Različiti načini za instalaciju kuhinjskih sudopera s vlastitim rukama

Anonim

Jedno od glavnih mjesta u dizajnu moderne kuhinje brine. Njegova je uloga osigurati uvjete za početnu obradu proizvoda, kuhanje i pranje posuđa. Stoga treba osigurati instalaciju pranja u kuhinji:

  • Zgodan sažimanje komunikacija na njega: vodoopskrb i kanalizacija;
  • stezanje spojeva;
  • Higijenska instalacija.

Različiti načini za instalaciju kuhinjskih sudopera s vlastitim rukama

Shema standardnog pričvršćivanja za pranje automobila do tableta ispod.

Izbor novog sudopera trebao bi uzeti u obzir ne samo vanjski estetski izgled, već i način da ga instalirate vlastitim rukama. Postoji nekoliko njih:

  • Instalacija na zagradama: montažom do zida s metalnim držačima;
  • Iznad glave: instalacija ploče za poseban standard bez tableta;
  • Instaliranje mortize, integrirano pranje: ploča je montirana u otvor stolnog vrha ili ispod peći na vrhu tablice.

Montaža će ispravno pomoći sljedećim uputama o tome kako instalirati kuhinjski sudoper na različite načine.

Pripremni rad

Prije obavljanja posla u kuhinji o uklanjanju starog sudopera i instaliranje novog, potrebno je preklapati dovod vode iz uspona vruće i hladne vode.

Uklonite stari sudoper: Odvojite maticu miksera, eyeliner, uklonite mikser; Odvojite sifon iz ispušne rupe, zatim iz kanalizacijske cijevi, rupu cijevi da se ušutka s uređajima; Uklonite sudoper.

Instalacija na zagradama

Instalacija pranja na radnom mjestu.

Alati i materijali koji će zahtijevati instalaciju:

  • razina izgradnje;
  • Perforator;
  • odvijač ili odvijač;
  • vijci samo-tapka s plastičnim čepovima;
  • Zagrade za pranje za pričvršćivanje.

Korak 1. Napravite oznaku. Označite horizontalnu liniju na prikladnoj visini. Horizontalnost se provjerava korištenjem razine konstrukcije.

Korak 2. Okrenite se sudoper naopako, stavite zagrade jer će stajati kad se instalira pranje, izmjerite udaljenost između njih. Napravila je rezultirajuću mjeru na zid, označite buduću lokaciju zagrada. Zagrade se primjenjuju na zid prema naljepnicama i označavaju lokacije rupa za pričvršćivanje.

Korak 3. Uklonite rupe za pričvršćivanje oznakama. U rupama za postizanje plastičnog konopskog umetka. Pričvrstite zagrade vijcima.

Korak 4. Ugradite sudoper, osigurajte prema dizajnu. Spojite mikser i sifon do pranja. Obično su uključene upute za njihovu instalaciju. Povežite se s opskrbom vodom i kanalizacijom. Uključite vodu, provjerite nepropusnost veza. Ako su propuštanja otkrivena, nepouzdane stavke za ponovno rastavljanje, sušenje i prikupljanje, koristeći dodatno brtvljenje silikona, pažljivo instaliranje brtvila uključenih u komplet.

Članak o temi: cvatu grmlje za davanje - naslove i fotografije biljaka

Ugradnja ploče iznad glave

Sheme sudopera na radnoj površini.

Opći peri su montirani u posebno dizajniran da to učine za to, često bez unutarnjih struktura, kako ne bi stvorili smetnje pri spajanju vode i kanalizacijske cijevi. Tabletop u takvom tumbu služi pranje ploči. Stoga se montaža ormara treba provesti što je moguće sigurnije i ispravno. Unutar kabineta, ako je potrebno, dodatno instalirati zatvarači za skakače koji daju ukočenost strukture. Mogu se od dasaka ili segmenata ploče i koristiti kao male police.

Alati koji će biti potrebni za rad:

  • odvijač za sastavljanje kauča;
  • Elektrolik ili hacksaw - za rezanje rupa u tijelu za komunikacije, ako je potrebno;
  • Unos ključa - za montažu eyeliner.

Prilikom odabira mjesta za ugradnju štandova, može se pokazati da postojeći zaključci vodoopskrbe i kanalizacije u kuhinji nalaze se na strani jednog od sudopera zidova, a nemoguće ih je nositi na mjesto od na stražnjoj strani otvorene strane iz nekog razloga. U tom slučaju instalacija pranja zahtijevat će preliminarne oznake i rezanje rupa u kojima se komunikacija može sažeti (sl. 1 a) i b)).

Različiti načini za instalaciju kuhinjskih sudopera s vlastitim rukama

Shema montaže sudopera.

Panel umivaonika, koji je instaliran na kraju, može se zapravo prekriti ili premjestiti s prednje strane. U drugom slučaju, postoje utori za zakrivljeni "Salazok" ploče za koje se kreće dok se ne zaustavi.

Prilikom instaliranja ploče za sudoper, kratak instrukcija pomoći će izbjeći pogreške kako bi se izbjegla pogreška:

  1. Označite položaj donjeg ruba sudopera, unaprijed postavljeni na sudoper panele i na razini naljepnice za konsolidaciju potpornih traka za dodatno održavanje ljuske napunjene vodom.
  2. Nanesite sloj brtvila na gornji perimetar ormarića i ugradite ploču za sudoper na redovno mjesto.
  3. Instaliranje miksera i priključite ga na dodir cijevi s fleksibilnom ili krutom oblogom. Ugradite sifon i spojite ga na kanalizaciju. Provjerite nepropusnost spojeva, stavljajući vodu. Pregledajte nedostatke instalacije i eliminirajte curenje.

