Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Anonim

Svaka osoba koja je ikad naišla na potrebu da napravi rupu u zidu određene veličine, pitao se o tome što alata treba koristiti za to. Doista, ne tako lako napraviti čak i najmoderniju rupu ručno, bez dovoljno znanja o tome kako izbušiti beton, i to za to morate koristiti. Pravilno odabrani alat i izvorni materijal u ovom pitanju vrlo je važan, jer ishod cjelokupnog procesa ovisi o tome. Naš članak će vam pomoći da shvatite kako izbušiti betonski zid.

Odabir alata

Ako ste se okupili kako biste izbrisali rupu u betonskom zidu, morate se pripremiti za rad. Savjetujem vam da počnete s izborom alata. U takvoj situaciji postoje samo dvije moguće opcije - vježba udarce ili perforator. Naravno, perforator će biti poželjnije rješenje, jer je početna funkcija ovog alata za udaranje betona ili kamena, stvaranje rupa za različite promjere.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Osobitost alata je sposobnost stvaranja rupa velikog promjera, dok standardna vježba ne može pojačati prag bušenja rupa promjera više od dvanaest centimetara. Ako govorimo o tako ne-standardnom materijalu, kao što je beton od pjene, vrijedi preferencije za vježbu, jer će zid biti neopozivo oštećen ako je pogođen perforator.

Unstruirana vježba bit će potpuno beskorisna za takva djela, štoviše, u procesu, alat se može slomiti.

Naravno, ako je bušenje nekoliko rupa tako velika nužnost, onda u odsustvu perforatora možete napraviti bušilicu, koja će vam omogućiti da izbušite betonski zid na određenim vještinama. Međutim, ako se pretpostavi dugoročni rad, onda je još uvijek vrijedan kupnje potrebnog alata.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Dakle, uštedjet ćete puno vremena i sila, jer ne morate dugo zabrljati, tako da burite zid s uređajem koji nije dizajniran za takva velika opterećenja. Ako i dalje morate koristiti bušilicu iz nekog razloga, vrijedno je da se sjećate jedne značajke rada s njom - koristite samo pobjedničku vježbu na betonu, čiji je savjet prekriven prskanjem stvorenim na temelju krutih legura.

Članak o temi: pumpa za prisilnu kanalizaciju (s helikopter i bez) - Sololift i drugi modeli

Postoje takve majstore koji znaju kako napraviti rupu u betonskom odvijaču. Vrlo je realan ako odaberete odgovarajući alat, na primjer, Milwaukee 2604. Uz dužnu vještinu, takav uređaj će vam pružiti i bušenje s udarcem i zajebavati. Sasvim je pogodan za sve vrste malih stvari, ali nije prikladno za ispunjenje velike količine posla na betonu.

Posebni uređaji

U specijaliziranim trgovinama možete pronaći posebne bušilice zvona na prodaju, a na kraju dijamantnog prskanja. Oni se koriste za bušenje biljaka koje se koriste za bušenje prilično velikih rupa, čiji promjer može postići čak i dvadeset i pet centimetara. Odmah želim napomenuti, o takvim uređajima su vrlo skupi, tako da je apsolutno besmisleno za uvrtanje zidova kod kuće.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

U slučajevima kada se zid treba dopuniti rozetom ili prekidačem tijekom popravka, koristi se još jedna varijacija alata. Ovo je kruna, koja ima cijeli opseg njegovog vrha metala. Promjer krune varira u rasponu od trideset do sto dvadeset milimetara, ali standardna veličina je šezdeset i osam milimetara.

Činjenica je da se ova veličina rupa mora bušiti u zidu za podešavanje prekidača ili utičnice. Ako nastavite pitati kako izbušiti beton, kada koristite krunu, odgovorit ću da je perforator savršen za ovu misiju, koja ima šok način. Ako je zid prerađen zid predulik, možete koristiti posebne kuglice za proširenje.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Kruna i sama mogu djelovati kao mlaznica, ali već za vježbu. Takva vrsta nema napada, ali pokrivena po cijelom području prskanja koja se sastoji od legure karbij-volframa. Dodatni plus tog mlaznice je odsutnost potrebe za promjenom alata u slučajevima kada je potrebno za bušenje zida obložena keramičkim pločicama. Stvar je u tome što takve mlaznice savršeno prolaze, obje pločice i beton.

