Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Anonim

Do sada, u mnogim regijama Rusije, štednjak ostaje jedini izvor topline i vatre. Unatoč činjenici da mnogi od vlasnika vikendica i seoskih kuća radije provode plinsko grijanje, pećnica i dalje ostaje simbol udobnosti i izvorni ruski život. Jeste li navikli sve s vlastitim rukama, a pećnica je spremna za završnu obradu? Ili ste imali staru pećnicu i odlučili ste oživjeti tradicije? U svakom slučaju, tijekom izgradnje i završne obrade peći, najviši stupanj zatvara svoju površinu.

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Ruska pećnica u modernom interijeru

Zašto je spriječila površinu peći?

Zašto gips pećnica? Nije potrebno zaboraviti da, s čestim i oštrom kapljivim temperaturama, pukotine se mogu pojaviti u zidarstvu peći, a to ne samo da može dovesti do penjanja zidova i unutarnjih predmeta, ali također može biti opasno za zdravlje.

Neki vlasnici peći čini se vrlo teškim, morate znati neke stare trikove i nemoguće je to učiniti. Zapravo, za okretanje peći je potpuno jednostavan, ovaj proces je sile čak i početnike.

Ako vaša pećnica imate novu, onda bi površina trebala biti žbukana tek nakon dva do tri mjeseca da daju vrijeme udarci za ožičenje udara. To će pomoći u daljnjim izbjegavanju pukotina i čipova za usitnjavanje.

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Novi dimnjak mora biti uspostavljen najmanje 2-3 mjeseca

Stjecanje alata

Najčešći faza pripreme uključuje stjecanje potrebnih alata. Što kupiti u građevinskoj trgovini? Preporučujemo da se pridržavate popisa:
  1. Ako nema čekića, onda moramo. Može biti potrebna za začepljenje noktiju na koje će se pričvrstiti mrežu.
  2. Posebne metalne škare za rezanje mreže.
  3. Stretch, koji će primijeniti rješenje vlastitim rukama, kao i nekoliko lopata različitih veličina.
  4. Pružni papir je gruba, tako da nakon sušenja, uklonite nepravilnosti i nedostatke.
  5. Upućivanje kako bi se osigurala ravnomjernost vertikalne primjene žbuke.
  6. Razina. Pomoći će pružiti savršenu vertikalnost i horizontalnu avionu.

Članak o temi: Je li vrijedan mijenjati kadu na tuš kabini

Priprema za rad i slojeve nanošenja

Prije nego što počnete žbukati površinu zidarstva peći, mora se pažljivo očistiti od malih komada smeća, prašine itd.

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Priprema površine i šavova: čišćenje od prašine i malih čestica

Da biste to učinili, možete koristiti najčešći materijali za puhanje za rad s vlastitim rukama, na primjer, spužvom od pjene. Šavovi u zidanju moraju biti jasno očišćeni. Dopušteno je produbiti šavova za 5-7 milimetara.

Prvo se koristi više tekuća otopina, koja se nanosi na metalnu mrežu. Veličine stanica u mreži su ostavljene do 20 mm. Grid mora biti učvršćena na nokte, koji su pred-pijan u šavovima. Počinjemo se nanositi žbuku odozgo.

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Mreža za primjenu prvog sloja žbuke

Nakon što se prvi sloj vozi, primjenjujemo se drugi, deblji. Debljina drugog sloja žbuke treba biti 8-10 milimetara.

Svi slojevi se suše na normalnoj temperaturi, to jest, u procesu sušenja, pećnica ne mora proizvesti. Ne smijete se bojati da tijekom sušenja na površini žbuke nalaze se pukotine. Moraju se malo proširiti, vlažiti i ponovno primjenjivati ​​rješenje. Nemojte biti lijeni da biste ponovili ovaj postupak nekoliko puta, jer je u redu, visoke kvalitete, s vlastitim rukama pozitivna pećnica može poslužiti ne jednu desetak godina.

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Primjena drugog sloja žbuke

Mala tajna. Ako želite da se stacker zadrži peć za dugo vremena, nije se pojavio i nije prestao, treba ga se primjenjivati ​​ne samo na dobro pročišćenoj, već i grijanoj površini. Protup peć na oko 60 stupnjeva i zatim počinje primijeniti prvi sloj.

Recepti mješavina i njihova priprema

Postoji stražarsko pitanje: Koje su ruske pećnice gipsa?

Gložnjak smjesa za peć mora biti nužno refraktorna, a ako želite nešto pripremiti u vašoj peći u peći, onda također hidrostroopy.

Mješavine za žbuku mogu se razlikovati sastav. Dajemo neke jednostavne recepte:

  • Clay - Pijesak - Azbest (1: 2: 0,1)
  • Clay - Pijesak - Lime - Azbest (1: 2: 1: 0,1)
  • Clay - Sand - cement - Asbest (1: 2: 1: 0,1)
  • Gips - vapno - pijesak - azbest (1: 2: 1: 0,2)

Članak o temi: Kako ljepilo samoljepljive pozadine?

Kao što vidimo, žbukajući štednjak od gline, dodajući druge komponente u nju. Proporcije moraju biti pravilno slijede. Smjesa se pripravlja u posebnom kapacitetu, moguće je koristiti tehnička sredstva, ali je potrebno zapamtiti jednu stvar: prvo su suhe komponente miješane, a doda se samo voda. Smjesa za okretanje pećnice je brzo gusta, posebno one izrađene na temelju gipsa. Otopina za žbukanje peći uz upotrebu gipsa je neprikladna za rad nakon pola sata nakon njegove pripravke.

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Claine-based peći mort

Ne zaboravite da je glina prije uporabe natopljen oko jedan dan. Ako tijekom vlaženja gline se količina vode smanjuje, mora se dodati njegov udio. Pijesak se mora prosijavati tako da u budućnosti njegove najveće čestice ne ometaju glatku primjenu žbuke. Primijenite kuhano rješenje mora biti odmah.

Mnogi proizvođači nude gotove vatrostalne mješavine. Nije potrebno riješiti vas, ali ne zaboravite da će se rješenje pripremljeno s vlastitim rukama omogućiti da budete sigurni da ste izbjegli ovu karakteristiku kao toksičnost. Ne zaboravite da će se površina peći i dalje više puta zagrijavati. Stoga je važno da žbukanje za peći je ekološki prihvatljiv, apsolutno siguran za zdravlje.

Ako želite osigurati najbolju prianjanje žbukanja smjese i površine peći, onda je potrebno obaviti raditi ni u kojem slučaju u hladnoj sobi. Temperatura otopine treba biti najmanje 10 stupnjeva Celzija.

Ukras

Otvorite tajne starih dana: kako provesti štednjak vlastitim rukama

Dekor ruske peći s fragmentima i cigle

Ako nakon nanošenja žbuke ne uključuje oblogu peći, možete ukrasiti površinu vlastitim rukama. Nakon sušenog premaza, sve pukotine su poravnate, možete organizirati reljefne crteže. Duet od dvije tehnike je također moguće kada se crteži stvaraju na dekorativnim nepravilnostima.

Kako lijepo zimi poplaviti pećnicu završi s vlastitim rukama! Gledajući niz štednjak nije tako teško, ali udobnost i toplina će se naseliti u vašem domu dugi niz godina.

Članak o toj temi: 30 načina za ukrašavanje zidova u kući: jednostavne ideje za ugodan dekor apartmana (38 fotografija)

Čitaj više