Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Anonim

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Stvaranje unutrašnjosti u svojoj kuhinji, većina vlasnika želi postići atmosferu udobnosti i topline. Naravno, moderni i minimalizam su zanimljivi stilovi, vrlo moderan u našem vremenu, ali kuhinja je mjesto gdje se želite jednostavno opustiti tijekom pripreme kulinarskih remek-djela. Dobra kuhinja mora biti povezana sa svježim kolačima i vrućim ručkom, a ne s hladnim i pompoznim prvakom muzeja. Ako se slažete s ovim, onda je kuhinja u stilu Provence za vas!

O stilu

Provence je ime male regije, koji se nalazi na jugu Francuske. Postao je poznat po svojim krajolicima, na kojem svijetlo sunce ispunjava svojim zrakama plave valovima mora i, naravno, zahvaljujući njezinoj kuhinji. Maslinska kuhinja je impregnirana najmodavitijim i mirisnim začinima. Kombinacija ovih komponenti iz godine u godinu dala je inspiraciju dizajnerima širom svijeta. Tako je rođen jedan od najugodnijih i kućnih stilova - Provence.

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Ovaj stil je izvrstan za one koji žele stvoriti rustikalni otok usred bučnog megalpolisa. Za one koji nemaju vremena za česte izlete za grad, ali duša ih jednostavno zahtijeva. I za one koji se sjećaju dječjih ljetnih putovanja baki u selu. Razlikovni aspekti ove stilske su nježne boje i dobru rasvjetu, cvijeće uživo, nekomplicirane uzorke, slatke ruffles.

"Raisin" Provence

Stvaranjem interijera u stilu Provanse vlastitim rukama, svakako razmotrite sve njegove značajke. To je iz takvih sitnica i sastoji se od ovog nevjerojatnog stila:
  1. Na stropu, grube stropne grede lupaju.
  2. Namještaj je izrađen od drva.
  3. Police ormari i buffeti ukrašavaju obojene posuđe.
  4. Stolovi su pokriveni hrapavim stolnjacima.
  5. Zavjese trebaju biti što je moguće lakše.
  6. Na stolicama morate razgraditi male jastuke.
  7. Idealno ukrasite kuhinjski kamin (pustite ga čak i električni).
  8. Nijanse Provence su bijele, pastele.
  9. Tekstil, koji se koristi u unutrašnjosti, naprotiv, svijetli i šareni.
  10. U kvaliteti dekora najbolje je koristiti otvorene proizvode.

Članak o temi: Divisks za dom vlastitim rukama: Ideje za ukras i unutrašnjost

Svaka od ovih nijansi će ukrasiti vašu kuhinju, učiniti ga jedinstvenim. Na prvi pogled, bit će jasno da to nije zemlja, naime Provence.

Počinjemo raditi: zidove, kat, strop

Napravite popravke u stilu Provanse s vlastitim rukama prilično stvarni. Ovo nije najteži stil, tako da možete učiniti bez pomoći profesionalnih majstora. Za početak rada, naravno, potrebno je pripremiti zidove, spol i strop.

Da biste napravili zidove kuhinjske provanse vlastitim rukama, možete ići jedan od tri načina. Prvi način je možda najlakši. Pokušajte postaviti zidove kuhinje s popločanim ili kamen. Vrlo je jednostavno ispuniti takav posao, ali pločica i kamen nisu 100% od pokazatelja masline stilistike. Zanimljivija je opcija zidovi zidova s ​​drvenim pločama. Stablo trim ima svoje "zamke". Na primjer, morat ćete rukovati drvom s antiseptičkim rješenjem i pokriti sloj zaštitnog laka kako biste izbjegli neugodne posljedice. Najljepša mogućnost koja će doslovno vikati o maslinovom stilu je ukrašavanje žbuke. Najbolje je koristiti dekorativnu žbuku. Nemojte se bojati pokazati nepažnju, uzrokujući premaz, svakako ostaviti male nedostatke. Imate li kuću od opeke? Izvrsno! Probiti kroz žbuku previdjeti cigle.

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Druga važna faza u stvaranju unutrašnjosti Provence je pravi izbor podova. Ako želite postići željeni učinak, zaboravite na linoleum, laminat i sintetičke pločice. Stil Provence zahtijeva samo prirodne materijale. Nije potrebno pribjeći parketu, najbolje je koristiti jednostavne drvene ploče, a ne previše obrađene. Više fiskalna opcija je keramička pločica, ali da je pločica izgledala uvjerljivo, morat ćete ga malo pokvariti: stvoriti male čipove i ogrebotine.

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

I konačno, strop. Stropne grede uklopit će se u unutrašnjost. Ako živite u običnom stanu - to nije razlog da se odrekne greda. Možete ih izvesti vlastitim rukama od poliuretanskih elemenata koji se prodaju u građevinarnicama. Strop ispod greda može se obojiti običnom bijelom ili bež boje, a same grede, naravno, stilizirati ispod drva. Što se tiče pričvršćivanja greda, to je moguće, naravno, da ga izvedete s ljepilom. Ova opcija je brza, jednostavna i jeftina. Ali pouzdan način - pričvršćivanje na poseban okvir.

