Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Anonim

Bilo je vrijeme da zamijenimo čašu na balkonu - popravak cijele Glaler sobe se izvodi s vlastitim rukama što je prije moguće. Izolirana i glazirana loggia već je postala punopravna dodatna stambena zgrada u stanu visoke zgrade. Najbolja opcija za zaštitu balkona i loggia je ugradnja dvostrukog glaziranih prozora u aluminijski okvir. Prije početka stakla rada mora se provoditi pripremni rad.

Pripremni rad

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Lodgia prostori pripremaju se za rad na ugradnji mačevanja u staklu i završavaju unutarnju površinu lože.

  1. Soba balkona i lože je oslobođena od svih dodatnih, ostaviti čisti sve unutarnje površine zatvorene sobe.
  2. Započnite demontažu starog stakla. Okviri u staklu se uklanjaju u dijelovima. Uklonite stari stakleni materijal. Zatim uklonite dio dizajna okvira.
  3. U perimetu, krajnje površine su poravnane s cementnim mortom.

Demontriranje starog okvira proizvodi, tako da njegovi dijelovi ne padnu na ulicu i time nisu stvorili prijetnju života i zdravlje prolaznika.

Okvir

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

U područjima s velikim vjetrom, dodatno je uokvirivanje s kanala ili dva paralelna ugla ugrađena.

Dobrodošli metalni profil u jednu strukturu okvira na mjestu ostakljenja prostorije. Okvir je privremeno fiksiran u otvorenim sidrima. Sidrenje se odvodi u izbušene rupe u okviru i u betonu ili opekom sove.

Aluminijski rama

Rama je napravljen u tvornici. Ako postoje poteškoće o isporuci struktura zbog svoje veličine, okvir je izrađen od nekoliko dijelova, prikladan za isporuku na mjesto instalacije.

Okvir za montažu

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Okvir je izrađen od profila širine od 70 mm. Ako smo duljine od 6 m, onda se okvir skuplja iz nekoliko dijelova. U prisutnosti okvira, istodobno je fiksiran s aluminijskim okvirom sidra.

Sidreni bi trebao biti beton do dubine od najmanje 40 mm. Kod opeke, sidre su odvezeni na dubinu od najmanje 60 mm.

Plastični tanjuri

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Bez uokvirivanja, okvir je instaliran i uz pomoć sidra. Pre-aluminijska konstrukcija stavljena na montažne plastične ploče. Trapezoidne ploče imaju kosinutu nazubljenu površinu. Presavijene ploče su instalirane s nazubljenim površinama jedni drugima, što vam omogućuje podešavanje jaza između okvira i baze daljinske veličine željene veličine.

Članak o toj temi: Samostalno stvaramo zavjese iz perle to učiniti sami

Dopuštene praznine

Minimalni razmak između gornjeg profila i ruba otvora trebao bi biti 30 mm. Okviri na okvirima okvira moraju biti najmanje 20 mm. Udaljenost između donjeg ruba okvira i parapeta čini najmanje 35 - 40 mm. Svi praznine su ispunjeni montažnom pjenom. Montažne ploče ostaju u tijelu šavova.

Praznine ove veličine omogućuju da se izvrši zidovi i strop, bez ulaska u površinu aluminijskog okvira.

Drvena obloga

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Nemojte slušati savjete o činjenici da se praznine mogu ispuniti u drveni materijal. Sama stablo je higroskopski i podliježe truljenje. Nakon nekoliko godina rada, takva se podrška može srušiti i dovesti do nepopravljivih posljedica, do gubitka ograde u staklu na ulicu.

Hladan most

Kada je raspoređena vanjska površina okvira, razina izolacije ispod donjeg ruba okvira bit će reducirana na vanjsku površinu zidova, što može stvoriti "hladni most" kojim će prodrijeti u unutrašnjost soba. Stoga je okvir instaliran na jednoj razini s unutarnjom površinom parapeta. Unutarnji volumen pjene montaže značajno će se povećati da će se hladna penetracija spriječiti zimi.

Doboj

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Na perimeru okvira nije dopušten. Dobra su plastične pruge koje oslabljuju zglobove spoja s dizajnom okvira. U slučaju male zakrivljenosti rada DOP-a vrijedi kao dekorativne obloge.

Kaša

Okretni okviri u staklu moraju imati meke elastične brtve oko perimetra. Isti pečadi trebaju stajati izravno u prozorima. Kvalitetne pečate služe mnogo godina. Svake godine su čisti i prekriveni silikonskim mazivom. Inače, nakon godinu ili dva, desni se suše i doći će do potpunog zapuštenog. Učvršćivači bi trebali čvrsto ležati na okvir oko perimetra. Kako provesti instalaciju sustava Windows prema GOST-u, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Soba Interijer 17 m² m

Preporuča se da se desni desni mijenjaju s periodikom jednom od 3-4 godine dok se materijal suši i stvrdnjava.

Škrtac

Zamjena stakla na loggiji i balkonu

Na rotacijskim okvirima i otvorima prozora trebaju biti instalirani visokokvalitetni bravni i zakretni priključci, pouzdano s vijcima. Nakon postavljanja zalona, ​​pokretni dijelovi su podvrgnuti pažljivi ugađanju i podešavanju. U mjestima smještanja prozora na unutarnjoj površini okvira, dijelovi odgovora (ispitanici) su fiksirani u količini od 5 komada. Optuženici igraju ulogu ograničavanja za zatvorenu krilu.

Optimalno postavljanje ostakljenja i otvaranja sedimenata

Dijelovi čine širinu od 750 - 850 mm. Na primjer, mačevanje u širini od 6 metara instaliran je od 6 ostakljenih dijelova. Dva ekstremna dijela čine gluhi. Najčešće na uglovima lože i balkona su smješteni ormarići. Stoga je u ekstremnim okvirima instaliran ploča sendvič umjesto stakla. Sljedeći susjedni dijelovi mogu imati otvorene okvire. Dva središnja dijela ispunjavaju okvire gluhom ostakljenjem. Kako to ispraviti prozorske dijelove u privatnoj kući pogledajte ovaj videozapis:

Zašto trebate učiniti? Takav raspored dijelova osigurava dostupnost vanjskih površina ostakljenja za pranje. Glaznu loggia uvijek će imati uredni i čisti pogled izvana.

Ako širina dana omogućuje vam da uredite kriju kroz dva dijela jedni od drugih, pružit će dobru prirodnu ventilaciju bez nacrta. Veliki broj otvaranja će rezultirati povećanjem i značajnim porastom cijena za cijeli dizajn ostakljenja.

Čitaj više