Kako optimizirati izlaz iz rezanog drveta iz okrugle šume

Anonim

Prilikom piljenja šume, važno je odmah izračunati kakvu će potrošnju biti, jer će imati utjecaj na trošak rezanog drveta. Izlaz gotovih proizvoda može biti različit. Sve ovisi o tome kako se kvaliteta šuma koristi hoće li se primjenjivati ​​mjere za optimizaciju rezanja. Postoje posebne mjere za povećanje učinkovitosti posla, čine proizvod boljim, a kvaliteta piljenja je veća. Prije piljenja potrebno je izračunati sve. To nije tako teško kao što se čini, ali brzina protoka okrugle šume bit će optimalna, profitabilna za dobivanje izvrsnog rezultata.

Kako optimizirati izlaz iz rezanog drveta iz okrugle šume

Mogućnosti za rezanje okruglo drva.

Kako povećati učinkovitost rezanja

Da bi proizvodnja grašta bio značajan, potrebno je koristiti posebne mjere za povećanje učinkovitosti procesa:
  1. Izračun treba provesti samo kada koristite posebne programe, ručno će imati niske performanse, postotak braka će biti veliki.
  2. Pre-zaokruživanje se mora razvrstati tako da se obrada provodi ispravno.
  3. Za rezanje potrebno je primijeniti visoku kvalitetu opreme. U suprotnom, količina otpada će biti velika, a kvaliteta rezultirajućeg drveta postat će niska.
  4. Najbolje je najprije izrezati široko rezano drvo, liječenje uskih listova više vremena.
  5. Dnevnici se ne preporučuju dugo.
  6. Prije rada konfigurirajte opremu.

Izlaz gotovog drveta može biti različit. Mora se pamtiti da se na prvoj fazi dobivene ploče, onda su sortirani. Kao rezultat toga, postotak se još više smanjuje, na primjer, za listopadne pasmine, može biti samo 10-20%.

Kako optimizirati rezanje

Kako optimizirati izlaz iz rezanog drveta iz okrugle šume

Slijed i veličine rezanja okrugle šume.

Da bi se napravio izlaz na gore navedeni roba, proces rezanja mora biti optimiziran. To se ponajprije primjenjuje na one grese koje su značajne zakrivljenosti. Da biste smanjili krivulju okrugle šume, morate obaviti niz radnji:

  1. Prvo, samo je prikladna šuma odabrana za rad. Ako postoje rotilja, sadnice, pukotine na krajevima na preostalim zapisima, onda je potrebno odražavati neke web-lokacije.
  2. Ako tijekom rada otkrije trula jezgra, onda se može pažljivo ukloniti, nakon čega je moguće smanjiti preostali dio. To će izbjeći velike gubitke, dobiti ploče s duljinom od 1 m uz potrebnu kvalitetu.
  3. Preporučuje se korištenje trupaca s velikim promjerom tako da je izlazni postotak veći. Koeficijent može biti 1.48-2.1, ali sve ovisi o promjeru, kvaliteti kružnog toka, sortiranje, opremu. Za okvirne radionice, takav koeficijent će biti 1,48-1,6, a za linije s opremom za glodanje - 1,6 za veliku šumu. S promjerom oštrice od 12 cm, koeficijent može premašiti oznaku 2.1.

Članak o toj temi: Bookcase s vlastitim rukama: Odabir materijala, praznih dijelova, instalacija

Volumen otpada nakon piljenja

Da bi gotova ploča bila veliki postotak, potrebno je sve ispravno pripremiti, rad se treba provoditi samo u skladu s tehnologijom. Okruglo drvo crnogorično i tvrdo drvo daje drugačiji izlaz. U potonjem slučaju, volumen je manji, čak i ako se koristi posebni pribor. Rezanje piljenja smatra se prikladnijim, budući da ima ravnu liniju, a dnevnik ima veći promjer. Crnogorična šuma nije tako osjetljiva na trule, pa je brak manji. Za listopadne pasmine se obično koriste 2 tehnologije:

Kako optimizirati izlaz iz rezanog drveta iz okrugle šume

Sorte rezanog drveta iz okrugle šume.

