Značajke ugradnje vode "grijane željezničke pruge"

Anonim

Danas je moderna kupaonica teško zamisliti bez grijanih tračnica ručnika. Bez njih, nema interijera za kupaonicu. Ove korisne uređaje namijenjene su za sušenje ručnika i druge male postgradirane posteljine. Osim toga, oni stvaraju dobru mikroklimu u kupaonici, jer se mogu riješiti česte vlažnosti i vlage ovdje.

Značajke ugradnje vode

Tračnice za ručniku za ugradnju.

Da bi se zagrijana željeznica ručnika ne samo ukrasni dio unutrašnjosti, to mora biti ispravno i ispravno povezan. Pravilno ugradnja bilo koje opreme pruža maksimalnu funkcionalnu uporabu.

Svatko, barem malo upoznati s vodovodni rad može povezati grijanu ogradu ručnika. Da biste ga instalirali, ne trebate nikakve posebne vještine i potrebna je najjednostavniji ručni alat. Ako želite montirati u svoju kupaonicu vlastitim rukama, ovdje ćete naći korisne savjete i preporuke.

Postoje dvije vrste podataka za grijanje: zmija i ljestvice. U ovom članku ćemo govoriti o tome kako pravilno povezati željeznicu ručnika ljestvice. Povezivanje ovog tipa ima nekoliko varijacija.

Metode veze

Grijana ograda za ručniku može raditi i iz sustava grijanja i od sustava opskrbe tople vode.

Dijagram veze ventila tračnice ručnika.

Spojite tračnicu za ručniku s lasijom mogu biti tri načina: sekvencijalne i dvije varijacije paralelno. Oni se razlikuju u činjenici da u jednoj izvedbi postoji zaobići, to jest, cijev koja stvara kratki način protoka vode. Njegova prisutnost može se isključiti grijanu željeznicu ručnika iz sustava bez potrebe za preklapanjem cijelog sustava. Opcija druge veze ne podrazumijeva prisutnost obilaznice. Voda, ulazi u gornji kut, prolazi kroz cijelu ljestvicu na suprotnom rubu dijagonale.

Postoje različite mogućnosti povezivanja i sustavu grijanja. Može biti dijagonalan, izravan i donji spoj na sustav grijanja. Ali za proizvodnju visokokvalitetne instalacije potrebna je odgovarajuća priprema. Bilo koji instalater će trebati određene alate i materijale.

Članak o temi: Zatvori niti u kuhinji: transformacija unutrašnjosti

Popis alata i materijala

Značajke ugradnje vode

Priključni čvor ručnika.

Počnimo s materijalima. Da biste spojili sušilicu ručnika na ljestvici, trebat će vam jedinica. Danas postoji veliki izbor ovog proizvoda, ali ne žurite s kupnjom. Činjenica je da uvozne grijane tračnice ručnika nisu prilagođene instalaciji u vodovodnom sustavu. Zato je bolje dati prednost domaćoj proizvodnji, budući da su u potpunosti udovoljili svim zahtjevima GOST-a. Ako postavite željeznicu ručnika u seosku kuću u kojoj se provodi voda i opskrba toplina, u kojem slučaju se mogu koristiti strano grijane tračnice ručnika.

Da biste ispravno napravili instalaciju, trebat će vam i cijevi i ventili. Cijevi mogu biti nehrđajuće ili plastike. Ako u svom sustavu na koji povezujete grijanu ogradu neće utjecati na rad cijelog sustava. Priključci i rukavi mogu doći iz materijala.

Alat koji je potreban za instalaciju željezničke pruge za ručnik ljestvice je uobičajeni vodovod vodovodni alat, ključevi s ključevima različitih veličina. Za ugradnju, Lestenka ne može bez posebnog alata, kao što je zavarivanje za metalne cijevi ili lemljenje željeza za plastiku, perforator, kao i burgrug s krugom za rezanje. Kada je ovaj alat spreman, možete se kretati izravno na instalaciju. Ali prije postavljanja novog grijanog ručnika, vjerojatno ćete morati rastaviti staru.

Demontaža starog i povezanosti novog grijanog ručnika

U apartmanima sovjetskog izgleda, u obliku zmije instalirane su grijane tračnice ručnika. Da biste ih demontirali, morat ćete iskoristiti mlin. Ali prvo, potrebno je unaprijed isključiti vodu i povući ga s uspona. Da bi proizveli ovu operaciju, stanovnici stambene zgrade morat će kontaktirati JCC ili drugu organizaciju odgovorni za protok vode. Nakon demontaže starog grijanog ručnika, možete se preseliti na instaliranje novog.

Članak o temi: Kumulativni tip bojlera s vlastitim rukama

Instalacija se najbolje pokreće s montažom obilaznice. Obilaznica je trening put koji će omogućiti u budućnosti zamijeniti, čišćenje i popravak grijane željezničke pruge bez odvajanja cjelokupnog vodoopskrbe. Za instalaciju obilaznice bit će tri ventila: dva za grijanu prugu ručnika, jedan za samu obilaznicu. Prva dva ventila su instalirana na mjestima vezivanja željezničke pruge. Treći ventil blokira kretanje vode u samoj obilaznici.

Sljedeća faza će biti ugradnja grijane željezničke pruge na zid. Da biste to učinili, koristite perforator kako biste konsolidirali posebne zagrade na koje će biti priloženo.

Zatim tu je grijani ograda za ručniku za povezivanje s ventilima. Pričvrstite proizvod u obilaznicu možete ili uz pomoć rukava ili posebnih priključaka. Ugradnja proizvedene željezničke pruge. Da biste popunili ogradu ručnika, morate otvoriti sve dizalice. Ali kako bi se izbjegao hidraulični čovjek, to treba učiniti naizmjenično.

Korisne preporuke za ugradnju

  1. Nije vrijedno koristiti pojedinosti iz različitih materijala u jednom sustavu. Na primjer, koristeći različite metale, moguće je uzrokovati elektrolitičku koroziju, što će dovesti do nepoželjnog uništenja. U tom slučaju, sustav plastičnih cijevi je dopušteno povezivanje cijevi iz bilo kojeg materijala.
  2. Važno je s obzirom na to da je grijana ručnika, koja je spojena na grijanje, namijenjena je za rad isključivo tijekom hladne sezone. Da biste ga koristili tijekom cijele godine, mora biti spojen na sustav opskrbe tople vode.
  3. Zagrijana ručnika može se montirati na gornje i donje cijevi. Ali vrijedi razmotriti da ako ga spojite na donje mlaznice, njezina će se snaga smanjiti za 10%.
  4. Ako ste nekada imali zmiju grijane ručnika, a želite ga promijeniti na ljestvici, uređaj s bočnom vezom najbolje odgovara.
  5. Ako je promjer cijevi na koje se montira ručnika, ne odgovara promjeru mlaznica, morat ćete koristiti adaptere. Ali promjer adaptera ni u kojem slučaju ne bi trebao biti manji od promjera cijevi. U suprotnom, manji promjer adaptera će stvoriti prekomjernog tlaka u ogradi za zagrijanoj ručniku, koja, zauzvrat može dovesti do nesreće.

Članak na temu: Kako organizirati ormar u unutrašnjosti

Važno je s obzirom na to da je mjesto vodne ograde željeznicom mora uvijek biti slobodan pristup. Nakon obavljanja svih instalacijskih radova ne zaboravite provjeriti nepropusnost svih veza.

Čitaj više