Gipsana ploča pod pozadinom: potreba za postupkom i značajkama

Anonim

Gipsana ploča se često koristi za poravnanje ravna površine i kao osnova za daljnje završne radove. Takav materijal je tada moguć, na primjer, boja. Ali možete priložiti s pozadinom. Trebate li staviti gipsanu ploču prije lijepljenja pozadine? Vrijedi shvatiti ovo.

Gipsana ploča pod pozadinom: potreba za postupkom i značajkama

Savršeno glatki zglobovi postaju nakon mukotrpnog sloja-po-sloj, da daju površine potrebne geometrije.

Zašto je pastiranje gipsane ploče?

Dakle, je li potrebno staviti gipsanu ploču prije ljepila pozadinu? Stručnjaci vjeruju da je to potrebno iz nekog razloga. Ispod smo naveli glavne probleme koji mogu nastati ako GLC nije mučenje.
  1. Someday Wallpaper će definitivno doći u zapuštenost, kao rezultat toga će se morati promijeniti. A ako nema gipsane ploče, pozadinu se može ukloniti s dijelom gipsa. I ispostavilo se da će se sve promijeniti. A to zahtijeva dosta napora i troškova.
  2. Ako je pozadina tanka i papir, a zatim nakon nanošenja ljepila i ljepila na površinu mogu biti vidljivi neki defekti osniva. Dakle, gipsana ploča može imati prilično tamnu boju, natpisi se mogu primijeniti na listove, a zglobovi će biti različiti u nijansama. Osim toga, listovi otporni na vlagu su zeleni. Sve to može biti prilično vidljivo. Ali ako je površina postavljena, onda, prvo, boja će biti ujednačena, drugo, dio ljepila će biti razmak. Stoga se kroz lijepljenu pozadinu ne može pomaknuti.
  3. Bolsterboard bi također trebao biti postavljen jer će takav postupak učiniti izdržljivijim. Dakle, kit je savršeno povezan s površinom na koju se primjenjuje. Osim toga, dio ljepila prodire u njega. Kao rezultat toga, odnos između pozadina i listova će biti izdržljiv, tako da ništa drugo neće zaostati. A ako je gipsana ploča otporna na vlagu, tada se pozadina jednostavno ne može držati, jer se ljepljiva kompozicija doslovno odbija.
  4. Spojevi između listova GCL-a koji nisu trebali odložiti. Kao rezultat toga, može se pokazati da će se te zone istaknuti na općoj površini od površine (ili će biti više konveksni, ili, naprotiv, dubinski). A kit cijelog područja omogućit će takve razlike i nepravilnosti kako bi se izbjeglo.

Članak o temi: Dekoracija sobe ljeti

Sada znate zašto se moraju postaviti zidovi od gipsane ploče. To će učiniti površinu čak i da će se izbjeći višestruke nedostatke, često izlazi iz onih koji zanemaruju ovaj postupak.

Kako odabrati pravu kit

Gipsana ploča pod pozadinom: potreba za postupkom i značajkama

Primjer razvrstavanja smjesa za stavljanje termina

Dakle, znate zašto bi trebalo postaviti zidove gipsane ploče.

Ali ako odaberete lošu kvalitetu kit ili ne onaj koji je potreban, onda će svi radovi biti uzalud.

Stoga navodimo neke važne točke koje biste trebali obratiti pozornost prilikom odabira ovog sastava:

  1. Kit može početi i završiti. Pokretanje se obično koristi za primarnu primjenu čistoj površini. Ova kompozicija ima bolju prodornu sposobnost, tako da je izvrsno sa zidovima. Potrebno je staviti bilo koju površinu u nekoliko slojeva (minimalno dva). Dakle, za potonje vrijedi koristiti završetak kit.
  2. Osim toga, sastav može biti namijenjen unutarnjim radovima ili za vanjski. Ako lijepite pozadinu u kući, onda morate koristiti odgovarajuće formulacije. Činjenica je da u fasadi kit može sadržavati komponente koje štite vanjske zidove kuće od klimatskih utjecaja. I takve tvari za ljudsko zdravlje mogu biti opasne ako su stalno u kontaktu s njima (osobito u zatvorenom prostoru sobe).
  3. Morate obratiti pozornost na cijenu. Ako je preniska, može govoriti o komponentama niske kvalitete. A specijalisti znaju da je potrošnja jeftinih kompozicija mnogo veća od skuplje. Stoga će krivac u svakom slučaju platiti dva puta.
  4. Putclone se može prodati u suhom obliku i biti prah koji će se morati otopiti vodom. Ali postoje gotove tekuće mješavine, koje se mogu koristiti odmah nakon otvaranja ambalaže. Što odabrati? Spremni tekući sastavi se ne skladiraju dugo vremena, treba ih odmah potrošiti. Ali prah može stajati mnogo dulje. No, gotova smjesa se priprema kao što je potrebno, ima idealnu dosljednost. I suha šminka mora se razmnožavati. Važno je to znati o proporcijama i poželjno je imati alate za kuhanje i žigosanje kit. Ali u ovom slučaju možete pripremiti takav broj kompozicije koji će biti potrebno.
  5. Različiti kit su i u sastavu. Dakle, to može biti smjesa gipsa, cementa ili polimera. Ako je gipsana ploča obrađena, možete koristiti bilo koju vrstu, ali morate odabrati ga ovisno o sobi, čiji su zidovi zalijepljeni. Na primjer, u kupaonici se ne može koristiti gipsa, jer kada je izložen kapi vlage nakon sušenja, može jednostavno ispucati. Stoga je bolje odabrati sastav cementa. I smjesa polimera je univerzalna i ekonomična. Obratite pozornost na pozadine koje se koriste. Neke korisne preporuke mogu se dati na paketu.
  6. Čak i na pakiranju sastava treba označiti sve što trebate znati: datum isteka, upute o uporabi, svojstva, značajke primjene, proizvođača i njezinih kontaktnih podataka, sastav, uvjeti skladištenja i tako dalje.

Članak o toj temi: Kako rastaviti vrata brava za zaključavanje vrata

Kako staviti gipsanu ploču

Važno je ne samo da će se napraviti kit zidova, ali i kako će se točno to učiniti. Stoga opisujemo glavne faze i važne točke.

Gipsana ploča pod pozadinom: potreba za postupkom i značajkama

Shema kit šavova suhozida

Za početak, navodimo sve što je potrebno za obavljanje posla:

  • prajmer;
  • valjak za primjenu premaza;
  • kit;
  • 1 široka lopatica;
  • 1 uska mala lopatica;
  • Sclucker ili brusni papir.

Sada sam tehnologija:

  1. Za početak gipsane ploče mora biti projiciran. Za to, valjak će biti radio. Možete koristiti bilo koji prajmer, ali ne i alkid, jer to može dovesti do naprezanja i njihovog otekline.
  2. Zidovi se mogu postaviti samo kada se potpuno osuše. Za početak, potrebno je obraditi sve šavove i zglobove. Napravite ga s malom lopaticom. Držite ga pod kutom na površinu (približno 45 stupnjeva), stavite pritisak, ali ne previše jak. Ako je potrebno, poravnajte sve.
  3. Kada je prvi sloj suh, mora se projicirati, a zatim se ponovno isključiti. Velika područja se odgađaju s širokom lopaticom, ali se pripravak nanosi na njega koristeći malu. Počnite raditi s prozora i krenite dalje uz zid.
  4. Broj slojeva ovisi o stanju površine. Ako je neravnomjerno, može potrajati 3-4 sloja. Ako su zidovi glatki, dovoljno je i dva. GLKL listovi su obično pričvršćeni s vijcima za samozaštimanje čije će glave biti dodijeljene na općoj pozadini. Stoga će se u ovom slučaju broj slojeva povećati, jer će sve konvecituje trebaju biti eliminirani. Svaki sloj se mora osušiti. Preporučljivo je primijeniti Prajmer svaki put (treba se potpuno osušiti).
  5. Nakon posljednjeg sloja kita je suha, možete poravnati površinu pomoću brusnog papira ili kože.
  6. A sada možete nastaviti držati pozadinu.

U zaključku, moguće je dodati da je kit zida od gipsanih ploča prije lijepljenja na njih wallpaper vrijedi posvetiti posebnu pozornost. Kvaliteta premaza i njezina trajnost ovisi o ovom postupku.

Članak o temi: Kako skupljati zavjese na vrpci vlastitim rukama

Čitaj više