  • uz pomoć ploče za pojas na Z75, Z63;
  • U kolapsu, kada se polukružnik izreže u jezgru materijala, prolazi kroz stroj s više koraka.

Volumen u pojas je 40-50%. Kada koristite tehnologiju u kolaps, izlaz je drugačiji, može se povećati na 70%, ali troškovi takvog rada su veći. Ako se treba rezati okrugla šuma, čija je duljina 3 m, onda možete vidjeti da je postotak braka prilično velik, a preostali materijal zahtijeva obradu. To se odnosi na većinu većine od 22x105 (110, 115) x3000 mm. Postoji mnogo takvih mogućnosti braka. Na primjer, može biti crv, koji više nije prikladan za većinu djela.

Nakon razvrstavanja volumena materijala tvrdog drva, koji se odnosi na razne 0-2 će biti samo 20-30% od iznosa koji se dobiva nakon piljenja. To znači da iz ukupne mase ubrane okrugle šume, izlaz normalnog odbora će biti samo 10-20%. Preostali materijali uglavnom idu na drva za ogrjev. Cronofnični zaokruživanje izlaza će biti drugačije, ali se pozornost treba posvetiti kojoj se promatraju prosječne vrijednosti rezultirajućeg volumena.

Izlaz

Za pristup drva je optimalno, potrebno je uzeti u obzir brojne uvjete. Za ispravno izračunate, možete razmotriti primjer oslobađanja okruglog drva. Podaci su dobiveni na stvarnom iskustvu stručnjaka iu pokazateljima pilota. To omogućuje usporedbu postotnog omjera, izračunavanje optimalnih prosjeka.

Članak o temi: Kako sakriti zrake na stropu

Meko drvo ima sljedeći izlaz:

Kako optimizirati izlaz iz rezanog drveta iz okrugle šume

Naslov krede u zapisniku rezanja.

  1. Za neobrađene odbore i druge etuberirane materijale tijekom piljenja, prinos će biti 70%. To je broj materijala dobivenih tijekom obrade, količina otpada će biti 30%.
  2. Za opremanje materijala kada se koristi pylomas na 63, 65, 75, bit će manji proizvod od rezanog drveta, ukupno na području od 45%. U pojasevima, izlaz je obično do 55-60% gotovog materijala. Ako koristite učinkovitost kako biste poboljšali učinkovitost, onda se može postići 70%, iako to zahtijeva veliko iskustvo.
  3. S dišne ​​pilane moguće je dobiti rezano drvo u količini od 70-75%, iako može biti 80-75% kada se koristi metode učinkovitosti. Ali trebate iskustvo.

Prema GOST 8486-86, za ocjenu od 0-3 postotka izlaza, bez uzimanja u obzir razvrstavanje, iznosi oko 70%.

Još 30% može se prepustiti odbijanju gotovog materijala. Materijal koji se odbacuje nije odbačen, koristi se za izradu drugih vrsta rezanog drveta, koji omogućuju određeni brak.

Na okrugli šumu tvrdog drveta promatra se još jedan postotak izlaza:

  1. Neobrađeni materijal - 60%.
  2. Na rubovima - do 35-40%, budući da je zakrivljenost izvorne šume tvrdog drveta obično velika.

Izlaz se može poboljšati, jer to primjenjuje dodatnu opremu. To može biti poseban stroj za više koraka, stroj za rezanje ruba, podgrilni stroj. U tom slučaju, ispada izlaz građe povećati za oko 20%. Postotak se temelji na podacima o dobivanju razreda od 0-4. Kada sortiranje sorte 0-1, postotak rezanog drveta je 10%. Da biste dobili kocku gotovog materijala za sprječavanje od tvrdog drva, potrebno je razbiti 10 kocki originalne okrugle šume.

Izlaz rezanog drveta iz okrugle šume može biti različit. Sve ovisi o početnoj pasmini drva koje koriste pilani. Posebne mjere za povećanje učinkovitosti omogućuju vam da dobijete veći postotak nego što je to moguće, ali za to trebate imati neko radno iskustvo.

Članak o temi: Vrtovi vrtovi: nevjerojatne skulpture od živih grmlja i biljaka (45 fotografija)

Čitaj više