvjetima, cjelokupnom stilu domaćinstva, financijskih sposobnosti itd. Najpopularnije su metalne pločice, bitumenske pločice, bakrene listove i druge. Prilikom odabira, morate obratiti pozornost na pokazatelje performansi materijala koji će spremiti, na primjer, na zvučnoj izolaciji. U nekim slučajevima krov je izrađen od drva. To se ne radi iz praktičnih razmatranja, nego stvoriti određeni izgled "ispod starih dana". Kako krovno drvo je inferiorno prema drugima, jer zahtijeva dodatnu obradu koja je skupa. Osim toga, drvo čak i nakon tretmana je vrlo osjetljivo na vlagu, stoga se vodonepropusni sloj treba položiti s posebnom pažnjom.

Krovni materijali u većini slučajeva pričvršćeni su na sanduku koristeći posebne nokte ili vijke za samozaštimanje gumenim pritiskom koji brtvljene spoj, ne propuštaju vlagu.

Nakon polaganja posljednjeg sloja, možete početi s izgradnjom vjetrovara, instalacijom klizaljke, rasporedom odvodnje.

Kako izgraditi krov? Video

Čitaj više