Članak o temi: Papirna pozadine slika: koja slika za korištenje

Instalacija integrirane ljuske

Pranje kupljenih za ugradnju kucanje na radnu ploču treba odabrati s predloškom uključenim u komplet. Inače, označavanje i rezanje rupa ispod sudopera mogu uzrokovati poteškoće i ne biti dovoljno točni, što će dovesti do prodiranja vlage ispod sudopera i pokvariti drvenu pultu.

Izrada rupa za pranje u stolu od umjetnog kamena morat će povjeriti specijalist. Teško je to učiniti dovoljno bez prisutnosti potrebnog alata za obradu takav materijal.

Alati za rad:

  • Elektrolzik i bušilica;
  • Ulazak ili ključ plina - za montažu komunikacija.

  1. Korak 1. Pažljivo smanjite predložak konture za instaliranje sudopera. Odredite mjesto na vrhu stola, gdje se ugradnja mortize pranje neće ometati elemente koji se nalaze ispod stola. Pronađite predložak na vrhu stola i temeljito poravnajte paralelno s rubom, osigurajte i zaokružite olovku duž konture.
  2. Korak 2. Površina stola na vrhovima duž konture za crack Slikarstvo viskija. To se radi kako bi se zaštitili njezine površine od oštećenja kućišta slaganja pri ispiranju rupa.
  3. Korak 3. Izbušite rupu za bušenje za oštricu električnog izazivanja. Izrežite rupu točno uz konturu. Potrebno je to učiniti bez pritiska na Jigsik, inače će biti oštrica, a rez će biti nejednako ili koso, odstupat će od konturne linije. U svakom slučaju, to će zahtijevati dodatno usavršavanje spoke s Shrybelham, datotekom i slično. Izrežite rupu za kanalizacijski izlaz i vodovodne cijevi, ako je potrebno.
  4. Korak 4. Površinske površine Pažljivo tretirajte silikonske brtve. Da izdrži vrijeme potrebno. Pranje praćenja.
  5. Korak 5. Ugradite sifon odabranog dizajna na sudoper. Ugradite slavinu za vodu za piće na stolnjaku (ako je potrebno). Korištenje predloška za postavljanje rupa na ploču za sudoper za ugradnju miksera. Bušilice. Popravite mikser s fleksibilnom oblogom na autopraonicu. Postavite pričvršćivači za pranje uključene u komplet proizvoda. S nedovoljnom pouzdanošću. Možete napraviti svoje vlastite ruke pričvršćivanje s metalne montažne trake, putovala u rupe nosača.
  6. Korak 6. Rub tablice je plakati gumenu brtvu ili nanijeti sloj brtve. Ugradite ploču za sudoper. Na donjoj strani, unutar ormarića, pričvrstite napetosti montažne trake pomoću vijaka na detalje kauča. Na perimeru instaliranog panela nanesite sloj prozirnog brtvila (njegov višak može se rezati nakon smrznutog).
  7. Korak 7. Spojite komunikacije unutar ormarića.

Članak o temi: projekti kupke s sjenicom i roštiljem - značajke struktura

Složenija opcija za instaliranje vlastitog pranja automobila u kuhinji je instalacija ploče za radnu ploču. Da biste to učinili, nakon rezanja rupe pored predloška, ​​dodatni uzorak žlijeba se izvodi oko perimetra izrezanog sa stražnje strane tablice.

  1. Korak 1. Napravite predložak koji će ponoviti veličine i konture suond površina i "krilo" ploče koje bi trebale biti otvorene. Primijenite konturu na predložak na gornjoj strani tablice.
  2. Korak 2. Da biste izrezali rupu duž konture, držite rub gornjeg dijela tablice s datotekom, poljski. Okrenite vrh stola.
  3. Korak 3. Na poleđini odaberite žlijeb tako da je ploča za stolnu ploču slobodna.
  4. Korak 4. U nastalom utor nanesite sloj ljepila iz modificirane silane i stavite ploču za pranje tamo (instalirajte pranje u položaj "naopako"). Pritisnite ploču oko perimetra s rukama, zatim kroz podlogu da povučete stezaljke na nekoliko mjesta i ostavite za solifikaciju ljepila 12-24 sata.
  5. Korak 5. Nakon što se uzdiže ljepilo ljuske dodatno fiksira s dvokomponentnom epoksidnom smolom. Pripravak se pripravlja prema uputama i izlije u jaz između ploče i kućišta tablice. Nakon stvrdnjavanja, mjesto priključivanja countertop i pranje je bolesno s aluminijskim škotskom.
  6. Korak 6. Okrenite stol s kuhinjskim umivaonik, ugradite na kraju. Višak ljepila oko ljuske nježno izrezati. Voda i kanalizacija.

Instaliranje milja u kuhinji nije komplicirano kao što se može činiti na početku. Glavni zahtjevi su točni učinak rada na brtvljenje svih mogućih mjesta prodiranja vode i preciznog ugradnje za montažu mortize ljuske.

Čitaj više