Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

Anonim

Zamrljano staklo staklo fasada koristi se u izgradnji javnih objekata i stambenih zgrada elitne klase. Također videni stakleni prozori skladno gledaju u velike palete i vikendice. S vitražnim staklom, zgrade kuće može se dati željeni geometrijski oblik. U ovom članku, razmotrite vrste i karakteristike vitražnog stakla.

Što je vitraji

Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

U ostakljenom staklu, koristi se jedna stakla, jedno-komorna stakla, debljina od 24 mm, dvokomorne dvostruko glazurene prozore 32-40 mm u debljini i naočale za uštedu energije

Drugi naziv vitražnih prozora je panoramsko ostakljenje, budući da velike prozore gledaju na panoramu područja. Ova vrsta naočala u izgradnji javnih zgrada, velike trgovačke tvrtke iu stambenoj izgradnji koriste se. U ostakljenom staklu, koristi se jedna stakla, jednoga komorna stakla, debljina od 24 mm, dvokomorne dvostruko stakleno prozore 32-40 mm u debljini i stakla za uštedu energije. Panoramske naočale čine nekoliko vrsta: rasute i montirane.

Instalacija je izrađena iz unutrašnjosti sobe, staklo je fiksno pomoću moždanog udara. Instalirajte takve prozore bez uporabe mehanizama za podizanje. Takvo ostakljenje pomaže arhitektima i dizajnerima da ostvare najučinkovitije ideje. Elementi sustava, u pravilu, su aluminij, čelik, plastika, polikarbonat i staklo.

Što je panoramsko ostakljenje

Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

Panoramsko ostakljenje naglašava poslovni stil zgrade

Stalno staklo staklo fasada koristi se u izgradnji velikih multi-kata zgrada i privatnih kućanskih objekata.

Primijeniti:

  • Naglasiti poslovni stil zgrade, instalirajte vitražne prozore u stubištu;
  • Fasada velikih trgovačkih društava i trgovačkih centara rado će naglasiti estetiku;
  • Kako bi privukli kupce, vitražni prozori na ulazu u zgradu uredskih centara, restorana, kazališta, trgovina;
  • Sakriti zidne greške;
  • Za ugradnju na balkone, loggias, prikladne za ostakljenje prostorije, bilo kojeg geometrijskog stakla (s okvirom i bez aluminijskog okvira).

Članak o temi: Namještaj za dječju sobu - 150 fotografija inovacija namještaja u unutrašnjosti

Vrste ostakljenja pomoću metode privitka

Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

Ostakljenje s profilom bez upotrebe aluminijskog okvira

U panoramskom ostatku fasada zgrada koristite ostakljenje s profilom bez upotrebe aluminijskog okvira, kao i s okvirom hladnog ili tople aluminij. Postoji nekoliko vrsta panoramskog stakla, oni su klasificirani ovisno o metodi pričvršćivanja strukture:

  • Spider (Planer) Sustav bez okvira nazvan je tako zato što su zagrade na kojima su zaštićeni prozori su poput pauka. Mock u točki, udaljenost između naočala je ispunjena brtvilom. Može imati bilo koji geometrijski oblik, uključujući volumetrij, dok ima apsolutno ravnu površinu. Soba zbog nedostatka okvira čini se prostranijim, puno svjetla prodire u takve prozore. Ima visoku cijenu, instaliran u zgradama elitne klase.
  • Lažno obojeno staklo prozor ili montirana fasada koristi se za prikrivanje zidnih defekata.
  • Sustav polustruktura uključuje pričvršćivanje naočala uz pomoć udaraca i čepova, daje svjetlu fasada, koristi se u zgradama velikih oblika.
  • U strukturnom sustavu, dvostruko stakleni prozori su pričvršćeni na okvir pomoću posebnog ljepila, zbog ulica, ne postoje spojevi s ulice. U takvom dizajnu koriste se visokokvalitetni elementi, zgrada izgleda moderno i skupo. Instalacija ostavlja male praznine kako bi se proširila i urila strukturne elemente kada temperatura padne.
  • Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

    U polu-zatvorenom sustavu stropnog vijka, okvir je montiran na vanjski (horizontalni ili vertikalni smjer) s posebnim stezaljkama.

  • Klasični sustav perigela. Sastoji se od raka za rhegiele i podrške (uzima sve opterećenja). Riges su opremljeni žljebovima za uklanjanje kondenzata i osiguravanje optimalne ventilacije u zatvorenom prostoru. Okvir je instaliran iz unutrašnjosti fasade. Čvrstoća sustava je opremljena brtvenom gumenom trakom. Sustav je jednostavan za održavanje, ima niske cijene. Profil je vidljiv na površini (vidljivi dio profila je 50 mm).