Članak o temi: Polistirenska pjena za grijani pod: folijska pjena, polistiren na penpeleu, debljina ekstrudirane

Vrata i prozori

Ako živite u apartmanu, onda ne možete odabrati prozore, ali ako izgradite kuću s vlastitim rukama, pokušajte stvoriti najviše velikih prozora. To je veliki prozori i obilje prirodnog rasvjete - to su posjetnite kartice Provance.

Vrata i okviri prozora trebali bi biti drveni obojeni u glavnu boju ovog stila - bijela. U idealnom slučaju, ako radite da ukrasite okvir vrata, "cviljenje" njezine stabljike cvijeća. Izgledat će vrlo romantično. Da biste dodali šarm u sustav Windows, dovoljno je da se objesiti na njih male i vrlo lagane zavjese, a na prozorskoj dasci stavljaju posude živim biljkama.

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Odabir i sastavljanje namještaja

Punjenje unutrašnjosti kuhinje, budite sigurni da je uključite:

  1. Drveni namještaj.
  2. Wicker namještaj i elementi dekor.
  3. Sve vrste pribora za kovanu metal.

Ako odaberete namještaj iz plastike, bit će izuzetno kontroverzan za gledanje u unutrašnjosti maslina. Zato je bolje izbjegavati. Također nije vrijedno odabira elemenata stakla i nikla.

Najuspješniji u unutrašnjosti vaše maslinove kuhinje odgovarat će umjetno u dobi od strane namještaja. Naravno, može se kupiti, ali, u pravilu, takav namještaj košta nekoliko puta skuplji. Zapravo, namještaj su moje ruke vrlo jednostavne!

Za ovu operaciju trebamo sljedeća sredstva: boju emajl, brusni papir, metalna četka i četka, spužva, četka. Pa, ako već imate jednostavan neobojen namještaj. Ako ne - nevolja. Uklonite stari sloj boje s metalnom četkom i nije potrebno to učiniti previše pažljivo.

Dalje, morate dati svoj namještaj specifičan olakšanje. Da biste to učinili, možete koristiti sve iste metalne četke ili brusni papir. Osim toga, uz pomoć jednostavnog nokta, možete napraviti zanimljive čipove na namještaju. Nakon završetka eksperimenata s reljefima, pažljivo uklonite sve piljevine s updom.

Dobivanje bojenja. Uzmi emajl koji će biti tamniji nego što želiš doći na kraj. Temeljito stisnite površinu namještaja, posvećuje posebnu pozornost na pukotine. Bez čekanja na sušenje emajla, uklonite većinu boje uz pomoć spužve. Boja će ostati u svim udubljenjima. To je ono što nam treba. Pokrijte namještaj od strane drugog sloja cakline, koristeći već željenu nijansu. To je sve! Namještaj je sastavljen s vlastitim rukama. Međutim, ako se umjetnik probudio u vama i želite dati svoj novi "stari" namještaj još više pratnja, obojite ga svijetlim bojama.

Članak o temi: Prednosti i nedostaci konvekcije peći

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Još jedna važna točka, bez koje nije za bilo koju kuhinju - ovo je kućni aparati. U svakom slučaju, kuhinja bi trebala biti udobna, sve mora biti pri ruci i općenito kuhinja treba biti dobro opremljena, inače gubi svoje značenje. Tako da moderni kućanski aparati nisu izašli iz opće masline interijera, najbolje je učiniti ga ugrađenim i zatvorenim u svim vrstama ormarića. Neka vidljivost bude stvorena da ne postoji namještaj na vašoj sofisticiranoj francuskoj kuhinji.

Elementi dekor

Tkanina je glavni element dekor u maslinovoj kuhinji. Navesti. Jednostavan nizak lavan i grubi pamuk - to je ono što trebate odbiti, podižući sve vrste stolnjaka i salveta. Osim stolnjaka, također možete koristiti tkanine i jastučići za stolice, zavjese. Nije potrebno odabrati samo jedno-fototonsko tkivo. Cvjetni motivi izgledat će dobro, kao i obrasce s stanicama i prugama.

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Nema manje važan element maslina - svjetiljke. Kuhinja u ovom stilu treba biti doslovno preplavljena svjetlom, prirodnim i električnim. Kovani i drveni lusteri i Sconces će doći do vaše pomoći. Posebnu pozornost treba posvetiti njihovim svjetiljkama. Tkanina za žarulje u cvijeću izgledat će nevjerojatno!

Unutrašnjost kuhinje u stilu Provence to radi sami

Kao što je već spomenuto, obojene ploče i druga jela trebaju biti prisutna u maslinovoj kuhinji. Zato ne zaboravite zauzeti mjesto na policama pod svim vrstama košara, ploča, vaza i slatkih kutija.

Što se tiče zidova, ne moraju ih preopteretiti, ali još uvijek malo ukrašeni. Sadnje ručnika, pregača i kazete su strašan na zidnim kukama - to nije samo lijepa, već i vrlo funkcionalna. Osim toga, mala slika u jednostavnom okviru ili satu s cvjetnim motivima usklađeno će se u unutrašnjost.

Čitaj više