Članak na temu: Pričvrstite montažu zahod

Želim napomenuti da se slična vrsta punjenja može koristiti isključivo na onim modelima udarce, čija moć nije niža od tisuća vata.

Često je rad perforatora popraćen uporabom vježbi, čiji se promjer može varirati u rasponu od četiri do osamdeset milimetara. Mnogi moderni majstori suočavaju se s pitanjem o tome kako ispravno odabrati odgovarajući promjer vježbe.

Možete izbjeći sličnu situaciju bez mnogo poteškoća, jer onda da ne biste razmišljali o tome kako bušiti beton, možete odmah uzeti skup posebnih vježbi pri kupnji perforatora. Naravno, stvarno visokokvalitetni setovi, omogućujući vam da lako burite betonske zidove, prilično je skupo, pa vam savjetujem da kupite bušilicu prema potrebi u skladu s promjerom korištenih četkica.

Savjeti za bušenje betona

Prije bušenja potrebno je izvršiti neke manipulacije s alatom. Savjetujem vam da pažljivo provjerite spremnik za vježbu za prisutnost zagađivača, koji, kada je prepoznavanje potrebno brzo ukloniti, koristeći suhi komad paketa za to.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Ako zanemarite ovaj uvjet, dok ćete izbušiti različite probleme s alatom. Umetanjem vježbe u uložak, pobrinite se da ulazi u desno kut, a drška je živjela na dno spremnika, inače će zid ostati netaknut.

Doista, najozbiljniji problem koji se betonski zid može prikazati je pronaći zid na metalnim priključcima. Najčešće se takve situacije događaju kada se beton izbuši na velikoj dubini. U tom slučaju, ventil se obrađuje pomak, nakon čega možete nastaviti bušilica.

Druga mogućnost za rješavanje ovog problema, kada, na primjer, betonski pod je odjeven s metalnim armaturom, to je upotreba metalne svrdla, koja se lako može nadopuniti s bilo kojom udaraljom vježbom.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Zbog činjenice da je uz pomoć alata koji se koristi kod kuće, nemoguće je vježbati dulje od petnaest minuta, svaki četvrt sata treba uzeti prekid istog trajanja. Tijekom ovog pauze, beton se ohladi i koristi se alat. Jedna od značajki uključivanja alata za rad na konkretnom izlijevanju nakon takve pauze je obraditi bušilicu s vodom. Na primjer, uređaj odvijača s dužinom navlaženim vodama je duže, još uvijek postoji ogroman skup radnih zadataka.

Članak o temi: Kako zatvoriti rupu u linoleumu kod kuće

Često u procesu bušenja zida počinje se raspasti s druge strane. Jednostavno rečeno, betonski sloj razdvaja sloj žbuke. Takve procese treba izbjegavati svim sredstvima, jer oni mogu dovesti do činjenice da će se betonski sloj oštetiti i početi proces njegovog uništenja.

Da biste uštedjeli beton u izvornom obliku, potrebno je samo resetirati promet instrumenta, čime se smanjuje intenzitet njezina udarca na zid. Ova mjera opreza jamči vam da će betonski sloj zida ostati netaknut.

Kako izbušiti beton: alati, uređaji, savjeti

Još jedna nevolja koja se događa u vrijeme kada bušilice procesi betonski sloj zida je zaglavljeni zaglavlje. Ni u kojem slučaju ne pokušavajte ga ukloniti, aktivno poništiti alat u zidu. Ne samo, zbog toga, betonski sloj zida će se srušiti, još uvijek može razbiti ubod - gornji dio alata.

Oprema se mora koristiti kao nježno odspojite, zamijeniti bušilicu na manji promjer i počnite voziti beton oko zaglavlje. Ovaj postupak može potrajati dugo, ali će uštedjeti ne samo integritet zida i izvedbu zaglavljene svrhe nakon što se dohvati.

Dakle, u našem članku detaljno smo razmotrili kako izbušiti betonski zid. Uz pravi izbor alata i funkcionalnih komponenti, možete jednostavno napraviti rupe u betonu. Štoviše, ovaj rad će se izvoditi kao visoka kvaliteta, bez dodatnih troškova i vrlo brzo.

Video "vježba za bušenje betona. Kako ne bi trebao biti "

Video radije ne pokazuje kako bušilica treba biti za bušenje betona, ali ono što ne bi trebalo biti. Nije uvijek poznati brand.

Čitaj više