Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Anonim

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha ima brojne važne prednosti, među kojima je minimalna težina same dizajna i mogućnost neposredno nakon instalacije postavila završnu podnu pokrovu, bez čekanja na to vrijeme sve dok se ne sanja cementa snagu.

Osim toga, toplog kat vode bez estriha je najekonomičniji sustav grijanja, a sustav za punjenje je prepoznatljivije, što ne dovodi do zagušenja. Niska razina inercije omogućuje relativno kratko vrijeme za dobivanje sustava na željenu razinu grijanja, provodeći minimalnu količinu energije energije.

Značajke tehnologije

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Struktura suhodnog sustava zahtijeva korištenje baze na koji će biti položene obrise cijevi. Takva baza može biti izrađena od drva ili polistirena. Druga važna komponenta su metalne pruge namijenjene za jedinstvenu raspodjelu topline.

Kampiranje pod laminatnim toplim podovima bez estriha, treba uzeti u obzir nizak prijenos topline. Kako bi se osiguralo učinkovito prijenos topline, koriste se metalne ploče na temelju aluminija.

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Za učinkovitije zagrijavanje poda koriste se metalne ploče

Bez obzira na pločicu ili ispod laminata, topla etaža su opremljeni, morat ćete se pobrinuti za stvaranje svih uvjeta za visokokvalitetni prijenos topline. Najpopularnije danas je finska tehnologija, u skladu s kojom je potrebno korištenje GVL-a za stvaranje tople vode. Takva tehnologija omogućuje vam da postignete pouzdano pričvršćivanje svih komponenti, a ne bojte se da će podignuti temelj "igrati".

Korištenje suhog estriha omogućuje ako je potrebno za obavljanje popravka autoceste.

Koncept i značajke GVL-a

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Kao osnova pod vodovodom, hidrokok

GVL je suhi vlaknastih listova koji su složeni kao osnova, služe za popunjavanje praznina između kontura cijevi i koriste se za stvaranje gornjeg sloja ispod laminata ili bilo kojeg drugog podne obloge.

Članak o temi: Zavjesa Kut i zavjese na kutu Windows - Tekstilna dekor suptilnosti

Rastavljanje takve "pite" u slučaju kvara i izgled curenja, neće biti mnogo poteškoća, u vezi s tim, ova imovina se može nazvati glavnom prednost ovog sustava.

GVL ima mnogo prednosti u odnosu na konvencionalne ploče od gipsa. Oni su mnogo jači na deformaciji i savijanju, imaju izvrsnu toplinsku vodljivost. Ovisno o promjeru cijevi, stvara se srednji sloj suhog estriha, postiže željenu visinu i povezuje svaki prethodni list GVL, nakon čega slijedi popločani ljepilo.

Rezultirajuća visina bi trebala biti takva da konačni sloj ne stavlja pritisak na cijevi.

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Stvaranje vode bez estriha moguće je pomoću aluminijskih listova s ​​posebnim udubljenjima za konturu polaganja cijevi.

Takve ploče čvrsto se uklapaju na cijevi i značajno povećavaju prijenos topline, ali GVL listovi ostaju najtraženiji zbog svojih tehničkih kvaliteta i prihvatljivih troškova.

Njihove neosporne prednosti uključuju:

  • pristupačna cijena;
  • prerada jednostavnosti;
  • ekološko prijateljstvo;
  • Sigurnost od požara.

Hypox vlakna ploča se koriste za stvaranje baze suhog toplog poda pod laminatom ili linoleumom. GVL pripada rukovanju materijalima koji se lako izrezuju u segmente željene duljine i širine prilikom polaganja konture cijevi.

Montaža

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Kada se instalirate GWL, par i toplinsku izolaciju

Postoji nekoliko načina za uklapanje podova bez estriha. Jedan od najtraženijih i popularnih je korištenje lista gipsanih vlakana. U svakom slučaju, rad treba započeti s trasom koji se primjenjuje, prema kojem će se izvesti petlja cjevovoda.

Ova shema se primjenjuje na donji sloj suhog estriha. Da biste stvorili takvu osnovu, to će biti potrebno između LAG-ova kako bi se takve materijale polagali kao:

  • vaporizoation;
  • izolacija;
  • Toplinska izolacija.

Zabilježite sva mjesta za ugradnju namještaja i kućanskih aparata, uglova i instalacijskih točaka termostata i temperaturni senzor, možete početi stvaranje sustava za podršku.

Toplina bi trebala ustati, tako da je važno posvetiti posebnu pozornost na toplinske izolacijske materijale. Preporučljivo je koristiti samo valjane materijale tijekom instalacije, jamčeći učinkovit odraz topline u pravom smjeru.

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Između LAG-ova potrebno je staviti paru barijeru, na vrh je izolacije i opet sloj pare barijere sposobne zaštititi i drva i izolaciju od kondenzata. Da bi zaostajala, udaljenost između koja ne prelazi 60 cm, uz pomoć samo-tapkanih ploča, listi suhih vlakana su fiksne.

Članak o temi: Domaći kiper za popravak automobila to učiniti sami

Na rezultirajućoj površini, ruta styling cijevne petlje je izvučen, točno ponavljajući sve okreta i zavoja. Sada možete početi rezati plahte u male trake i pričvrstiti ih da ih pričvrsti na bazu strukture. Udaljenost između hbl traka trebala bi lagano prelaziti promjer cijevi koje se koriste za topli kat.

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Na vrhu ove strukture su gipsani listovi. Oni će poslužiti kao osnova za završnu podnu pokrovu.

Rad kupljene cijevi ovisit će o:

  • područje sobe;
  • Značajke rashladnog sredstva;
  • Gubitak topline;
  • Kapacitet opreme koja će zagrijati nosač topline.

Značajke instalacije i odabira cijevi

Najviše u potražnji ostaje cijevi od umreženog ili toplinskog otpornog polietilena, koji se polaže prema "dvostrukom zmiji" ili "puž" sheme. Ovaj raspored omogućuje vam da postignete najjednostavnije grijanje sobe. Koje cijevi treba odabrati za vodeni krug, pogledajte ovaj videozapis:

Vodeni topli kat u drvenoj kući bez estriha

Optimalan je promjer cijevi 16 mm, a najveća duljina takve cijevi ne smije prelaziti 8 m.

Svi obriji cijevi moraju se kombinirati i spojeni na kotlor ili centralno grijanje.

Sustav mora biti opremljen kolektora instaliran za:

  • Isključivanje vodoopskrbe za odvojene konture (petlje) cijevi;
  • podešavanje potrošnje nosača topline ovisno o temperaturi poda ili unutarnje površine;
  • Održavati uravnotežen tlak u svim krugovima cijevi.

Da biste ispunili sve te zadatke, sustav je opremljen posebnim ventilima i termostatom. Održavanje potrebne razine temperature rashladnog sredstva, osiguravajući normalnu cirkulaciju rashladnog sredstva u krugovima cijevi u sustavu toplinskog upravljanja, zaštita zagrijanog poda od pregrijavanja se izvodi ugrađenom jedinicom. Za detalje o instalaciji cijevi pogledajte ovaj videozapis:

Suhi topli pod se ne razlikuje visokom toplinskom snagom i stoga se koristi za stvaranje udobnog grijanja stambenih prostora.

Čitaj više