Nijanse kružne pile

Anonim

Glavna svrha kružne pile je piljenje takvih materijala kao što su: ploče, mekani metal, laminat, drvo, gipsboard, itd. Zbog svoje moći, ovaj je alat gotovo neophodan gdje je potrebna točna uzdužna i nagnuto pribor za jelo. Međutim, načelo kružnog pila ima jedini minus - to je nemogućnost dobivanja krivuljenog oblika zbog ograničenog područja primjene.

Nijanse kružne pile

Glavna svrha kružne pile je piljenje različitih materijala: ploča, mekani metal, laminat, bar, suhozid itd.

Važno je s obzirom na jedno vrlo važno pravilo - unatoč snazi ​​ovog uređaja, radeći s čelikom i drugim obojenim metalima s njom , Kružna pila je neophodna prilikom izvođenja konstrukcije. Osim toga, često se koristi izvođenjem popravaka u kući.

Ako ste donijeli odluku da stavite u svoj stan laminat, skloni zidove balkona ploča, popraviti podove ili stropove vlastitim rukama, a onda imati na umu da bez diska ne možete učiniti. Uz pomoć, možete postići najtočnije i uredne rezove. Uz velike količine piljenja, upotreba elektroliz je neprikladna, a motorna pila neće moći pružiti glatke rezove.

Konstruktivne značajke kružnih pila

Uređaj bilo koje kružne pile temelji se na jednom sličnom dizajnu. Razlike mogu biti kao kvalitete kao:

Nijanse kružne pile

Izgled kružnih elektroopera.

  • izvođenje;
  • dodatne funkcije;
  • pogona;
  • Rezati debljinu.

Uz pomoć dodatnih funkcija, područje u kojem se koristi disk se koristi može se značajno proširiti. Takav alat karakterizira povećana sigurnost, a rad s njom obično je mnogo lakše i praktičnije.

Što se tiče uređaja kružnog pila, predstavljen je kao ravan krevet opremljen s pogonom, na kojem je instaliran disk za rezanje u okomitom položaju. Također na pilu nalazi se ručka s gumbom za početak i nekoliko pomoćnih uređaja na koje uključuju:

Članak o temi: Veličine školjki i umivaonika

Nijanse kružne pile

Kružna pila pri radu mora se držati vrlo čvrsto.

  • mlaznica koja obavlja funkciju uklanjanja piljevine;
  • pravila vodiča;
  • Okvirni uređaji koji su ostavljeni da su vidjeli materijal u odnosu na određeni kut.

Rezanje se izvodi pritiskom na ležaj na ploču (ili bilo koji drugi materijal). Disk koji rotira do 5000 okretaja, počinje rezati materijal.

3 glavne kategorije diskovnih pila

  1. S snagom električnog motora od 0,8 do 1,2 kW. Pila za pilu u ovom slučaju može imati debljinu ne više od 45 mm. Promjer reznih diskova u takvom alatu može biti 130-160 mm. Za piljenje materijala koji ima složenu teksturu, ovaj uređaj neće stati. Cijena je vrlo mala.
  2. S snagom električnog motora do 1,8 kW. Što se tiče dubine rezanja takvog uređaja, ne prelazi 60 mm. Promjer kružnih diskova pile od najmanje 200 mm.
  3. S motornom snagom u 2 kW. Ovaj uređaj je opremljen diskovima za rezanje do 350 mm s promjerom. S ovim uređajem moguć je lim za rezanje. U većini slučajeva, u uređaju takvih pila, stacionarna funkcija pričvršćivanja na radni stol je osiguran, što uvelike olakšava mnoge korisničke zadatke. Kao što ste razumjeli, cijena takvog alata je dovoljno visok, ali profesionalna razina ima, vrijedi to.

Osnovni zahtjevi za kružnu pilu

Prilikom odabira kružne pile, obratite pažnju na prisutnost takvih često naiđenih dodatnih (korisnih) funkcija kao:

Nijanse kružne pile

Kada radite s kružnom pilom, morate zaštititi oči s naočalama i rukama rukavica.

