Kako napraviti peći za opeke s vlastitim rukama

Anonim

Kuhanje na otvorenoj vatri nije samo odvojeni smjer kuhanja, već i izvrstan doseže u svježem zraku za cijelu obitelj i prijatelje. Stoga mnogi vlasnici vikendica i seoskih kuća čine roštilj s stacionarnom pećnicom - metalom ili opekom.

Kako napraviti peći za opeke s vlastitim rukama

Dizajn i polaganje roštilja od opeke - višenamjenska peć, na kojoj možete kuhati kebab, roštilj, roštilj, dimno meso i ribu - bolje je naplatiti stručnjake; Međutim, jednostavna otvorena peć za roštilj može se obaviti vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam uobičajena i refraktorna (crigotte ili klinker) cigla, slomljena kamena, cement i pijesak za temelj, jedan ili više metalnih rešetaka.

Prije svega, morate odabrati mjesto za područje roštilja - uzimajući u obzir prevladavajući smjer vjetra na mjestu (tako da dim nije išao na stranu kuće) - i odlučuje o vrsti goriva Na kojem će peć raditi (za vrtni roštilj možete koristiti i ugljen i ogrjevno drvo), kao i veličinu i dizajn. Najlakši način da napravite štednjak za roštilj s cigle s vlastitim rukama u obliku P-oblika "Pa" (bez prednjeg zida); Rešetka treba biti smještena na takvoj visini, tako da se u procesu kuhanja roštilja ne mora saviti.

Kako napraviti peći za opeke s vlastitim rukama

Zaklada za peć čini pojas, mala pasmina: ukloniti tlo na dubinu od 20 cm, što je rezultirajući rov zaspati s ruševinama i izlije s cementnim mortom. Nakon pronalaženja temelja, baza je prvi ležala (iz uobičajene opeke ", na žlicama"), a zatim radni dio peći (od vatrostalne opeke na glinenoj otopini). U prvom redu radnog dijela opeke, postoji preko osnovnog zidarstva: obučeni protus je instaliran za ugljen, metalni lim ili rešetku na koju će biti položena drva za ogrjev. Nadalje, svakih nekoliko redova, metalne igle se zaglavlja u polaganje tako da se može podesiti položaj rešetke. Zidovi "bunara" se povećavaju na takvu visinu kako bi zaštitili vatru od vjetra i istovremeno daju dim da oslobode peći.

Članak o temi: Kako obojiti zidove u kupaonici umjesto pločica

Čitaj više