Sustav ostakljenja fasada zgrada je izabran ovisno o zahtjevima za izgled objekta koji je potreban za očuvanje topline i proračuna razvodnog razvoja.

Vrste ostačnosti, klasifikacija karakteristikama uštede energije

Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

Za okvire koriste toplo i hladno aluminij

Za okvire koriste toplo i hladno aluminij.

Hladno aluminij je teško zadržati toplo, lakše je. U isto vrijeme, profil se koristi manje debljine i ima niske cijene. Ovaj materijal se koristi za organiziranje trgovinskih kompleksa i skladišta, dobro štiti od prodiranja prašine i vlage u sobu, ima skladan izgled.

U toplom ostakljenjem, poliamidni umetak se nalazi unutar aluminijskog profila, što omogućuje održavanje temperature iznad okoliša. Koristi se u grijanim prostorijama i na balkonima, gdje je povećanje karakteristika uštede topline relevantno. U takvim je dizajnu prikladno koristiti staklo za uštedu energije. Sustav je montiran na skeletni način.

Gluhi prozori se češće koriste, ali ako je potrebno, napravljeni su vitražni prozori: ljuljačka, zakretanje, otvaranje paralelno s fasadom, s ručnom ili automatskom kontrolom.

Prednosti

U nekim slučajevima, aluminij obojeni glaziranje fasada rastavlja metalo-plastične prozorske strukture, jer ima niz definiranih pogodnosti:

Primjer posla na glaziranju fasade, pogledajte ovaj videozapis:

  • Lijep, estetski izgled, uz pomoć takvih naočala možete dati moderan, dovršeni pogled na fasadu zgrade;
  • Profil je izrađen od različitih nijansi u boji;
  • Staklo se koristi zatamnjeno u filmu (srebro, zlatne, plave, zelenkaste i druge nijanse), mat, može se obojiti kao klasično obojeno staklo u jednoj ili više boja.
  • Mogućnost odabira strukture za bilo koju arhitektonsku vrstu zgrade, fasada može se izdati rasutim ili običnim stražnjim staklenim prozorima;
  • su prikladni za ugradnju na stare obnovljene zgrade zbog njegove ne veće težine i velike fleksibilnosti;

    Vitraže staklo ostakljena na zgradu lijepog, estetskog, modernog izgleda

  • Okvir je izrađen od aluminij koji ne gori, ne podržava izgaranje, zadovoljava sve zahtjeve za sigurnošću od požara;
  • Aluminijsko staklo ima visoke pokazatelje izolacije buke, zbog potpune nepropusnosti, buka s autoceste će se praktički ne čuti u zatvorenom prostoru;
  • Topli sustavi zadržavaju toplinu u sobi.

nedostaci

Fasada stakla stakla ima neke nedostatke:

  • Uz potrese, fluktuacije tla, integritet ostakljenja mogu se slomiti;

    Vrste obojenog stakla glaziranja lože i balkona

    Ako se bojite visine, ne biste trebali instalirati panoramske prozore

  • U klimatskim zonama podložno uraganima, bolje je instalirati velike prozore;
  • Ljudi koji se boje visine ne mogu biti udobni u visokoj zgradi, s vitražnim staklenim prozorima u cijelom području;
  • Dakle, zgrada ima dostojan pogled, potrebno je redovito oprati naočale iznutra i izvana;
  • Ostak od hladnog aluminija loše zadržava toplinu.

Zahtjevi za montažu

U proizvodnji dizajna velikog volumena, svi njegovi elementi su numerirani. Skupština se strogo provodi brojevima. Svaki modul mora biti instaliran na njegovo mjesto. Podignite dvostruko glazirane prozore, elemente okvira i pomoćne šume na visini mogu koristiti manipulatore.

Kako izvesti jedan panoramski stakla, pogledajte ovaj videozapis:

Skupština počinje instalacijom metalne baze sa stanicama za ugradnju stakla. Za trajnost potrebno je povezati sve elemente promatranjem tehnologije. Vrlo se pažljivo odnosi na instalaciju dodatne opreme na otvaranje prozora i dvostrukog glaziranih prozora.

Rad na ugradnji vitražnih prozora provodi se pomoću razine konstrukcije, čak i najmanji košenje može dovesti do deformacije cijelog dizajna tijekom rada.

Članak o temi: Patchwork Ideje za inspiraciju: Fotografije, novosti patchwork šivaći i prošivanje, novogodišnje ideje za dom vlastitim rukama, video upute

Čitaj više