  1. Sposobnost podešavanja brzine rotacije diskova. Imajte na umu da metoda provedbe ove funkcije može biti 3 vrste: mehanički i elektronički. Moguće je postići savršeno glatke i uredne rezove (bez burr) samo podešavanjem brzine rotacije diskova, jer svaki materijal zahtijeva idealan pristup. Ova vrsta alata je univerzalna u svojoj primjeni.
  2. Funkcija uranjanja u kamp. Ova kvaliteta je velika prednost alata. Konkretno, to je prikladno u procesu piljenja cijelih ploča. Zbog sposobnosti premještanja u vertikalnoj ravnini diska takve kružne pile, moguće je odmah izrezati materijal iz sredine.
  3. Sposobnost brzog zaustavljanja rotacije diska. Takva kvaliteta alata osigurava sigurniji proces rada.
  4. Prisutnost ugrađenog pozadinskog osvjetljenja i lasera će učiniti vaš rad mnogo ugodnijim i sigurnijim. Osim toga, zahvaljujući ovim funkcijama, rez će biti što točniji.
  5. Funkcija glatkog početka rotirajućeg diska također je sposoban za značajno poboljšanje razine sigurnosti, jer tijekom uključivanja alata je mogućnost eliminiranja dinamičkog kretena. Konkretno, prisutnost ove značajke je poželjna za uređaje opremljene snažnim električnim motorima. Osim toga, mehanika instrumenta i električne mreže podvrgnuti su značajno nižoj opterećenju.

Članak o temi: Kako kažnjavati pozadine za pjenu: Mogućnosti

Uređaj pile opremljene snažnim električnim motorima ima posebne elemente namijenjene za pričvršćivanje na površini prikladno za izvođenje površine. Pruža fiksnost alata. Što se tiče pile, onda da ga provesti, materijal se primjenjuje izravno na rotirajući disk. Prisutnost takve funkcije uvelike olakšava rad korisnika, pogotovo ako se suoči s problemom kako bi se smanjio vrlo velik volumen materijala.

Malo o kružnim pile diskovima

Nijanse kružne pile

Za različite materijale se pretpostavlja da koristi različite diskove.

Broj tehničkih parametara koji se diskovi kružnih pila mogu razlikovati: visina zuba, njihovu frekvenciju ili količinu, geometrija profila piljenja, itd diskovi mogu imati 2 glavna odredišta:

  • raditi s mekim materijalima;
  • Raditi s metalom.

U prvom slučaju, diskovi pružaju pozitivni kut izoštravanja, drugim riječima, zubi imaju nagib prema rotaciji. Diskovi metalne pile izrađeni su s negativnim kutom za oštrenje. Njihovi zubi imaju napade karbida koji se nagnute u suprotnom smjeru rotacije. U širokom rasponu prodavaonica možete pronaći diskove posebno dizajnirane za rad s određenom vrstom materijala (na primjer, za rezanje laminata ili plastike).

Kada se treba uzeti u obzir izbor diskova, nekoliko osnovnih pravila:

Nijanse kružne pile

Ako su zubi na kružnom pilu su rijetki, onda je izrezan da biste dobili više vrpce.

  1. Da bi se rezani pokazali kao točniji i glatkiji, preporuča se odabrati disk s velikim brojem zuba. Ovo vijeće se odnosi na rad samo s mekim materijalima.
  2. Ako se disk rijetko nalazi zubi, ispita će se ispasti da je više poderana. Takav disk je dizajniran za rad sa stabilnim, čvrstim materijalima.
  3. Kako bi se pažljivo odrezali ploče ili iverice, disk nanesen disk koji ima često nalaze zube, čiji je iznos od oko 100 kom.

Raditi s drvom s velikim brojem krute kučke, preporuča se koristiti poboljšani disk koji ima minimalnu količinu zuba - oko 24 kom.

Kao što shvaćate, u ovom slučaju nećete raditi.

Članak o temi: Završio je kit za zidove i njegove sorte

Oznaka veličine bilo kojeg diska za kružnu pilu uvijek se izvodi na isti način. U pravilu, ova prisutnost na njezinoj površini 2 znamenke, koja označava promjer diska i promjer njegovih rupa namijenjenih za slijetanje rukava (na primjer, 160 x 30). Prema tome, kada kupujete disk za kružnu pilu, morate znati standardnu ​​veličinu koju trebate. Treba napomenuti ovdje: instalacija manjih diskova promjera, to jest, oni koji ne pružaju dizajn alata, ne preporučuje se. Inače postoji rizik da u prazninu formira zaštitni poklopac, a disk u procesu rada može dobiti prst.

Kako odabrati kružnu pilu?

Odabir složenih i opasnih elektromehaničkih instrumenata, vrlo je važno da ne izgubite iz vida bilo koji detalj. Pažljivo pregledajte uređaj što je više moguće i dobiti detaljno savjetovanje prodavatelja o radu alata. Spremi u ovom slučaju se ne preporučuje. Kada kupujete, ne zaboravite dobiti jamstvo za pouzdanost i sigurnost kružne pile.

Malo o osnovnim mjerama sigurnosti

Kada mijenjate materijal, treba osigurati za pouzdanu fiksaciju. Ni u kojem slučaju se instrument ne okreće preko rotirajućeg diska.

Prije nanošenja diska provjerite je li pogodan za rad s dobivenim materijalom. Nastupajući rad, morate nositi posebne zaštitne naočale koje će vam pomoći u zaštiti očiju od letjelići širine.

Čitaj više